Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Laptok powiadasz.... Ja wolę dwa Vestaxy i mixer Kolegi Ostrego... :)
Ale zaczynamy powoli odchodzic od tematu...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wg mnie, granie z laptopa jest dzwine, bo to potrafilby prawie kazdy! Nie mowie, ze nie uzywam do tego laptopa, ale nie ma sie co zmierzac gra z laptopa a z CD'ow badz gramofonow!

Ostry juz posiada taki mixer jak jego kolega :P wiec 2 vestaxy i pioneer DJM600 :)

Tytuł:
pismak
pismak

Ja wole Lapcoka + Ableton Live 5.2 (teraz wyjdzie mega wypaśna wersja 6) + Evolution UC-33e 8)

Madziu a pytałaś się :?: :wink: ja nie musze o wszystkim mowić :P i nadal o wszystkim nie mowie.... 8) bo po co... A co do grania w Mecce to byl spontan :P wiec sam nie wiedzialem nic o tym hehe

Cytuj:
Wg mnie, granie z laptopa jest dzwine, bo to potrafilby prawie kazdy! Nie mowie, ze nie uzywam do tego laptopa, ale nie ma sie co zmierzac gra z laptopa a z CD'ow badz gramofonow!
Nawet Paul Van Dyk gra z laptopow (Tragtor DJ Studio) 8) technika idzie do przodu... era vinyla sie konczy 8) i dobrze bo technologia analogowa ma bardzo duze ograniczenia :P

Ostatnio zmieniony 20 sie 2006, 22:10 przez alien_zgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

alien_zgc pisze:
Ale fakt faktem muzyka tam grana była zwykłym komercyjnym ******... nie kręcą mnie takie zabawy :? Jeżeli mam iść na imprezę to chciałbym usłyczeć coś czego jeszcze nie slyszałem, a nie kawałki a'la sanrajzzz :lol: albo inne hity ze skladanki bravo hits :lol: :lol: :lol: ...co kraj to obyczaj.....

/alien uważaj na słowa / admin

Chyba lekko Cię poniosło Kolego!

po 1. Według mnie na każdej masowej imprezie musi pojawić się odrobina komercji ponieważ ludzie są tacy, że przy samym underground bawić się nie będą. Dlatego też na tej imprezie zagrał Krzy i Kona którzy mieli urozmaicić muzykę odrobiną komercji.
Podobnie zrobiliśmy z Ostrym na imprezie Summer Dance - były dwa parkiety, dzięki czemu ludzie mieli muzykę i klimat do wyboru! Zresztą było tak nie raz i sprawdziło się to!

po 2. Dowiedz się najpierw co oznacza słowo „komercja” i wymień mi chociaż jeden komercyjny tytuł z mojego 2.5 godzinnego seta z wczorajszej imprezy! a potem się wypowiadaj na temat calej imprezy !
A tak a propos Sunrise to czy Twoim zdaniem dj'e którzy grali tam w tym roku, czyli m.in.: Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Matush, Syke n Sugarstarr czy Jerry Ropero & Denis The Menace grają komercje ??

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja nie bede komentowa grania z laptopa a grania z cd'kow, wiadome jest, ze z tego 2 jest wiele wiele ciezej

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

madzia_zgc pisze:
Slyszalam Abdula na niejednej imprezie i nie podoba mi sie jego sposob "grania" :?

sposób grania ? czyli co ?

Tytuł:
gaduła
gaduła

dj Abdul pisze:
po 1. Według mnie na każdej masowej imprezie musi pojawić się odrobina komercji ponieważ ludzie są tacy, że przy samym underground bawić się nie będą.

[...]A tak a propos Sunrise to czy Twoim zdaniem dj'e którzy grali tam w tym roku, czyli m.in.: Sebastian Ingrosso, Steve Angello, [...]

Zgadzam się w 100% z pierwszą wypowiedzią - spora część ludzi przychodzi na imprezę bawić się, a nie wsłuchiwać w graną muzę... Nisetety - taka jest rzeczywistość.

Odnośnie Sunrise i duetu Angello&Ingrosso - nie tak dawno cała Sieć trąbiła, że ów duet pojawił się na scenie, po czym zwyczajnie zniknął...
Czy ktoś z obecnych tam osób może to potwierdzić?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Trening czyni mistrza....alien a ty zrobiłes chociaz jedną taką impreze?

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
A tak a propos Sunrise to czy Twoim zdaniem dj'e którzy grali tam w tym roku, czyli m.in.: Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Matush, Syke n Sugarstarr czy Jerry Ropero & Denis The Menace grają komercje ??
wyjatki... chciaz ja bym zostawil tutaj tylko Matusha...

Co do Twojego seta, to nawet nie wiem kiedy grales - mam tylko nadzieje ze te 5 sekundowe przejscia nie sa twojego autorstwa :P
Bylem u kumpla i slyszalem Twoj secik, spox ale komercja - wiekszosc... takie jest moje zdanie... tak samo jak mowilem ze nie lubie takich imprez, tak samo jak powiedzialem, ze co kraj to obyczaj... a u nas rzadzi sanrajzzzz.... :?

