Dzisiaj jest 18 cze 2025, 18:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180, z kolei jeśli chodzi o Ciebie, to burmistrz mógłby w dalszym ciągu przeprowadzać inwestycje, przepłacając je w dwójnasób (Orlik), płacić milionowe honoraria za plany które realizacji się nie doczekają (hala), fundować "darmowy", fatalnej jakości internet dla wybrańców, powoływać kosztowne audyty, zadłużać miasto, płacić odszkodowania ludziom wyrzuconym z pracy z przyczyn politycznych (Zawada, Szymański), zasypywać miasto propagandową broszurą (jakby mediów niezależnych nie było), składać obietnice bez pokrycia itd. itp. - dla Ciebie i tak będzie on "cool menadżer debeściak" - prawda?? ;-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Jesteś zero -jedynkowy? czy co ? Ani raz nie wypowiedziałem się o BM w żaden sposób po prostu nie mam takiej wiedzy jak ty czy Grzegorz a takie jednostronne oceny a właściwie demagogiczne przedstawianie faktów tylko mnie utwierdza w przekonaniu ,że waszych głosów nie należy brać poważnie, tak samo jak ekstremalnych wypowiedzi waszych oponentów. Nawet w sporcie noty skrajne się odrzuca . Więc wasze wypowiedzi jako skrajne są po prostu mało warte. Tendencyjność wypacza sens normalnej dyskusji, ale dla sprawiedliwości dodam ,że z szanuje w pełni wasze prawo do swobodnej wypowiedzi, sugeruje jedynie, że takie namolne krytykowanie jest DLA MNIE nawet nie mało ale zupełnie niewiarygodne.
Pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Tendencyjność wypacza sens normalnej dyskusji,

Nie zauważyłem z Twojej strony woli dyskusji a jedynie stwierdzenie, z którym po prostu się nie zgadzam. Jeśli więc podważasz wiarygodność moją i faktów które przedstawiam,.. po prostu je rzeczowo obal. Jednak nie na zasadzie jaką użyłeś, czyli "Tobie i tak nic się nie spodoba", lecz przytaczając kontrargumenty obalające tezę, że burmistrz nie jest dobrym gospodarzem miasta i jako taki powinien ulec zamianie na dużo lepszego. Na jakiego konkretnie,... trudno jest mi na tę chwilę "powiedzieć".

Ale dopiero wówczas nasz dialog będzie nosił cechy dyskusji,... ot co. :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Już jest - za jedyne 2,2mln.PLN.
...do rozdania pomiędzy ubogich parafian :|

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
A ja również twierdzę, że odpuszczenie sobie budynku po byłym kinie to poważny błąd.

Na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta radni podjęli uchwałę o przekazaniu na zakup budynku kina kwotę 1.2mln zł. Podczas licytacji kwota ta została przelicytowana. Więc skąd twierdzenie, że ktoś tu odpuścił?? :roll:
Grzegorz pisze:
Jest to kolejna nieruchomość odpuszczona przez R.Gronicza i jego ekipę.

Rozumiem, że Rada Miasta to ekipa R.Gronicza :P Które nieruchomości masz na myśli masz na myśli pisząc "kolejna".
Nawiązując do wczorajszej sesji - to są "wirtualne pieniądze", o których wspominano podczas debaty nt. budżetu miasta http://bit.ly/93JHMO Jak widać nie tak wirtualne jakby się niektórym wydawało ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta radni podjęli uchwałę o przekazaniu na zakup budynku kina kwotę 1.2mln zł.

Kto wyszedł z wnioskiem do Rady Miasta o zabezpieczenie takiej a nie wyższej kwoty z przeznaczeniem na ewentualny zakup tej nieruchomości i jak to się stało, że dla prywatnego przedsiębiorcy nieruchomość ta stanowiła większą wartość aniżeli dla władz miasta???

PiTeK pisze:
Rozumiem, że Rada Miasta to ekipa R.Gronicza :P

Czy dobrze rozumiesz, przekonamy się o tym na następnej, absolutoryjnej sesji RM... :P

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Kto wyszedł z wnioskiem do Rady Miasta o zabezpieczenie takiej a nie wyższej kwoty z przeznaczeniem na ewentualny zakup tej nieruchomości

Sprawa jest prosta. Można było zabezpieczyć 5mln.PLN-ów na ten zakup i nikt by nie podskoczył. Skąd wziąć tyle to inna sprawa...i bynajmniej przeciwników politycznych BM to nie interesuje :-?

