Dzisiaj jest 18 cze 2025, 19:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Cirko , co ty piszesz ? Rehabilitant wystawia diagnozy? To przekracza ludzkie pojęcie ! Nawet z tytułem profesora nie ma do tego prawa . Diagnoza to sprawa lekarzy . Tylko i wyłącznie lekarzy ! Pan Ś. miał prawo jedynie stwierdzić pogorszenie się stanu ruchowego pacjentki i poprosić o konsultację lekarza . Chyba że nie mial kogo . A to już sprawa do dyrekcji szpitala .

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
BYZDURA prawda jest taka, że po pacjentke przyjechała karetka pogotowia i została ona na wózku wywieziona do karetki, za która ani nie trzeba było płacić jakby sobie ktoś mógł pomyśleć że to taka taksówka full in one.

No wlasnie ty piszesz bzdury. Mi chodzi o dzien 09.09.2005, kiedy to maz zawiozl ja wlasnym samochodem do Bogatyni.
Karetka zostala przewieziona na neurologie dnia 16.09.2005 !!!! a to chyba roznica. Sam nie wiesz o czym piszesz.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

cirka pisze:
Z tym to juz wogole qrwa przesadziles....

Oj, ktoś się zdenerował - prawda w oczy kole?

cirka pisze:
Btw powiedziec to nie ta sama osoba co cirka.. te same ip nie oznacza tej samej osoby. !!

ale powinowactwo rodzinne jest, czyżby rozładowanie swoich problemów rodzinnych polegało na obrzucaniu kogoś błotem na forum? :roll:

I zaznaczam wszystkie kontrargumenty zostały napisane na podstawie relacji 3 osób i ich rodzin przebywających w tym samym czasie na sali nr 1, które wszystko widziały na własne oczy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Z tym jedzeniem to poprostu przesadziles i nie mam zamiaru tego dla ciebie lopatologicznie tlumaczyc. Skoro tego nie rozumiesz to glupi pozostaniesz. Przede wszystkim na samym poczatku napisane jest "nie jest to tylko moja opinia ale takze innych pacjentow, ktorzy tam przebywali, przebywaja".
Zadnemu z nas nie powiedziano aby wynajac wlasna taryfe aby pojechac do laryngologa. Nie wiesz o co chodzi z tym laryngologiem ??? to przestan zabierac glos w sprawie.
To jest moja ostatnia wypowiedz na tak idiotyczne uwagi.

Powiesz ze klamie ? zaprzecz temu, ze Natalka zostala zabrana przed zakonczeniem rehabilitacji, zaprzecz temu iz nie bylo cieplej wody 4 dni....etc.

Bylam widzialam, opisalam. Podoba sie lub nie. Czy znasz tylko cala sytuacje z opowiadan, nawet jesli z opowiadan kogos z rodziny. Pamietaj ze nie ma porownania jezeli sam bys widzial.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Szamo cirka ma racje jeśli sam tego nie widziałeś to lepiej się nie wypowiadaj bo niektórzy ludzie czasem dodają co nieco do swoich opowieści by coś upiększyć lub obrzydzić.Więc różnie to bywa.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cirko , opowiedz jak jest z tymi konsultacjami na rehabilitacji . To może być bardzo ciekawe , a jednocześnie pouczające czego można się spodziewać przebywając w placowkach służby zdrowia .

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

4 dni nie było ciepłej wody :shock: przerażające, a oni tą wodę sobie spod ziemi wydobywają? 8)

do reszty tekstu mam takie odniesienie, że chodze już na odwiedziny tam od 4 dni i żadnych papierków, zaniedbania pacjentów czy też zachaczania podbrudka doktora Śliwińskiego o sufit nie stwierdziłem. Wszak może i to dziwne, ale moja mama spędziła dzisiaj na konsultacji u "bossa" prawie 30 minut... widać kultura osobista ma też pewne znaczenie w odniesieniu się do pacjentów. Tak samo jak kultura wypwowiedzi co niektórych osób tutaj na forum 8)

Co do samej Natalki :D no jedno mnie ubawiło, obłożnie chora pacjenta w momencie odwiedzin znajomych koleżanek czy też kolegów "szczebiotała jak sikorka", albo ktoś ma jakieś dolegliwości, albo jest niezróważony psychicznie i potrafi tylko narzekać, bo to chyba na wstępnie powinniśmy rozgraniczyć.

