turek pisze:
Dziękuję, wszystko na temat sam jawnie przyznajesz, że trollujesz
Wielce Szanowny Turku
Dziękuję, sam jawnie przyznajesz, że wkładasz mi swoje słowa w mój otwór gębowy.
turek pisze:
Wynika to z twojej trollującej upierdliwości
Tutaj się mylisz. Upierdliwością nazywasz konsekwentne dążenie do celu.
turek pisze:
ktoś, kto będzie chciał zgłębić temat, z pewnością prześledzi cały wątek
Szanowny Turku
Nie wszyscy są tak dociekliwi, jak Wasza Dociekliwość, więc nie mierz wszystkich swoją miarą.
turek pisze:
Pozwolisz, że nie będę tu jednak wyrażać tego zdania,
Pozwolę
turek pisze:
A po takiej agresywnej agitacji za Fiedką,
Wielce Szanowny Turku
Ta wypowiedź uwłacza Twojej inteligencji.
Ja cały czas powtarzam, że optuję za odejściem R.Gronicza ze stanowiska.
Najszybciej, jak tylko to będzie możliwe.
Niestety, sam dobrowolnie nie da się oderwać od fotela.
Normalnie nie da rady dobrowolnie, więc czekam i liczę, liczę i czekam.
Tylko tyle. (aha pozostało 188 dni do końca rządów R.Gronicza oraz jego grupy, jako informację podawana jest ta liczna zawsze na końcu mojej wypowiedzi aby potencjalny nowy czytelnik mógł wiedzieć ile jeszcze straconego czasu nam minie)
Ponieważ R.Gronicz wyraził oficjalnie chęć siedzenia na fotelu burmistrza przez kolejną kadencję a ja mam już jego decyzji marnotrawiących nasze pieniądze, więc rozglądam się za innym kandydatem na burmistrza.
Innym oficjalnym kandydatem jest M.Fiedorowicz.
W zasadzie to M.Fiedorowicz zgłosił swoją kandydaturę na burmistrza jako pierwszy.
Za jego przykładem zaraz poszedł R.Gronicz i wtedy dokonałem wyboru.
Jest dwóch kandydatów.
M.Fiedorowicz i R.Gronicz
Wybieram M.Fiedorowicza.
Czy to jest kampania za kandydatem?
Nie!!!
W moim przypadku jest to kampania przeciw osobie aktualnie siedzącej na fotelu burmistrza, zupełnie zresztą nie wiem po co, a nie za jakimkolwiek kandydatem.
Chciałem nieśmiało Szanowny Turku przypomnieć, że ja tu na łamach tego forum usilnie poszukiwałem na własną rękę kandydata na stanowisko burmistrza.
Chodziłem po obozach politycznych i pytałem kogo widzielibyście na stanowisku burmistrza.
Zawsze każdy odpowiadał mi mniej więcej te słowa, że rządów R.Gronicza już mamy wszyscy dosyć.
Dawali mi nieśmiało propozycje ewentualnych kandydatów.
Chodziłem do kandydatów, namawiałem ich do kandydowania ale nic z tego.
Nie chcieli.
Pozostał nam na placu boju
M.Fiedorowicz.
Oddam więc głos na M.Fiedorowicza bo spośród wszystkich kandydatów jest najlepszy.
Wielce Szanowny Turku
być może wreszcie zrozumiałeś moje intencje.
Jeśli nie, to będę próbował do zwycięstwa.
W końcu to interes Zgorzelca aby miał dobrego burmistrza.
M.Fiedorowicz jest tylko naszym narzędziem w zakończeniu raz na zawsze chęci uzurpowania sobie przez R.Gronicza zasiadania kiedykolwiek na fotelu burmistrza.
Ważnym jest również to, że jego otoczenie cały czas wmawia mu, że R.Gronicz czyni właściwie powodując nieprzemyślane wydatki, straty, marnotrawstwo i kandydując na kolejną kadencję.
Nie wystarczy im krzyk osób, które pokazują im niewłaściwe działanie.
Jak można takie działanie nazwać?
Sami sobie odpowiedzcie.
turek pisze:
czystej przekory korci mnie by iść zagłosować za Groniczem,
Szanowny Turku
Ty się przyznaj, że chcesz głosować za R.Groniczem i szukasz tylko pretekstu do tego.
Turku w przeciwieństwie do Ciebie mam ugruntowaną opinię o kandydatach i byle paplanina, jak raczyłeś nazwać moje wypowiedzi, nie sprawi, że zmienię moje zdanie.
Turku jeśli przyjmiemy, że moje wypowiedzi traktujesz tak, że netykieta nie pozwala Ci tego określić tutaj, i one sprawiły, że głosujesz na R.Gronicza, to albo moje wypowiedzi niosą ze sobą potężny przekaz logicznej argumentacji i dzięki temu tak głosujesz albo kierujesz się czymś z pogranicza hipokryzji oraz snu i jawy co powoduje, że byle paplanina powoduje zmianę logicznej decyzji na zwichrowaną. Czyżbyś miał chwiejny charakter? Nie sądzę.
Ja w każdym bądź razie ja nie rozsierdzam się nad zdaniami osób, które są wg mnie trochę z innego poziomu.
turek pisze:
nie zdziwi mnie jak niebawem dostaniesz kolejne ostrzeżenie i zamilkniesz na co najmniej trzy miesiące
Wiesz.
Są różne metody walki wyborczej.
Jedną z nich jest zamknąć możliwość wypowiedzenia się przeciwnikowi.
Niech wypowiadają się tylko wazeliniarze i poplecznicy.
Turku tego się nie boję tego. Ty chyba też nie? a może....
Wiesz Turku doskonale, że Admin próbował tutaj zamykać mi „usta” w sposób co najmniej nieładny.
Nie zdziwi mnie, że dostanę jakąś straszną karę.
Przyznam, ze nawet odwoływać się nie będę, bo nie ma do kogo.
To jego zabawki i on ustala zasady. Mogę co najwyżej zabrać swoje zabawki i pójść gdziekolwiek indziej się bawić. Mam tego świadomość. Nie możesz jednak Turku spodziewać się pomnie, że do póki będę miał możliwość to będę spokojnie patrzył na marnotrawstwo publicznych pieniędzy, na nietrafione decyzje, na brak myślenia perspektywicznego dla Zgorzelca i całego powiatu. Niedoczekanie Twoje.
turek pisze:
Szczerze życzę Ci .. urlopu
Dziękuję, ze wzajemnością.
Ja na urlop to chyba w ....... lipcu lub sierpniu polecę.
turek pisze:
bardziej merytorycznie wypowiadać się o sytuacji wyborczej w mieście
Szanowny Turku
Chciałbym nadmienić, że bardziej merytorycznie określić stan działań R.Gronicza się nie da.
Gdybyś mi obiecał, że na 100 % nie zostanie burmistrzem R.Gronicz, to zastanowiłbym się nad możliwością zamilknięcia na forach dyskusyjnych.
P
G
Ale za 188 dni …