Dzisiaj jest 09 lip 2025, 15:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Ja

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:19 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Dobrze, że myśli o ograniczeniu ruchu na Przedmieściu Nyskim ale tak naprawdę wiele razy byłem świadkiem jak łamano zakaz wjazdu na Daszyńskiego na odcinku studzienka-Bolesławiecka.

Dodam, że najczęściej samochody, które tam wjeżdżają ze względu na to, iż droga jest nowa, bez dziur i do tego szeroka, pędzą z prędkościami na pewno wyższymi niż dozwolone 50 km/h.

Tytuł:
VIP
VIP

Jeśli Przedmieście Nyskie ma być tym, co było planowane od dziesięciu co najmniej lat, ruch samochodowy musi być ograniczony do niezbędnego minimum. Wykluczony jest tam w związku z tym wszelki ruch cięższych pojazdów, w tym także, niestety, autobusów. Jest to najbardziej malowniczy kawałek naszego miasta i umieszczanie tam normalnego ruchu samochodowego to nieporozumienie. To było wyjaśniane wiele razy i od tego nie ma odwrotu. Jeśli komuś za daleko do autobusu, to zawsze może jeździć do pracy własnym samochodem, a ostatecznie zmienić pracę :grin:,
Inną całkowicie kwestią jest sposób na egzekwowanie ustanowionych tam przepisów, ale to temat na osobny wątek.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

na piratów i "młodych wilków po zgorzelecku"- tylko szykany prz Studzience i na wrocławskiej. ewentualnie jeszcze gdzies po drodze, bo od studzienki do wrocławskiej też się można rozpędzić.

mieszczuchu - ja z rozmysłem napisałem normalny w cudzysłowie :) nawet prawie Ci juz przyznałem rację - gdy na tapetę wziąłem przykład Geremka. ale to raczej podciągnął bym pod "prawo do buntu przeciwko niesprawiedliwej władzy"

Tytuł:
pismak
pismak

Bo

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:19 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Jestem przeciwnikiem szykan. Drażni mnie jak, właściwie wykonaną nawierzchnię psuje się (szykana) tylko dlatego ,że nie potrafimy wymóc użytkowania jej zgodnie z przeznaczeniem.

nie tylko niszczenie nawierzchni, ale tez niemożliwe staje sie szybkie przejechanie przez taki tor przeszkód przez straż pożarną lub karetkę.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
niemożliwe staje sie szybkie przejechanie przez taki tor przeszkód przez straż pożarną lub karetkę.
:smt082 opóżnienie o całe 15 sek. po byku.

nie uważam, że klomby z kwiatami postawione na ulicy zniszczą nawierzchnię ulicy. tak się robi np. w Kopenhadze i nikt tam nawet sie nad tym nie zastanawia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek pisze:
:smt082 opóżnienie o całe 15 sek. po byku.

15 sekund tu 15 tam i pyk! 3 minuty minęły...

zgadzam sie z mieszczuchem w tej kwestii i dodam od siebie - sprobuj w USA przekroczyć prędkość - miałbyś dwa tygodnie czasu na przemyślenie kolejnej odpowiedzi.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
nie uważam, że klomby z kwiatami postawione na ulicy zniszczą nawierzchnię ulicy.
zgadzam się, jest to rozsądne rozwiązanie, nie wiadomo dlaczego tak niechętnie u nas stosowane. Właśnie dziś rozmawiałem na ten temat z A. Cebulą i wszystko się potwierdza, łącznie z możliwością wyjścia z ogródkami gastronomicznymi 'do połowy pasa jezdni', natomiast jest opór przeciw rozwiązaniom typu: klomby na jezdni.
Ale, wszystkich zainteresowanych informuję, że w Wydziale Architektury UM jest wyłożony plan przestrzennego zagospodarowania Przedmieścia Nyskiego, dostępny dla mieszkańców miasta w godzinach urzędowania Wydziału w dniach od 7.05 do 4.06. Istnieje możliwość wnoszenia uwag i protestów. Publiczna debata w temacie planu odbędzie się 31.05 w UM, sala konferencyjna /pok. 21/ o g. 12.00.
Można korzystać

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Skoro artykol na stronie glownej zatytuowano "Miejskie paradoksy", a tu wszyscy o przedmiesciu nyskim. Ok. Ale ja chcialbym z innej strony zaczac. Czy ktos jest w stanie mi powiedziec gdzie zaczyna sie miasto Zgorzelec? No tak kazdy powie ze tam gdzie znak stoi z nazwa miasta :smt021 . I zgodzilbym sie z tym, ale problem polega na tym ze na wjezdzie od strony Wroclawia i od Lagowa takich znakow informujacych nie ma!!!Moze i maly problem, ale czy przypomina sobie ktos awanture po otwarciu przejscia granicznego Jedrzychowice, jak to na trasach w polsce zaczely znikac znaki informujace o przejsciu w zgorzelcu(bo promocja miasta i takie tam). Szkoda ze przy wjezdzie do miasta zapomnieli umiescic takie znaki :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Marcopollo - skoro temat na forum zatytułowano " przywrócenie normalnego ruchu na ul. Daszyńskiego/Wrocławskj" to dlaczego nie? :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

Co

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:20 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 5 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jagielski- tytul artykulu to "Miejskie paradoksy", ale nie o to chodzi, fakt faktem ze znakow informujacych o wiezdzie do Zgorzelca brak :lol:

[ Dodano: Sob Maj 19, 2007 11:21 pm ]
Jagielski- tytul artykulu to "Miejskie paradoksy", ale nie o to chodzi, fakt faktem ze znakow informujacych o wiezdzie do Zgorzelca brak :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Bardzo istotnym elementem dyskusji jest zdefiniowanie pojęć w niej używanych. I tak
1)Szykana=zespół ostrych zakrętów(zubek).
2)Szykana=nadbudowa/podwyższenie na całej szerokości jezdni na odcinku od kilkudziesięciu cm do kilku metrów(ja i tadam).

jestem przeciwnikiem zarówno szykany nr 1 jaki i nr 2 :lol:
jestem w ogóle przeciwnikiem jakichkolwiek szykan - i karania/szykanowania wszystkich kierowców jak leci. Może wystarczyłby fotoradar ????

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

to też jest rozwiązanie - choć podobno w Polsce - problematyczne. prosciej i ładniej - klombik :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.