Ahoj pisze:
Z tego wszystkiego szkoda, że dopiero jakiś wirtualny anonim musiał popędzić Mariusza do pracy i kreatywności, ale chociaż tyle. Ahoj
Kolejna osoba, która zachłysnęła się internetem, "siłą" forum i tym podobnymi bredniami. Obudz się

i popatrz co się dzieje wokół. Ile osób było na festiwalu, który odbył się w PoZie? Widownia składała się z Niemców, 5 Polaków będącymi goścmi kierownika kina i jedna osoba, kótra była "reprezenetantem miasta"

- tak w przybliżeniu zrelacjonował festiwal Mariusz. Niech mi ktoś odpowie - czym ma się pochwalić Mariusz przed potencjalnymi sponsorami czy panią dyrektor, jak ma przekonać, że powinni mu dać kilkanaście tysięcy na remont kina? Gdzie byli Ci wszyscy forumowicze tak bardzo spragnieni kina w dobrym gatunku? W Grunwaldzie na pewno nie byliście - wczoraj na "Tryptyk Rzymski" przyszła jedna osoba, która miała wiele pretensji do właściciela że nie puścił dla niej filmu

Idąc dalej - wczoraj w ramach "Polskiej Wiosny" w Neissegalerii było spotkanie z Filipem Bajonem oraz prezentacja jego ostatniego filmu "Fundacja" Przyszedłem o 18.05 i nie miałem żadnych problemów żeby usiąść przy pierwszym stoliku. Zakładam, że swoją osobą podwoiłem ilość osób z Polski, które przyszły na seans "tylko dla filmu"(poza mną był Bombas) - reszta Polaków miała powiązania z organizatorami i samym F. Bajonem (przynajmniej takie odniosłem wrażenie).
Tak samo jak festiwal w Pozie, ta impreza też była darmowa. Czego trzeba aby ludzie zaczęli chodzić do kina - chęci ruszenia 4 liter z domu!!! Potwierdza się to o czym wspominałem wcześniej - wększość chce sobie tylko pomarudzić jak to im źle i jaki marazm w mieście. Te forum jest idealne żeby wyrazić swoją bezsilność i brak pomysłu na wypełnienie sobie wolnego czasu. Kiedy pojawi się multiplex to zaczniecie marudzić że komercha ogarneła kino i że brakuje takich miejsc jak PoZa. Już teraz możecie sobie pogratulować, że się do tego przyczynicie.