Dzisiaj jest 10 lip 2025, 17:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

bartekz pisze:
Rządzi w Zgorzelcu, inwestuje we Wrocławiu
Janusz Pawul
bartekz pisze:
Rafał Gronicz ma trzy mieszkania w stolicy Dolnego Śląska i wynajmuje je studentom.

rozumiem, że jako czytacz tego tzw. artykułu autorstwa Pawula, powinienem się co najmniej zaniepokoić, że oto "mój burmistrz" ma odwagę mieć 3 mieszkania (na kredyt komercyjny) i to we (a tfuu) Wrocławiu, a nie w "pięknym" Zgorzelcu...?

Śmieszne to co tam można wyczytać. Śmieszne zarzuty wobec Gronicza. Zarzuty - dodam - "w domyśle", bo przecież wprost nikt nie napisał "nic złego". Ot taki niby błysk - nius. Ale wymowa oczywista MA BYĆ.
Otóż, dla mnie ten artykuł jest tyle samo wart , co hasło "powrotu do korzeni samorządności" (cytat za Marko) jednego z kandydatów. Czyli zero koma null.

Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 15:19 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Dobra, dobra nie broń go tak bo bronisz przegranej sprawy, co zrobił obecny burmistrz? Raczej nie ma sie bardzo czym chwalić. A nie sorry, ledwo zajał stołek to kupił nowy samochód i wyremontował sobie gabinet. Wiadomo że wygoda i dobre samopoczucie władzy to podstawa dobrego rządzenia.
A ja wyjde z prozaicznym pytaniem: gdzie są drzewa które miały być posadzone w miejsce ich wyciętych odpowiedników na Wyspiańskiego? Teraz rosną tam chwasty, nie wiem może Pan Burmistrz lubi betonowe pustynie, jeśli tak to niech sobie na ogrodzie zamiast trawy beton wyleje? Czy wszystko trzeba mu palcem pokazywać bo on sie może nie orientuje?

Tytuł:
obserwator
obserwator

xionc pisze:
Wiadomo że wygoda i dobre samopoczucie władzy to podstawa dobrego rządzenia.

wg mojej wiedzy wyczytanych w podręcznikach zarządzanie to
- planowanie
- organizowanie
- motywowanie
- kontrolowanie
Planowanie - było na zasadzie OBIECUJE
Organizowanie - trochę nie wyszło
Motywowanie - tego zupełnie nie było bo jak poszło zaproszenie na spotkanie to do dziś nie ma odpowiedzi, a minęło 3 lata
Kontrolowanie - to już po wcześniejszych etapach odpuszczam
W związku z tym zdecydowanie mówię DOŚĆ

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

xionc pisze:
A nie sorry, ledwo zajał stołek to kupił nowy samochód i wyremontował sobie gabinet. Wiadomo że wygoda i dobre samopoczucie władzy to podstawa dobrego rządzenia.

Czyli już wiemy jakie oczekiwania maja mieszkańcy Zgorzelca. Burmistrz powinien jeździć starym 15 letnim rumplem , najlepiej zardzewiałym. W którego rocznie trzeba wkładać jakieś 10 tysi na remonty i naprawy. To jest właśnie model gospodarności statystycznego Kowalskiego. Płakać się chce. :(
Powinien także przyjmować interesantów w biurze z odpadającym tynkiem i w atmosferze PRL'owskich boazerii i pożółkłej paprotki. jeszcze ze 20 lat i do wszystkich Polaków dotrze w końcu, że komuna sie juz dawno skończyła. Strasznie długo to trwa. :-?

Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 9:17 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dr. Dre pisze:
Powinien także przyjmować interesantów w biurze z odpadającym tynkiem i w atmosferze PRL'owskich boazerii i pożółkłej paprotki. jeszcze ze 20 lat i do wszystkich Polaków dotrze w końcu, że komuna sie juz dawno skończyła

Dobrze zauważyłeś, że powinno być czysto i do tego ważny jest dialog bo komuna już minęła /choć nie do końca bo to wciąż Ci sami ludzie/
A tu patrz - w Zgorzelcu brudno i dialogu nie ma. Burmistrz AUTOKRATA

