Dzisiaj jest 20 cze 2025, 0:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

szamo czy będziesz teraz kasował prawie wszystkie posty???
ten też usuniesz zapewne :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przeleciałem ten wątek, samemu nie zabierając głosu, gdyż nie mam (na szczęście ) żadnych doświadczen w kontaktach z dr, czy prof Śliw. Ponieważ jednak mam kilka uwag, więc po kolei.
Pierwsza rzecz, to niedobrze, że nie ma tutaj dotąd oficjalnego stanowiska samego obmawianego doktora, czy profesora :?: Ilość wypowiedzi, poziom emocji oraz waga społeczna tematu to argumenty, dla których pan dr czy prof nie powinien "olewać" dyskusji we własnym, dobrze pojętym interesie. A może Info powinno się do niego zwrócić z prośbą o zajęcie takiego stanowiska (może pan dr czy prof nie czyta forum zgorzelec.info) uważam, że uzasadnienie jest a forumowiczom się należy.
Druga rzecz. Nie sądzę, aby było dobrym zwyczajem, że Admin Szamo zabiera głos w dyskusji, opowiadając się po którejkolwiek stronie sporu (mógłby to przecież zrobić np pod innym nickiem). Nie można być bezstronnym arbitrem decydującym o tym, kogo napominać, kogo ostrzegać, jednocześnie będąc stroną w sporze. Albo - albo.
Trzecia sprawa.
Dla mniej zorientowanych w temacie a ciekawych, nie do końca jest jasne jak pan Śliwiński może być profesorem nauk medycznych nie będąc jednocześnie lekarzem. Czy tytuł profesora jest jedynie umownym tytułem (jak np w szkołach średnich w stosunku do nauczycieli) czy rzeczywistym, czy jest to profesor zwyczajny czy nadzwyczajny (dla mnie to ważne, bo chciałbym wiedzieć jak najwięcej o tym jedynym egzemplarzu tego gatunku w Zgorzelcu).
No i czwarta.
Nie wiem do końca jak to jest z tym ośrodkiem rehabilitacji, nasłuchałem się różnych legend, przyznaję, nie zawsze pozytywnych. Chciałbym mieć możliwie obiektywny obraz tej naszej placówki medycznej, pojęcie jak ona funkcjonuje, na jakich zasadach jest przez profesora Ś prowadzona, jeśli ma on w niej takie nieograniczone prawa. Czy to prywatny ośrodek, czy nie (podobno sklep medyczny na rogu W-wskiej i Konarskiego i pawilony przed Halą Sportową są prywatną własnością prof, czy dra Śliwińskiego). Jak to z tym profesorem jest: czy dobroczyńca, czy hochsztapler, czy może zwyczajny dobry fachowiec o nieco wybujałym poczuciu własnej wartości :?:

Tytuł:
rekrut
rekrut

woow :shock:

bardzo bogaty musi byc ten , ktory jest w posiadaniu tylu nieruchomosci...

Pelka

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
szamo czy będziesz teraz kasował prawie wszystkie posty???
ten też usuniesz zapewne :lol:

Jak dotej pory to zniknelo juz troche postow, SZAMO tak sie nie robi !
Niewydaje mi sie, aby ktos tutaj zamieszczal posty niezwiazane z tematem, moze one poprostu tylko tobie nie odpowadaja lub wydaja sie "niezwiazane" z tematem ?
A skoro sie juz powolujesz na regulamin to powinienes chyba chociazby zaznaczyc ktory punkt regulaminu zostal "zlamany" w danym poscie skoro "musi" on zostac wykasowany.
Z twego punktu widzenia to pewnie caly ten temat kwalifikuje sie pod 5 Pkt. Regulaminu?
Decydujesz sam o tym czy dany post zlamal regulamin? :evil:
Niewydaje mi sie aby to bylo obiektywne :?
:twisted:

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 19:52 przez Ktos, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witajcie!Od kilku dni czytam wspaniałą lekturę o Ośrodku "Rehabilitacyjnym".Nie jestem z waszych terenów.Przypomniałam sobie rozmowę z pewną panią z Warszawy. Otoż powiedziała,że miejscowi ludzie nie potrafią robić pieniędzy.W takim ośrodku gdzie w większości to rodziny pacjentów,przynoszący codziennie potrzebne srodki takie jak pampersy,papier toaletowy, a nawet bułki i chleb, aż się prosi aby postawić jakis kram.Mariusz napisał, że Zgorzelec to "kurort wypoczynkowy'bo pacjenci chodzą po zakupy lub do parku.A gdzie mają chodzić? Kiedy wyszłam pomiędzy zabiegami na ławeczkę bo byłam chodząca, rozmyślałam o swoich dzieciach, które zostały w domu.W pewnym momencie zobaczyłam dziecko leżące na kucyku. Ten widok uświadomił mi, dla kogo jest ten ośrodek.Iz tego chyba zasłynął.Płakałam nad losem tych dzieci z porażeniem mózgowym bo przecież to mogło byc też moje dziecko.Podobnie jak inni zaczęłam wychodzić do parku.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak juz określono, są tu relacje 3 osoób i ich rodzin przebywających w tym samym czasie na sali numer 1. Te osoby nie zmyślają.Szamo napisał o córce , która zjadała matki posiłek. Moge powiedzić, że to dopiero są bzdury. Na słynnej jedynce jest 6 łóżek. Czeba było słyszeć i widzieć jak to ktoś oznajmił. Trzeba było być w tym czasie.Serce sie krajało z żalu gdy córka prosiła mamę aby jadła.Gdy córka cieszyła się jak zobaczyła uśmiech na jej twarzy.Trzeba było widziec jak za każdym podaniem picia, mama dusiła się. Szamo, kim ty jesteś aby tak pisać ? Nie chciałam zabierać głosu ale nie mogę zgodzić się z niektórymi jak to określają faktami. Jesli chodzi o moją osobę, to wyjechałam z ośrodka z miłymi wspomnieniami ale tylko o rehabilitantach i zabiegach /trafnych/ To prawda. Miałam szczęście mieć gimnastykę pod nadzorem rehabilitantów. Bo nie ma co ukrywać, że tylko oni chyba się do tego nadają.Trzy pacjentki z sali 1 miały pecha i to w tym samym czasie.Jeśli chodzi o pielęgniarki -to temat na póżniej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mario napisałaś że wyjechałaś z ośrodka z miłym wspomnieniem tylko o rehabilitantach i zabiegach a co ze wspomnieniem o prof.Ś???Możesz się nim z nami podzielić???Będziemy wdzięczni za opinie spoza naszego miasta.
POZDRAWIAM :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mario, dziękujemy za zabranie głosu. Może odezwie się ktoś jeszcze z innego regionu , kto miał kontakt z naszym ośrodkiem ...

