Dzisiaj jest 21 cze 2025, 18:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czy tylko ja tu czegoś nie rozumiem?
1. „gazeta” promuje Miasto Zgorzelec wśród Niemców.
2. Miasto Zgorzelec nie ma czego promować (sic!) a jednak reklamuje się
3. „gazeta” obraża internautów, rozsiewając nieprawdziwe informacje – także wśród Niemców
4. Reklama Miasta – to nie sponsoring..., chociaż takie same artykuły sponsorowane (bo tak to się nazywa) były wytykane przez obecnego „reklamodawcę” u poprzedników
Moje wnioski:
- „gazeta” nigdy nie wspięła się na wyżyny dziennikarstwa, ale teraz to już lekka przesada
- Obecnym władzom …życzę trafniejszych wyborów środków przekazu....

ps.
nie czytałam dość uważnie.. - dzięki Deczko Wkurzony :)

Ostatnio zmieniony 22 lut 2007, 20:54 przez azja, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mówimy tu raczej o Powiatowej. Ale wnioski słuszne w odniesieniu do obu mediów. ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rozumiem wasze oburzenie bo autor tekstu w jakiś sposób obraził użytkowników forum.Ale wczytajcie się lepiej w to co napisali.Nie chodziło tyle o poruszenie forumowiczów i forum dyskusyjne.Tu chodzi raczej o PORTAL i fakt ,że na jego łamach prócz reklam i galerii oraz forum - nie ma nic godnego uwagii. Pytanie zasadnicze: Kto z was wchodzi na strone i czyta zawarte tam informacje? A kto trafia bezpośrednio na forum? Na portalu brak rzetelnych informacji. Zawsze mi się wydawało,iż jest to portal apolityczny jednak ostatnimi czasy musiałam zdanie zmienić. Portal stał się miejscem kryrtki władz, wyrażanie własnych politycznych prorijetów . Brak tu obiektywnego przedstawiania sprawy. Toczy się pyskówka pomiędzy właścicielem portalu a obecną władzą samorządową. A szkoda.Bo jest wiele tematów na ciekawe artykuły jednak pozostają one nie poruszone. Na stornie są bardzo skrótowe informacje(przeważnie dotyczące polityki). Kiedyś częśto zaglądałam na forum.Coś się na nim działo. Były ciekawe dyskusje , spostrzeżenia .Ludzie mięli coś do powiedzenia. A teraz? Nic głębokiego. Tematy typu co lubicie jeść lub samorządowe przepychanki. Mało to ciekawe i mało efektowne.Dlatego też portal stoi jak stoi. A ludzie to widzą i opisują.Może więc zamiast takich oburzeń postarać się coś zmienić.Na lepsze.

Tytuł:
rekrut
rekrut

re Azja:

Ja też wielu rzeczy nie zrozumiałem.
Nieścisłości było sporo więcej, ale to chyba na osobny wątek (ostatni wywiad z burmistrzem).

---------------------------------------------------------------------------
Te forum obroni się samo, bo nie ma konkurencji. :smt023

Tytuł:
rekrut
rekrut

Asiek_Isia pisze:
Portal stał się miejscem kryrtki władz, wyrażanie własnych politycznych prorijetów . Brak tu obiektywnego przedstawiania sprawy. Toczy się pyskówka pomiędzy właścicielem portalu a obecną władzą samorządową.
Jeżeli jest pyskówka to pomiędzy forumowiczami, to jest domena demokracji.
Każdy może wyrazić swój pogląd. :)

Poprzednią władzę krytykował i też było źle. o co Ci chodzi?
Cytuj:
Nie chodziło tyle o poruszenie forumowiczów i forum dyskusyjne.Tu chodzi raczej o PORTAL i fakt ,że na jego łamach prócz reklam i galerii oraz forum - nie ma nic godnego uwagii. Pytanie zasadnicze: Kto z was wchodzi na strone i czyta zawarte tam informacje?

Ja czytam informacje z głównej strony portalu, a atak był prostacki.
Może ten portal powinien przeistoczyć się w NAJ może w TINĘ ?

Gdyby nie ten portal o wielu rzeczach byśmy nie wiedzieli. Władzy trzeba patrzeć na ręce, każdej, bo inaczej powrócimy do PRL-u.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja wyrażam swoje zdanie. I myśle zmiany na portalu byłyby wskazane.Kiedyś często go odwiedzałam i pisałam posty na forum.Było o czy.Teraz - no cóż. Tina czy naj- nie czytam ani jednej ani drugiej.Nie pisze niczego złośliwie. Po prostu opisje to co mi nie odpowiada-to wszystko.A skoro wg Ciebie wszystko jest cacy. To jest to Twoje zdanie.Ja wyrażam swoje

