krytyczny:
Przeczytaj,proszę, jeszcze raz to co napisałeś w swoim ostatnim poście. Mam nadzieję, że dostrzeżesz tam to co ja,...tzn. sporo sprzeczności i,..zalążek fanatyzmu,..tej politycznej odmiany.
Cytuj:
Pomysł został przeforsowany i zrealizowany a teraz ktoś skorzysta z owoców tego że coś zostało przeprowadzone, przy swoim zerowym udziale.
Kogo masz na myśli??? Bo wydaje się, że wszystkich, którzy nie uczestniczyli w narodzinach pomysłu powstania muzeum!!!
Cytuj:
Muzeum jest dobrem nas wszystkich a nie dyrektora, burmistrza czy kogokolwiek innego (nie powstało za prywatną kasę).
Tutaj widzę, ze jednak skorzystamy my wszyscy z tego dobra,...Czy aby jesteśmy "godni" korzystać z tego "dobra",... wszak nasz udział w jego powstawaniu jest dokładnie,..zerowy.
Cytuj:
Spalimy go później

, oczywiście jak będzie za co (a pewnie będzie

).
Niech no tylko np. meteoryt spadnie na dach budynku, odpadnie kawałek tynku z elewacji,...zaraz podniesiesz wrzask, ze to wina,..przekornego oraz całego "obozu rządzących".
Będzie materiału na kilka nowych tematów i kilkanaście oburzeniem przesączonych postów!!!
Cytuj:
Ps. Muzeum powstało za rządów SLD, przetrwa PO i PiS a rozkwitnie znów pod lewicą

I wkroczy do niego dostojnie fachowa siła w postaci,...Naleśnika.
bog 180Cytuj:
A czy to pewne że to nie jest stanowisko polityczne?
Możesz mi wierzyć, że każde nowo obsadzone stanowisko w jakiejkolwiek jednostce znajdującej się pod zarządem władz miasta,..krytyczny zaraz przerobi na polityczne.
No chyba, że zasiądzie w nim człowiek spod sztandaru SLD!!!!
Wtedy będzie to "jedyny dobry wybór", jakiego dokona burmistrz.
Taka jest rola, w tym wypadku wijącej się nieporadnie, obecnej opozycji.
Alex
Nie wiem co masz na myśli pisząc "fajniejszy" ???
Ja po prostu z coraz większym politowaniem zerkam sobie na Wasze dziecinne próby zdyskredytowania każdej z decyzji władz miasta!!!