Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Paweł... pisze:
aleksander pisze:

Pitu, pitu... widzsz Panie redaktorze, znów nie jestes w temacie do końca. Wiem z dobrze pionformowanych źródeł, że kopia Tablicy przez UM została już wykonana i najbliższym czasie zostanie powieszona na swoim miejscu...
pozdrawiam

Tia... to robi nam się podział na wtajemniczonych, bardziej wtajemniczonych i wszystkowiedzących.

Z dobrze poinformowanych źródeł: Tablica przez parę miesięcy była wykonywana w głębokiej konspiracji, ponieważ użyto do jej produkcji nieznanych jeszcze technologii kosmicznych. Urząd Miasta Zgorzelec mają na uwadze dobro całej ludzkości jako ogółu a także każdego człowieka z osobna zataił ten fakt , gdyż konsekwencje wykradnięcia tej technologii byłyby katastrofalne dla całej cywilizacji zachodniej. Mając na uwadze, że wróg nigdy nie śpi, a szczególnie Ci znani pod nazwą kodową "złomiarze", Urząd Miasta utajnił czas powieszenia kopii tablicy. Rozpatrywana jest również, ze względu na jej unikalność wykonania opcja wykupienia skrytki w Forcie Knox, w celu bezpiecznego jej przechowywania. Ze względu na zachowanie tajemnicy zespół burmistrza zatwierdzający to tajną operację zostanie powołany na 10 minut przed rozpoczęciem obrad. Cel obrad zostanie zdradzony, po zaryglowaniu drzwi, prześwietleniu członków zespołu oraz zabezpieczaniu pomieszczenia przed podsłuchem elektronicznym. Ze względów bezpieczeństwa decyzja o powołaniu rzeczonego zespołu, może zapaść za chwilę jak i za rok.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bog180 pisze:
Jak tablice udało sie wykonać w 4 miesiące

jak dobrze pamietam tablice zginęły jeszcze za rządów poprzedniej ekipy. Pewnie były ważniejsze sprawy. A społeczeństwo mamy takie jakie mamy. Ale słowa burmistrz dotrzymał i to już jest jakiś pozytyw!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Po mojemu to władza czeka na odpowiednią okazję. Tablicy nie można powiesić ot, tak sobie. Musi być celebra, pokropek, przemówienia, kwiaty, msza święta, zespół folklorystczny, uściski dłoni, błyski fleszy i jeszcze trochę przemówień.

Tytuł:
rekrut
rekrut

krytyczny pisze:
Tablica przez parę miesięcy była wykonywana w głębokiej konspiracji,

Nie była wykonywana w konspiracji bo jak zresztą ja i nie tylko ja wspomniałem było o tym mówione przez Burmistrza w wywiadzie dla TVK, że zostanie wykonana , były plany zrobienia tablicy a teraz poprostu dowiedziałem się że nie długo bedzie powieszona. A nie podałem żródła informacji, gdyż jeszcze to oficjalnie nie zostało powiadziane kiedy zostanie powieszona.
No cóz krytyczny to krytyczny...

P.s.
Ciekawe czy w Twoim zakresie obowiązków UG jest pisanie postów na forum ...
pozdrawiam ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Paweł... pisze:
P.s.
Ciekawe czy w Twoim zakresie obowiązków UG jest pisanie postów na forum ...
pozdrawiam ]:->

trzeba było napisać: uprzejmie donoszę, ze Krytyczny itd....

Tytuł:
rekrut
rekrut

tadam pisze:

Pensja Krytycznego idzie z naszych podatków...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Paweł... pisze:

dobrze, ze nie wiesz gdzie ja pracuje...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Paweł... pisze:
tadam pisze:

heh no cóż... dopadłeś mnie informatyka, który siedzi (zgodnie z swoim zakresem obowiązków) właśnie piwnicy w której mieści się serwerownia w oczekiwaniu na zakończenie instalacji Windows Servera 2003. Z przykrością informuję, że jako oddzielony od świata i nie mający styczności z klientami i rzadki z urzędnikami, realizuję w ten sposób potrzebę normalnego międzyludzkiego kontaktu, bo inaczej zgłupiał bym do reszty. Przykro mi niezwykle, że nie podejmuje decyzji, nie rozpatruje podań a system komputerowy urzędu działa (dziś przynajmniej) bez zarzutu...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tablica w zeszłym tygodniu została odlana z brązu i "dopieszczona" w odlewni Kopex-Famago. Niebawem powinna znaleźć się na swoim miejscu.

Tytuł:
VIP
VIP

A dzisiaj po publikacji materiału skontaktowała się ze mną firma, która ma dokonać montażu tablicy, jednak tym razem ma ona być przytwierdzona bardzo solidnie.

Szkoda, że po raz kolejny wszystko idzie w stronę konspiracji, a rzecznik zamiast pisać materiały prasowe i robić PR dla Urzędu śpi snem głębokim...

Swoją drogą to głupie, że ten sam rzecznik napisze coś sensowenego tylko wtedy kiedy coś uderzy konkretnie w niego, a w przeciwnym wypadku olewa większość tego co się pisze na forum i dotyczy zwykłych spraw lokalnych. Czy to na tym ma wszystko polegać, że jest akcja dopiero jak my w coś uderzymy?

Poprosiłem o kontakt firmę budowlaną w dniu, kiedy będą dokonywać montażu.. Jak zrobię fotki, to je tutaj opublikuję.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Tablica w zeszłym tygodniu została odlana z brązu i "dopieszczona" w odlewni Kopex-Famago.
straśnie długi cykl produkcyjny macie w tym Famago-Kopex :| Jeśli wierzyć, że zamówienie złożone było już dwa miesiące temu, a tak zapewniał burmistrz Baranowski, to tylko się cieszyć należy, że Famago wyszło na prostą i ma tyle zamówień, że się nie wyrabia :grin:
Cytuj:
jak dobrze pamietam tablice zginęły jeszcze za rządów poprzedniej ekipy.
nie wiem o jakich tablicach /l.mn./ jest mowa - wątek dotyczy jednej. I nie wydaje mi się, żeby zginęła w ub. roku :|

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

wróciłem ze spacerku :) tablica zastępcza zdjęta...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No właśnie! Tym razem, nie da się zrzucić odpowiedzialności na złomiarzy lub na poprzednią ekipę...Brak poczucia humoru może świadczyć o kiepskim stanie ego TYCH, KTÓRYCH IMIENIA NIE WOLNO WYMAWIAĆ.
PS. Jesli kiedyś ten kamień upamiętniał COŚ i KTOŚ to zmienił, a potem jeszcze inny KTOŚ to "zrekonstruował", to dlaczego ten inny KTOŚ miał prawo(?) to zmienić/usunąć???

Proponuję pociągnąć do odpowiedzialności mafię sklejkowo-śrubową!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czasami sam sie zastanawiam co pomimo kilku ciekawych propozycji pracy w innych miejscach kraju i za granica w swoim zawodzie, za duzo lepsza kase trzyma mnie w tym grajdolku...
Lubie Zgorzelec, ale obecne wladze to kompletna porazka. Nic z tego dobrego nie bedzie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Też się nad tym zastanawiam. Może jak MIESZKAŃCY zaczną wpływać na to, co się dzieje w "grajdołku", to grajdołek zamieni się w prowincje..... i dalej to już zadziała automat...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.