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Asiek_Isia pisze:
Kiedyś często go odwiedzałam i pisałam posty na forum.Było o czym.Teraz - no cóż

ja chetnie przerzuce sie na inny portal o Zgorzelcu ale gdzie on jest? ZINFO jest jakie jest, mozna by duzo pisac, ale nie nalezy chyba wymagac by dzialo sie tu tyle co na onecie.pl i jego wszechstronnych ;) forach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam,
otrzymalem juz kilka listow i innych wiadomosci na temat tego tematu na forum. Jestem autorem strony gazety, echa dnia i innych wchodzacych w sklad opisywanego portalu. Przede wszystkim przeczytalem ze osoby ktore zawieraly glos obrzucaja i obrazaja Gazete Powiatowa i pana Szostka. Chcialbym zaznaczyc ze serwis echo dnia nie nalezy do Gazety Powiatowej i nawet to nie ona cenzoruje wpisy. Zajmuje sie tym inna osoba. Gazeta Powiatowa jako jedyna zgodzila sie na to by za darmo wspierac serwis i umieszczac w nim informacje. Wszyscy inni zadali kasy, a gdy mowilem ze wszystko bedzie darmowe rezygnowali.

Kazdy moze umieszczac wiadomosci w echo dnia ale trzeba miec wzglad na czesc merytoryczna poniewaz nie ma w naszym regionie osob odpowiednio wyksztalconych ktorzy bezplatnie chcieliby rozwijac serwis i redagowac wiadomosci.

O ile mi wiadomo zadna polityczna osoba nie wspiera finansowo gazety czy portalu. Wszystkie wypowiedzi w tej kwestii sa bezpodstawne. Ale chyba kazda inteligenta i w miare rozeznana w sytuacji osoba wie skad te wypowiedzi sie wziely i skad w najnowszych wiadomosciach w zgorzelec.info tyle krytyki wladzy.

Umieszczam cala wypowiedz na tym forum, poniewaz forum w moim portalu jak i milion innych dzialow jest stworzone jedynie na kartce papieru. Jednak gdy tylko bede mial czas zostana wykonane i oddane bezplatnie wszystkim uzytkownikom. Portal nie jest komercyjny i nastawiony na zarabianie, jest robiony za darmo i dla pasji tworzenia. Wszyscy zarowno ja jak i Gazeta Powiatowa a tazke inne odpowiedzialne osoby chcielibysmy zeby umieszczane byly jak najbardziej rzetelne informacje. Niestety pare osob ktore robia cos w czasie wolnym nie sa w stanie kontrolowac wszystkiego. Ponoc informacja ktora pojawila sie w serwisie poparta byla jakimis dowodami. Nie chce w to wnikac i rozwijac tego tematu. To prawda ze taka pseudo sensacja powoduje ze na strone wchodzi wiecej osob, jednak to nie jest celem serwisu. I tak naprawde jakies zle interpretacje powoduja tylko problemy i koniecznosc prostowania sytuacji.

Jezeli chodzi o strone to gdy znajda sie sponsorzy, osoby chetne wspolpracowac a takze chwila czasu stworzony zostanie portal z kilkunastoma serwisami tak by kazda osoba odwiedzajaca go znalazla cos interesujacego, a przede wszystkim prawdziwe wiadomosci a nie zaklamana rzeczywistosc. Mam nadzieje ze nastapi to jak najszybciej...

Tytuł:
rekrut
rekrut

29 wersów, ale, na miły Bóg, coz z nich wynika dla czytelnika???!!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

to jest informacja dla ludzi ktorzy pisza do mnie listy w tych wersach znajduja sie takze odpowiedzi na wszystkie pytania i sprawy poruszone w tym temacie. nie naklaniam do czytania i chcialbym zakonczyc temat portalu bo jest to niestety tylko niepotrzebna reklama, szukanie powiazan i pogon za sensacja a nie o to w tym chodzi...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ale nikt o portalu nic nie mówi - rozchodzi się o gazetę powiatową i jej prawie sprawnego dziennikarsko redaktora od ćpakoli.
w sumie to podziwiam krytycznego za to, że w ogóle czyta jego wypociny.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

asdfgh pisze:
Kazdy moze umieszczac wiadomosci w echo dnia ale trzeba miec wzglad na czesc merytoryczna poniewaz nie ma w naszym regionie osob odpowiednio wyksztalconych ktorzy bezplatnie chcieliby rozwijac serwis i redagowac wiadomosci.

Hehehe... pięknie. Cudną wystawiłeś sobie świadectwo. Publikujesz nieprawdziwe i kłamliwie opinie a usprawiedliwiasz się wyimaginowanym "brakiem kadr". W tym momencie Twoja wiarygodność Twoja i Twojej strony wylądowała w koszu. Piszesz również :

Cytuj:
Wszyscy zarowno ja jak i Gazeta Powiatowa a tazke inne odpowiedzialne osoby chcielibysmy zeby umieszczane byly jak najbardziej rzetelne informacje.

Stoi to w sprzeczności z pierwszym Twoim stwierdzeniem. Z jednej strony nie możesz zapewnić odpowiedniego poziomu merytorycznego a z drugiej chcesz umieszczać rzetelne informacje nie mając ku temu sił i środków. Cały Twój wywód jest nielogiczny.

Cytuj:
Niestety pare osob ktore robia cos w czasie wolnym nie sa w stanie kontrolowac wszystkiego. Ponoc informacja ktora pojawila sie w serwisie poparta byla jakimis dowodami. Nie chce w to wnikac i rozwijac tego tematu.

