Dzisiaj jest 19 cze 2025, 21:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 11:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

turek pisze:
trzeba to na zgorzeleckim forum roztrząsać????

Niby nie trzeba ale fajnie jest ;)

Daje to do myślenia , bo nie pierwsza to wpadka...

A ortografii się nie czepiajmy - ważne , że autobusy śmigają ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Agaaaaa

Kobito ustaliłaś ustnie warunki / to się nazywa umowa ustna /
Cytat twój
,,Aby nie tracić czasu, ja jako kierownik wycieczki podjęłam się również poszukiwania. Dotarłam do firmy przewozowej „Vektor” ze Zgorzelca, która zaoferowała swoje usługi w trybie pilnym. ''

Kobito zrobiłaś następne ustalenie / to się nazywa umowa ustna/
Cytat Twój

'',więc jeśli istniałaby taka konieczność, to ten autobus mógłby nas przywieźć do Bolesławca i wrócić do Ustronia. W związku z powyższym kierowca zaproponował mi jeszcze potwierdzenie tej tezy u szefa firmy „Vektor”, który drogą telefoniczną potwierdził taką ewentualność. Dodał, że gdybyśmy skorzystali z tych dwóch usług, to łączny koszt przewozu w dwie strony wyniósłby 7000 zł.''

To teraz trzeba płacić peciu,peciu , to czy on czy ktokolwiek inny miałby hordę wielkich autobusów nawet przed ta zieloną szkołą nie ma nic wspólnego z Twoją umowa i przyjęciem warunków .
Dawna temu taki facet co się nazywał Bell wymyślił urządzenie do komunikacji na odległość , myślę ze powinnaś z niego skorzystać w momencie gdy firma która dała ciała wypuściła autobus , z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem i zapytać się szefuncia firmy VEKTOR , czy łaskawie nie policzy ci za odmówienie zamówienia .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Dawna temu taki facet co się nazywał Bell wymyślił urządzenie do komunikacji na odległość.

Wiem, czepiam się, ale Bell stał się jedynie posiadaczem patentu na telefon, nie zaś on go wymyślił (udoskonalił na pewno, ale nie skonstruował). Do dziś za bardzo nie wiadomo komu przypisać pierwszeństwo, w każdym razie nie warto wyróżniać Bella.

To tak na marginesie :) Już mnie nie ma.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Robert Gruszecki pisze:
Agaaaaa

Kobito ustaliłaś ustnie warunki / to się nazywa umowa ustna /
Cytat twój
,,Aby nie tracić czasu, ja jako kierownik wycieczki podjęłam się również poszukiwania. Dotarłam do firmy przewozowej „Vektor” ze Zgorzelca, która zaoferowała swoje usługi w trybie pilnym. ''

Z tego co wyczytałem
Cytuj:
przy świadkach, na miejscu, w imieniu Pana WYNAJMUJĄCEGO i z jego środków finansowych zapłaciłyśmy kierowcy kwotę 4000 zł na którą nie chciał dać nam żadnego pokwitowania, tłumacząc, że po powrocie zostanie wystawiona faktura przez księgowość firmy na tą kwotę.

wynika, że zapłacono za kurs. Usługa i umowa ustna, czy nie ustna została sfinalizowana.

Robert Gruszecki pisze:
Kobito zrobiłaś następne ustalenie / to się nazywa umowa ustna/
Cytat Twój

'',więc jeśli istniałaby taka konieczność, to ten autobus mógłby nas przywieźć do Bolesławca i wrócić do Ustronia. W związku z powyższym kierowca zaproponował mi jeszcze potwierdzenie tej tezy u szefa firmy „Vektor”, który drogą telefoniczną potwierdził taką ewentualność. Dodał, że gdybyśmy skorzystali z tych dwóch usług, to łączny koszt przewozu w dwie strony wyniósłby 7000 zł.''

To teraz trzeba płacić peciu,peciu , to czy on czy ktokolwiek inny miałby hordę wielkich autobusów nawet przed ta zieloną szkołą nie ma nic wspólnego z Twoją umowa i przyjęciem warunków .

Kurcze, a ja się nie doszukałem zawarcia umowy ustnej w cytowanym tekście. Przedstawienie oferty i owszem, ale jak ktoś wyżej napisał,
Cytuj:
nawet człek bez podstawówki ma prawo kupić sobie autobus czy dwa i nim jeździć
więc prawdopodobnie uznał tryb przypuszczajacy za potwierdzenie zawarcia umowy.

