Dzisiaj jest 17 cze 2025, 22:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz napisał/a:

Cytuj:
Można wydać pieniądze na inne elementy, niż określone ściśle w złożonym projekcie po uzyskaniu zgody odpowiedniej instytucji. To tak na marginesie.

Ja wiem o tym, tylko cały czas chcę wiedzieć dlaczego zostały zwrócone pieniądze. Radny nic nie wspomina o przyczynie zwrotu pieniędzy!!!!! tylko zarzuca złe gospodarowanie pieniędzmi. Niech powie na co były przeznaczone te pieniądze!!!!!!

Grzegorznapisał/a:

Cytuj:
Weroniko kompleksy Tobą targają.

Nie targają mną żadne kompleksy. Jednak nie znasz się na żartach. :smt044

Na koniec naszej dyskusji przytoczę aforyzm chiński:
"Kto ma na języku miód,
często ukrywa pod nim piołun"

Grzegorzu nie musisz mi odpowiadać, chyba że będziesz wiedział odpowiedź na moje pytanie. :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

weronika pisze:
Niech powie na co były przeznaczone te pieniądze!!!!!!

No dobra.
Niech powie, jak wie.

weronika pisze:
Nie targają mną żadne kompleksy. Jednak nie znasz się na żartach.

Cieeekawe po czym wnioskujesz, że znam się na czymś, czy nie znam?
Nie wyciągam wniosków ponad te, które sama przytoczyłaś.
Zauważyłem, że często domniemasz lub wyciągasz wnioski po przeczytaniu kilku kartek z wielotomowego dzieła. Jeśli masz częście, w wypowiadanej na tej podstawie opinii, to zagraj w totka.

weronika pisze:
Grzegorzu nie musisz mi odpowiadać, chyba że będziesz wiedział odpowiedź na moje pytanie.

A jakie było pytanie?

P
G

jednak ...

Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, 7:53 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

no więc jak z tym kumoterstwem w powiecie zgorzeleckim. kroją kasę czy nie?

Tytuł:
VIP
VIP

ze strony głównej:
Cytuj:
Na stronie BIP-u Starostwa Powiatowego pojawiły się pierwsze oświadczenia dotyczące małżonków Ireneusza Owsika i Renaty Andrysz. W obu opublikowanych pismach adresowanych do Starosty Piotra Woroniaka znajduje się informacja o zawarciu umowy na publikację materiału promocyjnego w Gazecie Wojewódzkiej. "Wygląda na to, że wbrew temu co mówił Starosta obie osoby przyznały się do błędu. Skoro oświadczenia się ukazały, to oboje zgadzają się z tym, że świadczone przez małżonków usługi nie są ogólnodostępne. Idąc tym tokiem rozumowania, oboje zgodnie z ustawą powinni stracić stanowiska." - tłumaczy Wojciech Leszczyński, radny powiatowy. W załącznikach publikujemy materiały opublikowane na stronach BIP-u.

Tytuł:
obserwator
obserwator

W piśmie do Starosty Pani Dyrektor popełniła błąd stylistyczny. Jest to oficjalny dokument składający się z jednego zdania, a takie błędy nie powinny się zdarzać. Kto to sprawdza?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przy takich układach (starostwo, awanse-lądowanie) to i zapewne będzie inna gaża niz miał poprzednik. Przecież czego się nie robi dla "przyjaciół". Za jakiś czas okaże się że różnica między płacami (były a obecny kierownik) będzie bardzo znacząca. Poziom życia trzeba utrzymać. A za czyje ? Za nasze pieniądze.

Tytuł:
rekrut
rekrut

jendrzej pisze:
W piśmie do Starosty Pani Dyrektor popełniła błąd stylistyczny. Jest to oficjalny dokument składający się z jednego zdania, a takie błędy nie powinny się zdarzać. Kto to sprawdza?

I co, mieli odrzucić bo zamiast kropek sa przecinki? nie bądź śmieszny...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jendrzej, wzrusza mnie przeogromnie Twoje nieskończone poczucie etyki, głęboka moralność i poczucie społecznej sprawiedliwości.
Niestety, muszę w tym miejscu przypomnieć Ci o czymś, co miało miejsce za czasów poprzedniego, SLD-owskiego Starosty, a mianowicie o czystej wody nepotyzmie.
Kwitł on sobie za wiedzą i pełną aprobatą Starosty, w jednostce, nad którą tak długo się rozwodzisz "rwąc sobie włosy z głowy", czyli właśnie w PCPR-ze.

Ówczesna dyrektor tej jednostki zatrudniła bowiem u siebie ...własnego syna i synową!!!

Lokalna prasa biła na alarm piętnując ową praktykę,... jednak poprzednie władze powiatowe nic sobie z tego nie robiły.
Sam o tym pisałem w jednej z gazet,... bez widocznych efektów ze strony władz Starostwa w postaci naprawy tej chorej sytuacji.

