Aleksander, to jest forum a nie BIP czy strona Urzędu Miasta a ja nie jestem niczyim rzecznikiem. Z powodu braku rzeczowych informacji ze strony rzecznika Urzędu Miasta wszelkie niekrytyczne wypowiedzi zaczynają być tu traktowane jako informację, które napisano pod czyjeś dyktando. Za fakt, że miasto żyje informacjami wypisywanymi na forum a nie autoryzowanymi wypowiedziami rzecznika UM należy obarczać tego ostatniego bądź jego szefa za to, że nie umie otoczyć się ludzmi którzy dbali by o jego wizerunek w mediach
Nikt mnie nie wyznaczył, powołał czy zobligował do tego abym reprezentował burmistrza na tym forum. Nieobecność Rafała Gronicza na forum jest podyktowana wieloma czynnikami. O szczegóły należy pytać samego burmistrza bądź rzecznika Urzędu Miasta Zgorzelec ale tego powołanego na urząd a nie tego któremu przyklejono łatkę na forum.

Ciebie nazywają pomysłodawca festynu bożonarodzeniowego, mnie rzecznikiem - sam wiesz ile jest w tym prawdy
Ustosunkowując się do Twojej sugestii moja poprzednia wypowiedź powinna wyglądać coś w tym rodzaju:
- jest planowane budowanie plazacenter w Zgorzelcu – fakt,
- mieszkańcy z „osiedla energetyków czyli z ulic Szmaragdowa, Rubinowa, Szafirowa zaprotestowali przeciw inwestycji w takim kształcie – fakt
- Rafał Granicz jest burmistrzem wszystkich mieszkańców Zgorzelca, zarówno jego przeciwników jak i zwolenników – fakt
- UM planuje zagospodarować teren naprzeciw MDK – fakt
- byłem na spotkaniu w Urzędzie Miasta, na którym omawiałem kwestię dróg i infrastruktury rowerowej w mieście – fakt
- spotkałem się z przedstawicielami nieformalnej grupy downhillowców – fakt
Na tym forum sugerowano już parokrotnie, kto może kryć się pod loginem menelopa. Wbrew wcześniejszym sugestiom, że menelopa to nie:
- Mariusz Tokarczyk, kierownik kina Poza
- Roman Latosiński Naczelnik Wydziału Promocji i Współpracy z Zagranicą nazywanym rzecznikiem UM
- żaden z pozostałych pracowników Urzędu Miasta, Urzędu Gminy czy Urzędu Powiatowego. Nie pracuję również w żadnej ze spółek podległych Urzędowi Miasta
… to informacja dla tych, którzy nie kojarzą mnie z „reala”
Ciekawa, zrozumienie kontekstu wypowiedzi pisemnej wymaga przeczytania tekstu w całości. Odnoszenie się jedynie do fragmentu wprowadza niepotrzebne zamieszanie. Używając wyświechtanego „układu” próbujesz przekonać wszystkich, że bez przynależności do frakcji politycznej nie da rady niczego się dowiedzieć. Proponuje ruszyć się sprzed monitora i udać się w terminie, o którym wspomniał Przekorny, aby „dowiedzieć się wszystkiego z pierwszej ręki” od burmistrza. Jeżeli chcesz porozmawiać ze mną – zapraszam na spotkania forumowiczów. Mam nadzieje, że wówczas będę miał okazję usłyszeć Twoje głębokie wywody bo jak na razie to co piszesz jest tak oryginalne jak adidasy z Chin
Turek, nazywanie mnie rzecznikiem burmistrza zaczynam traktować jako pomówienie
[ Dodano: Sro Wrz 26, 2007 10:50 am ]
zubek pisze:
to nie jest argument.
To nie miał być argument tylko sugestia abyśmy nie rozpatrywali bycia bądź nie bycia takiego miejsca w kontekście albo "centrum wypędzonych", albo nowa hala sportowa ponieważ oba te projekty będą finasowane z innych źródeł (zakładajac że oba miałyby powstac w naszym mieście) od siebie niezależnych i nie realizowanie jednego nie sceduje środków przeznaczonych na jego realizację na drugą inwestycję
Wypowiedź burmistrza, a raczej czas w którym to nastąpiło nie było do końca przemyślane. W klimacie zbliżających się wyborów oraz w odniesieniu do bieżących spraw, którymi żyje nasze miasto (np. los hali sportowej) ta informacja wzbudza niepotrzebne kontrowersje czego wyrazem jest poziom emocji wyrażany w tym poście