Dzisiaj jest 17 cze 2025, 22:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A ja myslałem że z komendantem miał się spotykać alex i właściwie do noego to kierowełem.
Skla problemu parkowania i łamania ławek to chyba nie ta sama .ale nie mam nic przeciwko temu zeby garbus prosty lub nie robił zdjęcia łamanym ławkom i rozbojom w parku. A policjanci niech lody na patyku jedż a co.

[ Komentarz dodany przez: aleksander: Sro Sty 10, 2007 12:11 am ]
bog180, przypominam, że ten temat jest o łosiach samochodowych, jak chcesz piętnować inne formy łamania prawa to załóż inny temat.

Tytuł:
pismak
pismak

To

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:02 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Przepraszam admina ale czułem sie sprowokowany przez prostego_garbusa .
A co do zdjecia mieszczucha , to oceńmy skale zagrozenia przez takie parkowanie w skali np: od 1-10. ja dałbym 2 , tylko dlatego że rowerzysta jadacy mógłby na niego najechac , ale zato zagrożenie jazdą rowerem po chodniku oceniłbym na 5.
A samochody te stoją tak w nocy często ze względu na ich bezpieczeństwo. Niestety w łapaniu złodziei samochodów policja nie chce wspólpracowa tak chetnie jak z fotołosiami i ustawienie samochodu blisko okna z zainstalowanym małym urządzeniem powiadamiającym jest obecnie czesto najpewniejszym zabezpieczeniem w przypadku braku garazu. Ale zasięg takiego taniego urządzenia to 10-20 m.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

mieszczuch pisze:
To auto umieszczałem już wcześniej. Zdjęcie z godziny 23,00 , 9styczeń, ul.Iwaszkiewicza 27. Pozostała część chodnika około 100 cm .

Spokojnie zaliczam właściciela tego pojazdu do skrajnego debila.
Od kilku dni systematycznie utrudnia(nie tylko mi) wyjechanie z parkingu czy wjechanie na parking.Mam też stary samochód,i nie zalezy mi czy będe miał nowe wgniecenie czy nową ryskę,ale chyba zacznę za każdym razem mniej uwazać przy manewrowaniu w pobliżu tej r-19.Ale to jeszcze nic,wczoraj kolejny bałwan zaparkował tak ekstra,ze całkowicie zastawił dwa samochody stojace na parkingu:):)

Tytuł:
pismak
pismak

re

Tytuł:
obserwator
obserwator

wcześniej opisywałem te miejsce na ul.konarskiego.a o to pojazd jeden z wielu.tylko,że tym razem postawił kierowca dać przechodniom trochę miejsca(przypadek)

[ Komentarz dodany przez: aleksander: Sro Sty 10, 2007 4:33 pm ]
Mariusz, a numery rejestracyjne i data ?

Tytuł:
VIP
VIP

prosty_garbus
Cytuj:
zaczyna się wyśmiewanie tych osób, które coś chcą zrobić
dzięki że o tym wspomniałeś. Kto na forum robi takie numery? przypatrzmy się :-?

bog180
Cytuj:
w łapaniu złodziei samochodów policja nie chce wspólpracowa tak chetnie jak z fotołosiami
kto to są 'fotołosie' , bo nie kumam? Ten nowy termin wprowadza zamieszanie, nikomu chyba niepotrzebne :-?

Mieszczuch , na tym zdjęciu nic nie widać :cry: a może to mój monitor :P :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 napisał:
Cytuj:
Mieszczuch , na tym zdjęciu nic nie widać :( a może to mój monitor :P :roll:

To nie monitor, u mnie jest tak samo, ale da się rozjaśnić ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Wl

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
To auto umieszczałem już wcześniej. Zdjęcie z godziny 23,00 , 9styczeń, ul.Iwaszkiewicza 27. Pozostała część chodnika około 100 cm .

Hms.. i co, nie zmieściłeś się w tych 100cm ? ]:-> Wozek z dzieckiem tez sie nie zmiescil ? A moze rowerzysta na rowerku trojkolowym, ktory nie powinien tamtedy jezdzic sie nie zmiescil?

