Dzisiaj jest 19 cze 2025, 21:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Festival Greckiej Muzyki Elektronicznej

pomysl tez dobry :D czemu i nie :) ...tylko hmm... tylko jezeli chodzi o muzyke elektroniczna to niezbytnio mi przychodzi pomysl jak rodzielic ja na grecka i niegrecka :P ...chyba zeby sciagac jej tworcow z Grecji :P ...ale wtedy byloby to o wiele bardziej kosztowne. Ja myslalem raczej o promocji mlodych ludzi, ktorzy bawia sie w to i im to wychodzi :)
Mysle, ze naprawde niewiele potrzeba na takie cos - amfiteatr, naglosnienie, kilka swiatelek i checi :D zreszta nie ma sensu pierwszym razem robic czekos wielkiego i tracic na to Bog wie jakiej kwoty. Zawsze moze sie okazac ze nawet najwieksze starania pojda na marne bo np. publika bedzie skladac sie z 30 osob, a wtedy zawsze jest tak, ze wszyscy sie przyczepiaja wydanych pieniedzy :? ...chyba kazdy wie o co chodzi :P
Lepiej zrobic cos nie na ilosc ale na jakosc :!: Skupic sie na wartosci artystycznej czegos takiego :) ...a jezeli ktos kocha ta muzyke to napewno bedzie chcial sie zaprezetowac i to calkowicie nieodplatnie :) :) :) ...a podejzewam, ze narazie nawet na takie cos sie pieniadze nie znajda :? moze za niedlugo... chociaz caly czas licze, ze ktos moze jednak cos zrobi w tym kierunku, bo rozmowa na forum, uzalanie sie nad tym ze nie ma pieniedzy, nazekanie na wladze miasta i czekanie na wybory nic nie da :!: Jezeli sie nic nie bedzie probowac dzialac to po wyborach bedzie tak samo... Nie wiem moze sie myle, bo niestyty nie siedze w polityce ale takie jest moje zdanie na ten temat :)

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Wizja okolic Mostu Staromiejskiego

...moze ktos ma zdjecie jak to tak na zywo wyglada bo niestety pol roku we Wroclawiu zrobilo swoje :P :P ...z tego co mi wiadomo to tam mieli chyba cos budowac?? jakis hotel albo cos takiego?? ...a z ciekawosci sie tam przejde jak bede mial chwile czasu :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

mamy temat, jak nas widzą nasi goście. A widzą nas często tak, jak poczytają w internecie. Na pierwszej stronie zgorzelec info wyczytałam taki tekst : "Skazani na „nieumiałków”
Jak zrobić coś, co niczemu nie służy a ma tylko niby dobrze wyglądać? Aby zobaczyć takie cudo, wystarczy wejść na stronę Starostwa Powiatowego Zgorzelcu. Próżno szukać tu potrzebnych informacji, danych teleadresowych jednostek starostwa i tym podobnych potrzebnych danych. Jedyny pożyteczny dział to formularze i wnioski. No i najwięcej na stronie jest Pana Starosty. Nie ma to jak promocja…… " to pewnie powinno być w ramce, ale na tym się nie znam. i aż ciśnie się, żeby powiedzieć :
Jaki starosta – taka promocja
Zajrzałam na stronę powiatu zgorzeleckiego. Kto jest odpowiedzialny za redagowanie tej strony ? czy rzecznik prasowy starostwa ? nie wiem dokładnie, co ten człowiek robi, ale słyszałam, że jest członkiem komisji wojskowej, związków zawodowych w starostwie ( wyobrażacie sobie , że coś takiego funkcjonuje w urzędzie ? ), a tak w ogóle to były sanitariusz z wojska. Podobno siedzi i pisze programy antyalkoholowe, na które miasto daje mu pieniądze ( bo pracownik urzędu miasta pracuje też w powiecie ! sic !). Więc kiedy chłop ma zająć się prawdziwą promocją powiatu ? ponieważ nie ma na to czasu ani też tego nie umie, woli pisać głodne kawałki o staroście, z których nic nie wynika. ma więc święty spokój, nikt się chłopa nie czepia,. A może coś ciekawego dzieje się w komisjach rady powiatu, dlaczego nie ma protokołów ? Chętnie dowiedziałabym się, jakie sprawy są poruszane ( szpital, szkoły, drogi itd. ) A protokoły z sesji ? przecież to są ważne sprawy, nie mniej chyba, niż spotkanie Pana starosty ze stowarzyszeniem, bo z tego nic nie wynika.
Ale nie dziwię się. Jaki starosta, taka promocja. i nie wiem, czy powinnam mieć :) czy :( minę ?

