Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Padła propozycja przejścia do następnego punktu obrad i dokończenia tego po zakończeniu interpelacji. 20/0/0 przegłosowano

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=4bw0icKv4xw&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

ppkt 6 - weksel 20/0/0
<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=8i9zW1DseH4&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 11:39 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

ppkt 7 - zmiany w budżecie - warto posłuchać
- Dołkowski - przeciwny powiększaniu zadłużenia miasta
- Tryc - jak burmistrz zamierza osiągnąć te przychody w nadchodzących latach?
- odpowiada Baranowski
- wymiana zdań
<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=8FyqRS7MDVY&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 11:58 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Kontynuacja tematu - rozpoczyna Dołkowski, następnie Aniszkiewicz

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=0Iu2S0pWdj8&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 12:05 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Kontynuacja tematu: w tym brak realizacji inwestycji budżetowych. Marek Wolanin i odpowiedź burmistrza.
<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=5IRKURzy526&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Wniosek o przerwę nieprzegłosowany.
Głosowanie nad uchwałą: 13/6/1

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 12:26 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 12:11 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Kolejny punkt 6 - wnioski i interpelacje

Olechnowicz:
- w sprawie miejsc parkingowych przy ul. Kościuszki, likwidację pasa zieleni i wydłużenie parkingu, na którym parkują obecnie skońsnie samochody.

Tryc:
- do dyr. MPGK sprzątane i wywożone liście nie są zabezpieczane plandekami
- awarie - często zdarza się tak, że jeżeli jest jakakolwiek awaria to przy usuwaniu prac niszczone są chodniki (pozostają doły) przykład ul. Tuwima- awaria nastąpiła, przeciągano usuwanie awarii i pozostawili wyjazd w tragicznym stanie
- prośba o udzielenie informacji na ile inwestycji wykonanych w ub. roku do tej pory jest nieodebranych?
- w sprawie Piwnicy Staromiejskiej - otrzymał odpowiedź w tej sprawie. Nieprawda jest że dzierżawca Piwnicy nie wyrażała chęci uniknięcia konfliktu i jest jedyną stroną która nie miała zamiaru rozwiązać konfliktu. W ofercie jaką przedstawiło stowarzyszenie podniesiono czynsz 4-krotnie i zawnioskowano o odstąpienie żądania nakładów poniesionych wcześniej.

Aniszkiewicz:
- czy podpisano umowę na 10 mln? Jeżeli nie, to wniosek wraz z postanowieniem zostanie zwrócony do Ministerstwa Sportu
- mieszkańcy ul chrobrego w kier. II AWP samochody stojące na ulicy utrudniają widoczność.
- wnoszę o sprawdzenie wszystkie znaki dot. zakazu sam cięż. Tych tablic nie ma. - mieszkańcy ul Orzeszkowej i Reymonta skarżą się, że na tą pierwsza ulicę zjeżdżają samochody z autostrady i jeżdża do PKS-u bo tam jest tańsze paliwo
- kosz przy placu zabaw przy ul. Zielnej jest zdeformowany więc proszę o jego wymianę.
- remont muru oporowego - chcę zapytać kiedy się on zacznie?

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=2i4t5XBMnY2&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 12:39 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Jankowska Bury:
- żłobek jest jednostką samorządową miasta - jest organem stanowiącym miasto od 1 czerwca 2004 roku. Obiekt zlokalizowany jest w budynku, który na dzień dzisiejszy potrzebuje remontu.
- wyciętych/przyciętych drzew II AWP za szkołą w stronę cmentarza. Zostały tam w dużych ilościach ścięte gałęzie.
- słupy oświetleniowe przy ul. Broniewskiego
- sp 5 - boisko - oświetlone jest przez całą noc - jaki jest koszt oświetlenia dla miasta, czy nie można tego inaczej zrobić, aby całość się zapalała dopiero w chwili wejścia tam intruza?

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=2pmewZTRomW&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Wróblewski:
- wniosek do burmistrza o skierowanie służb do nowo nasadzonych drzewek w mieście aby sprawdziły jaki jest stan sadzonek, mam zrobionych kilka zdjęć zrobionych przy nowym moście i widać tam jak paliki są poprzewracane a drzewka są połamane.

