Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marko o to chodziło i tak trzymac , konkretnie i z jakims celm. Sam pisałeś że czasu nie duzo a wy "oberbelfry gminne" potrzebujecie tyle czasu żeby sie spotkać ?
Ale nie bede sie czepiał oby ze spotkania były efekty.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko napisał:

Cytuj:
Na oświacie nie da się zarabiać, trzeba do niej dopłacać co doskonale wiedzą gminy.

Czy jednak tutaj należy szukać oszczędności???
W moim przekonaniu jest to jeden z niewielu sektorów gdzie rozmowy o oszczędnościach kosztem jakości edukacji młodzieży są po prostu nieetyczne i, mówiąc wprost,... krótkowzroczne!!!
Chyba cofamy się zamiast rozwijać, nie sądzisz???
Z jednej strony toczą się szerokie rozmowy n/t wzrostu przestępczości wśród młodocianych, szerzących się patologiach, roli szkół a konkretnie pedagogów w wychowanie młodzieży,...z drugiej strony sami niejako prowokujemy tego typu negatywne zachowania poprzez m.in. "zagęszczanie" uczniów w szkołach.
Czy Twoim zdaniem, jako długoletniego pracownika sektora oświaty, tego typu sytuacja nie sprzyja powstawaniu rozmaitych niebezpieczeństw, nazwijmy to, wychowawczych???

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzisiaj z związkami zawodowymi oraz gronem Pedagogicznym spotkała się Poseł Marzena Machałek z PiS.(była wicekurator oświaty z Wrocławia). Swoje stanowisko przedstawia tak: "Niech zarząd i rada powiatu trzy razy się zastanowi zanim podejmie decyzje o przeniesieniu(likwidacji) mogiłek.

Więc wygląda na to, że Pani poseł jest z wami młodzieży... Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Obejrzałem ten reportaż z mogilek, i jestem w szoku, na poczatku facet z aparatem jest niepowazny w ogole nie nadaje sie do tej roboty i niedarady sie z nim dogadac. TO MOJE ZDANIE :) :| Chicąlbym jednak napisac ze chyba dobrze ze nie poszli pod starostwo, lepeij narazie zachowac spokoj do czasu gdy bedzie na to pora. Ja wierze ze mogilki zostaną na swoim miejscu, bo tam jest ich miejsce historyczne.

Napisac do Romana trzeba chyba, hehe

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:01 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Co się porobiło na tym forum... :oops: dawno już tu nie byłam, ale czytając niektórych osób wypowiedzi zastanawiam się skąd tacy ludzie się biorą. Jak można wypowiadać się na jakiś temat i to stać tylko przy jednym i tym samym stanowisku. Jeżeli dzieje się krzywda, a dzieje się krzywda i widać, że dzieciaki zostały postawione przed faktem dokonanym...wpadły w sidła rozgrywek polityczno - ekonomicznych to może trzeba w końcu zmienić swoje "myślenie" i postawić się w ich sytuacji. No tak.... ale najlepiej siedzieć na ciepłym stołku w starostwie i być narzędziem władzy... Ja za kasę nie skrzywdziłabym tylu młodych ludzi, nawet jednego bym nie skrzywdziła. Ja to ja,a ludzie są różni. Tylko,że ludzie to Homo sapiens - gatunek stworzeń myślących. CZY KTOŚ W TYM STAROSTWIE MYŚLI RACJONALNIE???????????
Osobiście uważam, że jeśli przyjdzie niż to przyjdzie i dopiero wtedy należałoby jakąś szkołę zamknąć. Taką szkołę, której koszt przeniesienia będzie najtańszy dla powiatu. Taką szkołę, po której budynek nie będzie pustostanem przez kilka lub kilkadziesiąt lat (pustostan starostwo też utrzymuje). Taką szkołę, gdzie nie będzie naboru z przyczyn demograficznych a nie dlatego,że starosta nie pozwoli otworzyć oddziałów. Taką szkołę, która ma małe znaczenie dla rozwoju myśli patriotycznej regionu.

