Dzisiaj jest 25 cze 2025, 17:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

[center]VIATHEA 2011 - CZWARTEK

Obrazek

Całość galerii TUTAJ

[/center]

Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 9:27 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Szkoda , że nie trzymałeś się konsekwentnie konwencji BW... Stanowiłoby bardziej spójną całość w moim odczuciu 8)
Ale warunki szpetne były...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

YELLO_35 pisze:
Gdzie galeria Gienka ja pytam!!! :smt084

Szymon mnie wyręczył :lol:

YELLO_35 pisze:
nadrobione obróbką - podoba się :smt023

Kolorystyka odbiłem sobie lipcopadowa pogodę

YELLO_35 pisze:
prawie panoramowanie zrobił :)

Tiaa :smt028

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ViaThea 2011 Galeria - czwartek

Obrazek

ZAKTUALIZOWANO O WCZORAJSZE FOTKI "DON QUIXOTE" :)

Ostatnio zmieniony 07 sie 2011, 14:54 przez simon__75, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Via Thea 2011
Obrazek

Więcej zdjęć TUTAJ

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wasze zdjęcia z Via Thea są w większości świetne! Ja nie mam z czym wyskakiwać nawet przy Was :P

No to więc ja z innej beczki! W ramach ochłonięcia od ViaThea chciałem Wam pokazać kilka zdjęć z wczorajszej wyprawy do opuszczonego kościoła w Żeliszowie koło Bolesławca... Niesamowite miejsce! A z resztą - zobaczcie sami:

http://qbanez.wordpress.com/2011/08/09/ ... eliszowie/

Na dole wpisu jest także filmik nakręcony w tym miejscu - a nakręciła to zacna ekipa - polecam zerknąć :) No i ciekaw jestem co sądzicie o tych zdjęciach :) Pozdro!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

ibanezbass pisze:
No i ciekaw jestem co sądzicie o tych zdjęciach

W kwestii kompozycji - lepiej zazwyczaj ogląda się fotkę , gdy wzrok prowadzi od lewej do prawej. W związku z powyższym kadr 10 jest ciekawszy od 14 , 16.
W 1 przestawiłbym jednak auto - to Twoje przynajmniej - w 2 już tak nie rzuca się na oczy ;)
W 3 i 16 wolałym pozbyć się kolegi z kadru - nie stanowi ani ważnego punktu ani sztafażu - w 17 akurat pobyt obywatela T. uzasadniony ;)

Poza tym świetne miejsce i żal , że niszczeje... :-? Wnętrze nieco podobne do tego w synagogi w Goerlitz - ale ciekawsze.

Reasumując - dobra robota panie Kuba - podeślij maila na GG to wyślę Ci fotki z ViaThea :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

A film super !!!
Niezwykle sfilmowane i idealnie dobrana muzyka budująca klimat :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Yello - stosując się do wszystkich Twoich profesjonalnych rad na pewno bym zrobił inne zdjęcia niźli zrobiłem. A jednak mimo to czuję, że będąc tam znowu zrobił bym i tak po swojemu :) Wolę uwieczniać rzeczy tak jak ja je widzę, a nie tak jak widzą je inni :) Ty byś zrobił inne zdjęcia w tym kościele, ja zrobiłem inne - a jeszcze inna osoba by zrobiła jeszcze inne - no i to jest fajne :)
ps. mój mail nie należy do rzeczy tajnych ;)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

ibanezbass pisze:
Yello - stosując się do wszystkich Twoich profesjonalnych rad na pewno bym zrobił inne zdjęcia niźli zrobiłem. A jednak mimo to czuję, że będąc tam znowu zrobił bym i tak po swojemu :) Wolę uwieczniać rzeczy tak jak ja je widzę, a nie tak jak widzą je inni :)

Chciałeś oceny to uzyskałeś - nie były to profesjonalne rady jak piszesz...to pewien kanon fotograficzny umówmy się :)

OK - mail jest faktycznie - nie sprawdziłem.

ibanezbass pisze:
...a jeszcze inna osoba by zrobiła jeszcze inne - no i to jest fajne :)

Fajne jest - ale nie zawsze ciekawe są efekty tych różnych spojrzeń 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Chciałeś oceny to uzyskałeś - nie były to profesjonalne rady jak piszesz...to pewien kanon fotograficzny umówmy się :)

