Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Przypominam, ze złożyłem pisemny wniosek o zabezpieczenie w budżecie miasta kwoty 50.000 zł na FPG.
Czy coś zaproponuje BM zobaczymy, projekt budżetu zgodnie z obowiązującym terminarzem musi powstać do 15 listopada. Czy powstanie zobaczymy, bo jak wiecie z prawem w ekipie rządzącej miastem nie jest najlepiej.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Czy coś zaproponuje BM zobaczymy

Nikos, co z pieniędzmi miasta na Festiwal Grecki?

Czy miasto zabezpieczyło satysfakcjonującą Cię kwotę na organizację festiwalu?

P
G
i .....

Tytuł:
rekrut
rekrut

"nikos"

Cytuj:
Rozmowy trwają i jak wszędzie mówię, powinny się one skończyć do końca roku.

Nikos, mamy już Nowy Rok, jak zakończyły się rozmowy. Ile miasto przeznaczyło na FPG? :smt026 :smt026

"Marko"

Cytuj:
złożyłem pisemny wniosek o zabezpieczenie w budżecie miasta kwoty 50.000 zł na FPG.

To ile zabezpieczono w budżecie miasta??? :P
Nikos, czy w tym roku będzie FPG??? :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Uprzejmie informuję iż nie mam żadnych informacji czy burmistrz przewiduje dofinansować FG.W jego budżecie na imprezy jest kwota 330.000 zł.A może się mylę.W ubiegłym roku proponował 10.000 zł.nawet nie odpowiedziałem.Z tego co wiem nie było o tym ani słowa na ostatniej w tym roku sesji budżetowej/czytałem na forum/.Radny Wolanin informował wcześniej o złożonym wniosku ,ale z tego co widać nawet na sesji o nim nie zapytał.Więc na dzień dzisiejszy z informacji z forum dowiedziałem się ze na sesji budżetowej w Powiecie zabezpieczono 50.000 zł.
Więc festiwal powinien się odbyć minimum jeden dzień.
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
na dzień dzisiejszy z informacji z forum dowiedziałem się ze na sesji budżetowej w Powiecie zabezpieczono 50.000 zł.

Chyba forum to lipne źródło informacji http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A czy ten festiwal nie jest odgrzewanym kotletem?

Czy nie lepiej zmienić jego formułę, unowocześnić, sprawić by był bardziej atrakcyjny dla mediów, sponsorów, a co za tym idzie dla władz?

Wierzę, że muzyka grecka to nie tylko Demis Russos, którego osobiście bardzo szanuje.
Przecież Grecja to też muzyka współczesna, ambitna, dobra muzyka elektroniczna, rock...

Nawet największe wydarzenia kulturalne, choćby PPA zmieniły z czasem formułę. Moim zdaniem to samo należy zrobić z tym Festiwalem.

Panie Nikosie proszę zaproponować program, pokazać że można stworzyć coś ciekawego.

Jeżeli będzie atrakcyjny obiecuję podpisać się pod festiwalem obiema rękoma, a nawet wyjść na ulicę i własną piersią bronić wydarzenia.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bezstronny
Panie Nikosie proszę zaproponować program, pokazać że można stworzyć coś ciekawego.

Jeżeli będzie atrakcyjny obiecuję podpisać się pod festiwalem obiema rękoma, a nawet wyjść na ulicę i własną piersią bronić wydarzenia.

Witam
Ja nic nie będę przedstawiał i pokazywał wirtualne jakieś programy, dopóki nie mam środków.
Jak myślisz, czy na Dni Zgorzelca i Jakuby organizatorzy jeszcze nie wiedzą ile mają przeznaczone na organizację?.
Oni mogą już przedstawić program bo wiedzą na co ich stać.
Ja żył i włosów i z głowy nie będę na pewno wyrywał.
Uda się to zagramy ponownie 13 raz .Nie uda się to niech się martwią inni, którzy niebawem będą rozliczani.Społeczeństwo na pewno będzie czekało na odpowiedz.
Już ją zresztą wszyscy od trzech lat znają.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 13:04 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Panie Nikosie,

miałem w życiu przyjemność zrobić parę imprez.
Pozyskiwanie środków zawsze zaczynaliśmy od propozycji dla sponsorów. Przecież w ciemno nikt pieniędzy nie daje.

Oczywiście były to imprezy we Wrocławiu, więc od realiów Zgorzelca odległe.
Chociaż jeżeli Festiwale na kilka tysięcy osób można tak robić to dlaczego nie FPG?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Turek, od jakiś nieco ponad dwóch lat jedziesz sobie po tym festiwalu z widocznym upodobaniem. Masz oczywiście prawo uważać, że nie jest on czymś szczególnie porywającym,.. lub po prostu muzyka tam serwowana nie odpowiada Twoim gustom.

Zauważ jednak, że frekwencja na FPG jest wciąż niezmienna - ludzie przychodzą tam, siedzą sobie słuchając greckiej muzyki, później jakiś znanych, polskich artystów po czym rozchodzą się do domów - by w następnym roku znowu odwiedzić festiwal.
Wkurza Cię wydatkowanie na tą imprezę środków z miejskiego budżetu, choć jest skierowana do wszystkich mieszkańców miasta, podobnie jak Jakuby czy Dni Miasta.
Mogłaby oczywiście zniknąć z mapy zgorzeleckich imprez, ale zapewniam Ciebie, że w to miejsce nie pojawiłoby się NIC.