Aniszkiewicz:
- pytanie o pismo z banku

Woźniak:
- wykaz z dotacji dla podmiotów - nie było w BIP-ie ale chciałby sprawdzić czy to jest?

Wolanin:
- czy burmistrz analizuje kwestie z cmentarzem komunalnym? czy jest już teren pod nowy cmentarz?

Tryc:
- czy informacja przekazana przez przewodniczącego jest potwierdzona w sprawie kina.

Woźniak:
- w sprawie lakonicznej odpowiedzi w sprawie Riwiery? Czy planowane są tam jakieś inwestycje?

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=5o2bsURJbDg&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Tytuł:
VIP
VIP

Kontynuacja punktu 4 - głosowanie 10/0/9
<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=65skoxE3j6e&login=zgorzelecinfo&width=450&bg=ffffff"></script>

Sprawy różne:
brak

sesja 53 zamknięta

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 12:59 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja również twierdzę, że odpuszczenie sobie budynku po byłym kinie to poważny błąd.
Miasto od lat boryka się z problemem lokalizacji biblioteki, przydałaby się jakaś czytelnia z prawdziwego zdarzenia, można by tam przy okazji ulokować punkt informacji turystycznej, jakąś mikro kafejkę itp. Gronicz w przedwyborczych deklaracjach obiecał wprawdzie ulokowanie biblioteki w nowym kompleksie sportowym (hala), ale już w planach, które zamówił za grube pieniądze (rzecz jasna miejskie), miejsca na bibliotekę już nie było. Hali zresztą też nie będzie....

Po sprzedaży pomieszczeń po obecnej bibliotece całkowita kwota zakupu znacznie by się zmniejszyła... Można było wydzierżawić część pomieszczeń, które w jakimś stopniu zamortyzowałyby koszt utrzymania obiektu.
Brakuje tutaj najwyraźniej jakichkolwiek planów perspektywicznych,...wykraczających poza obecną kadencję.
Po co zresztą planować, prawda burmistrzu?? Teraz to trzeba jedynie myśleć co zrobić i jak duży szum medialny przy tym osiągnąć, żeby mieszkańcom zaczęło się wydawać, że coś zrobiłeś dla miasta... :oops:

Nie wiem co planuje zrobić tam Toronowski,... ale mam przykre przeczucie, że będzie stał sobie obiekt w tym stanie przez długie lata....

Tak czy siak, drugiej takiej okazji do nabycia tego typu nieruchomości położonej w centralnej części miasta nie widzę...Biblioteka w swojej obecnej lokalizacji jest więc chyba skazana na trwanie w niej po wieki wieków,... :oops:

Z drugiej strony (przypomniałem sobie), mam zagadkę dla zwolenników wyprzedawania wszelkich nieruchomości i przekazywanie ich w ręce prywatnych inwestorów.
W podwórzu otoczonym kamienicami przy ulicach Wolności, Piłsudskiego i Daszyńskiego (w sąsiedztwie PZN) od lat straszy mieszkańców widok nieruchomości/hangaru, krytego w całości eternitem. Usłyszałem niedawno, że ową nieruchomość (w której obecnie nic się nie dzieje - jedynie straszy) chciał zakupić jeden z naszych lokalnych przedsiębiorców. Zobowiązał się do rozebrania budynku, utylizacji eternitu na własny koszt i wybudowaniu tam fajnej hurtowni ze sprzętem elektronicznym. Podwórze nabrałoby wyrazu, najbliższe otoczenie zostałoby uporządkowane i zagospodarowane - stając się tym samym swoistym mini centrum handlowym (już funkcjonuje tam sporej wielkości hurtownia/sklep z artykułami papierniczymi).... - o dodatkowych kilku miejscach pracy nie wspomnę,... Wyszedł więc przedsiębiorca z propozycją zakupu do burmistrza,... który odpowiedział jemu, jak to ma w zwyczaju - NIE !!!. Dodam, że przedsiębiorca dawał dość potężną kasę za tę nieruchomość,.. coś ok. 1/4 mln. zł.

Czy ktoś mi, do cholery, wyjaśni, dlaczego akurat ta nieruchomość nie idzie pod młotek???

