Co się porobiło na tym forum...

dawno już tu nie byłam, ale czytając niektórych osób wypowiedzi zastanawiam się skąd tacy ludzie się biorą. Jak można wypowiadać się na jakiś temat i to stać tylko przy jednym i tym samym stanowisku. Jeżeli dzieje się krzywda, a dzieje się krzywda i widać, że dzieciaki zostały postawione przed faktem dokonanym...wpadły w sidła rozgrywek polityczno - ekonomicznych to może trzeba w końcu zmienić swoje "myślenie" i postawić się w ich sytuacji. No tak.... ale najlepiej siedzieć na ciepłym stołku w starostwie i być narzędziem władzy... Ja za kasę nie skrzywdziłabym tylu młodych ludzi, nawet jednego bym nie skrzywdziła. Ja to ja,a ludzie są różni. Tylko,że ludzie to Homo sapiens - gatunek stworzeń myślących. CZY KTOŚ W TYM STAROSTWIE MYŚLI RACJONALNIE???????????
Osobiście uważam, że jeśli przyjdzie niż to przyjdzie i dopiero wtedy należałoby jakąś szkołę zamknąć. Taką szkołę, której koszt przeniesienia będzie najtańszy dla powiatu. Taką szkołę, po której budynek nie będzie pustostanem przez kilka lub kilkadziesiąt lat (pustostan starostwo też utrzymuje). Taką szkołę, gdzie nie będzie naboru z przyczyn demograficznych a nie dlatego,że starosta nie pozwoli otworzyć oddziałów. Taką szkołę, która ma małe znaczenie dla rozwoju myśli patriotycznej regionu.
NIE MA POTRZEBY ZAMYKANIA ŻADNEJ SZKOŁY TERAZ!!!!!!
Z moich obserwacji wynika,że Pan Michalski jest nieugiętym człowiekiem, a przez to wyrządza wiele krzywdy ludziom. Jeżeli ktoś patrzy przez pryzmat kasy, profitów i ambicjonalnych rozgrywek to jest pozbawiony zasad moralnych.
Może się mylę i chciałabym tego człowieka poznać osobiście, bo wypowiadanie opinii o kimś lub o czymś bez uprzedniego rozeznania może być błędne. Uważam też,że Pan Wicestarosta się myli w stosunku do szkoły - bo jej nie poznał, ani się nie starał poznać.
Co do ekonomii - jak ktoś jest zainteresowany niech sobie obejrzy raport NIK-u z likwidacji szkół. Cóż oszczędności nie ma!!
Tak...
I jeszcze jedno zapraszam do MOGIŁEK:
- szkoła jest piękna
- świetna młodzież
- młoda kadra
- klimacik nieziemski