Dzisiaj jest 21 cze 2025, 13:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Poprawiam swój poprzedni wpis. Rzeczywiście hale w Koszalinie buduje SKANSKA a podpisany kontrakt na wypasioną hale opiewa na zaledwie 35 baniaków !!!!
Cytuj:
Na szczycie hali widowiskowo – sportowej w Koszalinie zawisła wiecha.
Wartość inwestycji wynosi 34,8 mln zł brutto. Jej zakończenie planowane jest na czerwiec 2012 roku.
Hala widowiskowo – sportowa powstaje na terenie kampusu akademickiego Politechniki Koszalińskiej przy ul. Śniadeckich. Będzie przeznaczona dla 3 tys. widzów. Jej wysokość osiągnie 17 m, a kubatura 100 tys. m sześc. Na parterze hali znajdzie się główna arena sportowa o wymiarach 45 x 24 m z boiskiem (20 x 40 m) umożliwiającym rozgrywanie m.in. międzynarodowych meczów piłki ręcznej, a także sale treningowe, sanitariaty, szatnie i mała gastronomia.
Na pierwszym i drugim piętrze powstaną m.in. siłownia, sala fitness, jacuzzi, sauna, sala bilardowa i do tenisa stołowego, a także sala konferencyjna z zapleczem i pomieszczeniami dla dziennikarzy. Obiekt będzie w pełni przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Przed halą powstanie parking na prawie 300 miejsc. Inwestorem zadania jest Politechnika Koszalińska.
Koszalińska hala będzie obiektem o atrakcyjnej architekturze. Na szczególną uwagę zasługuje konstrukcja dachu.
Obiekty sportowe w całej Polsce Budowa obiektów sportowo-rekreacyjnych to jeden z podstawowych obszarów działalności Skanska. Byliśmy wykonawcą m.in. kompleksu rekreacyjno – sportowego w Zielonej Górze, basenów w Strzyżowie, Oleśnicy i Łodzi, stadionu piłkarskiego w Kielcach oraz łódzkiej hali sportowej.

http://www.skanska.pl/en/News--Press/Di ... d=TSoIZ4z6

skąd u nas się wzięło nagle te ponad 70 mln. ???

Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 12:11 przez matrix, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

AQUA ZDRÓJ WAŁBRZYCH

Umowa podpisana na 64.876.755,43 PLN netto (79.149.641,62 PLN z VAT).

W ramach powyższej kwoty przy ul. Ratuszowej w Wałbrzychu zostaną wykonane następujące elementy Centrum „AQUA-ZDRÓJ” :
-kryta pływalnia z trzema nieckami (sportowa 25mx16m, rekreacyjna z wannami jacuzzi, brodzik dla najmłodszych mieszkańców Wałbrzycha), trzy zjeżdżalnie, zespół fitness z siłownią, zespół odnowy biologicznej dla sportowców i mieszkańców Wałbrzycha, zespół saunowy z tężnią (sauna fińska i turecka, saunarium);

-hala widowiskowo-sportowa dla sportów drużynowych z zapleczem szatniowo-socjalnym i odrębnym zapleczem szatniowo – socjalnym dla drużyn piłkarskich, trenerów i sędziów. Hala pomieści blisko 2 tys. kibiców chcących oglądać wydarzenia sportowe z udziałem drużyn wałbrzyskich,

-hotel turystyczny (62 pokoje dwuosobowe) z zapleczem gastronomicznym i konferencyjnym;

-zagospodarowanie terenu wokół pływalni, hali widowiskowo-sportowej i hotelu z budową parkingów na około 500 miejsc postojowych;

-przebudowa potoku Szczawnik i jego dopływu.

U nas za podobna (ciut wieksza) hale BEZ kompleksu basenowego podobna cena!!!!

Czyzby burmistrz tez mial taki zamysl budowy kompleksu? Mowa byla tylko o hali wiec... o co do cholery chodzi?

Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 12:31 przez yARO_81, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

To może i ja się wypowiem zgodnie z tematem postu...
Nie będzie :smt082

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

matrix pisze:
skąd u nas się wzięło nagle te ponad 70 mln. ???

Z chęci zarobku??? :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja proponuję rozpisac konkurs na nazwę hali , której pewnie nie będzie (przynajmniej nazwa pozostanie.)

Podobnie zrobił Wojt:
W dniu 27 lipca 2011 r. komisja konkursowa powołana przez Wójta Gminy Zgorzelec wybrała spośród 113 nadesłanych propozycji nazwę dla obiektu sportowego w Łagowie. Obiekt będzie funkcjonował pod nazwą: ŁOŚ - Łagowski Obiekt Sportowy

Ostatnio zmieniony 02 sie 2011, 18:11 przez gronek33, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gronek33 pisze:
ŁOŚ - Łagowski Obiekt Sportowy

Nic bardziej głupiego i łosoiwatego nie można było wymyśleć i wybrać :smt044 :smt044

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Hala: w połowie września wszystko będzie jasne - z głównej...

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35 napisał:/a
Cytuj:

O hali słyszymy już z 5 lat!!! A hali jak nie było tak nie ma.
gronek33 napisał:/a
Cytuj:
A ja proponuję rozpisac konkurs na nazwę hali , (przynajmniej nazwa pozostanie.)

Pełna zgoda, też tak uważam.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Na chwilę obecną - proponuję nazwać nową halę " PGE MARZENIE "

Tytuł:
obserwator
obserwator

halcia pisze:
Cytuj:
Na chwilę obecną - proponuję nazwać nową halę " PGE MARZENIE "

Ja, z racji wieloletnich obietnic
" Pic Pana Burmistrza Gronicza."

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Olek pisze:

To akurat dobrze wg mnie :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Olek napisał/a:

To akurat dobrze wg mnie :D

Po 15-stu latach również będziesz tego samego zdania??? Ile czasu Ci trzeba żebyś zrozumiał, że najnormalniej w świecie dymają Cię??? Jak dużo czasu potrzebujesz, żeby zrozumieć, że są to obietnice bez pokrycia??? Co musi się wydarzyć, żeby doszło w końcu do Twojej świadomości, że jesteś wykorzystywany przez garstkę ludzi do bogacenia się i że TY jako jednostka najnormalniej w świecie nie interesujesz ich i mają Cię za nic (czyt. jednostkę do głosowania)??? Pasuje Ci rola ślepego i głuchego, czy może rzeczywiście uważasz, że wszystko odbywa się tak jak być powinno??? :-?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nowy przetarg i znowu młyn na wodę -> co niektórzy mogą odgrzać swoje wypowiedzi, jak stare kotlety :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir, nikt Cię nie uczył, żeby wypowiadać się w sposób jasny i zrozumiały??? Czy kiedy masz ochotę na czekoladkę, również zwykłeś zwracać się do mamy słowami: "co niektórzy chcieliby zjeść coś słodkiego"...???
Gdzieś na forum jest temat "skojarzenia". Tam może nabijaj sobie licznik postów... ;-)

Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 8:25 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny, myślłem, że kolega jest bardziej lotny -> nie ma potrzeby mówienia wszystkiego dosłownie, no chyba że niektórzy tego potrzebują, bo mają problem z odłowieniem sensu wypowiedzi - nie mi to oceniać i w zasadzie mam to gdzieś, czy ktoś łapie, czy nie -> jego problem - a pisać będę co mi się podoba ;-)

"skojarzenia" - świetna zabawa, która rozwija -> polecam są tacy, którzy potrzebują tego przeświadczeni o swojej świetności, nieomylności -> normalnie wyrocznie pożal się boże :smt082 Mam nadzieje, że kolega zrozumiał wypowiedź, bo nie mam zamiaru do tego wracać i zaśmiecać wątku 8)

Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 8:42 przez manzir, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.