Dzisiaj jest 20 cze 2025, 21:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cały ten plac zabaw to lustrzane odbicie naszej władzy. Ma się świecić i być w krzyczacych kolorach . Wtedy nawet najgłupsze jest widoczne i mozna wmówic wszystkim ze jest fajne.
pusta buta pycha i nadymanie nikomu nie potrzebne i nikomu niesłużące to jest ten plac zabaw i nie tylko.A Menelopa jest tu tylko narzędziem łatwym do wykorzystania jako przedstawiciel i odzwierciedlenie ludzkich nadzieji. Stare metody psychopolityczne

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Jakoś nie zauważyłem, żebyś przed rozpoczęciem tej dyskusji prostował słowa przytoczone na stronie głównej

Widocznie czas zmienić lekarza – o tym co zobaczyłem w kamieniołomie napisałem w piątek. Artykuł na stronie głównej pojawił się dzisiaj tj. w poniedziałek. Również dzisiaj napisałem do Ciebie abyś nie nazywał tego moim pomysłem. Zapomniałem dodać tylko moim pomysłem.
Dlaczego to sobie zastrzegam? Wróć do tematu „radni – programy, idee -2006” gdzie już wtedy pisałem o propozycjach zagospodarowania tego terenu. Wówczas autorka pewnego gniota licencjackiego zarzuciła mi, że wykorzystuje jej pomysły. Wymyśliła sobie różne bzdury, (min. przystań dla łódek, kino dla zmotoryzowanych w kamieniołomie) które fajnie się czyta (szczególnie przez promotora, który na oczy nie widział tego miejsca) lecz niestety mało mają wspólnego z rzeczywistością. Najzwyczajniej nie chcę żeby mi ktoś wyskoczył ze stwierdzeniem, w stylu „w `56 jak był na spacerze to brakowało mu w tym miejscu placu zabaw i napisał o tym do komitetu KCPZPR i to jest jego pomysł a nie mój”.
przekorny pisze:
słowa przytoczone na stronie głównej, wyraźnie wskazujące na Ciebie

Co do strony głównej to widzę, że zaczyna obowiązywać jakaś „świecka tradycja” polegająca na podawaniu personaliów forumowiczów. Widzę również, że „moralność Kalego” to kanon etyki wyznawany przez forumowiczów, przynajmniej niektórych. Kubę.W zmieszaliście z błotem za podanie personaliów Krytycznego, Alka już nie bo to Admin :-? Z drugiej strony dzięki Alek za możliwość zweryfikowania postaw moralnych niektórych osób ]:->
To może przestańmy być bombasami, przekornymi, mieszczuchami czy turkami i zmieńmy sobie nicki na nazwiska i imiona ;)

Wracając do Twoich pytań
Ad.1 Nie wiem o jaką zasadność Ci chodzi. Zasadność mojego pomysłu, zasadność robienia tam czegokolwiek czy zasadność budowy placu zabaw?
Ad.2 Moja „wizja” zawierała propozycję elementów oraz rozwiązań infrastrukturalnych, które wg mnie powinny tam się znaleźć. Wykonanie zostawiam inżynierom/ budowlańcom a projektowanie architektom/urbanistom. To co wysłałem do UM nie była dokumentacja projektowa zawierająca konkretne rozwiązania lecz propozycję do debaty :smt021
Ad.3 Nie jest to szczyt architektury użytkowej. Na ślizgawce nie zjeżdżałem, po linach też nie wchodziłem więc trudno mi ocenić ich funkcjonalność. Chciałem się pohuśtać ale nie nadążałem z przeskakiwaniem z jednego siedzenia na drugie i ciągle byłem na dole :D
Uważam to za lepszą propozycję dla dzieci niż toczenie starej opony znalezioną w trawie – dzisiaj miałem taki widok podczas przejażdżki na rowerze w tamtych okolicach :-?
przekorny pisze:
Chyba, że Twoja propozycja wysłana do UM składała się z czterech słów:
ZRÓBMY TAM PLAC ZABAW !!!

Tak, zgadłeś :smt023 Przygotowałem krytycznemu punkt wyjściowy do kolejnej części „Proszę Państwa ja potrafię - czyli prowincjonalna powieść polityczna” Tym razem będzie to „buszujący po zalewie” Po raz kolejny proszę Cię zmień lekarza – te tabletki co Ci przepisał to nie są witaminy :smt030

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie byłoby tam tych kilku drabinek - ŹLEE..
Są drabinki - ŹLEE...
Ktoś coś probuje robić - ŹLEE..
Ktoś nie robi nic - ŹLEE...

