Dzisiaj jest 19 cze 2025, 19:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zastanawiam się czy możliwe byłoby przeprowadzenie w Zgorzelcu akcji Spoko Dzieciaka... Spoko Dzieciak to fundacja, która zajmuje się znajdowaniem nowych talentów (ludzi do lat osiemnastu). Cała akcja podzielona jest na sekcje, m.in. sekcja wokalistyki, beat-boxu, deskorolki itd. (szczegóły na http://www.spokodzieciak.org). Ze Spoko Dzieciakiem współpracują m.in. Sistars i Numer Raz. Aby zorganizować taką akcję w naszym mieście trzeba pozyskać sponsorów, bo koszty "imprezy" wynoszą ok. 2000zł + nocleg i wyżywienie dla ok. czterech osób. Do tego oczywiście należy znaleźć odpowiednie miejsce, ale w Zgorzelcu jest kilka fajnych sal sportowych, więc nie powinno być z tym problemu. Akcja polega na szkoleniu przyszłych artystów ;) Osoby, które przyjadą wezmą swój własny sprzęt... Tylko trzeba znaleźć te 2000zł...
Czy myślicie, że warto byłoby zorganizować coś takiego w Zgorzelcu? Udałoby się to?
Dalsze szczegóły na: http://spokodzieciak.org/oferta1.htm

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Moim zdaniem fajnie było by coś takiego zorganizować - moze coś Admin pomoże ??

Tytuł:
gaduła
gaduła

Heh... jestem za stary do wzięcia udziału w tych warsztatach :P

Cieszę się, że stowarzyszenie to umożliwia naukę dj-ki :arrow: jestem tylko ciekaw poziomu nauczania tego "fachu"...
A nóż pojawi się gwiazda na miarę Bogdana Fabiańskiego [www.fabianski.com.pl] - osoba posiadająca Pioneer Pro DJ International Certificate najwyższego stopnia.

kasia145 pisze:
Czy myślicie, że warto byłoby zorganizować coś takiego w Zgorzelcu?

Na pytanie odpowiem krótko: jak najbardziej 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z tego co wiem, to warsztaty z dj'ki ma prowadzić DJ Zero, czyli osoba, która się na tym porządnie zna i ma swój sprzęt.
Tylko jak znaleźć sponsorów? :\ Ja jestem niepełnoletnia, mogę mieć problem. Chociaż jestem operatywna i ambitna, może się uda... Tyle, że nie mam na to za bardzo pomysłu jak narazie.

Ostatnio zmieniony 31 mar 2006, 13:12 przez kasia145, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

To bardzo dobry pomysł . Myślę , ze 2000 zł. to nie taka duża kasa i sponsor sie znajdzie . Adminek pewnie też pomoże :D Dzieciakom nie codzień trafia sie taka szansa . A akcja pomogłaby również polepszyć wizerunek miasta jako stolicy kultury :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Więc trzeba jakoś znaleźć sponsorów, salę... Nie wiem tylko kiedy z tą fundacją trzeba się skontaktować: przed znalezieniem sponsorów czy po? :\ Chyba po... Hm... I rozreklamować to także trzeba będzie we własnym zakresie, ale tym mogę zająć się ja ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bardzo fajny temat. Pieniądze pozyskuje się nie tylko od sponsorów. Można pisać projekty dla różnych instytucji finansowych. Temat jest bardzo rozległy. Do tego wszystkiego trzeba mieć niestety, np.Stowarzyszenie. Jestem w trakcie rejestracji. Jeżeli jesteś zainteresowana takimi działaniami w przyszłości to chętnie nawiąże współpracę.
Tymczasem zobacz sobie na stronę: www.eurodesk.pl.
Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hm... Z tego co wiem, to organizując warsztaty Spoko Dzieciaka i do pozyskania potrzebnych pieniędzy nie muszę rejestrować Stowarzyszenia, Spoko Dzieciak sam w sobie jest stowarzyszeniem... Bardzo możliwe, że źle rozumuję, ponieważ nie znam się na tym za bardzo...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z organizatorów to pewnie jak by sie dobrze pogadało to Kablówka, Urżad miasta i Turów coś by dali :) A zajęcia mogły by byc na nowej albo starej hali

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Myślałam jeszcze o współpracy z MDKiem i zgorzelec.info ;) Kablówka, Urząd Miasta, Turów - jak najbardziej...
Myślę, że najlepsze sale do tego wydarzenia byłyby w Górniku, ponieważ jest tam i sala gimnastyczna (break-dance) i odpowiednia aula, w której odbyłby się koncert i przesłuchania. Nagłośnienie też mają, więc trzeba dogadać się jakoś z dyrekcją tej szkoły (lub innej, szkół w Zgorzelcu jest sporo...).
I wszystko byłoby pięknie, ale ja nie mam ukończonych osiemnastu lat i we wszystkich instytucjach mnie po prostu zbyją... Przerabiałam to już kilkakrotnie...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chodzi o to, że możesz pozyskać pieniądze z różnych instytucji, ale musisz mieć między innymi Stowarzyszenie i należeć do niego. Projekty składa się odpowiednio wcześniej (czasami miesiąc, czasami rok). Przy pisaniu, dobrze jest wcześniej mieć uzgodniony wynajm sali, czy sprzętu, bo to jest potrzebne przy wpisywaniu kosztów.
Jak chcesz teraz 2.000zł, to napisz list intencyjny do sponsorów, uzgodnij wynajm sali i sprzętu. Najważniejsze to Twoje chęci i kreatywność. Pytaj, szukaj, pytaj, szukaj, itd.
Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wydrukuj z netu cały projekt i pokazuj różnym dyrektorom, co to jest. Pytaj w jaki sposób mogą Tobie pomóc. Niech oni zapytają, w jaki spoób mogą Tobie pomóc. Załóż sobie jakiś plan działania. Myśl, myśl...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zadzwoń do Alexa rzuć mu temat i spytaj czy moze Ci jakoś pomóc zna dużo ludzi a ludzie znają jego. Zacznij chodzić po instytucjach wysyłać maile z pomysłem.2000 to nie duża suma więc nie sądze aby był zbyt duży problem.W końcu ktoś chce coś zrobić dla naszych zgorzeleckich dzieciaków sądze że to bardzo dobry pomysl, szkoła też mogłaby wypożyczyć salę za darmo na tzw.Emilki. Tym bardziej ze mamy być Europejska Stolica Kultury to może być główny argument tym bardziej np. w urzedzie miasta.

POZDRAWIAM :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hm... Pewnie zacznę działać jeszcze w tym tygodniu, trochę się boje, już tyle razy mnie zbywano, że... :\
W jaki sposób mogę skontaktować się z Alexem?

Tytuł:
gaduła
gaduła

Kontakz z Aleksem:

ul. Warszawska 15
59-900 Zgorzelec
+48 75 77 502 39

0 501 320 023 /alex :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.