Myslalem, ze ten temat powstal po to aby pokazywac razace naruszenia kodeksu przy parkowaniu. A jak widze kazdy chce byc kogutem i zaprowadzic spokoj w kurniku.

garsc moich zgloszen (a co se bede zalowal):

- babcia z 4 pietra systematycznie wstaje o godzinie 5.45, o godz 5.59 opuszcza mieszkanie, przez 20min jej piesek z tesknoty halasuje poprzez szczekanie a tym samym zaglusza cisze nocna przez 1minute (slownie: 1 minute). Poza tym, nie daje mi spac. Co mnie wkurza.
- babcia z 4 pietra wraz z sasiadka z 3 pietra codziennie wyprowadzaja psy w godz 16-18 w liczbie sztuk 4 (slownie: cztery). Te 4 sztuki psow wydalaja sie na trawe przed blokiem. bywa tez, ze robia to na miejscach do parkowania. raz obsikaly mi auto!!! mam dowod: zebralem material biologiczny. innym razem gdy probowalem dostac sie do auta, nieuwaznie, bo i niespodziewane to bylo miejsce, wdeplem w gowno psie. niestety materialu nie odwazylem sie zebrac.
- pewna osoba w dniu 13.12.2006 o godzinie 23.40 podjechala pod blokiem czarnym samochodem marki BMW z serii 3 z nieoryginalnymi reflektorami tylnymi sluchajac glosno muzyke a tym samym zagluszajac cisze nocna, oprocz dzwieku muzyki bylo slychac klekotanie jakiejs czesci karoseri.. nastepnego dnia rano tenze kierowca grzebal cos pod maska samochodu przy silniku, a obok auta byla pelna kaluza cieczy ropopochodnej stwarzajac zagrozenie dla srodowiska... samochod udalo mu sie uruchomic, ale 200m dalej musial zaparkowac :) numer rejestracyjny to EL 3434A
- dzisiaj o godz. 10.00 na wiadukcie drogowym ulic maratonskiej i brandenburskiej w miejscu wylaczonym znakami poziomymi z ruchu drogowego zatrzymaly sie dwa auta. kierowcy najwidoczniej nie chcieli lamac przepisow dotyczacych rozmowy przez telefon w trakcie prowadzenia pojazdu i woleli porozmawiac przez okna aut po zatrzymaniu pojazdow.
- pod blokiem zaparkowal samochod pozostawiajac tylko 149,90cm wolnego miejsca. Zrobil to z premedytacja. Wiedzial, ze zostawil mniej miejsca anizeli przewiduje to kodeks drogowy.

pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
a co se bede zalowal
pewnie, każdy może :grin:
tylko że temat wątku jest jak w tytule, a każdy mający potrzebę pisania o pieskach, hałasach i pogduchach
Cytuj:
na wiadukcie drogowym ulic maratonskiej i brandenburskiej
/gdzie to jest? :-? /
powinien założyć wątek z odpowiednim oznakowaniem tytułowym a nie siać zamęt w temacie 'łosiowym', bo ja np odczuwam to tak, że niektórzy /a może szczególnie źle parkujący/ wkurzają się na akcję i wyzywają tropicieli od ormowców i fotołosi :roll:
A może temat zamknąć, bo się kręcimy w kółko? :-?
No bo czymże jest złe parkowanie przy jednominutowym naruszeniu ciszy nocnej? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
na wiadukcie drogowym ulic maratonskiej i brandenburskiej
/gdzie to jest? :-? /

W Lodzi :)

bombas3 pisze:
powinien założyć wątek z odpowiednim oznakowaniem tytułowym a nie siać zamęt w temacie 'łosiowym', bo ja np odczuwam to tak, że niektórzy /a może szczególnie źle parkujący/ wkurzają się na akcję i wyzywają tropicieli od ormowców i fotołosi :roll:

bardziej zamet sieja osoby ktore robia zdjecie byle zlego parkowania, tytulowy
'łoś' robi sie 'wiewiórką' (cokolwiek pod tym można zrozumieć). Przeciec jakby chciec
to wjechac w pierwsza lepszy teren mieszkalny, np. rubinowa, idzikowskiego itp i mozna
na te forum setke takich zdjec wyslac. a tam i tak ludziki czesto chodza ulica a nie chodnikami.