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
"Skazani na „nieumiałków”

...a ja mialem taka sytuacje jak bylem jeszcze w szole sredniej:
Mialem jechac na praktyki do Wroclawia, ale oczywiscie nie bylo na to pieniedzy :? ...jak zwykle zreszta :!: ...ale niestety sie zlozylo, ze kumpel z klasy byl w jakims kole SLD i byla wiadomosc ze miasto dostalo dodatkowe srodki na edukacje i sport :) ...ale ten Pan o ktorym tu mowa nic o tym nie wiedzial!! Bylo wielkie zebranie i glosowanie z tym "pa**cem z Mogilek" w sprawie gdzie pojechac na praktyki :!: Elektrownia Turow czy Wroclaw - no i wszyscy (ponad 60 osob) bez wyjatku zaglosowali na Wroclaw :)
No i nagle owe pieniadze sie znalazly!! ...czyt. z nieba spadly :P
Chcialbym nadmienic, ze rocznik mlodszy odemnie mial praktyki w elektrowni, no i siedzieli i pili browary albo przyjezdzali podpisac tylko liste obecnosci :!: Wysylac elektronikow do elektrowni :!: smiech na sali :!: :!: :!: ...i pieniadze wyzucone w bloto :!: ...no ale przeciez ktos na tym zaoszczedzil i kupil sobie nowy samochod, bo na bank programy antyalkoholowe sa wazniejsze :( smutne naprawde smutne...

Teraz na szczescie jest juz po staremu, bo wspaniala kobieta, byla moja wychowawczyni "wypruwa sobie flaki" zeby zalatwic te praktyki :!: ...takich ludzi jak ona podziwiam :) :) :)

rekrut
rekrut

Pomysł dobry, nigdy nie trafił do wydziału, bo jak rozumiem jego adresatem była instytucja kultury- nie możemy przejmować nazw, bo moga być one prawnie zastrzezone jak MFPG prosze o kontakt bezposredni rzecznik@zgorzelec.com lub tel. 0757755737 - deklaruję pomoc na miarę swoich mozliwości, byc moze uda sie go zrealizować
pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

A ja wysłalem pismo :) ...a do Ciebie nic nie doczlo?? Wyslalem maila w styczniu do urzedu miasta, ostatnio wysłałem fax :evil: Prosze poszukac gdzies w papierach, bo chyba macie tam niezly balagan :!:

Cytuj:
bo jak rozumiem jego adresatem była instytucja kultury

Wyslalem wszedzie :!: nawet na policje :!: wszedzie :!: :!: :!: ...a policja to chyba nie jest instytucja luktury.
A co do nazwy hehe... nazwa to tylko formalnosc, moze byc naprzyklad "EUel music festival" jest mi to calkowicie obojetne...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

możesz zamiescić na forum treść listu jaki wyslaleś do tych urzędów?

Tytuł:
pismak
pismak

alien_zgc pisze:
Cytuj:
"Skazani na „nieumiałków”

...a ja mialem taka sytuacje jak bylem jeszcze w szole sredniej:
Mialem jechac na praktyki do Wroclawia, ale oczywiscie nie bylo na
>>>>>>>>>>>>>>>cięcie <<<<<<<<<<<<<<<<<
Chcialbym nadmienic, ze rocznik mlodszy odemnie mial praktyki w elektrowni, no i siedzieli i pili browary albo przyjezdzali podpisac tylko liste obecnosci :!: Wysylac elektronikow do elektrowni :!: smiech na sali :!: :!: :!: ...i
>>>>>>>>>cięcie<<<<<<<<

Co do samego pomysłu, to jestem oczywiście na TAK
Choć z zastrzeżeniem- b zwrócić szczególną uwagę na wszelkiego rodzaju "menelswo". W wyonaniu KOGOKOLWIEK, nie tylko meneli.

Teraz na tmat samych praktyk.

A dokładniej, to dlaczego te praktyki w elektrowni taaakie były?
Dlaczego je stracili? Rozumiem, że byli baaardzo, ale to BARDZO rozżaleni z tego powodu???
:)

A te we Wrocku jak były zorganizowane?
GDZIE? coście robili? jak długo? gdzie spaliście?
itp. jak mógłbyś....

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
A te we Wrocku jak były zorganizowane?
GDZIE? coście robili? jak długo? gdzie spaliście?

2 tygodnie w CKP Wrocław, spalismy na bursie http://www.bursa-goga.com.pl/, no i uczylismy sie :) dla zainteresowanych: http://www.ckp.pl Do elektrowni to mozna elektrykow wyslac a nie elektronikow :!: A jak ktos chce poznac dokladniej ta sprawe to odsylam do tego Pana ktory rozporzadza pieniedzmi na ten cel i od ktorego to wszystko zalezy - on ma wszystkie sprawozdania z praktyk :)

A co do tego listu to zamiecilem go juz na forum - http://www.forum.zgorzelec.info/viewtopic.php?t=402&postdays=0&postorder=asc&start=45 3 od dolu :)