Jagna tak tak, lubie kolorywozwać przeważnie na różowo... taka mała dygresja do poziomu wypowiedzi i wielozdaniowości Twoich postów.

Wszak nikt nie jest idealny bo też mógłbym w kilku kwestiach ponarzekać na oddział rehabilitacji, ale nie o to tutaj chodzi. Bardziej chodzi mi o "rzeczowe przekazanie faktów" pozostałej rzeszy użytkowników forum.zgorzelec.info

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wiesz szamo ja tam nie wiem czy ty lubisz koloryzować czy też nie oraz to czy twój ulubiony kolor to różowy nie wnikam w to. Chodziło mi o to jeśli nie widziałeś na własne oczy to lepiej się nie wypowiadaj bo jak niektórzy twierdzą twoje wypowiedzi lekko mijają się z prawdą.Ale nie mnie to osądzać bo ja się w tym czasie nie znajdowałam w centrum wydarzeń o których mowa między Tobą a cirką.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Szamo , dobrze stwierdzileś ! Chodzisz w odwiedziny już od 4 dni . Dyskusja na forum trwa o wiele dlużej . Można wysnuć wniosek , że miala pozytywny wplyw na stosunki na oddziale . Nawet na zachowanie pana Ś. Można pogratulować więc Forumowiczom . Ich wywody nie poszly na marne . Tylko na jak dlugo ? A co z pacjentami , ktorzy przebywali tyam wcześniej . Jak myślisz , czy obecne postępowanie personelu zwróci im ten czas gdy przebywali baz należytej opieki ? Czy ktokolwiek zadośćuczyni ich traktowaniu ? Co zmaże ich odczucia w stosunku do odbytej " rehabilitacji " ? Czy nie uznają tego czasu za zmarnowany ? Co z ich powrotem do zdrowia ? Jak zatrzeć ich wrażenia i przeżycia związane z pobytem w oddziale ? Człowiek to nie książka z której można wyrwać kartkę . Opinia o tym ośrodku już pozostanie i niestety pójdzie w Polskę . Czy masz pomysł na jej naprawienie ?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
Wiesz szamo ja tam nie wiem czy ty lubisz koloryzować czy też nie oraz to czy twój ulubiony kolor to różowy nie wnikam w to. Chodziło mi o to jeśli nie widziałeś na własne oczy to lepiej się nie wypowiadaj bo jak niektórzy twierdzą twoje wypowiedzi lekko mijają się z prawdą.Ale nie mnie to osądzać bo ja się w tym czasie nie znajdowałam w centrum wydarzeń o których mowa między Tobą a cirką.

No właśnie widziałem... jak już wspominałem uczęszczałem do ośrodka rehabilitacji przez 3 miesiące, teraz uczęszczam codziennie w odwiedziny od 4 dni i jakoś żadna z wypowiedzi cirki czy powiedziec nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. I jak na razie z relacji naocznych świadków, a przy okazji i moich to mija się z prawdą kilka innych osób wypowiadających się w tym temacie.

Po drugie zacznij czytać ze zrozumieniem, bo Ci to nie wychodzi za dobrze i czasem wczuj się w to co jest napisane, bo pewne rzeczy odbierasz w sposób całkiem przeciwny niż zamierzone były przez piszącego. :twisted:

kos pisze:
Szamo , dobrze stwierdzileś ! Chodzisz w odwiedziny już od 4 dni . Dyskusja na forum trwa o wiele dlużej .

