Dzisiaj jest 09 lip 2025, 22:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
Zawiść ludzka nie zna granic

Nie zawiść, a dbałość o społeczne, nasze, moje pieniądze wypłacane przez skarb państwa, który to skarb jest zasilany przez moje podatki. Jako emeryt pobiera już od państwa pieniądze, które sobie wypracował w SG. To nie jego wina - to fakt - on tylko wykorzystuje dziurę w systemie. Nie miałbym żadnego ale, gdyby parał się własną działalnością, w którą zainwestowałby swoje oszczędności i chciał je powiększyć, ale praca w państwowej firmie na państwowej emeryturze i chęć dorwania się do kolejnej państwowej kasy, to chyba zbyt wiele jak na jedną osobę, co?
turek pisze:
Nie przyszło Ci do głowy, że ta emerytura wcale nie musi być duża

Nie słyszałem, a tym bardziej nie widziałem niskiej emerytury wojskowej...
turek pisze:
A to, że próbuje sobie radzić jak może i startuje na radnego, nawet choćby robił to tylko w celu powiększenia swojego dochodu i robi to możliwymi i uczciwymi środkami to coś w tym złego?

Nie Turku, to nic złego, ale po co w takim razie obiecywać wyborcom cokolwiek, jeżeli jedynym celem są dochody wynikające z zajmowanej pozycji w RM? A gdzie uczciwość wobec wyborców?
turek pisze:
generalnie zwolennikiem takiego rozwiązania jest każdy, kto aktualnie nie startuje na radnego ;) ale szybko zmienia zdanie w przypadku startu w wyborach :D

Dlatego nie startuję, a zmianą własnych poglądów niech martwią się radni...
turek pisze:
Wytłumacz mi proszę dlaczego radny, który nie jest tylko biernym okupującym stołek w czasie trwania kadencji, nie miałby dostawać wynagrodzenia, za pracę którą wykonuje? Poświęca przecież swój (często i swej rodziny) czas, dlaczego nie miałby dostawać za to wynagrodzenia?

Dlatego, że miałaby to być funkcja społeczna, czyli taka, której podwalinami byłyby cele wyższe niż pobieranie wynagrodzenia. Owszem, dopuszczalne byłyby np. zwroty kosztów dojazdu, delegacje, itp., ale na tym koniec. Czy nie martwi cię to, że niektóre komisje przy RM zbierają się zbyt często, a i tak nic z tych posiedzeń nie wynika poza obciążeniem kasy? A na ilu sesjach RM byłeś? Czy widziałeś ilu radnych zabiera głos? Jeżeli nie masz o tym pojęcia, to polecam wizytę na sesji, może wtedy zmienisz zdanie.
turek pisze:
Jan.Leszek napisał/a:
by funkcja radnego była całkowicie funkcją społeczną
to chyba już nie ten ustrój ,gdzie pracowało się społecznie dla wspólnego dobra :| A może by tak i burmistrza zrobić społecznego, skoro mogli by radni, to dlaczego nie burmistrz ;)

No właśnie! Dlaczego nie? Ale z tym ustrojem to chyba trochę za grubo pojechałeś? A spórz na tak uwielbianą przez wielu Amerykę. Tam by ubiegać się o fotel Prezydenta, Gubernatora, Burmistrza trzeba mieć swój dość pokaźny portfel z udokumentowanym pochodzeniem jego wkładu. Czy ten ustrój, to nie kapitalizm? To nie to co chcemy mieć w Polsce? To moim zdaniem taka prosta zasada pokaż ile i skąd masz w portfelu, a na podstawie tego stwierdzimy czy idziesz na fotel by coś zrobić, czy tylko uzupełnić braki finansowe. Nam mieszkańcom miasta chyba zależy na poprawie życia każdego mieszkańca, a nie pojedynczego radnego co?

Na koniec powiem ci Turku tyle tylko, że znam osobiście Kazimierza W., bardzo Go cenię jako człowieka i pedagoga, ale przy tej całej zadymie wyborczej zapomniał chyba zwrócić uwagę na to jakimi ludźmi się otoczył. Na tym jednym przykładzie można stwierdzić, że chyba niewłaściwymi, natomiast co do jego zaplecza, z którego startuje się nie wypowiem, bo i chyba nie ma po co. Każdy, kto choć trochę interesuje się życiem "politycznym" w mieście ma orientację w temacie.

Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 11:25 przez Jan.Leszek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

mafiozo pisze:
Z Was jątrzy się trujący jad i nienawiść. Wszystkich łysych wycielibyście w pień tylko dlatego, że są łysi. A Wy włochaci to niby co - ANIOŁY?