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2006, 18:40 przez alien_zgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam,
Godzinę temu otrzymałem telefon z Urzedu Miasta, z Punktu Obsługi Klienta(?) z takim problemem - jest u nich Niemiec, który coś sie dopytuje na temat Europejskiej Stolicy Kultury, czytał gdzieś w prasie niemieckiej o punkcie informacji o ESK w Zgorzelcu i panie w Obsłudze nie wiedza co zrobic, nie wiedzą o co tu chodzi. Rozmawiałem z Niemcem, mówił dobrze po polsku, porozumielismy się bez problemu, chciał odwiedzic punkt informacyjny mieszczacy sie w Ksiegarni EmKa na ul.Boh.Getta. Punkt, który otwierał tak niedawno nasz Burmistrz,nawet informacja była na stronie Miasta.
W sumie panie z Obsługi załatwiły sprawe pozytywnie, klient odszedł z informacją (ISO!!!), jednak daje to pewien obraz o zaangazowaniu Miasta w ESK2010, niezależnie co twierdzi Burmistrz.
I jak nas widzą z zewnątrz?
Janusz Przybyła

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jezeli chodzi o muzyke elektroniczna to niezbytnio mi przychodzi pomysl jak rodzielic ja na grecka i niegrecka

to był oczywiście żart, przepraszam :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

[quote]to był oczywiście żart, przepraszam :lol: /quote] ...wybaczam :P :lol:

A dzis niby dostalem zaproszenie do dyrektora MDK :? ...tylko jakis dziwny sposob przekazywania informacji... Ja wysylam do MDK na pismie (fax, no i nie zapominajmy o tym emailu w styczniu) a informacje dostaje od kolegi ktory razem ze mna pisal to pismo i tak sie akurat sklada, ze chodzi z sysem tego Pana do klasy. No i jego syn mu tak powiedzial... :? :? :? ...jejciu chyba cos przeskrobalem i nie chcą mnie poinformowac na pismie zeby nie bylo dowodow jak mnie pokroja i utopia w stawie :P nie no zartuje, ale mysle ze jakas kulturka musi byc :) Wiec moze jednak poczekam na pismo - oficjalne zaproszenie...

Zauwazylem tylko pewna prawidlowosc, a mianowicie:
bombas3 mowil, ze maila nie dostal bo jest problem z przekierowaniem - akurat tak sie troche sklada, ze znam sie troche na tym, sprawdzilem i sie wszystko zgadza :) przekierowanie nie dziala... ale moze czas to naprawic :?: :)
A inne osoby, o wszystkim sie dowiaduja jak poruszylem ten problem na forum.... dziwne, bardzo dziwne... No ale badzmy dobrej mysli - moze cos ryszy... :) Przeciez jest wiele wspanialych pomyslow godnych realizacji :!: :D

Tytuł:
pismak
pismak

alien_zgc pisze:
Do elektrowni to mozna elektrykow wyslac a nie elektronikow :)

Byłeś w elektrowni?
Pewnie -nie.
Zechcesz- daj znać. Oprowadzę,pokażę.
Myślę,że zmienisz pogląd.
A w kwestii praktyk, sa dwa problemy:
- w jakim stopniu praktykanci CHCĄ (sami) się czegoś dowiedzieć.
(jak nie chcą, _nikt_ im nie pomoże)
- w jakim stopnu Opiekun grupy chce im coś pokazać/nauczyć.
I z jednym,i drugim -bywają problemy.
Tu jest Azorek pogrzebany...

Tytuł:
pismak
pismak

Bylem w elektroni :) ...dawno temu na wycieczce :P ...zreszta kumpel byl w elektroni na praktykach, a jak mu pokazalem swoj zeszyc z praktyk to sie za glowe zlapal :!: ...wiec wiem co mowie :) A myslisz ze dlaczego teraz znowu jezdza do Wroclawia :?: bo w elektrowni nic sie nie nauczyli :!: :!: :!:

Tytuł:
pismak
pismak

alien_zgc pisze:
Bylem w elektroni :) ...dawno temu na wycieczce :P ...zreszta kumpel byl w elektroni na praktykach, a jak mu pokazalem swoj zeszyc z praktyk to sie za glowe zlapal :!: ...wiec wiem co mowie :) A myslisz ze dlaczego teraz znowu jezdza do Wroclawia :?: bo w elektrowni nic sie nie nauczyli :!: :!: :!:

Może to i lepiej? )
Elektrowni pewnie nic nie płacili, to i nikomu nie zalezało na efektywności.
poza tym dla elektrowni(która ma robić prąd) to kłopot )

To Centrum we Wrocku kosi kasiorę, to i dać "coś" musi.
Chłopcy wieczorami 'bzykają" po Wrocku, i jest radocha. :)
A przy okazji -rzecz jasna_ co nieco się douczą. )
I wszyscy zadowoleni !:)

Może tak i lepiej? :))))

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.