Do pierwszego meczu zostało 28 dni… o 28 dni za długo bo gdyby rozgrywki już trwały to co niektórzy nie mieli by czasu na wymyślanie teorii spiskowych powiązanych ze Schetyną i jego rzekomą chęcią niszczenia Turowa. Schetynie teraz bardziej w głowie jak zapewnić sobie miejsce w sejmie a nie jak pogrążyć Turów.
Saso, jeżeli informację na temat działań RG związanych z budową halli sportowej pochodzą z tego samego źródła co informację na temat wielkości Liberca to nie dziwi mnie Twoja postawa – najzwyczajniej ktoś Ci nagadał bzdur

Wg. Ciebie 100 tyś miasto jakim jest Liberec, jest „niewiele większym” miastem od Zgorzelca hmm… 3 x tyle ludzi to niewiele więcej??
Przecież tu chodzi tylko o kasę, o to za czyje to będzie wybudowane i za czyje to będzie utrzymywane. Szczególnie o to drugie. Rozmowy trwają bo burmistrz chcę aby miasto nie miało na utrzymaniu kolejnego kompleksu, który pochłonie i tak skromne fundusze.
Dla przykładu, mamy nowy stadion miejski ale już teraz trenerzy narzekają, że trzeba płacić za korzystanie (stadion jest utrzymywany z budżetu miasta) A może chcesz aby utrzymanie nowej halli obarczyć w dużej mierze kibiców poprzez podwyżkę cen za karnet. Dziś za miejsce stojące, na Turów, płacimy o 50% więcej niż w poprzednim sezonie. Ile będzie kosztował karnet na mecz w nowej hali?
RG nie ma interesu żeby blokować budowę nowej hali, sądzę że zrobi wszystko aby powstała gdyż od tego zależy byt bądź niebyt w świadomości lokalnej społeczności.
Inwestorzy są, tyle że wahają się czy to się opłaca. Dlatego próby wybudowania takiego kompleksu, który będzie się bilansował. Nie sztuka wybudować coś za grubą kasę co nigdy nie przyniesie zysku. Gdyby RG chodziło tylko o nabicie kasy do budżetu miasta to skorzystałby z oferty i zezwoli na budowę tam kolejnego sklepu. O ofercie wybudowania tam „galerii miejskiej” słyszałem jakieś 3 miesiące temu. Kiedy otrzymał ją burmistrz…jak widać nie w głowie mu robienie galerii zgorzeleckiej