Tytuł:
pismak
pismak

Pełna zgodność z przedmówcą.
Do zawarcia umowy jak i pisemnej tak i ustnej potrzeba potwierdzenia ustaleń przez obie strony. Z tego co napisała Aaaaaa to były ustalenia oferty a nie zawarcie umowy ustnej.
Robert z całym szacunkiem dla twojej osoby ale jak tak wszyscy "biznesmeni" w Polsce podchodzą do zawierania umów tak jak ty to nic dziwnego, ze są kłopoty w urzędach skarbowych i ogromne kolejki w sądach w wydziałach gospodarczych.
Przyjmując Twój sposób myślenia to zapytanie kupujacego w sklepie czy ma np. telewizor 32" i po ile i czy mozna go zakupic z dowozem do domu sprzedawca moze sobie potraktować jako zawarta ustnie umowę kupna i wysłąć samochód pod dom tegoż kupującego żądając zapłaty. No niezle podejście z punktu widzenia handlowca :grin: :grin: :grin: Tak to nawet w krajach trzeciego świata nie handlują :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ale firma Vektor dziala wlasnie jak z Trzeciego Swiata.Po pierwsze skoro uznano ze jest to umowa a jak widac we wczesniejszych postach koszt calkowity uslugi w obie strony mial wynosic 7000 wiec czemu za jedna strone skasowano 4000???????????Czyz juz wtedy "nieomylny" szef wiedzial ze moze nie byc 2 kursu i dl;atego tak sie zabezpieczyl????Po drugie tylko w krajah 3 swiata placi sie z gory za cos co nie zostalo wykonane czy kupione .Skad pomysl w tak "rzetelnej " firmie ze nalezy sie z gory zaplacic 4000 zl .Nasuwa mi sie dwa powody jakim sie kierowal wlasciciel firmy.Albo juz z gory uznal klienta za oszusta ktory chce go skroic albo ta "bida firma" nie miala kasy na powot i potrzebowala na paliwo :P Nio to zart na pewno jest inaczej na paliwo jeszcze mieli ale uznali ze ich oszukac chca wiec to swiadczy na niekorzysc firmy.Nie tak sie handluje w XXI wieku,Renomowana i z klasa firma wykonuje usluge ( nie zalezenie czy jedzie w jedna strone czy po tyg wwraca) i po wykonaniu uslugi wystawia rachunek ( w dobrym guscie jest choc 3 dniowy termin platnosci) Gdy wttedy cos nie gra to firam z klasa sciaga naleznosc.Ale jak widac z opisu naleznosc sobie wziele bezprawnie z "lapy do kieszeni" jak by przynajmniej wykonywla nocny transport z kontrabanda :lol: Ech daleke droga jeszcze do klasy w swiadczeniu uslug..I na marginesie "panie szef rzetelnej firmy" wyraznie widac zes Pan chcial byc cwanszy od klienta "wiec gratulacje Pani wynajmujacej "jest Pani bystrzejsza od tego co chcial Pania naciagnac "

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam CDN, Pani A .niestety nie stawiła się rano przed Urzędem Skarbowym, co było do przewidzenia ,żeby tematu nie przeciągać ja chciałem od Pani A nazwisko, imię adres , nip, abym mógł sprawę oddać do Sądu Nezawisłego ,który rozsądzi po czyjej stronie jest racja, jak nadmieniłem moje i firmy dane są publicznie dostępne i nie wiem dlaczego Pani A. tak boi sie podać swoje dane, czyżby bała się przgranej w sądzie ?.pozdrawiam i dzięki za opinię

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

busmen pisze:
Pani A .niestety nie stawiła się rano przed Urzędem Skarbowym, co było do przewidzenia

No wybacz - nie umawiałeś się z Panią tylko proponowałeś - przypominam tekst:

busmen pisze:
chętnie spotkam sie w Urzedzie Skarbowym w Zgorzelcu na konfrontacji zapraszam czekam przed głównym wejsciem jutro o godz 8

No chyba , że to też uznać za zobowiązująca umowę ;)

busmen pisze:
żeby tematu nie przeciągać

Ja jestem za przeciąganiem - bo wolałbym wiedzieć po której stronie jest racja :)

busmen pisze:
nie wiem dlaczego Pani A. tak boi sie podać swoje dane

A w szkole tych danych nie potrafisz uzyskać czy jak?

