Dzisiaj jest 07 lip 2025, 19:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

dzieki, czy ja sie tak zmieniłem ? :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czy się zmieniłeś ? Tak. Zacząłeś się fajnie ubierać ( skończyłeś z dresem ) I wyglądasz wreszcie na swój wiek ( a nie jak rycząca 40 ) I mam nadzieję, że nie udusisz mnie za szczerość :lol:

A co do opłacania rachunków w marketach czy też innych spraw -teoretycznie prostych - a jednak spędzających sen z powiek kasjerów , to tak się składa , ze przeważnie jest awaria , błąd maszyny. Ale personel wykwalifikowany i tego się trzymajmy 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oj, tak zmieniłeś się ;) Pamiętasz przecież, na "pan" mówiłam do Ciebie, bo wyglądałeś na dużo, dużo więcej lat niż masz ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A nie lepiej rachunki płacić jednak na poczcie lub w banku niż marketach. Ja osobiście płace przez internet. Nie mam nerwów na markety i czekanie aż jakaś nieudolna pani bądź pan wreszcie się tego nauczy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Niestety, ale mój tata ma taką pracę, że rachunki z niej musi płacić jak najszybciej, więc mimo wszystko wygodniej jest w marketach niż w bankach lub na poczcie (o zgrozo!), a przez Internet tych rachunków płacić się nie da, więc pozostają markety... Na szczęście Lewiatan ma dobrą obsługę i jeszcze się nie zdarzyło, aby mieli awarię ;) W Pieńsku Spar jest też dobry jeśli o rachunki chodzi ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

kasia145 pisze:

W Realu cóż... 10min. stania w kolejce do kasy, w której rzekomo płacić rachunki można... Podchodzimy, dajemy rachunki, a pani po nieudolnym wbijaniu rachunków oznajmiła nam radosnym tonem, że jest jakaś awaria i nic się nie da zrobić :\

muszę stanąć w obronie tejże firmy.
Owszem szanowna Kasiu, była w tym czasie awaria łacza telefonicznego (niecałe dwa dni w ciągu 3 lat działania tego systemu - to chyba niezły wynik), w związku z czym płatności przez system BillBird nie były akceptowane. Poza tym nie było przypadku żeby taki rachunek (o ile jesgo wystawca przewiduje taką możliwość) nie dał się opłacić.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

rachunki najszybciej i najprościej - polecenie zapłaty, polecenie obciążenia rachunku, czy jak kto sobie woli. Real, Kerfur, Kaufland... to są sklepy, które dodatkowo umożliwiają zapłacenie rachunku... to nie jest podstawowa funkcja tych placówek. I nie rozumiem, czemu nie da sie przez internet? Wszytsko sie da :D Ale to nie o tym temat więc miłego wieczoru :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

becia pisze:
I nie rozumiem, czemu nie da sie przez internet? Wszytsko sie da :D :)

swiete slowa, da sie z okienka to da sie i z neta ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

petec pisze:
becia pisze:
I nie rozumiem, czemu nie da sie przez internet? Wszytsko sie da :D :)

swiete slowa, da sie z okienka to da sie i z neta ;-)

jest jeszcze jeden fajny tekst, którego dosyć często uzywam:

Jeśli czegoś nie ma w Googlach, to znaczy, że to coś nie istnieje :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

To są trochę inne druczki, nie można opłacać ich "prywatnie" (druki "firmowe"), dość skomplikowana sprawa, nie umiem wytłumaczyć, może kiedyś będzie okazja to wam je zaprezentuję ;) Polecenie zapłaty też odpada. To są ubezpieczenia... ;)

Jeśli o Real chodzi to ja rozumiem, że była awaria, ale nie rozumiem czemu ta pani nie wiedziała o niej, tylko na siłę próbowała te rachunki wtłoczyć... :\ Poza tym często nawet bez awarii im to nie wychodzi ;)

Skoro reklamują się tym, że można opłacać rachunki no to przepraszam, ale ja je opłacić chcę i już. Nie obchodzi mnie to, czy to jest podstawowa ich funkcja czy dodatkowa - jest i już, więc ma być dobrze wykonywana.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

kasia145 pisze:
Jeśli o Real chodzi to ja rozumiem, że była awaria, ale nie rozumiem czemu ta pani nie wiedziała o niej, tylko na siłę próbowała te rachunki wtłoczyć... :\

(...)

Nie obchodzi mnie to, czy to jest podstawowa ich funkcja czy dodatkowa - jest i już, więc ma być dobrze wykonywana.

Ta kobieta jest tylko człowiekiem. Ale nigdy nie płaciłam tam rachunków, nigdy nie wkurzałam się na płacenie tam rachunków, więc może nie mam prawa zabierać głosu.

A co do funkcji... chyba masz rację. Skoro reklamują, że sprzedają taka usługę - powinni starać się wykonywać ją jak najlepiej... To znaczy, pewnie się starają, ale im nie wychodzi :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A moze ta Pani na kasie ma opcje "Chcialabym ale sie boje" caly czas miga tylko kodami kreskowymi,a nagle ktos z rachunkiem sie przpaletal :P

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ciekawe, ¿e pojawi³ siê taki temat, bo w³a¶nie w Carrefourze jaki¶ czas temu mia³am tak± sytuacjê. Przy zakupie olejku do opalania okaza³o siê, ¿e jego faktyczna cena jest dwa razy wiêksza od ceny widniej±cej na pó³ce, na której le¿a³ ów produkt. Wówczas ¶pieszy³am siê i nie chcia³am ju¿ robiæ afery, niemniej jednak sytuacja do¶æ osobliwa. Co wiêcej coraz czê¶ciej s³yszê negatywne opinie o tym markecie, w³a¶nie w kontek¶cie ró¿nic miêdzy cen± przy produkcie, a t±, jaka wyskakuje przy kasie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jeśli na kasie jest za duża cena to idzesz do BOK i tam zwracają ci nadpłatę

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Renegat pisze:
Je¶li na kasie jest za du¿a cena to idzesz do BOK i tam zwracaj± ci nadp³atê

Wtedy o tym jeszcze nie wiedzia³am. Poza tym wiesz jak to jest - cz³owiek jedzie do marketu po to, ¿eby zaoszczêdziæ na czasie. Tymczasem takie sytuacje zdecydowanie temu nie sprzyjaj±.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.