Nadciągam z gratulacjami w sposobie przeglądania tematu i wczytywaniu się w poszczególne wypowiedzi. Widać, że potrafisz tylko zdawkowo przelecieć całość mając i tak swoje niezmienne zdanie. Uprzedzam po raz kolejny, drukowanymi i wytłuszczonymi literami. Do ośrodka uczęszczałem dwa lata temu przez 3 miesiące, na rehabilitację po operacji przecięcia wszystkich ścięgien, głównej żyły i głównego nerwu w nadgarstku prawej ręki. I stwierdzam, co zauważyłem: poziom ośrodka nie zniżył się, po dłuższym przebywaniu mojej rodzicielki i skutkach jej zabiegów będę mógł powiedzieć, czy uległ poprawie czy pozostał na poziomie sprzed dwóch lat.

kos pisze:
Można pogratulować więc Forumowiczom . Ich wywody nie poszly na marne .

MEDAL DLA NICH!!! :twisted: a raczej klapsa w cztery litery za swoje "wielkomieszczaństwo" i zadufanie we własnym ego.

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2005, 22:53 przez szamo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja swego czasu też bywałam w tym ośrodku i moje zdanie jest inne od Twojego.Do czego mam pełne prawo.
A to w jaki sposób ja odbieram i rozumiem pewne rzeczy to już moja indywidualna sprawa i do tego również mam pełne prawo!!!

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 0:02 przez Jagna, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

brawo. Juz widac pierwsze pozytywne efekty calego tego artykulu. Gratuluje tak dlugiej rozmowy z panem S.

Widocznie moj cel zostaje powoli osiagany, pan Ś zajmuje sie pacjentami. Szamo, zycze Tobie i wszystkim , ktorzy tam beda szybkiego powrotu do zdrowia.

W gwoli scislosci, bylismy bardzo kulturalni, lecz rozmowa wygladala tak:( Siostra weszla do gabinetu razem ze swoim
(S)ynem )
(S)-" Dzien dobry"
(pan Ś) - " Dzien dobry.. Jak pani sie nazywa??" - (po pieciu tygodniach pada takie pytanie??!!)
(S)- tu pada odpowiedz-.. Panie prof. czy beda jakies dodatkowe zabiegi na przykurcze w ramionach?"
Pan Ś - "Nie widze zadnej potrzeby" (przypominam, ze rece mogla podniesc na wysokosc klatki piersiowej)
(S) - " Gdzie moznaby bylo udac sie dalej? Jakie leczenie??
Pan Ś - "Cieszcie sie ze jest w stanie jakim jest" - patrzac w sufit.
Koniec rozmowy, na ktora czekali 2 godziny pod gabinetem.

I powiesz ze jest tu jakikolwiek brak kultury z naszej strony??

Skoro rozmawia po 30 minut z pacjentami, chyba zastanowil sie nad swoim postepowaniem i stara sie cos zmienic. Ciekawe tylko kiedy znowu wpadnie w rutyne.

Prawdopodobnie wad nie zauwazysz, skoro jestes dopiero 4 dni, po drugie przychodzisz juz tam po ukazaniu sie artykulu i przeczytaniu go przez ponad 1000 osob.

Btw. jezeli godziny odwiedzin 19-20 to nic nie zobaczysz i niczego sie nie dowiesz. Z opowiadan raczej tez nie, bo jezeli jestes na sali nr 1 to wiedz ze od anszego czasu ekipa sie zmienila. Sa tylko 2 pacjentki, ktore byly 3 dni jeszcze za naszego pobytu

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 0:02 przez cirka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Szamo , leżałeś w oddziele rehabilitacji , czy uczęszczałeś na zabiegi w trybie ambulatoryjnym ? To dwie inne sprawy ! Tu mowa jest o oddziale !!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

cirko szmo bywał w ośrodku jeszcze przed pojawieniem się tematu na formu.2 lata temu.
Patrz post z 19.09.2005.godz.21:45

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.forum.zgorzelec.info/regulamin.htm

polecam 8)

posty nie na temat do kasacji

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.