Ja jestem za robieniem zdjec, ale z umiarem.

pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
W Lodzi
a ja myślałem, że Ty o Zgorzelcu :o
Cytuj:
bardziej zamet sieja osoby ktore robia zdjecie byle zlego parkowania,
'byle złego', co tejest 'byle złe parkowanie'? :shock: od tego jest Admin :-? żeby wywalał kontrowersyjne fotki a pozostawiał te, które pokazują niewątpliwe wykroczenia. Ja myślę, że zgubił się gdzies nadrzędny cel tego wątku: dążenie do wprowadzenie jakiegoś ładu motoryzacyjnego w Zgorzelcu, a zaczynają się tworzyć antagonistyczne grupki interesów, tak mi si zdaje :roll:, nie wiadomo poco :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
'byle złego', co tejest 'byle złe parkowanie'? :shock:

'Byle zle parkowanie' to takie jak na tym zdjeciu o ktorym mowilem. Koles stanal
sobie pod domem, moze i zostawil mniej miejsca niz to przewiduje kodeks, ale az tak nie
utrudnil pieszym przemieszczanie sie po chodniku. Co ciekawe jak sie przyjrzec zdjeciu
to wyglada, ze po drugiej stronie ulicy w oddali grupka samochodow zrobila to samo.
Te zdjecie to dla mnie czepianie sie.

bombas3 pisze:
Ja myślę, że zgubił się gdzies nadrzędny cel tego wątku: dążenie do wprowadzenie jakiegoś ładu motoryzacyjnego w Zgorzelcu,

no wlasnie, a to parkowanie, ktore caly czas poruszam nie narusza tego ladu. Zreszta
co do ladu, temat chyba byl poruszany, czemu to z parkingow nagle zaczelo sie robic
przystanki? (luzycka kolo kosciola i broniewskiego pomiedzy chopin'a a moniuszki)

bombas3 pisze:
a zaczynają się tworzyć antagonistyczne grupki interesów, tak mi si zdaje :roll:, nie wiadomo poco :-?

Chcialem powiedziec, ze poje posty nie byly inspirowane przez jakakakolwiek grupke (tudziez uklad ]:-> ). Inicjatywa, pomysl, tresc jest wylacznie moja wlasnoscia. :smt082

Apropo zlego parkowania. W lodzi wybudowali przy Philipsie parking dla samochodow.
Jeden bardzo dlugi rzad... Akurat bylo to kilkanascie metrow za koncem
strefy platnego parkowania i dosyc blisko centrum wiec parking byl popularny. O godz
7.50 caly juz byl zajety. Miejsca byly tak zrobione, ze samochody parkowaly rownolegle
do siebie. Ale co sie dzialo gdy juz nie bylo miejsca? Mimo zakazu wszyscy zaczeli
stawac prostopadle do miejsc parkingowych, przy krawezniku na drodze, ktora sluzyla
do dostawania sie do miejsc. W efekcie osoby, ktore prawidlowo zaparkowaly samochod
musialy, z racji zmniejsza miejsca do manewru, niezle sie nawykrecac kierownica aby
wyjechac.

Po pewnym czasie metoda sie znalazla:
- wszyscy pewnego dnia dostali na szybkie kartke A4 'jestem losiem' :)
(troche pomogla)
- przez kilka dni pod rzad straz miejska o godz 16 (gdy koncza ludzie prace) przyjezdzala,
i zakladala blokady :> Szkoda, ze nie zrobilem zdjecia. Jeden dluugi rzad samochodow,
jeden za drugim z blokada na kolach.
Nauczyli sie bardzo szybko.

Ps. i bardzo szybko sie oduczyli :)

pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Koles stanal sobie pod domem, moze i zostawil mniej miejsca niz to przewiduje kodeks, ale az tak nie utrudnil pieszym przemieszczanie sie po chodniku.
tu się więc różnimy. Dla mnie każde 'moze i zostawil mniej miejsca niz to przewiduje kodeks', 'az tak nie utrudnil pieszym', to jest naginanie i zacieranie granicy pomiędzy tym co można i tym co nie i nie jest to czepianie się. Nie da się niczego zmienić stosując takie podejście, takie jest moje zdanie.
Cytuj:
to parkowanie, ktore caly czas poruszam nie narusza tego ladu
narusza w sposób jawny /moim zdaniem ;) /.
Cytuj:
moje posty nie byly inspirowane przez jakakakolwiek grupke
miałem na myśli tworzące się grupki na forum /ja takie zauważam/.
Cytuj:
straz miejska o godz 16 (gdy koncza ludzie prace) przyjezdzala, i zakladala blokady
dobra metoda, tylko, tak mi przyszło do głowy, dlaczego w Zgorzelcu nikt ze stróżów prawa nie jest zainteresowany zmianą istniejącego, patologicznego, stanu rzeczy? może należałoby zacząć od postawienia tego pytania? :-?

Ostatnio zmieniony 12 sty 2007, 14:59 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.