Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

guru23

Cytuj:
w sytuacji, kiedy osoba na eksponowanym stanowisku robi taki numer, nic ją nie usprawiedliwia. nawet powiem więcej, że usprawiedliwia ją mniej, niż osobę, która zawsze piła i nie jest wykształcona.

...dlatego też sąd wydał wyrok skazujący. Mało tego, Piotr Woroniak zobowiązany został do uiszczenia kwoty z tytułu kary stanowiącej wielokrotność kwoty normalnie zasądzanej w tego typu sprawach. Co dla mnie osobiście jest pogwałceniem konstytucyjnego zapisu mówiącego o równości wobec prawa.

Cytuj:
....złożyć stosowne przeprosiny mieszkańcom.

Za co niby??? Czy naraził mieszkańców na jakiekolwiek straty w wyniku popełnionego czynu, bądź okazał się na tyle złym gospodarzem powiatu, że mieszkańcy w sposób wymierny odczuli tego skutki??
Sąd skazał osobę cywilną, nie Starostę,... tak więc nie widzę powodu dla którego Starosta miałby przepraszać kogokolwiek za to, co zrobił. Żaden mieszkaniec powiatu nie poniósł z tego powodu choćby najmniejszego uszczerbku.
Rozważanie co by było gdyby,... jest dla mnie po prostu czystą dziecinadą.

DarkChocolate

Cytuj:
A teraz ze względu na miejsce w którym pracujesz zagorzale bronisz Woroniaka.

Widzę, że nie w smak Ci fakt, że przedstawiam swoją opinię na ten temat. Krótkie wyjaśnienie...
O to, żebym pisał cokolwiek za lub przeciw tej sytuacji nie prosił mnie nikt. O to, żeby mi coś takiego można było nakazać,... nie uwierzy chyba nikt, kto zdołał dobrze mnie poznać. Mój nick nie wziął się z powietrza,..zapewniam Ciebie. ;-)
Dość długo milczałem w tym temacie...
Jednak kiedy zacząłem czytać posty traktujące o "honorze",.. o "bucie i arogancji", napisane przez w większości świeżo zalogowane, anonimowe nicki,... pusty śmiech mnie ogarnął.
Jestem przekonany, że schowali się za nimi ludzie, którym właśnie brak jest honoru i odwagi, żeby w sposób otwarty przedstawiać tutaj swoją opinię. Wybrali drogę anonimowego "ujadania", efektem którego ma być doprowadzenie do urzeczywistnienia swoich misternych planów.

Cytuj:
Zero w Tobie lojalności jesteś jak chorągiewka na wietrze.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie, nie zmieniam nicków aby wypowiadać się i ubliżać w sposób anonimowy. Zalogowałaś się miesiąc temu,...
Ty mnie znasz, ja Ciebie nie,...przynajmniej nie kojarzę Ciebie. To jest dopiero godna pochwały postawa,..taka,..honorowa. A jaka wygodna i bezpieczna. Nikt nic ci nie może zarzucić, bo nikt Ciebie nie zna....Brawo!
Będąc głęboko ukrytą za swoją anonimowością - obrzuciłaś mnie oszczerstwami.
Ja się nie wstydzę swojego stanowiska w kwestiach w których się wypowiadam na czyjkolwiek temat. Bodajże wszyscy których do tej pory skrytykowałem wiedzą kim jestem.
Ja nie ukrywam się, nie chowam,...nie piszę tak jak Ty anonimów. Bo tym właśnie jest dla mnie Twój ostatni post.

Cytuj:
Sam powinien zachować się honorowo

Daj może przykład honorowej postawy i przedstaw się. Stać Cię na to,..czy wolisz w dalszym ciągu jako osoba anonimowa dawać upust swoim frustracjom?? Jeśli nie,... nie pisz przynajmniej o honorze, bo jest to dla mnie nic innego jak,..że pozwolę sobie Ciebie zacytować,... "ŻENADA". ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Sąd skazał osobę cywilną, nie Starostę

W sumie to masz racje.
Był chyba kiedyś jakiś poseł, który brał dietę nawet przebywając w więzieniu.
Coraz częściej popieram ludzi będących przy władzy.
Przecież to nic złego jechać po pijaku samochodem w końcu każdy codziennie tak jeździ.
Osobiście już nic nie mam do osoby pełniącej stanowisko Starosty Powiatowego. On poprostu bierze w każdym miesiacu pieniądze, których nigdy już nie będzie miał możliwości zarobić.
Pamietać jednak bedę ludzi, którzy popierają taki stan rzeczy.
Ja wybrałem tych ludzi.

