Dzisiaj jest 21 cze 2025, 11:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

likwidacja abonamentu -?? hmmm nawet dobry pomysł, ogólnie należy obniżyć podatki

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

SLD zaproponowało aby wpaństwo sprywatyzowało jeden z państwowych kanałów tv - co o tym sądzicie ??

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

kiełbasa :smt028

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
kiełbasa :smt028

"psina" IV kategorii mielona razem z budą

Kto się pozbędzie ot, tak 30 procent przychodów?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Kto się pozbędzie ot, tak 30 procent przychodów?

Platforma ?

Cytuj:
"psina" IV kategorii mielona razem z budą

Trzy lata temu :

Cytuj:
Tymczasem eksperci PO uważają, że "abonament równa się podatek nałożony na biednych oraz posłusznych absurdalnym przepisom", a obecność państwa na rynku telewizyjnym ogranicza konkurencję.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 03525.html

Iwona Śledzińska-Katarasińska - posłanka PO, dwa miesiące temu:

Cytuj:
PO: Zlikwidować abonament

Z posłem Prawa i Sprawiedliwości nie zgadza się wiceprzewodnicząca tej komisji, Iwona Śledzińska-Katarasińska. „Te przepisy są archaiczne, nie przystoją do obecnych realiów. Od czterech lat powtarzamy, żeby zlikwidować abonament" - podkreśla.

"Ta forma utrzymywania nie przystaje do dzisiejszych realiów. Jeżeli jednak zależy nam na pewnym typie programów, których nie wyprodukuje żaden komercyjny nadawców, to można zrobić to na zasadzie grantów np. z Ministerstwa Kultury" - mówi nam posłanka Platformy Obywatelskiej. Takie rozwiązanie jest jednak brane pod uwagę przez rządzącą partię.

http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 3955.html#

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

czyli lud głupi co cztery lata tę samą kiełbasę kupi...
za cztery lata kto inny to odgrzeje i tak w kolko.
Zrobi sie parę roszad - Miller do LPR, Jurek do Samoobrony, Kwachu do PO, powstaną nowe partie (bo stare oczywiście sie skompromitują) i dalej będziemy dreptać w miejscu.

PS.
Ostatnio sąsiad do mnie przyszedł klnąc na PIS i waląc sie w piersi zarzekał sie, że to już koniec, basta, teraz zagłosuje na tych którzy jeszcze u władzy nie byli!!!
????
zagłosuje na PO!

no i co ja mogę mu powiedzieć, ze za cztery lata PIS-u nie będzie tylko BIS albo ZWIS i tez go jeszcze u władzy nie było.... żenada

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Miller w LPR- nie widze tego, brak w nim idei ( w millerze) zaś co do kiełbas wyborczych to jak widać PO i LID nie próżnują :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
czyli lud głupi co cztery lata tę samą kiełbasę kupi...

tadam to świadczy tylko o o tym, że przestrzeń polityczna kurczy się w kierunku centrum :) tzn. że lewica przesuwa się ku prawicy a prawica ku lewicy, odległość ideologiczna maleje a co skutkuje tym że partie przechwytują swoje hasła. Walka toczy się o niezdecydowanych... Nikt rozsądny nie będzie walczył o lewicowy czy prawicowy beton. Większość społeczeństwa ma poglądy, które są mieszaniną wartości lewicowych (np. kwestie opieki społecznej) i prawicowych (np. wolny rynek).
Polski podział sceny politycznej jest przykładem podziału "genealogicznego" - polityków dzielimy (i oni sami zresztą też) nie ze względu na poglądy na ważne kwestie społeczne czy polityczne a na to skąd się wywodzą (z PZPR-u, z opozycji czy znikąd). I to jest nasze nieszczęście.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
to świadczy tylko o o tym, że przestrzeń polityczna kurczy się w kierunku centrum tzn. że lewica przesuwa się ku prawicy a prawica ku lewicy, odległość ideologiczna maleje a co skutkuje tym że partie przechwytują swoje hasła.

czyli tworzą bezbarwną, bezkształtną papkę zjadliwą dla wszystkich. Ot taki polityczny McDonald - nie lepiej czasami na ostro, czasami na kwaśno a czasami chipsy zjść :grin:
krytyczny pisze:
Polski podział sceny politycznej jest przykładem podziału "genealogicznego" (...) I to jest nasze nieszczęście.

a może to jest szczęście właśnie, jaką mam gwarancje że Manuela Gretkowska nie wstąpi do LPR-u po wyborach, po tym co się teraz dzieje to nawet nie wiem kto jest kim i z kim.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ja jestem ciekaw jak to będzie jak już minie drugi rok rządów PO, które ma szanse dojśc do władzy i nic dobrego nie zrobi, bo napewno będą się sami chcili nachapać, bo będą przy korycie, czy wszyscy tutaj będą tak samo obiektywni względem PO jak "obiektywni" są względem PISu. Bo dla niektórych PIS jest be, dlatego że to tylko PIS no i tak jest modnie nienawidzieć PIS.
Ale się zaraz wszycsy na mnie rzucą...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Raul m twoim poście jest wiele prawdy ale powiedz mi która patria tak się nie zachowa - aktualnie nie mamy polityków którzy by tak sie nie zachowali a PO wydaje mi się mniejszym złem

P.S Jestem zwolennikiem PO :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Znalazłbym kilku którzy się tak nie zachowują np. Janusz Korwin-Mikke lub Wojciech Popiela :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Renegat, gadasz jak żona, którą mąż bije.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Renegat pisze:
Raul m twoim poście jest wiele prawdy ale powiedz mi która patria tak się nie zachowa - aktualnie nie mamy polityków którzy by tak sie nie zachowali a PO wydaje mi się mniejszym złem

i pewnie dlatego że każdy tak by sie zachował mamy to przyjąć jako normę?

PO nie wydaje mi sie wcale mniejszym. Mieli już szanse na rządzenie, jak szedłem 2 lata temu głosować to głosowałem na koalicje POPIS, ale oni się wypieli na wszystko bo chcieli wszystkie najlepsze stołki dla siebie i tu pokazali że wcale nie chodzi im o dobro kraju tylko kase. Dla mnie PO to temat zamknięty raz na zawsze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

raul0505 pisze:
bo chcieli wszystkie najlepsze stołki dla siebie

W zasadzie można tu postawić pytanie godne Hamleta:
Najlepsze stołki chciało PO, czy najlepsze stołki chciał PiS... oto jest pytanie :) na które prawdopodobnie nigdy nie poznamy odpowiedzi...

A może być zupełnie inaczej :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.