Dzisiaj jest 19 cze 2025, 5:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Popieram "krzywusa" za trafna ocene bajkopisarstwa i uwielbienia MF przez niejakiego "Grzegorza"
Zastanawiam się jaki interes ma w tej propagandzie, myśle,że jest to jeden z tzw, drużyny Fiedorowicza, którego zadaniem jest robienie propagandy sukcesu i ogłupianie innych.
Ale jak pojawi się konkretne pytanie jake postawił "Górnik" nt: prowadzenia działałności gospodarczej przez jaśnie oświeconego, najlepszego, pierwszego kandydata to "Grzegorz" kręci, ściemnia, pisze długie teksty w których nic nie wyjaśnia. Grzegorzu więcej konkretów nt. Twojego pryncypała. Propaganda sukcesu z wczesnego Gierka nic nie przyniesie twojemu pryncypałowi a myślę , że nawet szkodzi.

Tytuł:
pismak
pismak

Olek pisze:
Popieram "krzywusa" za trafna ocene bajkopisarstwa i uwielbienia MF przez niejakiego "Grzegorza"

Ja również popieram Krzywusa.
Celnie w poprzednich wątkach brał udział i ma racje. Ciekawe jest tylko który to z kolei jego nick?

Olek pisze:
myśle,że jest to jeden z tzw, drużyny Fiedorowicza,

Postaram się teraz być złośliwy.
Proponuję myślenie pozostawić osobom, które potrafią to robić.
Olek pisze:
Zastanawiam się jaki interes ma w tej propagandzie,

Jak to jaki?
Koryto.
Liczę na obrywy. Konkretne obrywy.
Przecież po takiej propagandzie dostanę z pewnością prezesurę po jakimś członku PO, który nieudolnie pełnił swoje obowiązki będąc prezesem spółek miejskich.
Jest ich wielu, więc może dostanę na raz dwie prezesury albo trzy.
Mam wielkie chęci.

Olek pisze:
robienie propagandy sukcesu i ogłupianie innych

Niektórych już nie ma potrzeby ogłupiać.
Koniec złośliwości.

Olek pisze:
Ale jak pojawi się konkretne pytanie jake postawił "Górnik" nt: prowadzenia działałności gospodarczej przez jaśnie oświeconego, najlepszego, pierwszego kandydata to "Grzegorz" kręci, ściemnia

Ile jeszcze razy mam powtarzać, że doradztwo w prowadzeniu działalności to też działalność gospodarcza.
Trzeba jedynie to zagadnienie umieć ogarnąć.

krzywuss pisze:
z nudów przeczytałem dziś wszystkie posty w tym temacie, od deski do deski i powiem, że aż mnie zemdliło. Ordynarna propaganda niejakiego "Grzegorza" całkowicie zdominowała ten wątek.

Rzeczywiście nudzić Ci się musiało straszliwie.
Masz jednak problem.
Czytasz bez zrozumienia.
Masz rację propaganda, to wyjątkowo ordynarna rzecz.
Na mdłości polecam lewatywę. Na wszystkie polityczne dolegliwości polecam zresztą lewatywę.

krzywuss pisze:
Człowieku, Grzegorzu jeden.... czy Fiedorowicz to członek twojej rodziny? Sąsiad? Brat? Swat?

Krzywusie oraz cała grupo ludzi, którym nie podoba się to, że preferuję pierwszego kandydata na burmistrza miasta Zgorzelec, pragnę poinformować, że Mieczysław Fiedorowicz nie jest członkiem mojej rodziny, Mieczysław Fiedorowicz nie jest moim sąsiadem, Mieczysław Fiedorowicz nie jest moim swatem.

krzywuss pisze:
jakie są determinanty twego "bajkopisarstwa" i niebywałego zaangażowania w wywyższanie MF a deprecjonowanie RG?

