Dzisiaj jest 18 cze 2025, 12:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Europamarathon
VIP
VIP

oto treść listu jaki przysłał "mieszkaniec Zgorzelca":

Cytuj:
Witam

Z waszych relacji wynika, że ten bieg to nic innego jak sama słodycz dla miasta, jednak prawda jest zupełnie inna. Otóż co do samego biegu to nie mam nic przeciw, sam kiedyś biegałem długie dystanse. Ale chciałbym wiedzieć kto był organizatorem tego biegu po polskiej stronie, i kto podjął wspaniałą decyzję, żeby zamknąć miasto (Zgorzelec) na około 1,5. Przecież to jest skandal, żeby w niedzielę nie można było przejechać z jednego końca miast na drugi. Zamknięcie obwodnicy i głównych ulic w mieście nie pozwoliło wydostanie się z miasta w kierunku Bogatyni. No i wyrazy szacunku dla Firmy ochroniarskiej SECURYTY SCORPIO %u2013 wiedziałem, że wiele od tych panów nie można wymagać oni mają tylko groźnie wyglądać, a w głowie sama sieczka %u2013 żadnych mądrych pomysłów, no ale po podstawówce czego tu wymagać %u2013 mniej komunikatywnych ludzi to chyba tylko na cmentarzu można szukać.
Nie liczę na to że mój mail będzie gdzieś opublikowany, bo przecież w Zgorzelcu krytyka nie jest mile widziana.
Bardzo proszę o informację, do kogo miałbym złożyć najserdeczniejsze podziękowania za zorganizowanie mi 1,5 godzinnej sesji w samochodzie w centrum miasta w niedzielę rano.

Z wielkim podziękowaniem
Zadowolony z władz mieszkaniec Zgorzelca

Czy ktoś mial podobne problemy w tym czasie z poruszaniem się po naszych drogach ?

Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 18:50 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Aleks litości..czy zamierzasz publikować każdy bzdet ?

Tytuł:
VIP
VIP

W sumie to powiem tak: straż miejska nie przekazała do mediów żadnej informacji o tym, że tego dnia wystąpią utrudnienia w ruchu, a duża część miasta była wykorzystana do biegu. Inna sprawa to że jechałem jakoś o 11 z domu to mnie koło mostu zatrzymała policja i elegancko były zrobione przekierowania i objazdy tak, aby się przedostać na inny koniec miasta i poinformowali, że mogę jechać przed Radomierzyce albo Jędrzychowice.. w Zgorzelcu tego nie zauważyłem, ale mi to nie przeszkadzało...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Drogi adminie już się tak nie czepiaj tej straży miejskiej. Przecież na swojej stronie podawałeś że będą utrudnienia w ruchu. Czyli skądś informacje posiadałeś. Uważam że temat jest bez sensu.

Tytuł:
pismak
pismak

Nie zgadzam się, by sie nie czepiać.
Nie jestem pewny, czy aby TYLKO SM jest za taki stan odpowiedzialna.
Miałem podobne doświadczenie z Europamathonem - w ubiegłym roku. Wiem, jak jest to wkurzające. Gdy człowiek natrafia na przypadek nie do przewidzenia, zdarzenie losowe, wypadek drogfowy- siła wyższa. Natomiast-gdy natrafia na przypadek indolencji organizacyjnej - to ciśnienie krwi się podnosi do niebezpiecznego poziomu. Kto się interesuje/-ował, wiedział mniej więcej,jak bieg jest pokierowany, i w jakich godzinach.Wiedział, czego się spodziewać. Dla nie do końca zorientowanych/nie czytających go z uwagą, sam afisz z ogłoszeniem o biegu- niewiele znaczył. Był/jest taki piękny rozrysowany plan biegu (wprost -MAPA)!!, dlaczego ta mapa nie została rozplakatowana???? Chyba Bog tylko wie. Była? Ja nie widziałem. Uważam,że za SŁABO protestujemy(!) przeciw taki partactwom organizacyjnym. Przy okazji odsłaniania tablic na Moście JPII, była już mowa o "zagraniach" Policji i SM. I co?? I nic!!! I była tam mowa o trasie biegu, i o rozgłoszeniu planu biegu. i ostrzeżeń. I co? I nic! I sprawa się powtrza. Polak mądry -po szkodzie? Nie! [b]Polak głupi przed szkodą, i głupi -po szkodzie![/b]