Mnie dużo bardziej wkurza nieracjonalne wydawanie miejskich środków na rozmaite pomysły burmistrza, jak nowa hala sportowa, na którą, jak zapewne wiesz, wyciekło z miejskiej kasy grubo ponad MILION złotych, z których nikt nic nie ma,... czy choćby na burmistrzowy "DARMOWY INTERNET" - z którego korzysta niewielu - za grube pieniądze należące do nas wszystkich...

Burmistrz przed wyborami zobowiązał się do uruchomienia darmowego internetu dla mieszkańców. Po trwających jakieś 2,5 roku "gruntownych i szczegółowych" analizach,.. w końcu uruchomił to coś, czego nie nazwałbym nawet namiastką wypełnienia przedwyborczych deklaracji.
Czy wiesz, że uruchomienie dwóch punktów "darmowego" internetu w mieście kosztowało nas ok. 300 tys. zł.,... a na dzień dzisiejszy korzysta z niego nieco ponad.. 100 osób.

Jeśli dodasz do kwoty o której wspomniałem dodatkowe środki, przeznaczane na obsługę internetu,... to okaże się, że z miesiąca na miesiąc kwota ta gwałtownie rośnie.

Tak więc jeśli dbasz tak bardzo o to, żeby z kasy miasta nie wypływały środki na, Twoim zdaniem, niepotrzebne rzeczy jak np. organizacja FPG, rozejrzyj się może uważniej,.. a przekonasz się, że burmistrz w trakcie pełnionej przez siebie funkcji wydał kwoty, które już zapewne się nie zwrócą, a które łącznie zapewniłaby np. organizację FPG przez najbliższe,... 20 lat. :smt028
I z którego, co byś o nim nie powiedział,... czerpała przyjemność spora grupa mieszkańców - słuchająca koncertów w przeszłości i chcąca ich wysłuchać w przyszłości. :-?

Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, 0:34 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

W pełni podzielam zaprezentowaną opinię!!!!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 13:06 przez turek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Turek

Cytuj:
Od jakiś nieco dwóch lat bronisz festiwalu z widocznym upodobaniem, wynikającym prawdopodobnie z racji wykonywania Swoich zobowiązań wobec pracodawcy, czy stałeś się również rzecznikiem Nikosa? :roll: Jeszcze nie tak dawno sam jechałeś po tym festiwalu z upodobaniem... no ale wtedy nie pracowałeś tam gdzie dziś i pracodawca nie miał z FPG wiele wspólnego :oops:

Ależ Turku, Nikos stał się moim pracodawcą, i stąd moja obrona FPG. Ty natomiast wywalasz hektolitry pomyj na FPG, ponieważ tak nakazał Ci właściciel spółki w której pracujesz, czyli burmistrz miasta - a ponieważ trzęsiesz portkami z powodu możliwości utraty pracy - wiernie i bez najmniejszej oznaki sprzeciwu wypełniasz jego polecenia. ;-)

Stronniczość Twoich wypowiedzi jak również poważny "ubytek" argumentów w które je wyposażasz mocno mnie niepokoją, Turku. :grin:
Ponadto, czego nie da się nie dostrzec, ostatnio dość często powtarzasz, że "ktoś komuś coś nakazał, i stąd taka a nie inna wypowiedź".
Czyżby własne, przykre doświadczenia, kazały być Ci tak podejrzliwym??? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
tu Pokazałeś Drogi Nikosie, jak bardzo w rzeczywistości zależy Ci na tym festiwalu

Turku, Bardzo Cię proszę nie zabieraj głosu w temacie, który jak zauważułem, nie jest Ci najlepeij znany.
Turku co do umiejętności organizowania festiwali, to chyba osoba Nikosa nie podlega dyskusji.
Jego umiejętności są niepodważalne.

turek pisze:
Jak nie dadzą pieniędzy, to niech się inni martwią

Turku dalej o planowaniu.
Może wg Twoich realiów należałoby przedstawić sponsorom, że na festiwalu będą wielkie gwiazdy greckiej kultury, pójść do sponsorów i mamić ich obiecankami, ściągnąć jakieś pieniądze a potem powiedzieć, że za mało daliście i w związku z tym będzie po mojemu i będą tacy a nie inni wykonawcy oraz festiwal będzie trwał tyle dni a nie tak, jak przedstawiono.
Turku Ty postępujesz dokładnie jak R. Gronicz.
Żądasz aby Nikos wiele obiecał a potem maiłbyś pożywkę aby na nim jeździć.
Prawdopodobnie jutro za nie zostawiłbyś na nim suchej nitki i histerycznie rozdzierałbyś szaty.
Turku uwierz mi, że na Festiwalu Grecji Zgorzelec naprawdę zarabia.
Turku Festiwal Grecji jest potrzebny mieszkańcom.
Turku ilość widzów świadczy o poparciu tej imprezy.
Uwierz, że ludzie nie przychodzą tam dlatego, że ktoś im każe.

P
G

jeszcze 304 dni ... i ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 13:08 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.