Witam Wszystkich
Od dosc dlugiego czasu mam przyjemnosc sledzic Forum, przegladac zdjecia z Waszych wypraw i myslec o tym co bylo wczesniej, jak Nasze miasto i jego okolice wygladaly kilkadziesiat lat temu.
Pewnie nie odkryje Ameryki stwierdzajac, ze obecny wyglad miasta jest setki razy gorszy od tego co bylo kiedys.
Przeczytalem juz tez chyba wszystko co bylo dostepne na temat tego rejonu:)
Jakis czas temu udalo mi sie wejsc w posiadanie zaskanowanych zdjec z rejonu Pienska i okolic z czasow miedzywojennych.
Postaram sie je na dniach jakos poukladac i wrzucic na jakis serwer, jesli znajde jakis bez limitu transferu. Pewnie wiekszosc juz je widziala,ale moze komu sie przydadza....
Jestem wedkarzem, kazda wolna chwile spedzam nad woda i tak sie sklada, ze wiele razy wedkowalem w rejonie wyburzonego mostu w Kozlicach, Bielawie Dolnej, czy tez w rejonie zgorzeleckiego wiaduktu. Przy tym ostatnim sie wychowalem, bo moi dziadkowie mieli gospodarstwo tuz przy nim - wiec w tamtym rejonie "buszowalem" czesto. Zaliczylem kamieniolomy, wiadukt, wszystkie ruiny w rejonie, czyli np. strzelnice w okolicy Emiliki itd.
Przegladajac zdjecia z Waszych imprez okazuje sie,ze sporo z Was znam z widzenia, jestem w podobnym wieku - mam 26 lat, interesuja nas podobne rzeczy itd. Tak wiec chcialbym sie do Was dolaczyc.
Kilka osob moze mnie znac, prowadzilem strone zgorzeleckich motocyklistow: Dawcow Organow, smigam od wielu lat na moto. Interesuje mnie historia rejonu, wedkarstwo, motocykle, fotografia: natura i technika kolejowa, czyli glownie lokomotywy i infrastruktura.
Jestem praktycznie caly czas w Zgorzelcu, jestem dyspozycyjny, mam autko, cyfrowke i sporo zapalu.
Lubie siedziec z nosem w ksiazce i wiem,ze bycie "eksploratorem" to nie tylko wypady i fotki,ale glownie szukanie, pytanie, dzwonienie, domysly, setki pomyslow, domyslow, strzalow na "slepo", rozczarowan itd.
Slyszalem,ze spotykacie sie w czwartki - z checia bym sie z Wami spotkal. Co mysilcie o pomysle powiekszenia Waszego grona:)?
Pozdrawiam
Piotr Podgorniak, gobo007
|