Kolego Krzy, jak wysylasz secika na serwerek (do kolegi Faji na serwerek) i kolega SQura go zaczyna sciagac, secik ginie nagle z niewyjasnionych przyczyn to wiesz.... :lol: :lol: :lol: pamietasz akcje?? bo ja tak... Co do imprezy to poczekaj cierpliwie.... 8) muzyka dla sztuki, a nie muzyka dla $$$ :twisted: taka jest roznica miedzy mna a Toba.

Ostatnio zmieniony 20 sie 2006, 22:32 przez alien_zgc, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

trance-master pisze:

Odnośnie Sunrise i duetu Angello&Ingrosso - nie tak dawno cała Sieć trąbiła, że ów duet pojawił się na scenie, po czym zwyczajnie zniknął...
Czy ktoś z obecnych tam osób może to potwierdzić?

Więc tak byłem na SF 2006 i te "gwiazdeczki" Angello&Ingrosso przyjechali do Kołobrzegu poczym wsiedli w taxówkę i uciekli do Berlina

Oto link do wywiadu w którym Kris wypowiada się na ten temat:

http://www.sendspace.com/file/mtql60

Ostatnio zmieniony 20 sie 2006, 22:30 przez djkrzy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła

djkrzy pisze:
Trening czyni mistrza....

Dokładnie.
Każdy DJ powinien grać, grać i grać.. aby przy każdej okazji zadziwiać odbiorców (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) swoimi umiejętnościami.

Przesłuchałem już ten wywiad jakiś czas temu... Nie jestem ani po stronie A&I, ani po stronie Krisa...

Tytuł:
pismak
pismak

i jeszcze jedno: www.ableton.com/artists mala lekturka dla znawcow vinyla :lol: ja bylem na Cream i naprawde duzo osob gralo z kompa, zreczta jak ktos nie umie grac to nawet komp mu nie pomoze :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gruda ze tak powiem dlaczego ty nie zrobisz czegos w kierunku zagrania na jakiejs imprezie albo zorganizowania swej imprezy :) powiem Ci tak co było to było co jest to jest kazdy uczy się na błędach kazdy jakos zaczyna spór zamknijmy rozejmem moj gg 1044686 jak cos pogadajmy ;]

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

alien_zgc pisze:
Cytuj:
wyjatki... chciaz ja bym zostawil tutaj tylko Matusha...

Co do Twojego seta, to nawet nie wiem kiedy grales - mam tylko nadzieje ze te 5 sekundowe przejscia nie sa twojego autorstwa :P
Bylem u kumpla i slyszalem Twoj secik, spox ale komercja - wiekszosc... takie jest moje zdanie... tak samo jak mowilem ze nie lubie takich imprez, tak samo jak powiedzialem, ze co kraj to obyczaj... a u nas rzadzi sanrajzzzz.... :?

Kolego Krzy, jak wysylasz secika na serwerek (do kolegi Faji na serwerek) i kolega SQura go zaczyna sciagac, secik ginie nagle z niewyjasnionych przyczyn to wiesz.... :lol: :lol: :lol: pamietasz akcje?? bo ja tak... Co do imprezy to poczekaj cierpliwie.... 8) muzyka dla sztuki, a nie muzyka dla $$$ :twisted: taka jest roznica miedzy mna a Toba.

porozmawiamy jak się dowiesz co to jest komercja! bo widzę, że nadal nie pojmujesz tego terminu!

....to nie były moje przejścia, moj set pojawi sie na dniach, będzie do pobrania dla każdego.

zapomniałem ze Steve Angelo i Sebastian Ingrosso nie pojawili się na imprezie, ale to już w tej chwili nie ma znaczenia bo Matush też nie gra komercji a moj set w 70% składał sie z kawałków promowanych obecnie przez Matusha !

Kończmy temat muzyki bo to temat rzeka! Najważniejsze było to o czym wspomniał Alek:

udało się zrobić imprezę, 700 osób przyszło i się dobrze bawiło więc cel został osiągnięty. Niedociągnięcia odgrywają znacznie mniejszą rolę choćby z uwagi na fakt, że w Zgorzelcu - mieście rozrywki piwno grilowej w zwykłą nudną sobotę stało się coś gdzie wszyscy mogli przyjść spotkać się, pogadać i potańczyć.

Tytuł: witajcie !!!
rekrut
rekrut

Bylam na tej imprezie bylo super ,ale niepodobalo mi sie to ze skonczyla sie tak wczesnie. :(
Bylam na kilku takich imprezach ktore konczyly sie o 4 rano, a niektore trwaja nawet caly weekend.
Mam nadzieje ze przy organizacji nastepnej takiej imprezy zostanie wziete to pod uwage, bo mapewno nie tylko ja mam takie zdanie, a zreszta w tym klubie gdzie byl dalszy ciag imprezy nie da sie bawic 8)
Pozdrawiam :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.