P
G
i dlatego ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz

Osobiście będę głosował na Ciebie, bez względu na to gdzie "wystartujesz". Taki fajny jesteś z tym swoim cynizmem,..tak ciekawie, "merytorycznie" przedstawiasz sprawę. Chyba będzie z Ciebie niezły włodarz,..bez względu na to które stanowisko będziesz łaskaw objąć. Uosobienie cnót, mądrości i wiedzy wszelakiej,.. A jaki dowcip przy tym, jaka elokwencja,..cóż za przenikliwość i zmysł obserwacji. 8)

Troszkę dziwię się, że w jednym ze swoich postów jako kandydata na burmistrza wystawiłeś osobę przeciwko której toczy się proces,..ale co tam. Tamten jest fajny chłopek, a przy tym równie co i ty przenikliwy i niezłomny w....(hmmm, sam sobie dopowiedz w czym,..bo moja wyobraźnia wyraźnie odmówiła posłuszeństwa w tym miejscu). Jak się we dwóch zabierzecie za rozliczanie wszystkich wokół,... świat w końcu przekona się ile jesteście warci. I jak wszyscy wokół do pięt waszych nie dorastają.

Nic to, że brak Ci konsekwencji,..nic to, że masz jak widzę problemy z pisaniem pełnych treści postów, z przelewaniem swoich myśli na język zrozumiały dla mas...Masz za to chęci, by piętnować, masz pełen zasób informacji- ale się nimi nie podzielisz.
Drżyjcie włodarze bo o to nadchodzi Conan-Grzesio...wasz czas jest policzony,..on to bowiem rozliczy was ze wszystkiego. Nawet z tego, czego nie popełniliście. Grześ udowodni wam, że mieliście taki zamiar,... przedstawi wstrząsający obraz tego co by było gdyby... :)

Grzesio na etatowego przewodniczącego połączonych komisji śledczych powiatu, miasta i wsi okolicznych!!!
Grzesio pokaże...
Grzesio dokona...
Grzesio udowodni...

:smt023

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny
napiszę krótko woroniak został wybrany na starostę i dostał "kredyt zaufania" od społeczeństwa - pośrednio a od radnych bezpośrednio. Jego postępowanie w tej sprawie mocno nadszarpnęło tym zaufaniem, skoro kombinował i wymigiwał się od odpowiedzialnosci w tego typu sprawie to ja domniemuję, że bedzie kombinował i przy innych sprawach np. dotyczących bezpośrednio gospodarowaniem i zarządzaniem powiatem. Dlatego oczekuję z utęsknieniem jego dymisji dobrowolnej lub pod przymusem.
Nie uszanował tego zaufania więc "żegnamy kolegę".
Do Ciebie mam natomiast pytanie dlaczego bronisz obecnego starostę natomiast nawet jednym słowem nie broniłeś strażnika miejskiego, który odebrał samochodem służbowym dziecko ze szkoły??? Kto z nich dwóch popełnił czyn "wagowo" wiekszy??? Obaj postąpili wbrew przepisom. Pokuszę się o stwierdenie, ze woroniak naruszył prawo natomiast strażnik miejski przekroczył swoje kompetencje nie naruszajac przy tym prawa. Skoro jesteś taki wspaniałomyślny to wstaw się także i za strażnikiem miejskim. A moze działa tutaj niepisana norma obyczajowa naszego społeczeństwa: "tych co mają władzę nie ruszamy bo u nich możemy coś zyskać, a szaraków gnoimy za błachostkę bo od niego nic nie zależy"?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Co do cynizmu Grzegorza , hmm ...- przekorny masz rację , wieje nim na kilometr , przyznać Ci to muszę , co do reszty Twojego posta, to po prostu relatywizm w najwyższym wydaniu - pracujesz w powiecie ( uwaga : kolokwializm - Starostwie Powiatowym ) i to co wypisujesz jest po prostu żenujące . Czy nie jarzysz prostej rzeczy ??? Piłeś nie jedź . Nie dorabiaj ideologii i wyjaśnień , tłumaczeń ...etc... po prostu nie pisz , nie gmatwaj, nie motaj - czy myślisz, że ktokolwiek to czytający wyrabia sobie pogląd na opisywana tu sprawę ? Nie , tu jest wszystko jasne - Ty tylko swoimi żenującymi próbami udowodnienia ....właśnie czego ??? pogrążasz siebie i osobę której próbujesz bronić .

EOT z mojej strony . Nazywajmy rzeczy po imieniu - jeździsz po pijaku - jesteś przestępcą , jesteś na stanowisku publicznym - ponoś konsekwencje , również w wymiarze publicznym .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

zain i makaron zgadzam się z Waszymi słowami.

Przekorny

Cytuj:
Widzę, że nie w smak Ci fakt...

To chyba Ciebie za bardzo ruszyła moja wypowiedź.

Cytuj:
Ty mnie znasz

A w życiu i raczej nie chciałabym poznać, umiem po prostu czytać forum.

Cytuj:
przedstaw się.