To już poważne pytanie skierowane do mnie.
Ja trzeźwo oceniłem działalność M.Fiedorowicza przez 8 lat
Nadzwyczaj trzeźwo i wnikliwie oceniłem działalność R. Gronicza.
Porównałem obie i stwierdziłem, że jeśli R. Gronicz miałby zostać powtórnie burmistrzem, to Zgorzelcowi mógłby grozić paraliż finansowy, wręcz zapaść. Skąd wiesz czy w zanadrzu nie ma jeszcze kilku takich pomysłów z halą albo coś gorszego?
Krzywusie jeśli chcesz, to przygotuję specjalnie dla Ciebie i Górnika oraz Olka materiały, które jednoznacznie stanowią, że budżet Zgorzelca tracił na niewypałach obecnego burmistrza.
Jeśli tego nie wiesz, a Twoje wypowiedzi świadczą, że nie wiesz, to zapoznam Cie z nimi.
Chcesz?
To będą fakty.

krzywuss pisze:
]Czy ta swoista apoteoza MF jest bezinteresowna czy to element przemyślanej strategii wyborczej?

Krzywusie możesz myśleć co chcesz ale ja staram się postępować racjonalnie i ekonomicznie.
Jeśli coś mi się nie opłaca to nie robię tego.
W tym przypadku marnotrawione są znaczne sumy pieniężne na działania nie mające najmniejszego racjonalnego sensu. Gdyby człowiek ten miał wydawać własne pieniądze, prawdopodobnie nie wydałby ani złotówki. W przypadku pieniędzy publicznych wydaje się je bez opamiętania i odpowiedzialności.

Krzywusie moim zadaniem jest to, byś mi pomógł w taki sposób kontrolować przyszłego burmistrza.
Co do strategii … to tak jest.
Mam dość rządów burmistrza R. Gronicza. Ja mam dosyć
Ja Grzegorz

Olek pisze:
Propaganda sukcesu z wczesnego Gierka nic nie przyniesie twojemu pryncypałowi a myślę , że nawet szkodzi.

Jeśli zagwarantujecie mi, że R.Gronicz nie wystartuje w najbliższych wyborach, to gotów jestem …. Nawet zlikwidować mój podpis pod postami.
Co do Fiedii, to ani brat ani swat ani sąsiad ….. po prostu dobry kandydat na burmistrza i tyle.

P
G

I dlatego …

Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 17:35 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:

Krzywusie oraz cała grupo ludzi, którym nie podoba się to, że preferuję pierwszego kandydata na burmistrza miasta Zgorzelec, pragnę poinformować, że Mieczysław Fiedorowicz nie jest członkiem mojej rodziny, Mieczysław Fiedorowicz nie jest moim sąsiadem, Mieczysław Fiedorowicz nie jest moim swatem.

Grzegorzu - Mieczysław ? :) No... To może być problem jak na liście wyborczej trzeba będzie podstawić krzyżyk... Prawdziwy zawrót głowy czy wesprzeć Mirosława czy Mieczysława... :)

Nie ładnie tak nie znać imienia "pierwszego kandydata na burmistrza". Po za tym uważam, że pierwszy byłem JA :)

Tytuł:
pismak
pismak

PiotrArcimowicz pisze:
Nie ładnie tak nie znać imienia "pierwszego kandydata na burmistrza".

Pomyliłem się. Przyznaję. Poprawiam się

Mirosław Fiedorowicz kandydaten na burmistrza.

PiotrArcimowicz pisze:
Po za tym uważam, że pierwszy byłem JA

Kiedy zgłosiłeś swoją kandydaturę?
Jakie jest Twoje doświadczenie w zarządzaniu jednostkami samorządowymi?

P
G

i ....

Tytuł:
rekrut
rekrut

Krzywusie jeśli chcesz, to przygotuję specjalnie dla Ciebie i Górnika oraz Olka materiały, które jednoznacznie stanowią, że budżet Zgorzelca tracił na niewypałach obecnego burmistrza

Szanowny Grzegorzu,
Dalej czekamy, i przygotuj nam; gdzie mieści sie firma Twojego pryncypała, jakie obroty uzyskała firma w 2009r, czy jest płatnikiem podatku VAT, w obecnych czasach nie sztuką jest miec firmę sztuką jest legalnie zarabiac i miec obroty, które przynosza dochody, dlatego te pytania.
Mam nadzieje ,że wreszcie Szanowny Grzegorzu odpowiesz krótko i na temat

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Olek pisze:
Ale jak pojawi się konkretne pytanie jake postawił "Górnik" nt: prowadzenia działałności gospodarczej przez jaśnie oświeconego, najlepszego, pierwszego kandydata to "Grzegorz" kręci, ściemnia, pisze długie teksty w których nic nie wyjaśnia. Grzegorzu więcej konkretów nt. Twojego pryncypała. Propaganda sukcesu z wczesnego Gierka nic nie przyniesie twojemu pryncypałowi a myślę , że nawet szkodzi.

