Dzisiaj jest 19 cze 2025, 23:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Cytuj:
Sala była prawie pełna, w tym ok. 80% licząc to zwolennicy dotychczasowego burmistrza, powiązani z nim politycznie, zawodowo i emocjonalnie.

Ja tam byłem z żoną, nie należę do zwolenników M F Michale i stwierdzam że słabo wypadł Rafał nie wspomnę o otoczeniu Rafała, (gdzie reszta kandydatów, chyba kaczor ma rację)
Jutro w banku pogadamy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Cytuj:
Zgadza się w 100 %
no to sie cieszę :lol:
Rafał nie wypadł źle, zważywszy na nikłą faktycznie frekwencję Platformy na sali :cry: /psychologicznie jest to ważne/, nie przeceniałbym 'brylowania' Fiedorowicza, nie wszyscy wyborcy sie na to łapią, ważniejszy długofalowo jest jednak program, możliwości jego realizacji oraz umiejętność mobilizacji elektoratu :?

Nie sądzicie ,że może nastąpic sytuacja,kiedy to wyborcy zdecydują się na "mniejsze zło"głosując na Fiedorowicza.
Młody wilk ten Rafał,ale Fiedorowicz ma duży elektorat,i to powinno przeważyć.
Tego znamy,nowy może okazać się gorszy.
Ile % społeczeństwa,poświęciło czas na zastanowienie sie na kogo głosować.
Sądząc po frekwencji,na wyborach ,mało.
Świadomie głosuję nikły odsetek społeczeństwa.
Idą,na wybory,bo ładna pogoda i Agatka się przewietrzy :)
Wygra Fiedorowicz,bo ludzie się przyzwyczaili.
Ale za 4 lata wybory :)

mafiozo pisze:
Do tego trochę klaki.

Proszę o wyjaśnienie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

mafiozo pisze:
Ja mam trochę inne odczucia. Szkoda mi trochę Gronicza. Rutyna Burmistrza zrobiła swoje.
Do tego trochę klaki. I finał można było przewidzieć.
Miałam nadzieję, że przebieg tej debaty będzie miał trochę inny charakter i pozwoli również na uwagi z sali.

Zmobilizowany zostal z pewnoscia cały Urząd Miejski.
Wyraźnie wyczuć można było powiew interesowności w tych poklaskach.

Gronicz- troche za bardzo spiety.
Nie przemyslał do końca formy sewgo wystapienia. To wyliczanie tych milionów z kartki, fatalna pomyłka w utrzymaniu/ stworzeniu tych miejsc pracy w FAMAGO....
Niepotrzebne potknięcia.

A Fiedia? Stary lis, co z niejednego kurnika kury juz wykradał.
Jesli to on miałby (jednak) wygrać, bardzo by sie mu przydała Rada, co go zmotywuje/zmusi do lepszej PRACY, a mniej- do auto-prezentacji i brylowania w mediach, pokazach, uroczystosciach ku czci, i na cześć.....
Po pęcinach, i do galopu!

ramburko - w tyl zwrooot! do szereguuuuuu- wstąp! :)

Jak niemile zapachniał ten lekceważący komentarz na temat rewelacji o przekazywaniu poparcia na rzecz pewniaka ( w drugiej turze) przez kandydatów, którzy odpadaja....
" Aaaaa. te wypociny z internetu'

typowa odzywka gościa, który wie, że komputery -są.
Ale ich wyraźnie nie lubi.

Ostatnio zmieniony 09 lis 2006, 11:51 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Ra

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:10 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
pozwoli również na uwagi z sali
też ubolewam, że tego nie przewidziano, lecz to przecież pierwsza taka debata w Zgorzelcu, następne pewnie wezmą pod uwagę także taką potrzebę :lol:
Nie mam takiego odczucia co do Gronicza, wiedział czego się może spodziewać i mimo to nie wycofał się, tak jak pozostali, a jak mówią: ten się śmieje, kto się smieje ostatni :lol: , nie zawsze ten kto wygrywa bitwę, wygrywa wojnę.
Debata otworzyła nową jakość przedwyborczej kampanii i tego nie sposób przecenić.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hmmmm,...jesliby R. Gronicz przegrał wybory z tego tylko powodu, że jako młody człowiek, nie mający doświadczenia ani odpowiedniej zaprawy w szermierce słownej, nie pokonał w debacie doświadczonego wyjadacza jakim jest Fiedka,...to ja chyba dam się namówić na odwiedziny kolegi w Dublinie. I wezmę na wszelki wypadek troszkę więcej ciuchów na zmianę. :lol:
Jeśli nasze społeczeństwo ma kaprys za podstawę oceny kompetencji poszczególnych kandydatów brać wyszczekanie i pewność siebie, to ja wysiadam. :cry:
Czy naprawdę młodość, energia i wizja pozytywnych przemian miałaby polec w konfrontacji z rutyną???
Czy społeczeństwo zaufa kolejnym wyborczym obietnicom człowieka który w przeciągu ośmiu lat sprawowania funkcji burmistrza tak naprawdę nie ma się czym pochwalić???
Czy zastęp zadowolonych z siebie urzędników, dotychczasowych samorządowców i ludzi "powiązanych"
z U.M jest w stanie i posiada dostateczną ilość głosów do tego, aby utrzymać Fiedkę na stołku burmistrza a tym samym oddalić "makabryczną" dla nich wizję pozytywnych dla całej reszty społeczności przemian???
Jeśli tak to w dalszym ciągu oglądajcie sobie brudne parki, zaniedbane ulice, odrapane domy, "Dobrzynki", śpiewającego corocznie oldboja Rusketosa, wyrastające jak grzyby po deszczu markety bo ja, jak wspomniałem, wysiadam z tego "kołowrota" 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeśli MOJE słowa tak odebrałeś, jako kapitulanctwo, to błąd.
Zauważam braki Gronicza w starciu z Fiedią, ale nie zamierzam wcale zmieniać swgo wskazania na Gronicza, jako przyszłego burmistrza. Każdy kiedyś zaczyna.
Starty zwykle są ułomne.
I prawde powiedzial Gronicz, że nawet prawnik może być burmistrzem (zwłaszcza NY) ;) rzecz w tym, JAK potrafi sobie organizacyjne przystosować zaplecze.
A zapleczu trzeba marchewki i kija. I tyle.

