Dzisiaj jest 22 cze 2025, 10:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Nikos gratuluję bardzo udanych dwóch ostatnich imprez. To jest dla mnie dowód, że pomimo tego jak Cię traktuje Burmistrz, robisz swoje. Kto jak nie Ty może w naszym mieście robić takie imprezy? W imieniu własnym i mojej rodziny, która była na koncercie serdecznie dziękuję i proszę o jeszcze. Pozdrawiam Ciebie i życzę determinacji w tym co robisz.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
serdecznie dziękuję i proszę o jeszcze

możesz być spokojny, imprezy mimo rzucanych przez burmistrza kłód pod nogi będą organizowane

Tytuł:
obserwator
obserwator

To jest dla mnie dobra informacja. Myślę, że także będzie w przyszłym roku Festiwal Grecki.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nikos, na chwilę obecną mówi, że nie wie czy FPG będzie, ale znając jego determinację myślę, że nikt nie jest w stanie mu przeszkodzić i FPG w 2009 roku się odbędzie

Tytuł:
rekrut
rekrut

mieszczuch pisze:
Mam nadzieję, że Festiwal Kultur w większym stopniu niż FPGwZ przyczyni się do uzyskiwania przez miasto "prestiżowych nagród rangi europejskiej", wspomnianych przez Kazimierza

Może przeprowadzic jakieś badania opinii publicznej , jakąś sądę wśród mieszkańców , czego sobie życzą czy jednego czy drugiego festiwalu - a może obu .
W końcu to imprezy nie dla władzy tylko dla mieszkańców .
Marko pisze:
W roku 2008 wyglądało to tak:

Dni Zgorzelca - 116.400,00 w tym udział własny 90.000,00 zł.,

Jakuby 2008 - 134.900,00 w tym udział własny 62.600,00 zł.,

Festiwal Kultur - 105.900,00 w tym udział własny 101.200,00 zł.

Jak z tego wynika , wzajemne anse Burmistrz - Nikos spowodowały , że tylko to było powodem zakręcenia kurka ( z kasą) na festiwal piosenki greckiej .
Jak sie okazuje kasa była , ale władze ad hok postanowily zorganizować festiwal kultur i na ten dać 101. tyś zł .
Chcialbym swoja droga wiedzeić na co poszły te pieniądze - w szczegółach .
Sądząc po ilości "artystów" , scenografii itp itd - i porównując to z odpowiednimi kosztami z lat ubieglych na festiwal piosenki greckiej - można by się dowiedzieć ciekawych rzeczy o celowości wydatków.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Forumowicz pisze:
jakąś sądę

Zapisz się do partii Ędwarda Ąckiego z ta swoją "sąda".

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ernesto pisze:

ale plama - przepraszam.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Forumowicz pisze:
Ernesto pisze:

ale plama - przepraszam.

Ech, spokojnie niepotrzebne te przeprosiny.Mnie błędy nie rażą aż tak jak nie których na forum.
Taki dżołk mi się nasunął z tymi ą, ę.

Pokój.

Tytuł:
obserwator
obserwator

jendrzej pisze:
Nikos gratuluję bardzo udanych dwóch ostatnich imprez. To jest dla mnie dowód, że pomimo tego jak Cię traktuje Burmistrz, robisz swoje. Kto jak nie Ty może w naszym mieście robić takie imprezy? W imieniu własnym i mojej rodziny, która była na koncercie serdecznie dziękuję i proszę o jeszcze. Pozdrawiam Ciebie i życzę determinacji w tym co robisz.

Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Informuję iż planuję organizację kolejnego komercyjnego koncertu 14 lutego w Walentynki w Centrum Sportowym,gwiazdy polskiej estrady, Maryli Rodowicz z zespołem.
A dla fanów mojego zespołu i Demisa Roussosa zapraszam przed telewizory 28 grudnia /niedziela/ do obejrzenia programu Jaka To Melodia.
4 stycznia po mszy około godziny 19 w kościele św Bonifacego z księdzem dziekanem zapraszam na Koncert z Najpiękniejszymi polskimi i greckimi kolędami i piosenekami świątecznymi w wykonaniu zespołu Orfeusz,
w 60 rocznicę przyjazdu Greków do Polski.
Nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

To bardzo dobrze, że ktoś w naszym mieście troszczy się o taką formę kultury masowej. Ja wraz z rodziną już deklaruję udział w tych imprezach. Życzę Ci dalszych dobrych imprez.
A swoją drogą, czy to nie władze miasta powinny organizować takie imprezy? Ale może lepiej, że się nie biorą za to, bo mogłaby być "wpadka".