Tytuł:
VIP
VIP

w pierwszym poscie zamieszczonym przez uzytkownika powiedziec, na wniosek Osrodka Rechabilitacji usunieto tresc podwazającą autorytet osrodka i post przybral nastepujaca tresc:
Cytuj:
"Zacząć raczej wypada od szefa treść usunięta na wniosek Ośrodka Rechabilitacji w Zgorzelcu/regulamin pkt. 7
Pan prof. dr . n. med. nadzw. reh. pan Ś.

Nadmienie jeszcze ze 19.09.2005r. (poniedzialek) odbyłem spotkanie z Panem Śliwińskim, który wyraził swoje zbulwersowanie niniejszą dyskusją.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Nadmienie jeszcze ze 19.09.2005r. (poniedzialek) odbyłem spotkanie z Panem Śliwińskim, który wyraził swoje zbulwersowanie niniejszą dyskusją.

...i zapewne jest ponad tym by choć w krótkich słowach odeprzeć słowa krytyki...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ciekawe co go tak zbulwersowało?Mam nadzieję że jego własna postawa i praca oraz krytyczne uwagi na temat tego ośrodka. :roll: A tak poza nawiasem to ciekawa jestem usunietej treści :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Również chciałbym skomentować ten akapit

Cytuj:

nie jest to żadna informacja wnosząca choć szczyptę wyjaśnienia w podnoszone sprawy. Jeśli byłeś Szanowny Adminie, dane Ci było wysłuchać zbulwersowanego profesora, to się na miłość boską z nami tym podziel. Czy może obawiasz się, że dyskusja tak tu dziś wartka, po wyjaśnieniach doktora-profesora zemrze, jak na innych wątkach forum :?:

Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem dla wszystkich stron byłoby właśnie wyjaśnienie i zamknięcie sprawy. Bo inaczej, skutki jej rozdmuchiwania mogą odczuć również pacjenci ośrodka (w sensie negatywnym) a tego należałoby uniknąć. Czy profesor Śliwiński o tym nie pomyślał, czy uważa, że zniżanie się do poziomu forum i jego uczestników jest dyshonorem dla tytułu profesorskiego :?: Bo my ty wszyscy także jesteśmy zbulwersowani panie profesorze Śliwiński.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Czy ktolwiek liczy się z nami - szarymi ludźmi ? Nie będe odkrywczy jeśli stwierdzę że nie. Walimy głową w mur, wznosimy się na najwyższe poziomy elokwencji, błyskamy dowcipem, chamstwem, złośliwością i kupa...nic zero reakacji. A jeśli już naciskany wydusi z siebie parę słow to odpowiedź jest mętna, bufoniasta i nic nie wnosząca (sprawa sieciuch.com). Zapewne i tak będzie z tym wątkiem i jeśli się doczekamy odpowiedzi będzie utrzymana w podobnym stylu.
Najgorsze jest to że wszyscy krytykowani na tym formum uważają że to jest jakiś atak niewdzięcznych i wrednych krytykantów, którym zależy tylko i wyłącznie na oczernieniu tego czy tamtego. Nie potrafią spojrzeć na swoją działalność i po prostu powiedzieć : Tak, to zawaliliśmy, to nie nie działa najlepiej ale postaramy się to naprawić. Smutne to.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dokładnie zgadzam sie z kolegą krytycznym my nikogo nie oczerniamy (przynajmniej ja) my wyrażamy tylko swoje zdanie na ten temat i mówimy o tym co nam się nie podoba i co trzebaby było naprawić. Żeby ktoś to wreszcie zrobił i aby było tak jak kiedyś.

A czy ty Aleksandrze możesz podzielić się z nami przebiegiem rozmowy z doktorem Śliwińskim czy te informacje były tylko dla Ciebie???
POZDRAWIAM :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak myślicie , dlaczego nasza dyskusja pozostaje bez echa osob których dotyczy ? Czy to pogarda dla nas maluczkich ? A może brak kontrargumentow ? Może zainteresowani boją się , że jakiekolwiek tłumaczenie wywoła burzę następnych zarzutow . Czyżby to byl wierzcholek gory lodowej ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.