To moje pytanie. Patrz drugi post w tym wątku. ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz

Cytuj:
Grzegorzu - Mieczysław ? :) No... To może być problem jak na liście wyborczej trzeba będzie podstawić (postawić???) krzyżyk... Prawdziwy zawrót głowy czy wesprzeć Mirosława czy Mieczysława... :)

Nie ładnie (nieładnie ???) tak nie znać imienia "pierwszego kandydata na burmistrza". Po za tym (poza tym???) uważam, że pierwszy byłem JA :)

(bez komentarza Panie Kandydacie :smt053 )

Mała korekta - pierwszym, który zgłosił swoją kandydaturę był Grześ SZWAGIER Żak. Ty natomiast możesz być jedynie ostatnim i zarazem,... zamykającym grupę kandydatów z gatunku prześmiewców-kabareciarzy... :grin: ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

Olek pisze:
Dalej czekamy, i przygotuj nam;

Dobrze, że dogadaliście się z Krzywusem i nie muszę każdemu z osobna tych samych informacji przygotować.

Olek pisze:
gdzie mieści sie firma Twojego pryncypała

Starasz mi się coś wmówić?

Olek pisze:
Dalej czekamy,

dla Ciebie postaram się uzyskać informacje na miarę moich możliwości.

Olek pisze:
jakie obroty uzyskała firma w 2009r

Wybacz, tego nie dowiesz się. To wg mnie tajemnica firny. Nie jest on w chwili obecnej obowiązany upubliczniać tego. Ja nie widzę powodu.
To jest tak, jakbym Ciebie poprosił o udokumentowanie swoich dochodów z tego powodu, że masz przeciwne zdanie do mojego.

Olek pisze:
czy jest płatnikiem podatku VAT

Mogę co najwyżej sprawdzić, czy jest "podatnikiem unijnym"
Jakie to ma znaczenie? Mógłbyś mi przy okazji wytłumaczyć do czego, w Twojej kontroli niezbędna będzie wiedza o zgłoszniu do podatku od towarów i usług? Nie ogarniam.

Olek pisze:
nie sztuką jest miec firmę sztuką jest legalnie zarabiac i miec obroty

Oczywiście. Pełna zgoda.

Powinieneś zarządać jeszcze wykazu podmiotów, którym świadczył usługi oraz wykaz podmiotów, które jemu świadczyły usługi.

Olek pisze:
w obecnych czasach nie sztuką jest miec firmę sztuką jest legalnie zarabiac i miec obroty

Wnioskuję, że Ty potrafisz po obrotach firmy stwierdzić, czy pieniądze są legalnie zarobione, czy nie. Bravo.
Masz miejsce w CBA lub ABW.

Olek pisze:
odpowiesz krótko i na temat

Jak tylko zbiorę informację, przekażę.
W końcu jest to jawne i ogólnie dostępne.

P
G

i .....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Panowie, co to za dyskusja? Do czego ona ma prowadzić? Mieliśmy dyskutować nad konkretną kandydaturą lub kandydaturami, a mówimy o zupełnie nie istotnych rzeczach. Mnie nie interesuje co i ile kandydat ma, ale jakie ma cechy aby być Burmistrzem i co potrafi zrobić dobrego dla miasta.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny pisze:

Mała korekta - pierwszym, który zgłosił swoją kandydaturę był Grześ SZWAGIER Żak. Ty natomiast możesz być jedynie ostatnim i zarazem,... zamykającym grupę kandydatów z gatunku prześmiewców-kabareciarzy... :grin: ;-)

Serio ? Naprafdę ? Ale masz rację. Pierfszy był Szwagier, ja byłem drugi to burmistcz Fiedorowicz jest trzeci. Jednak zważając na to, że kolega Szwagier startuje na stanowisko BUR-MISTRZA to będe sie upierał, że ja byłem pierfszy.

Ortografią się nieprzejmuj, niemam tyle czasu co Ty na cyzelowanie postuf na forum. :) Liczy się sens prawda ? To jak z kandydatami.

