Drogi kolego neandertalski, miło Cię tu ponownie przywitać
Spory, które kiedys prowadziliśmy, niekoniecznie musza interesować postronnych obserwatorów. Skoro jednak zdecydowałeś się wrócić na forum zinfo, powód musi być istotny, aż mnie lekko przytkało
Nigdy nie robiłem niczego dla orderów, nigdy też nie podejmowałem decyzji biorąc pod uwagę wyłacznie własny interes. Cieszę się że mogę odpowiedzieć na zarzuty związane z moim odejściem z Euroopery. Pojawiaja się one przy różnych okazjach i mam wrażenie, jakby były celowo odgrzewane. Po piewsze więc, odszedłem z Euroopery, bo przestał mi odpowiadać kierunek, w jakim stowarzyszenie zaczęło podążać, przestała mi odpowiadać rola konia pociągowego i brak zrozumienia dla potrzeby gruntownych reform. O ile sie orientuję, główne problemy pozostały do dziś nie rozwiązane. Postulowałem, dla przypomnienia, aby efektywność działania podnieść poprzez częściowe oparcie się na pracownikach etatowych, przygotowanych do takich zadań. Postulowałem też aby zarząd nie działał w oderwaniu od szeregowych członków. Chciałem, aby organizacja stała się bardziej otwarta, proeuropejska, aby przygotować jej członków do nowych wyzwań i pozyskiwania środków unijnych, itd, itp, że na tym skończę.
Po drugie. Nigdy nie twierdziłem, że wszystko, czego dokonała Euroopera, to wyłącznie moja zasługa, choć, z drugiej strony, dlaczegóż niby nie miałbym przypomnieć mojej kilkuletniej pracy, której efekty dla miasta są do dziś widoczne, skoro ich uzyskanie odbyło się pod moim kierownictwem

: (nie odbierając nikomu jego zasług)
Trzecie.
Cytuj:
2010 miało być nowym, lepszym produktym firmowanym Twoim imieniem.
dla Twojej Janku informacji: stowarzyszenie powołane zostało przez członków założycieli, z których jednym byłem ja. Nie jest więc z żadnego powodu uprawniowe twierdzenie, iż: jw. Stowarzyszenie straciło swój nadrzędny cel, może się przekształci, może rozwiąże, nie wiem.
A za dobre chęci oddania na mnie głosu dziękuję, wolałbym wszakże, aby głosowały na mnie osoby, z którymi przynajmniej częściowo się rozumiem.