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
A swoją drogą, czy to nie władze miasta powinny organizować takie imprezy?

A we Wrocławiu, Warszawie i na Stadionie Śląskim organizują? To rola agencji koncertowych. Imprezy komercyjny są domeną prywatnego biznesu. Nie słyszałem by koncert dajmy na to Chorzowie organizował tamtejszy Urząd Miasta.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny, a czy Festiwal Piosenki Greckiej określiłbyś mianem imprezy komercyjnej???

Jeśli nawet organizowaniem tego typu imprez muzycznych nie zajmuje się bezpośrednio Urząd Miasta, to jednak bez problemu może je organizować placówka stworzona m.in. do takich celów, jak MDK.

Tutaj zerknij sobie nt. jednej z imprez chorzowskich:

http://www.chorzow.um.gov.pl/index.php4 ... 1821735960

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przekorny, wpierw ustalmy co nazywamy imprezą komercyjną. Proste wyznaczniki:
- obiletowana
- organizator ponosi koszty wynajęcia sali, nagłośnienia i gaży artystów
- zyski kasuje do własnej kieszeni.

Cytuj:
Jeśli nawet organizowaniem tego typu imprez muzycznych nie zajmuje się bezpośrednio Urząd Miasta, to jednak bez problemu może je organizować placówka stworzona m.in. do takich celów, jak MDK.

Wbijasz nóż w plecy Nikosowi, próbując go pozbawić możliwości zarabiania. Jeśli Twoim zdaniem miasto powinno się zajmować organizowaniem komercyjnych koncertów, to równie dobrze może to robić np. powiat dla polepszenia swoich dochodów, albo gmina wiejska...

Nie mówimy w tej chwili o Festiwalu Greckim, bo Nikos zareklamował imprezy komercyjne (a admin śpi :) ) i do nich się odnoszę.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Informuję iż planuję organizację kolejnego komercyjnego koncertu

A jakie są komercyjne plany na Sylwestra? 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
Przekorny, wpierw ustalmy co nazywamy imprezą komercyjną. Proste wyznaczniki:
- obiletowana
- organizator ponosi koszty wynajęcia sali, nagłośnienia i gaży artystów
- zyski kasuje do własnej kieszeni.

Wbijasz nóż w plecy Nikosowi, próbując go pozbawić możliwości zarabiania. Jeśli Twoim zdaniem miasto powinno się zajmować organizowaniem komercyjnych koncertów, to równie dobrze może to robić np. powiat dla polepszenia swoich dochodów, albo gmina wiejska...

Nie mówimy w tej chwili o Festiwalu Greckim, bo Nikos zareklamował imprezy komercyjne (a admin śpi :) ) i do nich się odnoszę.

Witam
Ja napisałem i zareklamowałem imprezy z moim udziałem w których można brać bezpośredni udział ,bo zostałem wywołany do tablicy.Tylko jedna z tych trzech podanych przez zemnie imprez jest komercyjna tj :jeśli się odbędzie ,to koncert Maryli Rodowicz.Cieszę się że KRYTYCZNY nareszcie napisał definicję imprezy komercyjnej.Tym samym wyjaśnił wszystkim jak zresztą pisałem i wyjaśniałem wielokrotnie że festiwal grecki nie jest imprezą komercyjną.Niektórzy wpajają mieszkańcom Zgorzelca w określonym celu, jak to nawet ostatnio słyszałem "festiwal dla mnie jest, dobrą maszynką do zarabiania pieniędzy".To jest oszczerstwo i pomówienie przez duże O i P.
Nikos

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.