Dzisiaj jest 18 cze 2025, 12:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kadra nie ma z czego wypłacić kasy, bo PZKosz za mało pożyczył z zewnątrz (czytaj: od Turowa). Nędza w polskim wydaniu i tyle. A scouting faktycznie pod psem :(

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

W piątek o godz. 18 ma zostać zorganizowana specjalna konferencja prasowa... ... ... Serb ma ważną umowę ze Śląskiem (kontrakt jeden plus jeden), ale zaległości w wypłatach dają podstawę do jej zerwania.

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ytaj_dalej

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

No i chyba już oficjalnie....
http://www.zinfo.pl/artykuly/9013

;-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
do tego jeszcze PZKosz wisi mu ekwiwalent za grę w kadrze z 2009 roku, sprawa prawdopodobnie wyląduje w sądzie i Michał powiedział że przez to nie zagra w kadrze

i tak to wlasnie jest w Polsce z koszykowka... do kadry pilkarskiej to wiekszosc zawodnikow bylaby gotowa przyjsc na piechote i z pocalowaniem reki, a do koszykarskiej... i to nawet nie jest tylko kwestia Chyla, chociaz nie powiem, "zaminusil" u mnie jezeli te slowa sa prawdziwe. Moze lepiej faktycznie niech beda tam Wisniewski i Waczynski, ktorzy chca tam byc, a nie ci, ktorzy nawet w kwestii reprezentowania kraju upatruja widokow na dodatkowa kase... I nawet nie chodzi o to, ze Pipan nie byl nim zainteresowany - mowienie ze sie w reprezentacji nie zagra "bo wisza mi kase"... wstyd, panowie, wstyd.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
- mowienie ze sie w reprezentacji nie zagra "bo wisza mi kase"... wstyd, panowie, wstyd.

Ymmm to nie do końca tak. Wiszą mu kasę za kontuzję, której doznał podczas gry w reprezentacji. A jak dobrze pamiętamy przez tą kontuzję stracił jeden sezon. Jeżeli związek nie jest w stanie załatwić dobrego i rzetelnego ubezpieczyciela to czemu ktoś ma dla nich grać? Ja się już wcześniej Gortiemu nie dziwiłem...

A tak przy temacie to może i Stefan nie jest dobrą opcja w ataku, ale trzeba przyznać, że serce na parkiecie zostawia. A o taką drużynę chyba wszystkim chodziło tak?

Tytuł:
obserwator
obserwator

trzeba znać sprawę od podszewki Blair a nie wieszać psy. Sprawa Chylińskiego i Szubargi, bo obaj chcą odpuścić grę z orzełkiem na piersi, tyczy się kontuzji odniesionych podczas zgrupowania (Chylu miał długą przerwę) i braku wypłaty odszkodowania za urazy. PZU załatwiał PZKosz stąd takie rozwiązanie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czarrak pisze:
A tak przy temacie to może i Stefan nie jest dobrą opcja w ataku, ale trzeba przyznać, że serce na parkiecie zostawia. A o taką drużynę chyba wszystkim chodziło tak?

Tylko po co nam ten stary wyjadacz skoro na tą pozycję mamy młodszego, bardziej ambitnego i ogólnie lepszego pod względem zarówno ataku jak i obrony Michała Gabińskiego, który w dodatku siedzi w Zgorzelcu już 2 sezony, zaliczając doświadczenie w europejskich pucharach czego Stefan może mu tylko pozazdrościć. Jestem przekonany że cena tych dwóch panów jest podobna, a chyba każdy wybrałby Gabiego.

Z niecierpliwością czekam na podpis Cela.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

http://www.plk.pl/pl/2,wiadomosci/10094 ... ewski.html

Fragment ze styczniowego wywiadu ze Skibą:

Jaki trener wywarł na pana największy wpływ?

- Każdy. Począwszy od Grzegorza Krzaka i Jarosława Pytkowskiego, którzy sprowadzili mnie do Wrocławia do liceum, gdy miałem 14 lat. Oni mnie nauczyli podstaw, zaczęli uczyć prawdziwej koszykówki, z zasadami w ataku i obronie. Wcześniej nie miałem o tym zielonego pojęcia. No i później Andrej Urlep, który mnie wprowadził do seniorskiej koszykówki, otworzył mi kolejne pola widzenia. Potem już były niuanse. Ich mistrzem był Saso Filipovski w Turowie Zgorzelec, który wiedział i czytał wszystko, co dotyczyło gry. Teraz podobną filozofią kieruje się trener Miodrag Rajković.

Zobaczymy co się z tego wszyćkiego wykluje...

Tytuł:
obserwator
obserwator

zawsze rzucaliśmy zarys składu to może ja zacznę :smt030

1. Skibniewski / ?
2. Jackson / ?
3. Chyliński / ew. Stefański (oby nie!)
4. Gabinski / Cel / ew. Batka
5. Mladenovic / Kulig

jakieś pomysły na inne pozycje?

Ostatnio zmieniony 15 cze 2012, 9:34 przez jojo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fragment z zielonogórskiej GW:

Zastal może być jedynym polskim klubem w VTB, czy Asseco też chce powtórzyć swoją przygodę w tych rozgrywkach?

- Plan jest taki, że pierwsza polska drużyna bierze Euroligę, druga Eurocup, a trzecia i czwarta VTB, czyli my i Turów Zgorzelelc.

Turów znów grałby swoje spotkania pucharowe w zielonogórskiej hali?

- Z tego, co słyszałem, szefowie klubu ze Zgorzelca zmienili nastawienie. Zagrają w europejskich pucharach, albo u siebie w Zgorzelcu, albo wcale.

http://www.sport.pl/sport/1,78993,11939 ... _VTB_.html

[ Dodano: Pią Cze 15, 2012 11:37 am ]
Tymczasem Kiks razem z kadrą przygotowuje się do Olimpiady w Londynie, grając serię meczów przeciwko Państwu Środka w ramach:
http://www.youyigames.com.au/

Daniel 20 pkt & 100% skuteczność...
http://www.fibalivestats.com/matches/13 ... wNYeHJ9Bo/

Ostatnio zmieniony 15 cze 2012, 11:20 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Szkoda, że kangur dołączył już do grona zawodników, których już nie zobaczymy w Turowie, przynajmniej przed 35 rokiem :P

Może uda nam sie znowu wyłapać jakąś perełkę - co by nie mówić Turów ma nosa do "odkrywania" dobrych graczy :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Tylko po co nam ten stary wyjadacz skoro na tą pozycję mamy młodszego, bardziej ambitnego i ogólnie lepszego pod względem zarówno ataku jak i obrony Michała Gabińskiego,

Jasne, ja też wolę Gabiego no ale chciałem Stefańskiego trochę obronić :D Trochę tej czarnej roboty na parkiecie robi :P Gabi wiadomo robi wiecęj, bo nawet siedząc na ławce walczy xD

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
Może uda nam sie znowu wyłapać jakąś perełkę - co by nie mówić Turów ma nosa do "odkrywania" dobrych graczy

Chodzi pewnie o TT, czy też Kickerta??

Chylu to na dwójkę, a na trójkę jakiś dobry strzelec, dawno takiego nie było.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Również o Michael'a Wright'a, czy nawet Chris'a Daniels'a :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Wyłapać jakąś perełkę to chyba znaleźć młodego, perspektywicznego zawodnika za małe pieniądze, przeważnie ze słabszej ligi- TT, Kelati, dlatego do mojej sytuacji Kickert i Wright nie pasują.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.