Dlaczego postanowiłem Ci o tym przypomnieć??
Z prostej przyczyny....
Zapędzając się w polityczną wojenkę może okazać się,..że piętnujesz coś, co jest jedynie maleńkim "pikusiem" w porównaniu do spraw, jakie miały wówczas miejsce. I które doskonale znasz!!! ;-)

Ps.
Jestem pewien, że pamiętasz przytoczoną przeze mnie historię nepotyzmu, poproszę więc o komentarz dotyczący tamtej sytuacji. ;-)

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 15:50 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ale przecież ten starosta miał być inny,ta rada powiatu miała być inna ,miało być transparentnie ,bez układów.A jak jest każdy widzi na podstawie ostatnich i nie tylko wydarzeń.Byle swój karman napełnić,byle swoi miękko wylądowali.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Widzę, że nie ważne czy ktoś ma pojęcie czy nie ma w danym temacie, ważne jest wciśnięcie swoich 3 groszy i robienie dymu. Proponuje żeby przed wypowiadaniem się w jakiejkolwiek kwestii dana osoba upewniła się albo zapytała czy ma rację a nie ocenia ludzi po tym co sama sobie zmyśli albo po tym co tu przeczyta.
Przeglądałem prawie całe forum i nie znalazłem złego słowa na teraźniejszą władzę PO albo na naszego Pana Burmistrza. Czy mógłby mi ktoś wskazać takowy artykuł?

Ludzie piszecie o starostwie i o roszadach tam, a nikt nie widzi roszad, które robi PO w spółkach miejskich i w miejscach gdzie ma władzę?? Kupcie sobie okulary:)

Widział ktoś może darmowy internet dla wszystkich w Zgorzelcu?? Miał się pojawić, ale ja jeszcze nie widziałem. Ale może źle szukałem... Któż obiecał takie "głupstwo"??

*niniejsza wypowiedz nie ma na celu oczerniać nikogo. Ma na celu zwrócenie uwagi na naszą główną władzę w urzędzie miejskim.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

napoleon2010 pisze:
Przeglądałem prawie całe forum i nie znalazłem złego słowa na teraźniejszą władzę PO albo na naszego Pana Burmistrza. Czy mógłby mi ktoś wskazać takowy artykuł?

"prawie" robi różnicę :roll:

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 22:33 przez tadam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 0:06 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Turku, może zastanówmy się nad tym, czym właściwie jest kumoterstwo??
Jak wiesz, dość uważnie obserwuję działalność jednostek samorządowych w regionie. Tematów dotyczących tzw. kumoterstwa mógłbym założyć tyle, ile jest samorządów w okolicy, ...mało tego, rozszerzyłbym je o wszelkiej maści spółki czy innego rodzaju jednostki organizacyjne.
Bez większego trudu sypnąłbym dziesiątkami nazwisk osób, które na długi czas, zanim zorganizowano konkursy na poszczególne stanowiska, już były de facto tymi "wygranymi". Lub zatrudnionymi tam, gdzie takich konkursów nie trzeba organizować, tzn. w jednostkach podległych samorządom.
Obawiam się jednak, że doszlibyśmy do zamkniętego kręgu absurdu...

Załóżmy, że zostajesz szefem j.s.t. Istnieje wakat na stanowisko, musisz więc zatrudnić odpowiednią osobę, taką, która posiada niezbędne kwalifikacje i najlepiej taką, której ufasz.
Zgłaszają się powiedzmy 3 osoby, w tym kolega którego znasz, cenisz,...któremu ufasz i który posiada niezbędne kwalifikacje.
Czy dlatego jedynie, że go znasz, powinien zostać automatycznie skreślony a wyboru dokonujesz pomiędzy dwiema pozostałymi osobami, bez względu na to, że ich kwalifikacje mogę być niższe od kwalifikacji kolegi???
Jeśli zatrudnisz kolegę/znajomego, natychmiast podniosą się głosy oskarżające Ciebie o kumoterstwo. Jeśli zatrudnisz jedną z pozostałych dwóch osób,...kolega oskarży Ciebie o dyskryminację ze względu na (uwaga!!!),..długoletnią znajomość. :P
Oczywiście mógłbyś zaznaczyć w ogłoszeniu o naborze na stanowisko, że ewentualni kandydaci muszą spełniać dodatkowo warunek braku jakichkolwiek powiązań rodzinno- towarzyskich z kimkolwiek z kręgu Twoich najbliższych współpracowników. Niestety, obowiązujące przepisy zakazują tego typu ograniczeń. :roll:

Jeśli jesteś osobą dość popularną - masz problem. W naszej stosunkowo niewielkiej społeczności niezwykle trudno o człowieka całkowicie nieznanego, takiego, którego zatrudniwszy jesteś w 100% bezpieczny od zarzutu kumoterstwa. Nawet jeśli nie znasz kogoś osobiście, to z całą pewnością zna go któryś z Twoich znajomych.

Cytuj:
...podejrzewam od razu, że jesteś ludkiem sterowanym przez starostwo, odnośnie poczynań burmistrza miasta są inne wątki a tu skupiamy się na Starostwie Powiatowym i ewentualnym kumoterstwie ;)

Napoleon2010, załóż po prostu nowy wątek, np.: "Kumoterstwo w Urzędzie Miasta",.. a cooo... ;-)
Albo np. w PWiK. Ostatnio będąc tam odkryłem dość zabawny przykład zatrudnienia członka najbliższej rodziny kogoś baaaardzo zbliżonego do obecnej władzy w mieście. :grin:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

napoleon2010 pisze:
Przeglądałem prawie całe forum i nie znalazłem złego słowa na teraźniejszą władzę PO albo na naszego Pana Burmistrza.

Żartujesz sobie z nas , prawda? ;)

napoleon2010 pisze:
Ludzie piszecie o starostwie i o roszadach tam, a nikt nie widzi roszad, które robi PO w spółkach miejskich i w miejscach gdzie ma władzę?? Kupcie sobie okulary:)

Zapoznaj się z tytułem wątku :|

przekorny pisze:
Napoleon2010, załóż po prostu nowy wątek, np.: "Kumoterstwo w Urzędzie Miasta",.. a cooo...

No właśnie :)

Poza tym witamy Nowego :) :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 0:07 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.