Generalnie pomysł i wykonanie jest do pupki bo nie ma piaskownicy, bo nie ma budek
z watą cukrową, a bo nie zastosowano sie do zasad Feng Shui, no i przecież na takie
zadupie NIKToś nie przychodzi. A tak w ogóle to lepiej byłoby wyremontować ławki
na parku koło mojego domu albo oddać te pieniądze na POH bo dzieci nie maja co
jeść w szkołach. Lub siąść i płakać...

:smt021

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 21:17 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

menelopa napisał:
Cytuj:
Co do strony głównej to widzę, że zaczyna obowiązywać jakaś „świecka tradycja” polegająca na podawaniu personaliów forumowiczów.

To było po niżej pasa, ale ok... wyłożę to krotko:

Po pierwsze: w dziale radni - programy, idee - 2006 » Piotr Gruszczyński pierwszy post należał do użytkownika menelopa, zawierał program wyborczy i brzmiał "Wybory za miesiąc a tu tylko Marko i Bombas... chyba przyszedł czas na mnie"

- wniosek, Twoje personalia nie są tajemnicą tym bardziej, że startowałeś na radnego a więc jesteś osobą rozpoznawalną (czyt. publiczną)

Po drugie: W swoim pierwszym poście w tym temacie odnawiającym dyskusję napisałeś:

Cytuj:
W tym roku wziąłem udział w "debacie" na temat propozycji zagospodarowania zalewu "Czerwona Woda" ogłoszonej na stronach UM . Wysłałem swoje propozycje, w których min. proponowałem aby na terenie byłego kamieniołomu powstał plac zabaw.

Podsumowanie: To ty napisałeś o "swoim" pomyśle i to ty sam się upubliczniłeś znacznie wcześniej więc jak chcesz być anonimowy to zmień sobie nick, bo menelopę wszyscy rozpoznają jako Piotra Gruszczyńskiego.

A teraz wracamy do tematu !

aaaa, omal nie zapomniałem: na prośbę Piotrka zamieszczam załącznik o którym mówił wcześniej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zapytanie Googla o wyrażenie "menelopa+zgorzelec" ujawnia wszystko w ciągu kilku sekund.

Nie ma prywatności na tym świecie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Menelopo, czytam ja sobie plik który Aleks zamieścił, a który jest Twoją propozycją zagospodarowania terenu Zalewu "Czerwona Woda", i co w nim widzę m. in., cyt:

Cytuj:
Plac piknikowy nie byłby w pełni wykorzystany, gdyby nie znalazł się na nim plac zabaw. Drabinki, ślizgawki, huśtawki, ścianka do wspinaczki etc z pewnością polepszyłyby atrakcyjność tego miejsca i niewątpliwie przyczyniły się od odwiedzania go przez całe rodziny wraz z dziećmi

Pod tekstem który zawiera m.in. tą właśnie propozycję podpisałeś się własnoręcznie, i nie widnieje obok żaden inny podpis sugerujący, że była to praca zbiorowa.

Podsumujmy więc: nawoływałeś do wzięcia udziału w debacie n/t zagospodarowania zalewu, wysłałeś swoją propozycję, wcześniej wyraźnie określiłeś elementy jakie powinny wg. Ciebie znaleźć się na tym terenie,..teraz natomiast twierdzisz, że jedynie apelowałeś do wzięcia udziału w debacie??? :shock:

Przecież dokładnie te elementy które znalazły się w Twoim przedwyborczym programie pojawiły się teraz na zalewie.
Dziwny zbieg okoliczności....

Cytuj:
Może i tak ale cały w tym urok że jest to z dala od hałasu miasta, bez szarży samochodów, które zamiast 20 jadą 120km/h ;) Straż miejska jest tam częstym gościem – parokrotnie widziałem jak wlepiali mandat tym, którzy nie widzieli zakazu wjazdu.

Byłem tam dzisiaj, to co ujrzałem stoi w sprzeczności z tym co napisałeś o spokoju tego miejsca i częstych wizytach SM. Tuż przy zakręcie na wyspę (strefa objęta zakazem ruchu) stały sobie spokojnie dwa samochody wokół których kręciła się tzw. "wesoła młodzież", a kiedy szedłem sobie na plac zabaw minęły mnie z ogromnym rykiem dwa pędzące z dużą prędkością motocykle.