Tytuł:
pismak
pismak

Zgorzelec to wielka metropolia i Burmistrz musi mieć wypas fure i centrum dowodzenia w bizantyjskim stylu. Wiadomo trzeba sie pokazać, tylko przed kim? Dla mnie to zwykła rozrzutność a wobec postępującej degradacji substancji miejskiej to rozrzutność połączona z arogancją, a dochodzi do tego też niekompetencja i mamy modelowy przykład administracji w Polsce. Swoim autkiem to niełaska jechać? Aha zapomniałem dziury są i sie niszczy. Mam uloty wyborcze sprzed 4 lat i co ? Z żadnej obietnicy sie człowiek nie wywiązał, widze tylko że dla niego fotel Burmistrza to ciepła posadka. Nie wiem jak inni mieszkańcy ale ja nie dam z siebie robić idioty.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

xionc pisze:
co zrobił obecny burmistrz? Raczej nie ma sie bardzo czym chwalić.

wystarczy zajrzeć: klik
Do tego można jeszcze dodać m.in.: rozszerzenie Kamiennogórskiej SSE o tereny należące do Zgorzelca, "Jakuby" przybrały wreszcie porządną formułę i jeszcze parę rzeczy by się znalazło. To oczywiście te najważniejsze. Czy to dużo czy mało? Oczywiście można dyskutować i na pewno chciałoby się więcej. Jednak moim zdaniem, jak na "Stażystę" - jak często nazywano Gronicza i praktycznie tylko trzy lata rządzenia na "własnym" budżecie - całkiem sporo. Jak porównać to do osiągnięć poprzedników - to już jest naprawdę spory sukces.
Tak to widzę z perspektywy 38 lat życia w tym mieście.
Tak więc:
xionc pisze:
ja nie dam z siebie robić idioty

i sam z siebie nie rób pisząc bzdury
Pozdrawiam ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

bartekz napisał/a:

Cytuj:
Rządzi w Zgorzelcu, inwestuje we Wrocławiu
Rafał Gronicz ma trzy mieszkania w stolicy Jedno mieszkanie ma 63,5 m kw. i jest warte 200 tys. zł; Roczny dochód z trzech mieszkań wykazany przez Rafała Gronicza w oświadczeniu majątkowym to niespełna 2 tysiące zł, czyli średnio ok. 660 zł z jednego lokalu. Miesięcznie dajeto kwotę 55, 5 zł. Czy za tyle burmistrz faktycznie wynajmuje swoje mieszkania studentom?

- Mam córkę we Wrocławiu i chętnie zapłacę panu Groniczowi nawet pięć razy więcej za wynajęcie mieszkania - śmieje się Gabriela Nowakowska ze Zgorzelca. Nie chce uwierzyć, że burmistrz tak tanio odnajmuje kwatery. Jej córka za łóżko w dwupokojowym mieszkaniu na Krzykach płaci 600 zł!

Chętnie odkupię od Gronicza mieszkanie, oczywiście według wartości podanej w oświadczeniu majątkowym. 63.5m kw. wartość podana 200tys zł co daje kwotę za metr kw.3150zł (SIC!!!)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Moja wnuczka za 15 m mieszkanie z dostępem do toalety i umywalki płaci miesięcznie kwotę 1200 zł.!!!!! Mieszkanie jest na Krzykach

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Takie to plakaty zastałem po 13 dzisiaj w Zgorzelcu w centrum miasta.
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że każdy ma swój poziom, poniżej którego nie schodzi. Tak więc, by nie postąpić wbrew sobie nie powiem nic o poglądach reprezentowanych przez autora "plakatów", a ustosunkuję się do reszty. Polecałbym zapisać się na kurs grafiki komputerowej i zainwestowanie pieniędzy w słownik ortograficzny. Może wtedy ktoś ich treść poważniej potraktuje.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A zatem mamy pierwsze sondaże - można poczuć się jak w wielkiej polityce. POczytny portal Zgorzelca zamieścił właśnie kilka informacji - każdy niech sam osądzi, na ile są obiektywne!
Spójrzcie na to: http://www.zinfo.pl/imagePliki/91.jpg
i jeszcze na to: http://www.zinfo.pl/imagePliki/93.jpg
A całość znajdziecie tutaj: http://www.zinfo.pl/artykuly/4902

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:20 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

turek pisze:
Cytuj:
Przecież już na pierwszy rzut oka cały ten sondaż wygląda, jakby był montowany pod specjalne zamówienie konkretnego kandydata :| Jeśli, ktoś ma trochę oleju w głowie, to zada pytanie jak przeprowadzana była owa sonda telefoniczna? na jakiej zasadzie typowane były numery telefonów,

Pamiętajmy o jednym, jeżeli jesteśmy przekonani o słuszności wyboru naszego kandydata i wypada on w sondażach z minimalnymi szansami, to nie glosując na niego (bo i tak by nie przeszedł) odbieramy mu dodatkowo te szanse :roll:

Pełna zgoda co do Twoich przemyśleń.