Pozdr.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz napisał:
Wybacz, tego nie dowiesz się. To wg mnie tajemnica firny. Nie jest on w chwili obecnej obowiązany upubliczniać tego. Ja nie widzę powodu.

Szanowny Grzegorzu
Czekamy na obiecane dane związane z prowadzeniem dzialalności przez Twojego pryncypała.
Obroty firmy nie są danymi tajnymi, wręcz przeciwnie wiele firm podaje do publicznej wiadomości tego typu dane traktując to jako promocję firmy, obroty uwierzytelniają firmę i jej właściela.Powoduje to wzrost zaufania do firmy oraz zwiększenie potencjalnych klientów, no chyba , że Twój mocodawca ma coś do ukrycia a firma jest tylko na czas wyborów,ładniej brzmi kandydat prowadzi działalnośc gospodarcza ( w domu, w teczce i się wszystkiego wstydzi ale gorąco chce byc tym pierwszym na stołek????)

Tytuł:
pismak
pismak

quote="CICHY"]Czy mozna wiedzieć jaka to działalność?[/quote]

Cichy odpowiadam na Twoje pytanie.
We wpisie do EDG UM Zgorzelec oraz REGON jest to:
74.14A - Doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania.

To nie bicie piany. Tak wygląda zapis we wpisie.

Olek pisze:
Czekamy na obiecane dane związane z prowadzeniem dzialalności

Dane niniejsze uzyskałem z pomocą internetu.

Olku, Krzywusie i do wiadomości pozostałych:
Działalność gospodarcza jest prowadzona przez kandydata od kwietnia 2007 roku.

pisor pisze:
gdzie mieści się Pana firma/adres/

Siedziba firmy znajduje się na pewno w Zgorzelcu. Tutaj płacone są ewentualne podatki.

pisor pisze:
jakie obroty osiągnęła firma w 2008r?,

To wie z pewnością właściciel firmy i US. Ja nie muszę wiedzieć.
Mnie wystarczy, że nie zalega ze składkami ZUS i podatkami.

pisor pisze:
Czy jest Pan płatnikiem VAT?

Nie wiem czy jest płatnikiem podatku VAT.
Nie ma to, wg mnie, dla sprawy wyboru na burmistrza najmniejszego znaczenia.

pisor pisze:
Ile osób liczy firma?

Sądzę, że jedną.

krzywuss pisze:
Człowieku, Grzegorzu jeden.... czy Fiedorowicz to członek twojej rodziny?

Olek pisze:
przez Twojego pryncypała.

Olek pisze:
Twój mocodawca

Dlaczego Wy mierzycie ludzi wg swoich miar wartości?
Ludzie mogą chcieć Fiedorowicza z powodu niechęci do rządów Gronicza.
Ja należę do takich ludzi.
Postarajcie się zrozumieć, że jestem zwykłym człowiekiem niezaangażowanym w żadną opcję polityczną i wyrażam tylko poglądy własne.
Na przestrzeni dziejowej, w końcu, prędzej mi było do prawej strony, niż do lewej.
Ja widzę nieudolność R. Gronicza i możliwości M. Fiedorowicza w naprawie obecnego stanu.
Reprezentuję tą większą część społeczeństwa, która do tej pory nie utożsamiała się z żadnym kandydatem, która zawiodła się rządami R. Gronicza i stara się je zmienić na lepsze.
Przecież ja,
GŁOSOWAŁEM NA GRONICZA I ZAWIODŁEM SIĘ!!

Mam dosyć jego nieudolnych rządów, przynoszących nam straty.
Potrafię przyznać się do błędu.
Wmawianie mi, że pryncypałem moim jest Fiedorowicz, mija się z prawdą.
Ja postrzegam go jedynie, jako właściwego kandydata na stanowisko burmistrza.
Zastanawia mnie jednak, jaki cel Wam przyświeca, broniąc tak zagorzale R. Gronicza i jego błędnego postępowania.

Wracam do kandydata.

Olek pisze:
wręcz przeciwnie wiele firm podaje do publicznej wiadomości

Olku nie masz wiedzy.
Wiele firm, pomimo istniejącego obowiązku wynikającego z ustawy o rachunkowości ukrywa swoje dane. Konkurencja nie śpi.