Ja przezornie samochodem w niedzielne przedpołudnie się nie ruszałem. Pamiętajc, co mnie spotkało w ubiegłym roku. Wyjecjłem se z domu, i musząc pilnie powrócić, jeżdziłem polnymi drogami, trzy razy natrafiając na niekumatych mundurowych.Którzy przejechać POPRZECZNIE przez zablokowaną drogę -nie pozwalali.
W czym problem, by takim POPRZECZNYM ruchem sterować,niczym policjant na skrzyżowaniu?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Krytykowanie to trudna sztuka. Czasami uprawiana jet dla samej sztuki. I powoli, drogi z_drw dryfujesz w tym kierunku. Uciekają Ci, że tak powiem prawdy obiektywne. Nie da się zorganizować biegu po mieście, nie zamykając jego ulic. Tak się dzieje na całym świecie, łącznie w maratonem nowojorskim. Nie robi się tego by urudnić życie ludziom, tylko by zapewnić bezpieczeństwo uczestnikom. Postępujesz w tej chwili w myśl zasady : Chcesz uderzyć psa, kij się zawsze znajdzie. Nie da się też wszystkich poinformować i nie da się również zadowolić wszystkich. Krytyka ważna rzecz, budująca i inspirująca jednak nie można się dać zwariować, czego sobie i Tobie życzę.

Tytuł:
pismak
pismak

Masz rację, nei da sie powiadomić WSZYSTKICH. I z tego można ( a nawet należy) się rozgrzeszyć.
Ale: (!) tylko wtedy, gdy bezstronnie się oceni, że dołożyło się NALEŻYTYCH starań, by tego powiadomienia dokonać.
I tyle. Bo co więcej pianę bić?
Nie dołożono NALEŻYTEJ staranności w tym powiadamianiu(moim zdaniem) bo:
- nie wywieszono (ISTNIEJĄCEGO przecież!) planu zamknięcia ulic na KAŻDYM słupie ogłoszeniowym w mieście( nie jest ich tak dużo -koszt nieduży)
- pkt z ODPOWIEDNIM wyprzedzeniem
- nie dano ramek ogłoszeniowych w lokalnych gazetach, (a nawet w Wyborczej -czemu nie?) z w/w planem
i pewnie jeszcze kilka nie, (ale nie jestem pewien, więc nie piszę)
Obsługa blokująca nie ma szczegółowych wytycznych ( w konkretnych miejscach) ja ma działać -tak było w roku ubiegłym.
Wiedzieli, że mają BLOKOWAĆ.
I nie piszę tego li tylko po to, by dołożyć organizatorom.
Jak błedów nie będzie, nie będzie pisania.

Niedawno komuś radziłęś poprawić umiejetność czytania ze zrozumieniem.
Sztukę tę posiadasz z pewnością, więc zapytam:
- w którym miejscu napisałem, żeby ulic NIE zamykać w czasie biegu, lub
- w którym miejscu napisałem,by biegi np. nie organizować?
Cytuj:
Nie da się zorganizować biegu po mieście, nie zamykając jego ulic.

Twój nick przeczy Twoim wypowiedziom.
Może przynajmniej na drugie masz "aprobant"
by uzasadnić twe nie_krytyczne stanowisko :) ??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

z_drw pisze:
Twój nick przeczy Twoim wypowiedziom.
Może na drugie masz "aprobant" :) ??

