Dzisiaj jest 04 lip 2025, 6:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gkdful

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 15:31 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mam pewien pomysł. moze byśmy własnym sumpten tablice zmalowali np takiej tresci
"Miejsce pamieci narodowej
Tu leżą bezimienne ofiary nazistowskich oprawców
pochowanne w masowych mogiłach
1939-1945"

jak ktos ma np trochę farby, kto inny pędzel, a ktos inny kawał tablicy np z płyty pilśniowej to ja moge coś takiego wykonać i umieścic gdzie trzeba. co wy na to? - wiem, na razie to prowizorka - ale za to dobry chwyt "marketingowy"( troche nieszczęśliwie brzmi w kontekście) Zinfo mogło by z tego jakiegoś newsa sklecic i ruszyło by sie nieco.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gggk, c

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 15:31 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeśli myślimy o jak największym nagłośnieniu tej sprawy to pomysł z tablicą jest świetny. Tekst widoczny na niej może być nawet trochę bardziej agresywny i przykuwający uwagę. Wydaje mi się że oddziaływanie takiej tablicy na tego kto ją przeczyta byłoby bardzo duże.

Ciekawe tylko po ilu dniach tablica by "zniknęła".

Co do kwestii technicznych, myśle że czytelniejsze byłyby litery wyklejone niż malowane (chyba że malowane od szablonu).

Jakby co możecie na mnie liczyć.

pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

chkcgyfk

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rzeczywiście, tablica to minimum, od jakiego powinniśmy zacząć, które skądinąd pamięci pomordowanych się należy. I chyba dobrze byłoby technicznie przygotować się do narychtowania następnej tablicy, bo jeśli Viperowe przypuszczenia, że temu czy owemu zależy na tym terenie, się sprawdzą, to rzeczywiści trzeba się liczyć ze znikaniem tablic. A swoją drogą Vip, czy text: "Dziwi mnie nieco fakt, że niektórzy z członków naszej grupy mieli wgląd do tej mapy znacznie wcześniej niż ja i nie zauwazyli tych wszystkich rzeczy." to o mnie? Bo zacytowana przez Ciebie mapa to właśnie przytaczany przeze mnie plan miasta w skali 1:8000. Zastanawia mnie nieco, że w pomiarach w terenie wyszło Wam co innego, niż wynika z tego planu. Zakładam przy tym większą wiarygodność Waszych pomiarów, bo ja mogłem się pomylić przy przeliczaniu skali (co za cieć mailinowy nie podaje skali na planie...). Tak czy owak, w wyniku Waszych pomiarów sprawa okazuje się jeszcze pilniejsza. Co do sprzętu, to nie wierzę, by w zgorzeleckich czy okolicznych instytucjach lub firmach go nie mieli. Tylko gdzie dokładnie? Ma ktoś jakiś pomysł? Tyle ode mnie na teraz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ydk

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 15:32 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

moge sie podjac zrobienia tablicy na blasze i z profesjonalnymi naklejkami. wy robicie do tego stojak.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Po pierwsze witam forumowiczów. Często na forum zaglądałem ale dzisiaj dopiero wtrące się do dyskusji :D
Jeśli chodzi o pomiary na wyrobisku to moge pomóc GPS-em z dokładnością jednego metra, naniesieniem drogi przejścia w terenie na mapie skanowanej itd. Sprzęt w sumie amatorski ale sprawdzony w terenie i dokładny.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wdky

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 15:32 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

To jak co to to kontakt na priv to dam namiary na mnie żeby na forum tego nie podawać. Po południu i jutro jestem cały czas.

Tytuł:
VIP
VIP

a mozemy ustalic na TS tekst tablicy ?

ps. to jest swietne w przypadku Friedrich Anna , co wy na to ? moze wykorzystamy ajrona tez do tego , bylo by cudownie moc dokladnie ustalic gdzie co stalo bo przeciez punkty odniesienia i skale mapy tez mamy prawda ?

Tytuł:
VIP
VIP

jo, wykorzystać sprzęt na maxa :!:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Brawa dla Ajrona za odzew. ja za Was 3mam kciuki z Krakowa. Co do planu miasta i Viperowej niemożności zlapania pionu, to odzywa się we mnie zawodowy odruch ostrożności. Tzn na mój smak z planu wcale nie wynika, że na Stalagu ma powstać jakieś osiedle domków, o to trzeba by się dowiedzieć w UM kanałami takimi czy owymi. A co do działek na wyrobisku, to już wcześniej było wiadomo, że takowe bedą wytyczane, tylko jeszcze nie idą pod młotek. Dajcie koniecznie szybko znać na forum, co Wam wyjdzie z pomiarów. I równie szybko, co Wam wyszło z rokowań z UM, to wtedy będzie można zadzwonić do Wa-wy do wzmiankowanej przeze mnie wyżej komisji.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

:D
uwaga - dostałem takiego maila:

Szanowny Panie,

Z ogromnym zainteresowaniem przyjmujemy Pana kolejne informacje na temat przypuszczalnych miejsc
martyrologii znajdujących się na nieruchomości z naszego zasobu.

Decyzją Dyrektora Oddziału Terenowego AMW występujemy z oficjalnym pismem w tej sprawie (przekazując
jednocześnie Pana materiały) do Starosty powiatu zgorzeleckiego, Burmistrza Zgorzelca oraz
Wojewódzkiego Komitetu Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa we Wrocławiu.

Jednocześnie poinformowaliśmy o Pańskich spostrzeżeniach Biuro Agencji Mienia Wojskowego w
Warszawie, które zwróci się celem wyjaśnia tej sprawy do Instytutu Pamięci Narodowej.

Jesteśmy pełni uznania dla Pana działalności i jednocześnie informujemy, że do czasu wyjaśnienia tej
sprawy, proces zagospodarowania działek położonych w Zgorzelcu przy ul. Łużyckiej został wstrzymany.

Z wyrazami szacunku

Jerzy Lesicki

SM - OT AMW Wrocław

hura!

pan Lesicki podziekował mnie - bo nie zna Was - szanownych foroomowiczów, ale te podziekowania tak naprawdę zaadresowane są do WSZYSTKICH, którzy zaangazowali w tę sprawę swój czas (i pieniądze - bo czas to pieniądz :D ) chęci, zdrowie i nerwy. jesteśmy wielcy.
:D[/b]

Ostatnio zmieniony 14 cze 2005, 18:21 przez zubek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.