No błagam Cię nie rozśmieszaj mnie. To jest zdaje się forum i używa się nicków o ile się nie mylę jeśli tak niech mnie ktoś poprawi. Ty zdaje się też nie występujesz tutaj pod nazwiskiem.

Cytuj:
że pozwolę sobie Ciebie zacytować,... "ŻENADA". ;-)

Zdaje się to być Twoim ulubionym słowem ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

DarkChocolate

Cytuj:
To chyba Ciebie za bardzo ruszyła moja wypowiedź.

Zapewniam Cię, że nie bardziej niż innych "nowych" na tym forum.

Cytuj:
A w życiu i raczej nie chciałabym poznać, umiem po prostu czytać forum.

Kamień z serca... Dość już się "napoznawałem" różnej maści dwulicowców. ;-)

Cytuj:
To jest zdaje się forum i używa się nicków o ile się nie mylę jeśli tak niech mnie ktoś poprawi.

Dobrze Ci się zdaje. Gratuluję,..jak na świeżo zalogowaną, bo dopiero od miesiąca, niezwykle dobrze poruszasz się po forum, znasz wypowiedzi poszczególnych forumowiczów sprzed lat, ich zdanie na ten czy inny temat. Fajnie, że mamy tutaj kogoś całkowicie "nowego". :grin:

Cytuj:
Zdaje się to być Twoim ulubionym słowem ]:->

I w tym wypadku się nie mylisz. Dodam jedynie, że używam go w wyjątkowych sytuacjach i wobec wyjątkowych,.. indywiduów.
Bez urazy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

zain pisze:
...EOT z mojej strony . Nazywajmy rzeczy po imieniu - jeździsz po pijaku - jesteś przestępcą , jesteś na stanowisku publicznym - ponoś konsekwencje , również w wymiarze publicznym.

No proszę, jaka ostra wypowiedź i osąd. A wypowiedz się o innej sytuacji. Hipotetycznej oczywiście. W pewnym urzędzie jest realizowany nabór na pewne stanowisko. Poprzeczka jest ustawiona nisko (nietypowo nisko odnosząc się do innych rekrutacji w tej instytucji i jak na to stanowisko). Do konkursu stają 4 osoby. Z tego co najmniej 2 mają wyższe wykształcenie kierunkowe i doświadczenie w pracy na analogicznym stanowisku w administracji publicznej. O trzeciej osobie nic nie wiemy. Czwarta osoba jest bez doświadczenia zawodowego i z wykształceniem średnim. Jednocześnie ta osoba w niedługim okresie przed konkursem podjęła staż w tej instytucji. Jedna z osób w komisji rekrutacyjnej próbuje zniechęcić pierwsze 2 osoby (mówi że zarobki będą nieduże, pomimo że te osoby odpowiadają że o zarobkach proponują porozmawiać przy ewentualnym II etapie naboru).
Kto zostanie wybrany do II etapu (podpowiedź - jedna osoba) i przejdzie go pomyślnie?
Co pozostałe osoby biorące udział w naborze pomyślą o instytucji i komisji rekrutacyjnej?
Hipotetycznie oczywiście.
No tak, ale był EOT. I faktycznie jest nie na temat

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 7:20 przez petec, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Przekorny

Cytuj:
Kamień z serca... Dość już się "napoznawałem" różnej maści dwulicowców.

czyli takich ludzi jak Ty sam. Rozumiem Cię. Towarzystwo powinno być urozmaicone a tak to nudno jak wszyscy tacy sami jak Ty :twisted:

Cytuj:
niezwykle dobrze poruszasz się po forum

Rozumiem, że Tobie sprawia to jakąś trudność :smt044

Cytuj:
Bez urazy...

Nie pochlebiaj sobie :P

Tytuł:
VIP
VIP

DarkChocolate i Przekorny - wycieczki osobiste róbcie sobie na PW. Tu możecie pisać wyłącznie na temat (o ile coś jeszcze zostało w tym temacie do dodania)

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Troszkę dziwię się, że w jednym ze swoich postów jako kandydata na burmistrza wystawiłeś osobę przeciwko której toczy się proces,..ale co tam.

Procesy zazwyczaj odbywają się za zamkniętymi drzwiami i niewiele o nich wiadomo.
Nie wiedziałem o procesie ... ale co tam.
Powiedziałeś, że toczy się proces. Nie powiedziałeś jakiej osoby dotyczy. WL czy MF.
Cieszę się jednak, że już to wiem. Będę pilniej śledził informacje.
przekorny pisze:
świat w końcu przekona się ile jesteście warci. I jak wszyscy wokół do pięt waszych nie dorastają.