Tia... Nie zawiodłeś mnie. Tak się zastanowiłem czy mój nick wzbudzi Twoją reakcję. Wzbudził. Więc spieszę z wytłumaczeniem krytyczny nie równa się nawiedzony. Potrafię przyjąć do wiadomości fakty, zanalizować je na spokojnie, zważyć je, przyjąc inny punkt widzenia i jeśli uznam, że są słuszne zmienić ocenę sytuacji. Nawet jeśli jest to niepopularne, bo nie wpisuję się w ogólny trend udowadniania winy za wszelką cenę.

Edit : Niemcom, przydażyło się coś znacznie gorszego z powodu porywistego wiatru zawaliła się brama : http://www.faktuell.de/content/view/220/9/ Bardzo poważnych obrażeń doznała jedna z organizatorek. Kogo winić ? Organizatorów ? Wiatr ?

Tytuł:
pismak
pismak

Różne sa oceny. I różni ludzie je prezentują.Moja-jest krytyczna.
Bo wiem,co przyzywałem w ubiegłym roku.
Pani ze SM (w ubiegłym roku) na moje zastrzeżenia o niedostatecznym poinformowaniu, odpowiedziała mi:
"Ale przecież daliśmy ogłoszenie - do telewizji lokalnej!"
Bez komentarza.
Swoje oceny żeśmy wyrazili. Są różne, jak różni sa ludzie.
I chyba można na tym zakończyc.Ja się na nikogo nie gniewam za to,że ma odmienne zdanie.
Wiem,wiem, ty też jesteś od tego bardzo daleko, wiem... ;)

Choć obrazowy język odpowiedzi mógłby sugerować jakieś szczególne zainteresowanie w gloryfikowaniu,a przynajmniej -wybielaniu.
Np "dryfowanie" czy też "stan nawiedzenia".
Przecież wypowiedzi gościa, który "dryfuje w niewłaściwym kierunku" lub zbliża się już do stanu"nawiedzenia" można traktować z przymrużeniem oka,nieprawdaż?

O nicku to był żart. Wyczułeś go, mam nadzieję.
No i co jeszcze- cieszę się,że "nie zawiodłem".

Czytam Twoją www.
ascetyczna w formie, ale treść ciekawa. Niekoniecznie ze wszystkimi wypowiedziami sie zgadzam, co nie znaczy- że śpieszę z krytyką.

Cytuj:
Potrafię przyjąć do wiadomości fakty, zanalizować je na spokojnie, zważyć je, przyjąc inny punkt widzenia i jeśli uznam, że są słuszne zmienić ocenę sytuacji. Nawet jeśli jest to niepopularne, bo nie wpisuję się w ogólny trend udowadniania winy za wszelką cenę.

Brodzenie pod prąd jest niełatwe, jest niepopularne.
Ale brodzenie pod prąd dla samego sprzeciwiania się, jest samobiczowaniem.
Więc nie przekonuje mnie "nie wpisywanie się w ogólny trend udowadniania winy za wszelką cenę" w przypadku,gdy wina jest ( w moim mniemaniu) ewidentna.
Ja przedstwiłem swe argumenty -przeciw.
Podaj swe ARGUMENTY przeciwko moim, że była dostateczna informacja.

Cytuj:
Edit : Niemcom, przydażyło się coś znacznie gorszego z powodu porywistego wiatru zawaliła się brama : http://www.faktuell.de/content/view/220/9/ Bardzo poważnych obrażeń doznała jedna z organizatorek. Kogo winić ? Organizatorów ? Wiatr ?

Organizatorów - i na pewno za to odpowiedzą.
Wiatr jest żywiołem przyrody, nie nadzwczajnym,boskim.
I można /należy go przewidywać. Gdyby można było tak łatwo tłumaczyć takie wpadki, byle tablica ludzi by zabijała na kazdym kroku.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Masz rację, nei da sie powiadomić WSZYSTKICH
tak się czasem zastanawiam, czy w ogóle dokłada się starań, aby jednak powiadomić jak najwięcej mieszkańców miasta, no i tych przejezdnych. I nie tylko o maratonie, zamknięciu ulic itp. Czy ktoś w mieście odpowiedzialny za informację (jest ktoś taki? ) zadaje sobie trud, aby przeanalizować, jak ten problem w podobnych przypadkach rozwiązać? Nie ma mediów, które docierają do wszystkich, może radio byłoby optymalnym rozwiązaniem? plus plakaty na słupach dwa dni wcześniej i pewnie sytuacja byłaby lepsza, niz jest?
Póki co mamy już Informację Turystyczną, i może to pierwszy krok w kierunku zmian na lepsze.