tak więc, spokojnie! ;)
Nie wszystko, co czarne, to NIE samorodek :)

Ostatnio zmieniony 18 lis 2006, 2:10 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

złośliwy, zwracasz mi życie i wiarę w ludzki rozum.:D:D:D Masz u mnie piwko!!! 8) Albo ze dwa nawet :D

Tytuł:
VIP
VIP

Dodam, że burmistrz Fiedorowicz splamił się w sprawie ścieżek rowerowych w mieście, wygląda, że w temacie nie za wiele ma pojęcia :cry:
To niżej co prawda nie Zgorzelec, ale naukę jakąś może z tego wyciągnie :lol: :

Obrazek
ObrazekObrazek

Tytuł:
pismak
pismak

Osobiście też zabrakło mi możliwości zadawania pytań z sali. To mogło ożywić debatę.
Też uważam, że momentami była nudna. Głosy z Sali są w takim przypadku ważne, bo trzeba słuchać ludzi i odpowiadać na ich wątpliwości, to oni są wyborcami. Jeszcze nie wiem, czy takie było założenie czy może nie zgodził się na taka formę któryś z komitetów wyborczych?.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko "bo trzeba słuchać ludzi " - to odpowiedz dlaczego przez 3 lata na moje zaproszenia nie pojawił się na zebraniu wspólnoty ani razu Burmistrz. Ostatnio 13.04 br w Jego imieniu przybył z-ca
ale pożytku z tego i tak nie było żadnego.

Tytuł: Rutyna
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Byłam na debacie i bardzo się z tego cieszę - w końcu coś się pozytywnego dzieje w mieście. szkoda, że pozostali kandydaci stchórzyli.
Nie będą ukrywała tego, że moim kandydatem na fotel burmistrza jest M. Fiedorowicz. Dodam, że nie jestem związana z ani z Urzędem Miasta, ani z obecnym burmistrzem.
A więc poszłam na debatę już przekonana, ale byłam otwarta na ewentualną zmianę zdania - w końcu miałam pierwszy raz możliwość posłuchać "na żywo" o tym, co mogą zrobić w przyszłości.
R. Gronicz jest młody, wykształcony, ma doświadczenie w pracy w banku, z funduszami UE. Ale - Nie jest jeszcze wystarczająco przekonywujący dla mnie, a dlaczego - nie wyobrażam sobie, żeby Rafał mógł szybko (miesiąc, dwa) nauczyć się pracy w administracji. Myślę raczej, że byłoby to 1 rok lub 2 - a teraz Zgorzelca na to nie stać. Do tego komunikatywność i erudycja pozostawiają wiele do życzenia - i nie chodzi mi wcale o kontakty z mediami, ale o kontakty z innymi jednostkami, z inwestorami czy decydentami. Myślę, że RG nie byłby traktowany poważnie. Te minusy, moim zdaniem zaprzepaszczają możliwość zostania burmistrzem. Ale w przyszłości może jeszcze usłyszymy o tym kandydacie. Nie skreślam go.. :)

Chciałabym, żeby jakaś "świeża" krew pojawiła się w Zgorzelcu - ale czy od razu na Burmistrza.. i czy wiek ma decydować o wszystkim.... chyba nie...

A teraz małe wyjaśnienie co do tytułu - w wielu postach pojawia się słowo rutyna. Powiem szczerze, że nie zauważyłam na debacie u M. Fiedorowicza rutyny... dla mnie była to raczej wiedza i doświadczenie - czego niewątpliwie brakuje kontrkandydatowi.

rekrut
rekrut

ehh... miała być relacja z debaty...ale coż chyba ktos rzucił słowa na wiatr... :?: :?: :?:

rekrut
rekrut

Aleksandrze w zaproszeniu do udziału w debacie napisałeś:
....a zapis ze spotkania w postaci video zostanie zaprezentowany na zgorzelec.info już następnego dnia po debacie.???
Mija kolejny dzień, a tu jak relacji nie było - tak nie ma.

Pozdrawiam
Kuba

Tytuł:
rekrut
rekrut

AZJA - "wiedza i doswiadczenie" ??? mozesz uscislic, bo ja jakos tego nie moge objac swym, byc moze zbyt malym, rozumem?!

Piszesz cos o rozmowach z inwestorami, ze Gronicz niby za mlody, ze nie bylby traktowany powaznie(???), a powiedz - jakie sukcesy w "rozmowach z inwestorami" ma Fiedorowicz? moze cos przeoczylem, moze za dlugo mnie w kraju nie bylo...

Jakich inwestorow "nagral" dla Zgorzelca Fiedorowicz???? ODPOWIEDZ MI NA TO TYLKO JEDNO PYTANIE. Bede dozgonnie wdzieczny.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.