Dzisiaj jest 15 cze 2025, 21:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Juz wiem czemu szpital tak dobrze dziala bo turek robi za pielegniarkę - faktycznie gobo ma racje mam za duże wymagania bo chciałbym tez żeby w szpitalu to pielegniarki pracowały a nie rodzina chorego bądż rodzącej kobiety.
Turek mogłes widze poród w domu odebrac i zaprosic lekarza do siebie i pielęgniarke która by go obudziła jak trzeba na jedno by wyszło

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bog180 wiesz jakby zaszła taka potrzeba to pewnie bym sobie poradził nawet bez lekarza, a nierobiąc nic tylko przyglądając się cierpieniu i czekając biernie aż lekarz się zjawi na pewno nie pomożemy potrzebującej rodzącej i jej dziecku...

Bez komentaża....

A jeśli chodzi o pielęgniarki to wykonywały swą pracę bez zarzutu bynajmniej gdy rodziły sie moje dzieciaczki....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

turek pisze:
Bog180 wiesz jakby zaszła taka potrzeba to pewnie bym sobie poradził nawet bez lekarza,

Bez nerwów siostro,bez nerwów,a doktora lepiej nie budzić.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

turek pisze:
Gero nie obraź się ale z tego co piszesz, że byłeś przy porodzie, to twoja dziewczyna męczyła się tyle na Waszą prośbę. Po coś tam człowieku przy niej był trzymać ją za rękę i dobre wrażenie robić??? Właśnie po to (między innymi) facet idzie z kobietą "rodzić" dziecko, żeby być z dzieckiem od pierwszej chwili, ale także po to by być na każde skinienie palcem swojej kobiety! I skoro potrzebowała lekarza to trzeba było go obudzić samemu, a nie czekać do rana na reakcję pielęgniarki. Ja sam go chodziłem szukać, kiedy potrzebowała go żona, pielęgniarki nawet nie wiedziały kiedy po niego szedłem.

Co to za brednie? To znaczy, ze tak naprawde to ja jestem temu wszystkiemu winny? BZDURA. Ide do szpitala i mam (tzn mialem) zaufanie do lekarzy. Skoro pielegniarka mowi, ze nie trzeba wolac lekarza to ufam jej, bo nie jest to jej pierwszy porod w przeciwienstwie do "naszego". Ale jesli widze jak przebiegl porod po obudzeniu tego cwoka, to nie mam watpliwosci ze zostalem wprowadzony w blad, bo mozna bylo skrocic go conajmniej o polowe. Szpital ma pomagac, skrocic cierpienie, po to sa lekarze i jest to ich zasrany obowiazek otoczyc pacjenta fachowa opieka. Niestety Pawelkiewicz ewidentnie sobie olal caly ten porod. Widzac meczaca sie kobiete stwierdzil: "...no to juz ja chyba bym urodzil..." Gdyby nie to, ze dziewczyna musiala lezec jeszcze w szpitalu pare dni i niechcialem jej i dziecku zaszkodzic dostalby w ten tlusty pysk bez dwoch zdan. Czlowiek uczy sie na bledach niestety i nastepnym razem bede wiedzial co robic, ale juz nie w tym szpitalu.

turek pisze:
A co do opini to wyobraź sobie, że słyszałem ją od wielu kobiet rodzących niejedno dziecko i przy różnych lekarzach, więc Twoje nastawienie i opinia wynika tylko z Waszego pechowego przypadku..

Wyobraz sobie ze ja akurat znam inne opinie (wielu osob), a mama mojej dziewczyny stwierdzila ze nic tam sie od ponad 20 lat nie zmienilo. Wiec to chyba tylko Twoj przypadek jest tym szczesliwym wyjatkiem potwierdzajacym regule - no moze jeszcze Gobo jest tym nielicznym szczesliwcem

turek pisze:
Dziecko jest całe i zdrowe?
Dobrze się chowa?
To po co ta wrzawa?
O bólu się zapomina...
A kto wogóle powiedział, że nie będzie bolało?

Jest cale i zdrowe (odpukac...)
Chowa sie dobrze (odpukac...)
Ta wrzawa jest po to aby przestrzec innych - po to jest forum aby dzielic sie informacjami - nawet tymi negatywnymi
Tu nie chodzi o to ze bolalo. Nie mam o to pretensji. Ale bol moznabylo skrocic gdyby tylko pielegniarki nie baly sie obudzic Pawelkiewicza.

Tytuł: kardiolagia?...
rekrut
rekrut

A ciekawe gdzie można by się dowiedzieć dlaczego odchodzi "Nowy" kardiolog? kto mu upiększył życie? i pracę w naszym szpitalu? ,a może on nas nie lubi??? Za to polubili go bardzo pacjenci , bo i było za co i co teraz będzie ?? :?

Tytuł:
VIP
VIP

Może by było dobrze nieco wątek odświeżyć :|
Okres blisko dwóch lat pewnie jakieś zmiany spowodował na szpitalnym podwórku. Jakieś nowe doświadczenia pacjentów?
Zapraszam do dyskusji

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W sumie chyba dobre wiesci, calkiem swieze:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/915161.html

Zgorzelecki szpital ma dostac dodatkowo od Urzedu Marszalkowskiego 5,5mln zlotych.
Dobrze,ze mieszkamy w miescie, gdzie szpital rozwija sie i otwiera nowe oddzialy. Moze z czasem przyjdzie tez lepsze podejscie do pacjenta?