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Sprawa jest prosta. Można było zabezpieczyć 5mln.PLN-ów na ten zakup i nikt by nie podskoczył. Skąd wziąć tyle to inna sprawa..

Jak widać nie dla wszystkich jest to proste :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
podjęli uchwałę o przekazaniu na zakup budynku kina kwotę 1.2mln zł.

W związku z tym co niektórzy, jaka kwotę proponowalibyście na zabezpieczenie wykupu budynku?? 2mln?? a co jakby inwestor przebił na 2.2mln?? Również byłby krzyk jak tak można było odpuścić. Nie udało się przebić oferty nie ma co płakać teraz nad tym.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Jak widać nie dla wszystkich jest to proste :|

Nie wszyscy po prostu łapią się na tzw. pozorowane działania... ;) Myślę, że od początku nie było woli kupna tego budynku. Trzeba było jednak zachować pozory, w związku z czym zabezpieczono kwotę dalece niższą od spodziewanej i przystąpiono do przetargu. Wytłumaczenie przed społeczeństwem niemal doskonałe - przystąpiliśmy do "walki" o obiekt, ale że RM w swojej uchwale określiła zbyt niską, górną granicę do jakiej mogliśmy licytować - przegraliśmy... :(

Ponieważ nie odpowiedziałeś mi na pytanie o autora projektu uchwały, wnoszę, że to właśnie burmistrz nim był, nieprawdaż...??? :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Nie wszyscy po prostu łapią się na tzw. pozorowane działania... ;) Myślę, że od początku nie było woli kupna tego budynku. Trzeba było jednak zachować pozory, w związku z czym zabezpieczono kwotę dalece niższą od spodziewanej i przystąpiono do przetargu.

Jasne..... przekorny, ty to masz nosa do spisków, zapewne też przejrzałeś to, że rada zabezpieczyła za małą kwotę i to pewnie na polecenie burmistrza :grin: :grin: :grin: . Ale z ciebie jest lokalny Scherlock Holmes :D Same spiski za kadencji Gronicza. No stary jak dla mnie to jesteś idealnym kandydatem na burmistrza :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

W jakim trybie był przetarg? Jeżeli miasto miało 1.200.000 to z jakich powodów Toronowski dał aż 1.400.000 !!!!!! Ciekawe, no nie ......

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
z jakich powodów Toronowski dał aż 1.400.000

Ponoć 1.6 mln, a nie pomyślałeś, że licytujących mogło być więcej niż Toronowski i UM?

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Myślę, że od początku nie było woli kupna tego budynku. Trzeba było jednak zachować pozory

To jest Twoja opinia. Wydaje mi się, że Rada nie miała na celu pozorować działań ale Ty jak czytam wiesz więcej. Jak to się mówi… Czasami patrzymy na działania innych poprzez pryzmat siebie.
przekorny pisze:
Ponieważ nie odpowiedziałeś mi na pytanie

Nie odpowiedziałem ponieważ nie wiem kto był autorem tej uchwały.
jendrzej pisze:
W jakim trybie był przetarg?

Był to przetarg ustny nieograniczony.
jendrzej pisze:
aż 1.400.00

Wylicytowano kwotę 1.600.00

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Według mnie problem jest szerszy.Sprawa kina była parę miesięcy temu na sesji.Przegrać na licytacji może każdy. Wygrywa ten co przebije.Czy miasto kiedy wiedziało że kino stoi puste i może Odra ogłosi przetarg czy zrobiło jakiekolwiek kroki aby do tego nie dopuścić?.To znaczy jeśli miasto chciało mieć ten budynek, czy zaproponowało Odrze przekazanie jego miastu/za pieniądze/bez przetargu.itd.Wogule czy była jakaś prowadzona korespondencja i rozmowy z właścicielami obiektu?To jest sedno sprawy.Ale jest też drugie dno o którym już głośno się mówi.Ale to nie na teraz.
Nikos

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.