Olek pisze:
adniej brzmi kandydat prowadzi działalnośc gospodarcza

Tak. To brzmi ładnie i wygląda ładnie.
Prowadzi działalność od 2007 roku.
Koszt prowadzenia działalności przez M. Fiedorowicza względem samego ZUS, to siedem tysięcy zł. Pozostałe koszty związane z rozpoczęciem i prowadzeniem działalności gospodarczej, to kilka tysięcy złotych.
W sumie to lekko licząc kilkanaście tysięcy złotych.

Dla mnie to spore pieniądze.
Jestem przekonany, że mój kandydat na burmistrza nie wyrzucił tych pieniędzy, jak to Ty raczyłeś określić dlatego, że ładnie to wygląda a z powodu prowadzenia działalności.

Olek pisze:
działalnośc gospodarcza ( w domu, w teczce

Z informacji, które uzyskałem stwierdzam, Olku, że nie masz wiedzy w temacie firm doradczych.
Niejaki Leszek Balcerowicz nie potrzebuje gmachu, gdzie prowadzić będzie działalność gospodarczą.
Nie potrzebuje gmachu również Pan Henryk Goryszewski.
Potrzebuje, i to kilka gmachów, w tym jeden przy reprezentacyjnej ulicy w Warszawie Pan Modzelewski.
Firma doradcza może istnieć w teczce, wiedza w głowie i w komputerze. Takie są dzisiaj realia prowadzenia działalności doradczej dla firm.
Stanowisko pracy może znajdować się każdorazowo w miejscu świadczenia usługi, czyli w siedzibie podmiotu, któremu świadczymy sługę.
Wszystko w głowie i w komputerze.
Wiedza to kapitał. Postaraj się to zrozumieć.
Nie musisz patrzeć na gospodarkę polską przez pryzmat tanich filmów amerykańskich, gdzie firma doradcza wynajmuje hektary powierzchni w renomowanym wieżowcu Manhattanu i prowadzi tam działalność jeden człowiek, zatrudniając sekretarkę, gońca, analityka, sprzątaczkę i krawca.
Olku jesteś tutaj, na tym forum, nowym człowiekiem, więc macie prawo wielu rzeczy nie wiedzieć i sposób poruszania się po forum jest dla Ciebie nieznany. Sugeruję poczytać trochę postów innych osób. Wiele się dowiesz.
Twój oraz Krzywusa sposób stawiania pytań świadczy, że niewiele wiecie o działalności gospodarczej.
Zauważcie jakie pytanie postawił Cichy.
Dostał odpowiedź i wiem, jeśli znowu zapyta, to o co.
Mnie przyjemność sprawia dyskusja z nim. Jest rzeczowy w prowadzeniu dyskusji.
Uczcie się.

Olek pisze:
Powoduje to wzrost zaufania

Olku jakoś nie przemawiają do mnie niektóre fakty związane z Twoimi danymi:
Olek
rekrut
Trąci mi to pewnym rozdwojeniem.

W ten sposób Ty nie zbudujesz sobie kapitału zaufania.

Olek pisze:
gorąco chce byc tym pierwszym na stołek

Jest
To wg mnie zaleta a nie wada.

P
G

oczywiście ...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ludzie mogą chcieć Fiedorowicza z powodu niechęci do rządów Gronicza.
Ja należę do takich ludzi.

to Grzegorzu przykład bardzo płytkiego podejścia do demokracji. "elektorat negatywny" jest typowy dla "homo sovieticus" - nasze społeczeństwo głosując w ten sposób jasno pokazuje, że jeszcze dłuuuga droga przed nami.
nie są ważne dla Ciebie zalety Fiedki, a jedynie fakt, żeby pogonić Gronicza. z tych samych powodów, nowy kandydat, który się pojawi, a da ludziom szansę na zmianę- dokopie i Fiedce i Groniczowi.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

taaak, teoretycznie można założyć, że dwóch takich się dogaduje, umawia i robi z nas frajerów :grin:
Raz jeden, raz drugi, pilnują tylko, aby skutecznie eliminować konkurencję :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
dwóch takich się dogaduje

potrzebny jest jeszcze trzeci, który zamawia "usługi okołobiznesowe" w przerwach 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.