Być może w przyszłości znajdziemy na tę zagadkę odpowiedź :roll: ,... na chwilę obecną jednak takie działanie władz miasta uważam nie tylko za nieracjonalne, ale wręcz złośliwe. :smt021

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 16:15 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Po sprzedaży pomieszczeń po obecnej bibliotece całkowita kwota zakupu znacznie by się zmniejszyła...

Jasne.
Jak do tyego dołożysz pieniądze wywalone niepotrzebnie na projekty pomnika wizjonera R.Gronicza oraz kary i odszkodowania, jakie musiał urząd miasta ponieść z tytułu nietrafionych decyzji wspomnianego powyżej lub jego świetnych ludzi, to wyszłoby na to, że zostałoby nam w kieszeni jeszcze z milion złotych.
Przekorny już mnie nie denerwuj proszę budynkiem po kinie.
Jest to kolejna nieruchomość odpuszczona przez R.Gronicza i jego ekipę.
Makabra z masakrą razem wzięte!!

Dzisiaj zeszło ze mnie powietrze.
Nie mogę sobie wyobrazić, że człowiek, który może nie umiał pisać biznesplanów ale miał z nimi styczność na etapie składania wniosków kredytowych odpuszcza taką nieruchomość, taką działkę.
Wypadałoby zakrzyknąć.
AZ na burmistrza!! ……… ale sądzę, ze nie to mu w głowie.

przekorny pisze:
ale mam przykre przeczucie, że będzie stał sobie obiekt w tym stanie przez długie lata

Mam inne przeczucie.
Widzę, jak inwestuje w naszym okręgu.
Cieszy mnie to, bo zarobione pieniądze dają ludziom pracę.
Martwi mnie tylko, że ehhhhhhhhhhhhh ...

brak słów

Fiedia Wracaj ... SUBITO !!!!!!!!

przekorny pisze:
Biblioteka w swojej obecnej lokalizacji jest więc chyba skazana na trwanie w niej po wieki wieków

Nie.
Sądzę, że jest jeszcze szansa ale ze względu na to, że czegokolwiek nie dotknie się grupa groniczowska to albo wypuści z ręki albo przepłaci albo zmarnuje, to ja wstrzymam się ze wskazaniem lokalizacji biblioteki do czasu powrotu Fiedii.
Sądzę, że do końca kadencji nie zauważą tego miejsca.

P
G
jeszcze tylko 229 dni .....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Wiem ,że niedługo będzie jeszcze jedna piękna willa w centrum do sprzedania - i na bibliotekę i na czytelnie i na kafejkę w sam raz - może Burmistrz tam się czai , blisko UM i jeszcze wyświęcona solidnie przez lata.
P.S. Grzegorz i Przekorny mam dziwne uczucie ,ze jakby UM kino nabył to wytoczylibyście takie same ciężkie dział a za zakup

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
niedługo będzie jeszcze jedna piękna willa w centrum do sprzedania - i na bibliotekę i na czytelnie i na kafejkę w sam raz - może Burmistrz tam się czai , blisko UM i jeszcze wyświęcona solidnie przez lata.

Już jest - za jedyne 2,2mln.PLN.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
niedługo będzie jeszcze jedna piękna willa w centrum do sprzedania - i na bibliotekę i na czytelnie i na kafejkę w sam raz - może Burmistrz tam się czai , blisko UM i jeszcze wyświęcona solidnie przez lata.

YELLO_35 pisze:
Już jest - za jedyne 2,2mln.PLN.

No tak, jeśli obiekt jest dużo droższy, mniejszy a więc dużo mniej funkcjonalny - to rzeczywiście jest szansa, że nasz "światły" burmistrz się na niego czai... :roll: :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

nawet jakby dostał za friko to byś znalazł powód do narzekania ale taka twoja uroda rozumiem narzekaj dalej i zaproś do tego kolegów

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
jeśli obiekt jest dużo droższy, mniejszy a więc dużo mniej funkcjonalny

A to jest jakaś zależność o której ja nie wiem? :roll:

bog180 pisze:
nawet jakby dostał za friko to byś znalazł powód do narzekania ale taka twoja uroda rozumiem narzekaj dalej

Niestety muszę się z tym zgodzić... :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.