Cytuj:
Widzę również, że „moralność Kalego” to kanon etyki wyznawany przez forumowiczów, przynajmniej niektórych.

Jeśli Ty nie oponujesz przeciw podawaniu na forum Twojego nazwiska, nikt inny za Ciebie tego nie zrobi. Choć oczywiście zdarzają się sytuacje wyjątkowe,..Ty na taką się nie załapałeś, niestety.

Cytuj:
Uważam to za lepszą propozycję dla dzieci niż toczenie starej opony znalezioną w trawie – dzisiaj miałem taki widok podczas przejażdżki na rowerze w tamtych okolicach :-?

Kiedy ja tam byłem, widziałem rodziny spacerujące z dziećmi po zalewie, żadne z dzieci jednak nie korzystało z placu zabaw. Być może zatem "stara opona" jednak jest czymś bardziej atrakcyjnym dla nich niż rozwiązanie jakie wspólnie z miastem wcieliłeś w życie???

I na zakończenie,..dokładnie obejrzałem sobie te huśtaweczki. W jednej z nich odkryłem pęknięcie, które chyba wyraźnie wskazuje na nietrwałość wyposażenia tego placu zabaw. Nie wiesz przypadkiem ile kosztowało urządzenie go, nas, podatników??

Ps. Nie wiem skąd się bierze Twoja troska o moje zdrowie,..na nic się nie uskarżam, przyjmuję więc, że uwagi dot. jego stanu to mała złośliwość z Twoje strony wymierzona w moim kierunku. 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny, może pochwalisz się swoimi dokonaniami dla "rodzinnego gniazda", chętnie posłucham :smt084
Myślisz, że menelopa ma w d***e motor o szczytnej nazwie PO? Ja mu tam nie zaglądam. Bardziej mnie interesuje to, co jako "zwykły" mieszkaniec miasta robi dla swojego grajdołka.
Znam trzy opcje:
chcieć - tu się sprawdza ok 80% forumowiczów
móc - tu się sprawdza ok 10% mocy sprawczej UM
Chcieć i móc - tu się sprawdził tylko menelopa (jeśli jest taki drugi zawodnik w Zgorzelcu, to niech mnie powiadomi - pogratuluję osobiście), jaki to jest % policz sobie sam i może warte będzie to jakiejś (choćby minimalnej) wzmianki w "popularnym" dwutygodniku.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
może przestańmy być bombasami, przekornymi, mieszczuchami czy turkami i zmieńmy sobie nicki na nazwiska i imiona
nie mam nic przeciwko, choć może trochę szkoda by mi było licznika :grin:
może to i dobry pomysł, żeby nie chować się za nicki :|
zaczynaj Menelopo :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
bo menelopę wszyscy rozpoznają jako Piotra Gruszczyńskiego

I bardzo dobrze, bo nie ma chłop się czego wstydzić. Pracuje na swoje dobre imię i chwała mu za to.

Cytuj:
i zmieńmy sobie nicki na nazwiska i imiona

a liczniki postów ? nie, nie mogę się z nim rozstać :)

Kończąc wątki poboczne, czas przejść do meritum czyli (nie)szczęsny plac zabaw. Głosy wpychające menelopę w objęcia tej nietrafnej inwestycji i obarczające go za wygląd, wykonanie itp. są objawem kompletnej niechęci do spojrzenia prawdzie w oczy . Placyk zabaw padł ofiarą, najbardziej prozaicznej i przyziemnej przyczyny - urzędniczego braku wyobraźni.

