jacobbs pisze:
Więc co za kim stoi?
o ideologie chodzi, Kościół Katolicki jak i cały konserwatywny świat nie popiera ideologii rewolucyjnych a takie prezentuje Pan Owsiak, od anarchii i feminizmu na demokracji kończąc ( choć akurat nad demokracją w przypadku KK można się zastanowić)
jacobbs pisze:
Co to ma do rzeczy?
Pan Owsiak swym pacyfizmem i sprzeciwem wobec zasad niszczy społeczeństwo.
jacobbs pisze:
W tym temacie chyba wszystko zostało już powiedziane. Samorząd ponosi koszty takie same jak w przypadku organizowania wszystkich innych imprez z tą różnicą, że artyści nie pobierają opłat za występy, grają charytatywnie.
Skoro grają charytatywnie to w porządku, gdyż słyszałem inne głosy. Ale skoro samorządy ponoszą takie koszty, to idzie to zapewne w miliony, a WOŚP zbebrało około 20 milionów.
jacobbs pisze:
Jedno małe "ale". SMS-y na rzecz WOŚP nie są zwolnione z podatków, gdyż jak już zauważyłeś jest to sprzeczne z unijnym prawem. Państwo jednak zdecydowało się przekazać w formie dotacji z Budżetu Państwa pobrany od tych SMS-ów podatek na rzecz Orkiestry
czyli de facto są zwolnione
jacobbs pisze:
Nie wiem, ale to, że taki "bonus" dostała fundacja Owsiaka, a nie np. Caritas chyba jednak o czymś świadczy, nie sądzisz?
a o czymś świadczyć miało ?

Ja mam w tym wypadku tylko jeden zarzut, a mianowicie taki iż nie wszystkich w tym kraju traktuje się sprawiedliwie, i jak widać wszędzie trzeba mieć "dojścia"