Tytuł:
VIP
VIP

Z przykrością muszę powiedzieć, że mam odmienne zdanie. Nie miałem, na szczęście, do tej pory konieczności częstego kontaktu ze zgorzeleckimi służbami szpitalnymi, ale z tych nielicznych, nijak mi się odczucia własne nie pokrywają z wizerunkiem szpitala, tworzonym przez media. Ortopedia nie jest 'wizytówką' szpitala, ani jej lokalizacja /piwnica/, ani organizacja przyjęć pacjentów /myślę tu o tych 'z ubezpieczalni'/, ani terminy przyjęć, ani w końcu diagnostyka urazów i ich sposób leczenia.
Dwa razy miałem możliwość obserwowania, jak pacjentowi z urazem kolana /naderwany przyczep więzadła pobocznego/ gipsowano nogę na dwa-trzy tygodnie i po sprawie. Później okazywało się, że jest to prosta droga do okaleczenia człowieka. Różne diagnozy tego samego urazu, przez różnych lekarzy.
Zastanawiałem się, czy sprawę w ogóle ruszać na tym forum, bo co to w końcu pomoże? Nie ma mocnych na patologie, jest za to skutek pijaru: szpital jest coraz bardziej cacy.
Otóż nie. Nie jest.

Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, 9:31 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Też jestem tego zdania. Gdybym na naszych fachowcach poprzestała do dziś nie mogłabym chodzić.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

U nas w szpitalu na wizytę u ortopedy kazano mi czekać ponad miesiąc. Po tym okresie oczekiwania, musiałbym odstać jeszcze kilka godzin w kolejce i nie wiadomo czy bym się dostał do lekarza.
Tymczasem, zarejestrowałem się do innego ortopedy w naszym mieście gdzie jestem prawie od ręki przyjęty na kasę chorych, a w kolejce muszę czekać tylko kilkadziesiąt minut. Poza tym tem lekarz nie robi problemów z wypisaniem skierowań na badania specjalistyczne, kiedy w takiej samej sytuacji, w zgorzeleckim szpitalu o skierowanie nie można się doprosić.
Dwa lata temu miałem uszkodzone kolano. Po ośmiu tygodniach w gipsie, udałem się do szpitala celem zdjęcia gipsu. Oczywiście długa kolejka itd... Po zdjęciu gipsu spytałem lekarza o badania kontrolne i rechabilitację. W kwestii badań odpowiedział, że nie widzi takiej potrzeby, a jako rechabilitację zalecił mi wykonanie dwukilowego worka z piaskiem i podnoszenie go trzymając na stopie podczas np. oglądania filmu w TV. Na pożegnanie dodał, żebym juz wyszedł, bo blokuję gabinet, a na korytarzu czekają inni pacjenci. :|

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Na pożegnanie dodał, żebym juz wyszedł, bo blokuję gabinet, a na korytarzu czekają inni pacjenci.
to by się zgadzało, jako przykład załatwiania pacjentów. Też miałem wrażenie, jakbym się tam znalazł przez przypadek i jakbym tam był intruzem. Dodałbym do tego sposób rejestrowania pacjentów o g. 8.00, takiego bałaganu nie widziałem nigdzie. Ludzie tłoczą się przy drzwiach rejestracji, podczas gdy okienko jest zamknięte na głucho. Ciągle przez drzwi ktoś wchodzi lub wychodzi. Okienko prawie całkowicie zaklejone jest różnego rodzaju nakazami, zakazami, wezwaniami, ostrzeżeniami i uwagami. Ale za to zradiofonizowano piwniczny korytarz i pewnie grająca muzyka miała polepszać nastroje. Ale nie polepsza, przeszkadza natomiast w rozmowach i zagłusza wywoływanie pacjentów.

Tytuł: kardiologia
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
U nas w szpitalu na wizytę u ortopedy kazano mi czekać ponad miesiąc. Po tym okresie oczekiwania, musiałbym odstać jeszcze kilka godzin w kolejce i nie wiadomo czy bym się dostał do lekarza.
Tymczasem, zarejestrowałem się do innego ortopedy w naszym mieście gdzie jestem prawie od ręki przyjęty na kasę chorych, a w kolejce muszę czekać tylko kilkadziesiąt minut. Poza tym tem lekarz nie robi problemów z wypisaniem skierowań na badania specjalistyczne, kiedy w takiej samej sytuacji, w zgorzeleckim szpitalu o skierowanie nie można się doprosić.
Dwa lata temu miałem uszkodzone kolano. Po ośmiu tygodniach w gipsie, udałem się do szpitala celem zdjęcia gipsu. Oczywiście długa kolejka itd... Po zdjęciu gipsu spytałem lekarza o badania kontrolne i rechabilitację. W kwestii badań odpowiedział, że nie widzi takiej potrzeby, a jako rechabilitację zalecił mi wykonanie dwukilowego worka z piaskiem i podnoszenie go trzymając na stopie podczas np. oglądania filmu w TV. Na pożegnanie dodał, żebym juz wyszedł, bo blokuję gabinet, a na korytarzu czekają inni pacjenci. :|
Na
kardiologi na badanie kontrolne po zabiegu pomostowania (baypasy)dopiero na wrzesień kiedy trzeba zrobić to po 30 dniach po zabiegu(całkowity brak kompetencji)a ordynator oddziału umawia się na wizytę po nowym roku bez rejestrowania(MASAKRA)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A tu przynajmniej jedna dobra informacja o naszym szpitalu:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/948204.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

he, he, dla kogo dobra? :shock:
Cytuj:
- Wybrałam Zgorzelec, bo tu jest dobra, młoda kadra, nowoczesny sprzęt i - co najważniejsze dla mnie - mam tu możliwość dokończenia specjalizacji - wyjaśnia lekarka. - W tym zawodzie najważniejsze są warunki pracy i możliwość rozwoju zawodowego - dodaje.

zero o pacjentach :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
zero o pacjentach

Czego byś oczekiwał? Że pacjenci są fajni i sympatyczni?
Chyba szukasz dziury w całym... :-?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.