Menolopa w ten czy inny sposób dał impuls, który uruchomił system zwany Urzędem Miasta. Problem w tym, że dać impuls to co innego niż kontrolować całą tą maszynerię. Co gorsza, większość ludzi tylko w zarysach wie jak ta maszyneria funkcjonuje, które tryby do czego służą i jaki efekt może przynieść jej uruchomienie. Tak czy inaczej być może za sprawą Menelopy poszła w ruch i wyprodukowała - plac zabaw w kamieniołomach. Ważne jednak jest to, że wszystkie ważne dla tej sprawy decyzje zapadały wewnątrz tej maszyny.. Menolopa nie miał żadnego wpływu na wybór sprzętu, wykonawcy i innych podnoszonych tutaj kwestii. Krótko mówiąc z nim możemy dyskutować o generaliach (np. czy warto inwestować w te kamieniołomy, czy ogólnej sensowności tego pomysłu) ale szczegóły wykonawcze leżały po za jego mocą sprawczą. W tym konkretnym przypadku, nie popisał się któryś z trybików maszynerii okazując brak wyobraźni. I tyle. Nie podejrzewam żeby Menolopie zależało na stworzeniu takiej namiastki placu zabaw jaka została tam postawiona. Oczywiście , gdyby "plac" został przyjęty dobrze i nie padały by słowa krytyki to zaraz mielibyśmy setkę szczęśliwych ojców sukcesu, a tak menelopa został sam. Ma Menolopa jednak tą zaletę, że nie wypiera się, nie zapomina i nie odcina od tego co wg. jego pomysłu miało być, a tego co jest - i to jest godne uwagi i docenienia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, właśnie takiego stanowiska brakuje mi w wypowiedziach menelopy. Że jego skądinąd bardzo dobry pomysł został na poziomie urzędniczym miejskiego magistratu przetworzony na żałosną karykaturę.
Ponieważ takiego otwartego stanowiska nie dostrzegłem, mam prawo przypuszczać, że jest on nie tylko pomysłodawcą ale i po części przyjmuje na siebie odpowiedzialność za realizację tego "przedsięwzięcia". :shock:

Według mnie usilnie próbuje rozmydlić odpowiedzialność za ten bubel,..to wszystko. ;-)

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 13:33 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
popytaj wieczorem w najbliższym otoczeniu, to Będziesz znał i moje imię, i nazwisko

Tak się składa, że znam. Rozważając Twój przypadek stwierdzam, że jednak powinniśmy pozostać przy swoich nickach ponieważ jedynie tu, jako turek, masz szansę być kimś więcej niż życiową pierdołą

Pośród osób czytających informację na zgorzelec.info część odwiedza forum dyskusyjne a zaledwie garstka bierze czynny udział w rozmowach. Większość z aktywnych forumowiczów zna mnie osobiście. Z niektórymi spotykam się systematycznie w czwartki, z częścią łączy mnie realizacja wspólnych celów.
To, że wam wytrawnym forumowiczom, nie trudno zidentyfikować większości „pismaków” nie oznacza, że każdy kto wchodzi na stronę główną zgorzelec.info ma wiedzieć kim jest forumowy menelopa. Argumenty Alka są ok., ale odnoszą się tylko dla wąskiej grupy ludzi, czytającej więcej niż tylko news na pierwszej stronie. Nie każdy ma tak połapane forum jak wy ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa pisze:
powinniśmy pozostać przy swoich nickach ponieważ jedynie tu, jako turek, masz szansę być kimś więcej niż życiową pierdołą

:smt044 :smt082

ja nie znam realnego-menelopy (imię i nazwisko nic mi nie mówi) ale będąc czytelnikiem forum mogę poświadczyć ze menelopa jest facetem, któremu chce sie robić i chwała mu za to!!! To ze urzędas spartolił pomysł a to już inna sprawa. Uważny czytelnik forum wie co myślę na temat urzędników więc nie będę sie powtarzał :grin:

przekorny myślę, ze właśnie w stronę urzędu powinieneś skierować swoje uwagi.

menelopo! tak trzymac :smt023

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 21:18 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

tadam pisze:
menelopa pisze:
powinniśmy pozostać przy swoich nickach ponieważ jedynie tu, jako turek, masz szansę być kimś więcej niż życiową pierdołą

:smt044 :smt082

ja nie znam realnego-menelopy (imię i nazwisko nic mi nie mówi) ale będąc czytelnikiem forum mogę poświadczyć ze menelopa jest facetem, któremu chce sie robić i chwała mu za to!!! To ze urzędas spartolił pomysł a to już inna sprawa. Uważny czytelnik forum wie co myślę na temat urzędników więc nie będę sie powtarzał :grin:

menelopo! tak trzymac :smt023

Witam wszystkich... ;)

Ja też i zgadzam się z tobą.
Chylę czoła dla człowieka który przyczynia się do powstania czegokolwiek w Zgolu
bo wiadomo,ze to dla Nas wszystkich...
Spox ze powstał ten palc zabaw,ale człowiekowi który zezwolił na jego powstanie
na takim podłożu(bagnie) to był zabrał stołek i uprawnienia :smt021

Wydaje mi się,że można było odbudować np "wioskę słowianską" w parku między stawami 1000 razy lepszy pomysł...!!!!!

pozdrawam

nowy uczestik forum 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.