zgolek8 pisze:
Były prezes centrum, tak jak były prezes MPGK, sumiennie wypełniali swoje obowiązki a tu - bach i ze stołka
Żarty się Ciebie trzymają.
zgolek8 pisze:
No a na starostwie powinien znajdować się szyld "Tu lądowanie".
Coraz śmieszniej.
A niby to mnie zarzuca się cynizm.
zgolek8 pisze:
Gdyby na stanowisko zostałaby wybrana osoba przez czyste wybory to inaczej by sie potoczyła jej kariera.
Niby konkurs? To za proste dla naszych aktualnie pełniących władzę.
A skąd kolesie władzy mieliby otrzymywać pieniądze?
lampek pisze:
Nie wiem o co tyle zamieszania z tym eks-prezesem? Przecież jak obejmował te stanowisko to nikt artykułów nie pisał, że politycznie..
Wyobrażacie sobie, jak będzie jeszcze jedna hala?
Jeszcze jedno stanowisko do brania pieniędzy.
Zastanawiam się jednak, czy w Janikowie nie znajdzie się jakiś lokal, gdzie będę mógł żyć normalnie, bo w Zgorzelcu to mnie zarżną podatkami na wynagrodzenia dla kolesi pokroju nieudaczników, o których wypisujemy tutaj całe prace doktorskie.
Dodatkowo, jeśli planuje się nową halę i wyrzuca się z niej otaczającą infrastrukturę aby tylko koszty zmniejszyć, to powstanie JAJO, które nijak nie będzie się wpisywać w miasto a dla mnie to będzie krowa, która wydoi z nas pieniądze a nie przyniesie żadnych korzyści.
Pisałem już wcześniej, że hotel przy hali to nierozerwalna para. Pozostałe obiekty również.
Wg mnie niskie pobudki kierują rządzącymi, którzy zeszli już z wartości hali równiej 80 mln do 60 mln. Proponowałbym jeszcze pozbyć się ścian i toalet oraz parkingu a koszt zmniejszymy o dalsze 40 mln a jeśli halę przykryjemy dachem tylko w połowie, to akurat zamkniemy się w wirtualnej kwocie 20 mln, które ponoć są ale ja ich nie widziałem, bo jeśli byłyby to prawdopodobnie widniałyby zadysponowane. A są? A Gdzie?
Czy w chwili obecnej są to tylko czcze przyrzeczenia groniczopodobnych polityczków?
P
G
a więc…