Różne sa oceny. I różni ludzie je prezentują.Moja-jest krytyczna.
Bo wiem,co przyzywałem w ubiegłym roku.
Pani ze SM (w ubiegłym roku) na moje zastrzeżenia o niedostatecznym poinformowaniu, odpowiedziała mi:
"Ale przecież daliśmy ogłoszenie - do telewizji lokalnej!"
Bez komentarza.
Swoje oceny żeśmy wyrazili. Są różne, jak różni sa ludzie.
I chyba można na tym zakończyc.Ja się na nikogo nie gniewam za to,że ma odmienne zdanie.
Wiem,wiem, ty też jesteś od tego bardzo daleko, wiem...
Choć obrazowy język odpowiedzi mógłby sugerować jakieś szczególne zainteresowanie w gloryfikowaniu,a przynajmniej -wybielaniu.
Np "dryfowanie" czy też "stan nawiedzenia".
Przecież wypowiedzi gościa, który "dryfuje w niewłaściwym kierunku" lub zbliża się już do stanu"nawiedzenia" można traktować z przymrużeniem oka,nieprawdaż?
O nicku to był żart. Wyczułeś go, mam nadzieję.
No i co jeszcze- cieszę się,że "nie zawiodłem".
Czytam Twoją www.
ascetyczna w formie, ale treść ciekawa. Niekoniecznie ze wszystkimi wypowiedziami sie zgadzam, co nie znaczy- że śpieszę z krytyką.
Cytuj:
Potrafię przyjąć do wiadomości fakty, zanalizować je na spokojnie, zważyć je, przyjąc inny punkt widzenia i jeśli uznam, że są słuszne zmienić ocenę sytuacji. Nawet jeśli jest to niepopularne, bo nie wpisuję się w ogólny trend udowadniania winy za wszelką cenę.
Brodzenie pod prąd jest niełatwe, jest niepopularne.
Ale brodzenie pod prąd dla samego sprzeciwiania się, jest samobiczowaniem.
Więc nie przekonuje mnie "nie wpisywanie się w
ogólny trend udowadniania winy za wszelką cenę" w przypadku,gdy wina jest ( w moim mniemaniu) ewidentna.
Ja przedstwiłem swe argumenty -przeciw.
Podaj swe ARGUMENTY przeciwko moim, że była dostateczna informacja.
Cytuj:
Edit : Niemcom, przydażyło się coś znacznie gorszego z powodu porywistego wiatru zawaliła się brama :
http://www.faktuell.de/content/view/220/9/ Bardzo poważnych obrażeń doznała jedna z organizatorek. Kogo winić ? Organizatorów ? Wiatr ?
Organizatorów - i na pewno za to odpowiedzą.
Wiatr jest żywiołem przyrody, nie nadzwczajnym,boskim.
I można /należy go przewidywać. Gdyby można było tak łatwo tłumaczyć takie wpadki, byle tablica ludzi by zabijała na kazdym kroku.