I jeszcze:
parę już razy czytam taki tekst admina:
Cytuj:
oto treść listu jaki przysłał "mieszkaniec Zgorzelca":
i zastanawiam się, dlaczego "mieszkaniec Zgorzelca" używa pośrednictwa, skoro może sam umieścić swój tekst na forum?

Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 15:55 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

do z_drw
idąc miastem przeczytałem plakat o zakończeniu etapu wyścigu kolarskiego i od razu spieszę Cię poinformować że w piątek między godz. 16 a 17 będą utrudnienia w ruchu drogowym - ulice: Łużycka, Warszawska, Dąbrowskiego, E. Plater, Armii Krajowej, Słowiańska, Andersa, Reymonta

zapomniałem dodać że w piątek 9 czerwca

Tytuł:
pismak
pismak

gumek pisze:
do z_drw
idąc miastem przeczytałem plakat o zakończeniu etapu wyścigu kolarskiego i od razu spieszę Cię poinformować że w piątek między godz. 16 a 17 będą utrudnienia w ruchu drogowym - ulice: Łużycka, Warszawska, Dąbrowskiego, E. Plater, Armii Krajowej, Słowiańska, Andersa, Reymonta

zapomniałem dodać że w piątek 9 czerwca

Przecudownie zadziałałeś!!!
Zapomniałeś jeszcze o czymś -że 10 i 11.06.06
na ul.Warszawskiej odbędą się mecze Street Ball.

Mnie powiadomiłeś pięknie. I jestem Ci wdzięczny.
Zrób teraz to samo ( tak samo skutecznie) względem WSZYSTKICH mieszkańców Zgorzelca , a z pewnościa etat w Strazy Miejskiej, lub Urzedzie Miasta masz zapewniony.
I pewnie nawet wysoko płatny, bo wiele pieniędzy te instytucje dzięki tobie -zaoszczędzą.

PS.
Hmmmmmm.....
Niektóre posty się dematerialiuzują? Bez śladu, czarodziejsko?
No to może ten, kto je usuwa, swe czarodziejskie działanie wywrze też i na tego z dyskutantów, który używa argumentów ad personam ??

Tytuł:
VIP
VIP

Kolejna edycja EUROPAMARATHONU już w niedzielę 25 maja.
Informacja na stronach UM:
http://www.zgorzelec.eu/aktualnosci/akt ... gowym.html
żadnej mapki, trasy, zamkniętych ulic, tylko opis /nie każdy przyjeżdżający do Zgorzelca, albo przejeżdżający przez miasto zna nazwy ulic/, przydałoby się nieco wyobraźni :|
Wpisał: Roman Latosiński / Naczelnik WPWZ (oczywiście nie powyższy tekst, tylko informację na stronach www.UM :grin: )

Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 12:25 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rok temu na chwilę wyjechałem ze szkoły do domu po ważne notatki. Utkwiłem w korku na prawie dwie godziny. Miasto było całkowicie nieprzejezdne. Ciekawe czy w tym roku będzie tak samo?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
żadnej mapki, trasy, zamkniętych ulic, tylko opis /nie każdy przyjeżdżający do Zgorzelca, albo przejeżdżający przez miasto zna nazwy ulic/, przydałoby się nieco wyobraźni :|
Wpisał: Roman Latosiński / Naczelnik WPWZ

Bombas, czepiasz się. Wiesz za to dzięki UM Zgorzelec, że ANURA S.A przejmuje "Żabka Polska S.A".

Ciesz się Żabką, toć to wielki świat jest.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.