Tytuł:
rekrut
rekrut

busmen pisze:
Witam CDN, Pani A .niestety nie stawiła się rano przed Urzędem Skarbowym, co było do przewidzenia

Rano o godzinie 8.00 to ja...rzetelnie pracowałam, zamiast zajmować się przepychankami z nierzetelnym człowiekiem. Natomiast ta sprawa nie wymaga mojej osobistej interwencji, gdyż została przekazana do właściwych organów.
Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

busmen pisze:
Pani A.M odsyła nas do jakiejs firmy .... pozdrawiak Jacek Pławiak

busmen pisze:
nie wiem dlaczego Pani A. tak boi sie podać swoje dane

Ale co? , niby ta pani przedstawia sie tylko inicjałami ? :smt021

Tytuł:
rekrut
rekrut

No niestety Pani A zakazała w szkole udzielać jakichkolwiek informacji , mało tego Pani Dyrektor szkoły również rzuca sluchawką. O zajściu rozmawiałem w Urzędzie Miasta z mocodawcami szkoły, zapewnili o przeprowadzeniu kontroli prawidłowości zorganizowania całej wycieczki przez Panią A.z Bolesławca .Na tym moja rola się kończy ,brak czasu na przesiadywanie przed komputerem . O finale całej sprawy poinformuję publicznie .

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czegos tutaj nie rozumiem do czego jest potrzebne nazwisko imie no i NIP.Jak wynika wyraznie z calosci to firma Vektor zostala podnajeta awaryjnie do wykonania uslugi ktorej z przyczyn technicznych nie mogla wykonac firma przewozowa z ktora zostala zawarta umowa.Wiec chyba jest logiczne ze dane taki potrzebne sa do faktury ale nie organizatora tylko firmy ktora nie wywiazala sie z umowy.Firma vektor miala przez moment nie watpliwa przyjemnosc swiadczenie uslugi jako pod wykonawca wiec skad pomysl aby potrzebne byly dane organizatora.Cos tu wraznie smierdzi............. Panie własciciel firmy Vektor nie masz Pan zupelnie racji i jesli jestes takim "rzetelnym " uslugodawca to zacznij dbac o renome i dobre imie firmy a nie narazaj jej na komtrowersje .To co tu sie dzieje akurat nie poprawia Pana sytuacji ,Stara prawda glosi "złe wiesci szybciej sie roznosza niz dobre" wiec chyba nie potrzebnie Pan kruszy kopie o cos co i tak nie ma Pan szans ani udowodnic ani wywalczyc.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

rfm pisze:
Jak wynika wyraznie z calosci to firma Vektor zostala podnajeta awaryjnie do wykonania uslugi ktorej z przyczyn technicznych nie mogla wykonac firma przewozowa z ktora zostala zawarta umowa

Wg mnie to Agaaaaa samodzielnie wynajęła ten autobus - mi akurat tak wynika z tekstu. W związku z tym Vektor nie jest podwykonawcą. Choć jak się wczytać bardziej to można mieć wątpliwości , skoro kasę wypłacił "Wynajmujący" ;)

Z tego co połapałem to Agaaaaa wstępnie ustaliła ewentualny powrót zabezpieczając się na przyszłość - nie potwierdzając telefonicznie tej usługi.
Natomiast rzetelny busmen posłał autobus (a może akurat przypadkowo wracał na pusto?) na miejsce żeby zabrać dzieciaczki.

busmen pisze:
O finale całej sprawy poinformuję publicznie .

I na to liczymy - Twój w tym interes :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

busmen pisze:
No niestety Pani A zakazała w szkole udzielać jakichkolwiek informacji , mało tego Pani Dyrektor szkoły również rzuca sluchawką. O zajściu rozmawiałem w Urzędzie Miasta z mocodawcami szkoły, zapewnili o przeprowadzeniu kontroli prawidłowości zorganizowania całej wycieczki przez Panią A.z Bolesławca .Na tym moja rola się kończy ,brak czasu na przesiadywanie przed komputerem . O finale całej sprawy poinformuję publicznie .

Bidaku, Twoja rola się kończy???? Przed toba bramy sprawiedliwości, ktorej niedlugo bedziesz mial zaszczyt smakowac.
A co do danych osobowych to przypominam szefowi renomowanej firmy, ze obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 kwietnia 1997 roku (Dz. U. Nr 133, poz.883). Ja NIE JESTEM STRONA W TEJ SPRAWIE TYLKO "WYNAJMUJĄCY", któremu firma "VEKTOR" nie chce wystawic faktury za dokonana wpłate z tytułu wykonania usługi.
P.S.
Kontrola z ramienia Urzedu Miasta przebiegła pomyślnie i nie ma ŻADNYCH ZARZUTÓW WOBEC MOJEJ OSOBY - wrecz przeciwnie, stwierdzono, iz zrobiłam wszystko, aby ogranizacja imprezy przebiegła sprawnie i bezpiecznie.
A co do wspomnianych przez "szefunia" dokumentów kwestionujacych moje kwalifikacje...to nie WOJEWODA :P tylko organ nadzoru pedagogicznego czyli KURATOR wydaje taki certyfikat na organizowanie imprez dla dzieci, który nota bene posiadam od wielu, wielu lat :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.