NIE MA POTRZEBY ZAMYKANIA ŻADNEJ SZKOŁY TERAZ!!!!!!

Z moich obserwacji wynika,że Pan Michalski jest nieugiętym człowiekiem, a przez to wyrządza wiele krzywdy ludziom. Jeżeli ktoś patrzy przez pryzmat kasy, profitów i ambicjonalnych rozgrywek to jest pozbawiony zasad moralnych.
Może się mylę i chciałabym tego człowieka poznać osobiście, bo wypowiadanie opinii o kimś lub o czymś bez uprzedniego rozeznania może być błędne. Uważam też,że Pan Wicestarosta się myli w stosunku do szkoły - bo jej nie poznał, ani się nie starał poznać.

Co do ekonomii - jak ktoś jest zainteresowany niech sobie obejrzy raport NIK-u z likwidacji szkół. Cóż oszczędności nie ma!!

Tak...
I jeszcze jedno zapraszam do MOGIŁEK:
- szkoła jest piękna
- świetna młodzież
- młoda kadra
- klimacik nieziemski

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mija nie wiem czy coś tracisz nie znając pana starosty, masz rację co do rapotru NIK-u który mówi, że w połaczaonych placówkach znie stwiedzono zysku a w niektórych i straty. Ok idzie niż ale niech to będzie za parę lat, przynajmniej do tego czasu będziemy się uczyć w godziwych warunkach. Mieszczuch skąd ten twój zachwyt "odważnymi" starostami, pewnie jesteś blisko nich a nie blisko nas młodzieży.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak wiem z nieoficjalnych źródeł Starostwo powiatowe w Zgorzelcu wycofuje się z pomysłu połączenia Szkół!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Wstępnie potwierdzam, nie miałem dzisiaj czasu sprawdzić tej informacji, ale jutro postaram się dowiedzieć więcej szczegółów.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

,...i ja również. Spróbuję coś konkretnego przekazać wieczorem!!! 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dezyzji w tej sprawie jednak jeszcze chyba nie podjął zarząd powiatu...

Tytuł:
VIP
VIP

na zinfo:
Cytuj:
Mogiłki zostają.
Jutro zbiera się Zarząd Powiatu, na którym ma zapaść decyzja dotycząca likwidacji/przeniesienia ZSZ w Zgorzelcu. "Wszystko już jest praktycznie potwierdzone i na 99% szkoła pozostanie - stwierdził Starosta Piotr Woroniak - dlatego jutrzejsze posiedzenie będzie tylko formalnością". Z kilku źródeł pojawiały się informacje, że wpływ na obecną sytuację miał "głos z góry". Janusz Burysz, byly kandydat na burmistrza miasta stwierdził, który od początku był przeciwny likwidacji szkoły już kilka dni temu przesłał do nas informację o swojej interwencji w tej sprawie w Warszawie. Wstępne potwierdzenie ze strony Starosty nadeszło dopiero dzisiaj, a na 100% może się potwierdzić już jutro.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Super, że się udało, czekajmy na nowe szalone pomysły pana Michalskiego.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

czytalismy takie coś" Mogiłki zostają. 8-2-2007
Jutro zbiera się Zarząd Powiatu, na którym ma zapaść decyzja dotycząca likwidacji/przeniesienia ZSZ w Zgorzelcu. "
dzisiaj jest 10-02-2007 Czy dziennikarska rzetelnośc nie nakazuje co wydazyło sie 9-02 na Zarzadzie Powiatu?
Miller mówił ze prawdziwego mężczyzne .... itp.
co ty na to Alex?

Tytuł:
VIP
VIP

dzisiaj rano dzwonił do mnie Piotr Woroniak i właśnie przygotowuję newsa :D

[ Dodano: Sob Lut 10, 2007 12:54 pm ]
no i po krzyku :D zapraszam na główną zinfo :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.