Ok, jesteśmy umówieni :)

ibanezbass pisze:
...a jeszcze inna osoba by zrobiła jeszcze inne - no i to jest fajne :)

YELLO_35 pisze:
Fajne jest - ale nie zawsze ciekawe są efekty tych różnych spojrzeń 8)

Hmmm... Więc dla każdego co innego bywa ciekawe. Dla Ciebie ciekawy jest kanon fotograficzny, zdjęcia zgodne z radami zawartymi w tanich książkach o fotografii dla początkujących, a dla mnie ciekawe jest ludzkie spojrzenie - im bardziej obdarte z kanonów, schematów i sztampy - tym ciekawiej :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

YELLO_35 - ze SQbańcem nie wygrasz :P
a przy okazji mam pytanie do forumowiczów, czy nikt nie był w niedzielę na zawodach konnych w łagowie?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
czy nikt nie był w niedzielę na zawodach konnych w łagowie?

Odsypiałem teatry... ;)

ibanezbass pisze:
...zgodne z radami zawartymi w tanich książkach o fotografii dla początkujących...

ibanezbass - uznam to za dobry żart... :smt058

ibanezbass pisze:
...dla mnie ciekawe jest ludzkie spojrzenie - im bardziej obdarte z kanonów, schematów i sztampy - tym ciekawiej

Teraz będzie myśl ogólna - nie do Ciebie - żeby nie było ;)
Na różnych forach mamy mnóstwo początkujących amatorów fotografii nie mających zielonego pojęcia o kompozycji , mocnych punktach , czy świetle w fotografii. Ci sami ludzie często piszą o łamaniu kanonów i że takie jest ich spojrzenie. Pytani jakie kanony łamią nie potrafią odpowiedzieć... :| Umówmy się (kolejny raz) - żeby cokolwiek łamać to trzeba wiedzieć co. W Twoich zdjęciach widać , że masz o tym pojęcie - ale ja powiedziałem jak wg mnie byłoby lepiej. A chyba o to pytałeś? :roll:
Cenię Cię jako fotografa - od początku było wyczuwalne inne spojrzenie na tematykę. Oryginalne rzekłbym nawet. Ale gadanie , że tak jest ładnie i tak ma być Tobie Kuba nie przystoi normalnie ;) Chyba , że nie zamierasz niczego w swoim spojrzeniu zmieniać i wolisz trwać przy swoim. Ja nie napisałem , że te fotki są złe - napisałem , że tamten kadr bardziej mi się widzi. I tyle :)

A w sumie marzą mi się takie dysputy na tym forum...tylko dlaczego tak mało osób tak się tutaj udziela...? :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Odpowiem krótko. Osobiście chciałbym wyzbyć się wiedzy o mocnych punktach, trójpodziale i innych zasadach typu - od lewej do prawej itd... Uważam że takie myślenie mi przeszkadza w fotografowaniu, ogranicza mnie, zawęża kreatywność, spłaszcza ją i nie staram się łamać tych zasad nachalnie i z premedytacją tylko dla samego ich łamania... Ja po prostu staram się o tym wszystkim w miarę możliwości nie pamiętać, nie myśleć, zapomnieć... Kiedy umieszczam coś w mocnym punkcie, to nie dlatego że taką budowę kadru mi narzuca jakaś durna zasada - tylko dlatego że tak jest fajniej w danej sytuacji :)
To moja droga i Ty obierz swoją Yello - nie ma tu zbyt wiele materiału do dysputy :) A denerwowanie się przez to uważam za skrajne dziwactwo :D Albo fotografujemy dla fotografów, albo dla normalnych ludzi i dla własnej satysfakcji ;)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

ibanezbass pisze:
A denerwowanie się przez to uważam za skrajne dziwactwo

Nie no...nie chciałem Cię zdenerwować :roll: ;)

ibanezbass pisze:
Kiedy umieszczam coś w mocnym punkcie, to nie dlatego że taką budowę kadru mi narzuca jakaś durna zasada - tylko dlatego że tak jest fajniej w danej sytuacji

Zauważ , że również nie trzymam się kurczowo tych zasad :lol:
A Twojej kreatywności mi brak - i nie ma tu ironii 8)

ibanezbass pisze:
Albo fotografujemy dla fotografów, albo dla normalnych ludzi i dla własnej satysfakcji

Ja osobiście tylko dla siebie :smt026

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 148  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.