joro
Cytuj:
Jako pracownik Urzędu Gminy Zgorzelec (wiejskiej) nie powinien jątrzyć w Zgorzelcu (mieście)!
Marko jest radnym Rady Miasta Zgorzelec. To co Ty nazywasz jątrzeniem, ja określiłbym jako rzetelne informowanie mieszkańców za pomocą tego oto portalu o bieżących sprawach miasta. To, w jaki sposób je podaje, podlega indywidualnej weryfikacji każdego z czytelników forum. Nie zauważyłem jednak, by kłamał w jakiejkolwiek sprawie.
Tak więc owo "jątrzenie" jest niczym innym, jak po prostu podawaniem faktów bardzo niewygodnych opcji rządzącej, która zapewne rada by była, gdyby o tych czy innych sprawach mieszkańcy Zgorzelca nigdy się nie dowiedzieli.
Marko, o czym już wcześniej pisałem, jako jedyny z radnych (reszta w zdecydowanej większości, jeśli nie wszyscy, jedynie nas czytają, z trwogą zaglądając w teksty, czy przypadkiem ich nazwiska się nie pojawiają

), ma polityczną i osobistą odwagę wypowiadać się na tym forum, stawiać czoła pomówieniom, odpowiadać na szereg istotnych dla nas pytań, angażować się w sprawy tutaj przez nas omawiane. Zauważyłem również, ze nie ucieka od odpowiedzi na pytania dot. Urzędu Gminy.
Takiej odwagi zdecydowanie brak Groniczowi, który, choć "solennie" obiecywał kontakt z mieszkańcami również za pomocą tego forum,...na drugi dzień po przeliczeniu głosów które uzyskał w wyborach... wypiął się na nas.
Tak więc, ponieważ domyślam się kim jesteś, ponawiam propozycję. Odsłoń przyłbicę,...i dopiero zacznij się wypowiadać...