A może sonda jest wdzięcznością za zlecenia z Urzędu dla z.info?
zgorzelec.info z tego co wiem to takich zleceń nie otrzymuje.

Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 20:41 przez gronek33, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
rozumiem, że jako czytacz tego tzw. artykułu autorstwa Pawula, powinienem się co najmniej zaniepokoić, że oto "mój burmistrz" ma odwagę mieć 3 mieszkania (na kredyt komercyjny) i to we (a tfuu) Wrocławiu, a nie w "pięknym" Zgorzelcu...?

Zdaje się, że i Ty masz poważne wątpliwości co do uroku naszego miasta, skoro wyraz "pięknym" (w odniesieniu do Zgorzelca), ująłeś w cudzysłowie.
Jednakże nie zapominaj, że za stan miasta odpowiedzialnym jest w ogromnej mierze jego gospodarz, burmistrz Gronicz. Mając za sobą 4 lata władzy i większość w Radzie Miasta nie zdołał doprowadzić do jego widocznej zmiany na lepsze.
Jaki jest stan parków, ulic, chodników czy jego czystości każdy z nas widzi... :oops:

Jeśli zaś chodzi o zakup mieszkań przez burmistrza we Wrocławiu, cóż, stanowi to jedynie dowód na jego "silny" związek z miastem i jego mieszkańcami.
Czy można zaufać gospodarzowi miasta, który swoją przyszłość układa sobie w sposób przeraźliwie oczywisty daleko od niego???

krzywuss pisze:
Polaryzacja Fiedorowicz - Gronicz skończyłaby się "wynikiem hokejowym" - pewnie nawet większym niż poprzednio (przypomnę - stosunek głosów jak 1 do 3).

Masz na myśli I turę???

Fiedorowicz - 4935 głosów,
Gronicz - 3147 głosów.

,... czy może turę II???

Fiedorowicz - 4475 głosów,
Gronicz - 6730 głosów.

Określ proszę bardziej precyzyjnie którą turę masz na myśli pisząc o "wyniku hokejowym" i stosunku głosów 1:3??? :roll:

Wyniki wyborów tutaj!

I konkluzja... W poprzednich wyborach Rafał Gronicz jawił się jako młody, prężny człowiek, któremu mieszkańcy zaufali jako temu, który nie tylko zrealizuje to co obiecał, lecz również jako osobie która postawi kres poprzedniemu tzw. "układowi". Jego wygrana to tak naprawdę "koktajl" złożony z nadziei (na dynamicznie rozwijające się miasto) i ze sprzeciwu (wobec Fiedorowicza i jego otoczenia).
Do jego wygranej przyczynił się jeszcze jeden istotny element. Mianowicie zawarta koalicja z Porozumieniem Prawicy i PiS-em.

Po wyborach w dość krótkim czasie zerwał wszelkie porozumienia z koalicjantami, a z nadziei jaką pokładali w nim mieszkańcy, pozostał jedynie zawód i gorycz... Niewiele bowiem zdołał zrealizować ze swoich przedwyborczych obietnic. Pozostało jeszcze coś, co mieszkańcy coraz częściej zwykli nazywać "nowym układem"... :|

Hasłami przewodnimi ówczesnego programu wyborczego Rafała Gronicza było:

W Zgorzelcu może być lepiej!
W Zgorzelcu może być ładniej!
W Zgorzelcu może być bezpieczniej!

Na konkretne wyliczenie komu się żyje lepiej od czasu przejęcie władzy przez Gronicza przyjdzie jeszcze czas. Czy w Zgorzelcu jest ładniej??? Moim zdaniem nie. Czy jest bezpieczniej?? Pewnie tak, ale kilku wybranym i mam tutaj na myśli bezpieczeństwo materialne... jedynie. :smt028

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.