Przekorny. Moim marzeniem jest mieć włodarza, któremu ufam, lub którego w pełni kontroluję w kwestii wydawanych przez niego pieniędzy.
Sam nie kandyduję na te stanowiska. Mam, jak dotąd inne źródło utrzymania.

przekorny pisze:
masz pełen zasób informacji- ale się nimi nie podzielisz

W kilku tematach mam. W jednym nawet pokusiłem się przedstawić zagadnienie możliwie szczegółowo.
Po przedstawieniu zagadnienia prezes jednej ze spółek miejskich awansował.
Czy to jest metoda działania władzuni?

przekorny pisze:
Drżyjcie włodarze bo o to nadchodzi Conan-Grzesio...wasz czas jest policzony,..on to bowiem rozliczy was ze wszystkiego

Nie ja nadejdę.
Ja jestem i widzę. O wyjaśnienie faktów poproszę w odpowiedniej chwili, kiedy zacznie się zabieganie o mój głos. Przecież w chwili obecnej hipokryzja władzy przechodzi granice poznania, więc lepiej czekać na czas wyboru, doboru.
Jedno jest pewne, że dalej tak postępując dochodzić będziemy przy każdej zmianie politycznej do trzęsienia ziemi w urzędach i firmach od nich zależnych. Zgodzicie się ze mną? Czy o to nam chodzi? Czy chodzi nam o to, że po każdych wyborach obywatel będzie przez pół roku czekał na decyzję urzędu, nim urzędnicy nauczą się pracować i poznają zakres swoich obowiązków?

przekorny pisze:
Nawet z tego, czego nie popełniliście. Grześ udowodni wam, że mieliście taki zamiar,...

Cieszę się, że przedstawiłeś Swój stosunek do zagadnień przedstawianych przez Siebie oraz Twój punkt widzenia.
a mnie zarzucasz cynizm.

przekorny pisze:
Grzesio na etatowego przewodniczącego połączonych komisji śledczych powiatu, miasta i wsi okolicznych!!!
Grzesio pokaże...
Grzesio dokona...
Grzesio udowodni...

Czy to znaczy, że się czegoś obawiasz?
Tak tylko zapytałem.

P
G

zain pisze:
Co do cynizmu Grzegorza , hmm ...- przekorny masz rację , wieje nim na kilometr , przyznać Ci to muszę

Zain !! Gdzie Ty widzisz cynizm?
Wg mnie jest to przedstawienie faktów a nie cynizm.
Jaskrawe przedstawienie faktów.
No, niektórych może ta jaskrawość razić dlatego ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

petec pisze:
No proszę, jaka ostra wypowiedź i osąd. [cut]

No tak, ale był EOT. I faktycznie jest nie na temat

No był EOT , ale jak już drążysz i jesteś fanem Czesia i gorzkich żali to proszę:

Hipotetycznie to o kasie nie rozmawiam , bo to nie moja działka , ale skoro jakieś tam kwoty usłyszałeś to czemu sądzisz , że się zmieniły in plus ? Nie zmieniły się .
Coś słabo czytasz ogłoszenia skoro wymagania wg Ciebie były niskie- były adekwatne do śrubokręta i sprężonego powietrza, a co za tym idzie kasa adekwatna do wymagań . Po prostu może miałeś za wysokie kwalifikacje .

Co do tych innych hipotetycznych opisów, to z tymi dwoma ludkami przesadziłeś, albo ktoś Ci coś naopowiadał , z doświadczeniem też chyba inaczej było , co sądzisz o komisji to wiem - wnioskuje z posta , ale nie wiń wszystkich że nie pracujesz w KWB czy ElTur , bo Cię nie przyjęli .

EOT

pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

zain pisze:
EOT

odpowiedź poszła na PW.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mija 1.rocznica od wydarzenia, które "wstrzasnęło" powiatem. Starosta Piotr Woroniak został złapany, jak po spożyciu alkoholu prowadził samochód osobowy. I co przez ten rok sie stało? Po pierwsze po ponad 10 miesiącach sąd jednoznacznie stwierdził, iż nie było to piwo bezalkholowe jak twierdził P.Woroniak i nie znaleziono dowodów na prowokację polityczną. Była to próba obrony poprzez kłamstwo. Swoją drogą w tak blahej, prostej i jednoznacznej sprawie, sprawa w sądzie toczyła się prawie rok, zakrawa to na skandal! Woroniak stracił przez to mandat radnego i co dalej? A no nic. 11 radnych twardo Go broni i do końca nic się nie zmieni! Mimo wszystko rodzą się pytania. Jak wyrok skazujący wpłynie na zachowanie tych radnych, którzy twierdzili, że decyzję podejmą po wyroku prawomocnym? Jak zachowa się sam Piotr Woroniak, który swego czasu publicznie deklarował, że wycofuje się z życia publicznego. Obawiam się, że te pytania pozostaną bez komentarza.

Tytuł:
obserwator
obserwator

pokarzemy radnym w następnych wyborach jakie są skutki obrony stołka przestępcy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.