quote="CICHY"]Czy mozna wiedzieć jaka to działalność?[/quote]
Cichy odpowiadam na Twoje pytanie.
We wpisie do EDG UM Zgorzelec oraz REGON jest to:
74.14A - Doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania.
To nie bicie piany. Tak wygląda zapis we wpisie.
Olek pisze:
Czekamy na obiecane dane związane z prowadzeniem dzialalności
Dane niniejsze uzyskałem z pomocą internetu.
Olku, Krzywusie i do wiadomości pozostałych:
Działalność gospodarcza jest prowadzona przez kandydata od kwietnia 2007 roku.
pisor pisze:
gdzie mieści się Pana firma/adres/
Siedziba firmy znajduje się na pewno w Zgorzelcu. Tutaj płacone są ewentualne podatki.
pisor pisze:
jakie obroty osiągnęła firma w 2008r?,
To wie z pewnością właściciel firmy i US. Ja nie muszę wiedzieć.
Mnie wystarczy, że nie zalega ze składkami ZUS i podatkami.
pisor pisze:
Czy jest Pan płatnikiem VAT?
Nie wiem czy jest płatnikiem podatku VAT.
Nie ma to, wg mnie, dla sprawy wyboru na burmistrza najmniejszego znaczenia.
pisor pisze:
Ile osób liczy firma?
Sądzę, że jedną.
krzywuss pisze:
Człowieku, Grzegorzu jeden.... czy Fiedorowicz to członek twojej rodziny?
Olek pisze:
przez Twojego pryncypała.
Olek pisze:
Twój mocodawca
Dlaczego Wy mierzycie ludzi wg swoich miar wartości?
Ludzie mogą chcieć Fiedorowicza z powodu niechęci do rządów Gronicza.
Ja należę do takich ludzi.
Postarajcie się zrozumieć, że jestem zwykłym człowiekiem niezaangażowanym w żadną opcję polityczną i wyrażam tylko poglądy własne.
Na przestrzeni dziejowej, w końcu, prędzej mi było do prawej strony, niż do lewej.
Ja widzę nieudolność R. Gronicza i możliwości M. Fiedorowicza w naprawie obecnego stanu.
Reprezentuję tą większą część społeczeństwa, która do tej pory nie utożsamiała się z żadnym kandydatem, która zawiodła się rządami R. Gronicza i stara się je zmienić na lepsze.
Przecież ja,
GŁOSOWAŁEM NA GRONICZA I ZAWIODŁEM SIĘ!!Mam dosyć jego nieudolnych rządów, przynoszących nam straty.
Potrafię przyznać się do błędu.
Wmawianie mi, że pryncypałem moim jest Fiedorowicz, mija się z prawdą.
Ja postrzegam go jedynie, jako właściwego kandydata na stanowisko burmistrza.
Zastanawia mnie jednak, jaki cel Wam przyświeca, broniąc tak zagorzale R. Gronicza i jego błędnego postępowania.
Wracam do kandydata.
Olek pisze:
wręcz przeciwnie wiele firm podaje do publicznej wiadomości
Olku nie masz wiedzy.
Wiele firm, pomimo istniejącego obowiązku wynikającego z ustawy o rachunkowości ukrywa swoje dane. Konkurencja nie śpi.
Olek pisze:
adniej brzmi kandydat prowadzi działalnośc gospodarcza
Tak. To brzmi ładnie i wygląda ładnie.
Prowadzi działalność od 2007 roku.
Koszt prowadzenia działalności przez M. Fiedorowicza względem samego ZUS, to siedem tysięcy zł. Pozostałe koszty związane z rozpoczęciem i prowadzeniem działalności gospodarczej, to kilka tysięcy złotych.
W sumie to lekko licząc kilkanaście tysięcy złotych.
Dla mnie to spore pieniądze.
Jestem przekonany, że mój kandydat na burmistrza nie wyrzucił tych pieniędzy, jak to Ty raczyłeś określić dlatego, że ładnie to wygląda a z powodu prowadzenia działalności.
Olek pisze:
działalnośc gospodarcza ( w domu, w teczce
Z informacji, które uzyskałem stwierdzam, Olku, że nie masz wiedzy w temacie firm doradczych.
Niejaki Leszek Balcerowicz nie potrzebuje gmachu, gdzie prowadzić będzie działalność gospodarczą.
Nie potrzebuje gmachu również Pan Henryk Goryszewski.
Potrzebuje, i to kilka gmachów, w tym jeden przy reprezentacyjnej ulicy w Warszawie Pan Modzelewski.
Firma doradcza może istnieć w teczce, wiedza w głowie i w komputerze. Takie są dzisiaj realia prowadzenia działalności doradczej dla firm.
Stanowisko pracy może znajdować się każdorazowo w miejscu świadczenia usługi, czyli w siedzibie podmiotu, któremu świadczymy sługę.
Wszystko w głowie i w komputerze.
Wiedza to kapitał. Postaraj się to zrozumieć.
Nie musisz patrzeć na gospodarkę polską przez pryzmat tanich filmów amerykańskich, gdzie firma doradcza wynajmuje hektary powierzchni w renomowanym wieżowcu Manhattanu i prowadzi tam działalność jeden człowiek, zatrudniając sekretarkę, gońca, analityka, sprzątaczkę i krawca.
Olku jesteś tutaj, na tym forum, nowym człowiekiem, więc macie prawo wielu rzeczy nie wiedzieć i sposób poruszania się po forum jest dla Ciebie nieznany. Sugeruję poczytać trochę postów innych osób. Wiele się dowiesz.
Twój oraz Krzywusa sposób stawiania pytań świadczy, że niewiele wiecie o działalności gospodarczej.
Zauważcie jakie pytanie postawił Cichy.
Dostał odpowiedź i wiem, jeśli znowu zapyta, to o co.
Mnie przyjemność sprawia dyskusja z nim. Jest rzeczowy w prowadzeniu dyskusji.
Uczcie się.
Olek pisze:
Powoduje to wzrost zaufania
Olku jakoś nie przemawiają do mnie niektóre fakty związane z Twoimi danymi:
Olek
rekrut
Trąci mi to pewnym rozdwojeniem.W ten sposób Ty nie zbudujesz sobie kapitału zaufania.
Olek pisze:
gorąco chce byc tym pierwszym na stołek
Jest
To wg mnie zaleta a nie wada.
P
G
oczywiście ...