Powiedz to tym wszystkim, których Gazeta Wojewódzka pod ich rządami
mieszała z błotem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:32 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Turku - nie będę rozbierał poszczególnych Twoich wypowiedzi stawianych względem moich, bo dalej to nie ma sensu. Powiem tylko, że zarzucanie Ci nieznajomości czegokolwiek nie było moim celem. Postawiłem jedynie pytanie, że jeżeli nie masz pojęcia, to polecam sesję, ale jeśli jesteś zorientowany, to nie trzeba Ci tłumaczyć, jak one na prawdę wyglądają. Moglibyśmy faktycznie długo i owocnie rozbierać poszczególne cytaty, tylko po co? Ja akurat uczepiłem się Tomasza U., bo śledzę jego polemiki z niejakim grengo na forum kibiców i widząc jakim jadem trąca od tego jegomościa nie chcę, aby tego pokroju człowiek zasiadał w RM. Grengo pewnie też nie pozostaje bez winy, ale On nie startuje w wyborach więc Jego osoba mnie nie interesuje. Ktoś tu na forum fajnie napisał o nich, że sprawiają wrażenie małych chłopców walczących w piaskownicy, czy coś w tym stylu i trudno się z nim nie zgodzić, ale jeżeli mnie, mieszkańca Zgorzelca ma w RM reprezentować chłopczyk z urażoną ambicją, który daje się sprowokować drugiemu przedszkolakowi i używa przy tym bardzo zdawałoby się inteligentnego, ale zarazem chamskiego języka, to ja dziękuję takiemu kandydatowi i współczuję Kandydatowi na burmistrza, że ma takie zaplecze.
turek pisze:
hmm... ja też czytam w kółko, że bardzo złymi, podstępnymi i przebiegłymi... tylko jak pytam o konkretne dowody, na stawiane zarzuty, to jakoś wciąż mi ich brak i nikt nie podejmuje się wytknięcia ich palcem.... :|

To jedyny wpis, do którego sie odniosę:
a czy nie dostrzegasz tego, że prościej jest traktować ogólnikowo pewne sprawy wiedząc, że za kandydatami stoi teraz prawo- o wiele szybsze prawo? Może to zwykły lęk przed odpowiedzialnością. A co do prawdomówności Tomasza U. proponuję przeczytać co zarzuca mu w/w grengo w odpowiedzi na zadane przez niego pytania. Jest tam 6 czy 7 zarzutów, które zdają się być prawdziwe - osąd pozostawiam czytelnikom:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... start=1245

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:33 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
Ja biorę też inną stronę takiego tonu dyskusji prowadzonej w dziale kibiców Turowa, być może chłopaki obrzucają się błotem jak dzieci, w piaskownicy ale wynika to z ogólnie przyjętego tonu większości dyskusji?

Czyli wg Ciebie większość dyskusji pomiędzy kibicami to obrzucanie się błotem? Chyba tak nie sądzisz? Więcej obiektywizmu. Ja powiedziałbym, że wynika to z ogólnie przyjętego tonu dyskusji pomiędzy tymi dwoma rozmówcami.

turek pisze:
Nie mam zamiaru tu bronić ani Tomczana ani Grengo, ale uważam, że ich polemiki, pełne wzajemnych animozji w dziale KK Turów nie są obiektywnym wyznacznikiem ich prawdziwych obliczy...

Pewnie nie, ale przyznaj, że wypowiedzi jednego jak i drugiego nie zdają się im dodawać splendoru i chwały. Jednak w tym ich "konflikcie" ja biorę stronę Grengo, bo patrząc w historię forum, to On wielokrotnie pomiędzy stawianymi zarzutami w kierunku Tomczana i Jego zarządu prosił o spotkanie i mediacje w celu zapobieżenia eskalacji konfliktu. Tomczan niestety nie reagował i coś gdzieś pękło, a dalej to już tylko wzajemne opluwanie się. Obiektywnie patrząc na całą sytuację śmiem twierdzić, że Tomczan jako ewentualny radny też może tak postępować - udawać, że nie dostrzega próśb potrzebujących i nie reagować na nie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:34 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

A tak na marginesie. Ok. września w Zgorzelcu pojawiły się piękne tablice ze zdjęciami naszych koszykarzy i jeszcze piękniejsze haslo "Gramy dla Was"
I co się stało z tą drużyną, przestała dla nas grać? Został tylko jeden zawodnik?
Jakoś nie widzę szans, chyba spadniemy z ekstra klasy? :cry:
I trener chyba ma kłopoty?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

WRACAMY DO TEMATU :roll:

Koszykarzy i ich fanów zostawmy w spokoju...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

zapraszamy do odwiedzenia nas :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

wróżka pisze:
zapraszamy do odwiedzenia nas :)

TO AUTOBUS DO NIKĄD

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzisiaj w mieście była widziana ulotka o zgorzeleckiej anastazji p. uderzają w niej w gronicza i fiedorowicza. czyżby to była robota "łysych"?- która ma pomóc kaziowi?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dr.Dre żal d..e ściska :) krytykuj krytykuj :) zazdrościsz pomysłu, otwartości wyjścia do ludzi !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:35 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

turek pisze:
było by to niewątpliwą promocją naszego miasta w kraju i nawet na świecie, a tak większość ludzi kojarzy nazwisko Gryszczuk z Żaganiem, który przygarnął chętnie taki promocyjny kąsek :roll:

Przygarnął Alberta Żagań , bo ma do dyspozycji tereny (poligony) o których my możemy sobie tylko pomarzyć... Nie zaprzeczysz turku drogi , bo razem fotografowaliśmy zmagania aut terenowych na tym terenie ;)

A'propos Alberta to mam inny , ciekawszy , wątek z BM w tle - ale to nie temat na forum... 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.