Dzisiaj jest 16 cze 2025, 19:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Czy powinno być więcej marketów
Tak 54%  54%  [ 19 ]
Nie 37%  37%  [ 13 ]
Nie mam zdanie 0%  0%  [ 0 ]
Rubta co chceta, aby do przodu!!! 9%  9%  [ 3 ]
Liczba głosów : 35
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander: tutaj sie z toba zgadzam, ja nie jestem przeciw takim sklepom. chodzi mi tylko te niedziele. chce dodac ze nie jestem fanem pis,lpr czy samoobrony. a jesli chodzi o dobrego pracownika to masz tez racje, ja wlasnie mialem z tym duzy problem. czasami na szczescie moge liczyc na pomoc rodziny. pozdrawiam.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Co do marketów otwartych w niedziele: są otwarte i jak widać ludzi jest dość sporo w tym czasie na zakupach. Tobie się nie podoba-nie musisz jeździć w niedziele na zakupy, skoro rażą Cię sklepy pootwierane w ten dzień. A co do pracy i pensji. Cóż 600 zł to stanowczo za mało jak na dzisiejsze potrzeby, ceny i koszty utrzymania. A mówienie, że ktoś chce mieć stałą pensję. No cóż, to chyba raczej normalne, mając na utrzymaniu rodzinę i dom. Ja co prawda jeszcze studiuję, ale jeśli po 5 latach studiów mam dostać na rękę 700 zł to chyba gruba przesada. I całe życie żyć na garnuszku rodziców? Bo za te pieniądze, nie zrobię nic. Nie wynajmę mieszkania, nie opłacę rachunków, i nie przeżyję na własne konto. I jak niektórzy mówią, że ktoś za dużo oczekuje od życia jest moim zdaniem bzdurne. Nie chodzi mi o to, aby od razu dostać kokosy, ale żeby było mnie stać opłacić rachunki i kupić np. pomarańcze i banany, a nie albo banany, albo pomarańcze. Niestety, takie realia są w tym kraju, podatki są za wysokie, podobnie jak koszta pracy. Póki w tej kwestii nic się nie zmieni, bezrobocie będzie takie jak teraz, a pracowników zatrudniać się będzie na czarno.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Zalozenie jest takie ze tyle ile zarobi dla firmy taki dostanie z tego procent. Dla dobrego pracownika miesieczny zarobek w wys. 2000 zl na reke nie stanowi problemu, ale mimo to ludzie chca to miec zagwarantowane ze przynajmiej jakas kwote beda zarabiac minimalnie Niestety takich ludzi nie potrzebuje.

Związki zawodowe mają jeszcze wiele do roboty :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Kto chce iść do kościola pójdzie ... nieważne czy markety będą otwarte czy nie . Dlatego kościol niech nie wtrąca się w sprawy spędzania czasu ludzi w niedzielę . A czy księża w niedzielę nie pracują ? Wszak odprawianie mszy to ich praca za ktorą rownież biorą pieniądze ( taca ) . Może więc msze przeniesiemy na inny dzień tygodnia , albo księża będą odprawiać msze za Bóg zapłać ? Chyba rozumuję logicznie ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.