I w tej sytuacji chcesz uchodzić za rzetelnego i wiarygodnego dziennikarza czy jak to tam nazwać. Miej litość nad sobą i nad nami.

Cytuj:
O ile mi wiadomo zadna polityczna osoba nie wspiera finansowo gazety czy portalu. Wszystkie wypowiedzi w tej kwestii sa bezpodstawne. Ale chyba kazda inteligenta i w miare rozeznana w sytuacji osoba wie skad te wypowiedzi sie wziely i skad w najnowszych wiadomosciach w zgorzelec.info tyle krytyki wladzy.

Oświeć nas, nie krępuj się. Przedstaw dowody na to że portal jest "SLD-owską tubą" bo o to Ci chodzi. Jeśli nie potrafisz tego zrobić to po prostu kłamiesz i oczerniasz zgorzelec.info a przy okazji forum bo na nim pojawia się najwięcej krytyki.

Ps. I od razu zaznaczam : ja nie jestem dziennikarzem, nie silę się bezstronność.

Asiek_Isia pisze:
Kiedyś częśto zaglądałam na forum.Coś się na nim działo. Były ciekawe dyskusje , spostrzeżenia .Ludzie mięli coś do powiedzenia. A teraz? Nic głębokiego

Forum dyskusyjne jest narzędziem w rękach ludzi którzy je Tworzą. Ich poziom jest poziomem forum, więc obronię tu Aleksa stwierdzając, że co do "niskiego" wg Ciebie poziomu to on nic nie ma.

Tytuł:
rekrut
rekrut

a ja Wam powiem tylko tyle, nijaki Olek Pitura się kończy, typek sam po sobą dołki kopie, niczym kretyn bawi się w politykę i myśli że mu to na dobre wyjdzie... nie wyjdzie :smt044 on dobrze o tym wie, ze dni jego portalu są policzone.
A co do forum to tutaj jest taki syf, ze lepiej nie gadac, gostek sie jara ze ma ponad 2500 uzytkownikow :smt082 zapraszam do przegladniecia tej strony => http://zgorzelec.info/forum/memberlist.php
Polowa ludzi nawet nigdy sie nie zarejestrowala na tym forum :smt026
Inna sprawa jest to ze jest cwaniakiem i zbytnio pewno sie czuje a najsmieszniejsze jest to ze stado lepkow mu sie ostro do pupki dobralo :D m.in. ja :D :D :D :smt044

Jakis osobnik z forum kiedys pisal ze joomla do do kitu, ze niby niezabezpieczony system, hehe... gdyby to nie bylo karalne to zgorzelec.info jest dziurawe jak sito, 15 min. i tej strony nie ma.... :smt044

To samo prawda jest ze postral zgorzelec.info, programisci szkolacy sie z gazetek typu PCWK to chyba przerabiali, ale nie wnikajmy w szczegoly poniewaz nie mam zamiaru pomagac konkurencji, ktora robi ze mnie na miescie jakiegos frajera, tak, tak, prawda w oczy kole!!! Olek Pitura chodzi po miescie i jak male dziecko obrabia mi tylek :smt044

ZEGNAMY ZGORZELEC.INFO - SKORA, FURA I PITURA ZE SLUCHAWKA BT W UCHU, FACET PODRYWAJACY MALOLATKI NA KASE, FACET MYSLACY ZE JEGO FIRMA JEST STABILNA, FACET ZGRYWAJACY CWANIAKA, FACET BEDACY KRETYNEM.... PRZECZ ZE ZGOLA!!!!! WON NA SWOJA WIOCHE TROLU!!!!!!!!! KAPSZTYL JESTES I TYLE!!!!!!!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex najwyraźniej podpadł jakiejś dobrze zorganizowanej grupie,...przedszkolaków!!! :twisted: :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

przedszkolaki w wiekszej ilosci potrafia wymyslic cos kreatywnego, te przedszkolaki to studenci :) a z tego co sie orientuje to Pitura nawet nie studiuje wiec o czym my tu rozmawiamy??

To on przeciwko mnie skladal bezpodstawne pozwy na policje, to on jak przedszkolak wytaczal sprawy portalowi www.zgorzelec-info.pl, niby jakim prawem?? bo mu sie adres nie podoba? kretynstwo! A mi sie nie podobaja naklejki www.burdello.zgorzelec.info na calym miescie :twisted: nie podoba mi sie cwaniacki i hamski sposob zalatwiania spraw przez Piture, sam tego doswiadczylem, ja i wiele innych osob. Czas z tym skonczyc, czas skonczyc z wielkim Alexem ustawiajacym sobie opisy na GG w typie "jestem zajebisty" albo "wielki Alex w TVN, ogladac o 18:00" :smt044 czas skonczyc z adminem ktory blokuje konta tak o za nic, poniewaz ktos sobie wpisal adres swojej niekomercyjnej strony internetowej w profilu - jezeli administrator nie stosuje sie do swojego wlasnego regulaminu to sorki, jest przedszkolakiem i ćpakolem 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.