Dzisiaj jest 21 cze 2025, 9:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Pięknie Stelmet podbiera nam dwóch najbardziej wartościowych zawodników z poprzedniego sezonu, jeszcze niech wezmą Opacaka i Chyla.

pismak
pismak

darioman pisze:
Aha, fajnie...gość wg prezesa za słaby na turów a będzie klepał u mistrza pl i w eurolidze. A nam dadzą jakiegoś alexica :smt021 No chyba, że RR postawił takie wymagania finansowe, że nasi odpadli, ale nie wydaje mi się

tak będzie klepał jako zawodnik rezerwowy... o ile to fakt...
ja tam jak pisałem wcześniej łez wylewał po nim nie będę, a jak na rezerwowego PG to wziął całkiem niezłą sumkę pewnie...

obserwator
obserwator

Dziwne jest tylko to że podobno Turów nawet nie złożył mu oferty,czyżby mieli kogoś lepszego na oku :grin:

obserwator
obserwator

Craig Brackins, Christian Eyenga, Russell Robinson, jedna konferencja, trzy mocne nazwiska, nie chce źle wróżyć, ale Stelmet w tej chwili przekazuje wszystkim, że w Polsce może być nie do pokonania.. No cóż, czekamy na odpowiedź naszych działaczy

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli Robinson poszedł do Zielonej tzn że miał jednak spore wymagania.
Wg mnie nie był wart wielkich pieniędzy, tym bardziej że musiałby dzielić
minuty z kimś najprawdopodobniej nowym !!! Grając u nas pokazał sporo dobrego basketu
ale więcej było jego błędów czyt. niewymuszonych strat. Ktoś powie że dobrze asystował , tak to prawda ale tylko wtedy kiedy cały zespół dobrze grał. Moim skromnym zdaniem za wyjątkiem rzadkich wjazdów pod dziurę, sam nie potrafił za dużo wykreować dla innych. Więc jak dla mnie żalu nie ma iż go Stelmet zabrał. Ciekawi mnie też czy Russel dostanie odpowiednią ilość minut i czy pogodzi grę z Koszmarkiem ...........ale to już nie nasza bolączka :)

Edit........ jak czytam komentarze pod newsami na ich FB , to wielu nie jest zachwycona Russelem hah, więc tak jak wspominałem u nas jego gra nie była taka różowa :)

Ostatnio zmieniony 25 lip 2013, 15:36 przez Hakeem, łącznie zmieniany 1 raz

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kobe24 pisze:
Craig Brackins, Christian Eyenga, Russell Robinson, jedna konferencja, trzy mocne nazwiska, nie chce źle wróżyć, ale Stelmet w tej chwili przekazuje wszystkim, że w Polsce może być nie do pokonania.. No cóż, czekamy na odpowiedź naszych działaczy

A czego się spodziewałeś ?? Że po zdobyciu Miśka i możliwości gry w Eurolidze będą słabsi ?? Mimo to że odeszli wszyscy wartościowi zawodnicy zagraniczni, radzą sobie, mają kasę i chcą to wykorzystać, kują żelazo póki gorące , a kto wie może i Ci nowi będą lepsi od Stevica i Borvniaka bo drugiego Hodga i Hosleya to już chyba nigdy nie trafią.
Z drugiej strony niby tacy mocni zawodnicy z dobrą niby przeszłością i chcą grać w PL. Ze strony są tylko dwa argumenty ( pewnie my ich nigdy mieć nie będziemy ) ogromny portfel cały wypchany dolarami + Euroliga --> choć wg mnie w EL szału nie będzie i wypromu się tam tylko góra dwóch zawodników :) ale tak czy siak w końcu to polski zespół i akurat w EL będę im kibicował :)

obserwator
obserwator

Hakeem, Na początku chyba uległem jakiemuś zielonogórskiemu huraoptymizmowi, ale teraz jak tak na to spojrzę, to transfery szału wielkiego nie robią, teraz wszystko w rękach naszych działaczy :)

pismak
pismak

Hakeem pisze:
A czego się spodziewałeś ?? Że po zdobyciu Miśka i możliwości gry w Eurolidze będą słabsi ?? Mimo to że odeszli wszyscy wartościowi zawodnicy zagraniczni, radzą sobie, mają kasę i chcą to wykorzystać, kują żelazo póki gorące , a kto wie może i Ci nowi będą lepsi od Stevica i Borvniaka bo drugiego Hodga i Hosleya to już chyba nigdy nie trafią.
Z drugiej strony niby tacy mocni zawodnicy z dobrą niby przeszłością i chcą grać w PL. Ze strony są tylko dwa argumenty ( pewnie my ich nigdy mieć nie będziemy ) ogromny portfel cały wypchany dolarami + Euroliga --> choć wg mnie w EL szału nie będzie i wypromu się tam tylko góra dwóch zawodników :) ale tak czy siak w końcu to polski zespół i akurat w EL będę im kibicował :)

Z całym szacunkiem, ale pierwsza piątka prezentuje się jednak słabiej niż rok temu - owszem jest równiej, nie ma takiej dysproporcji między pierwszą, a drugą piątką - jednak jak się popatrzy jakie zakupy robi mistrz Czech za porównywalny budżet jak SZG - to lekka lipa - można sporo lepiej poszukać...
Aaron ma solidnego konkurenta do minut zobaczymy jak to dźwignie pod Uvalinem...
O RR pisałem już nie raz i uważam, że to nie był dobry ruch Stelmetu - drogo jak na zmiennika...
Nie ma rasowego strzelca na SF, a trzeba jeszcze zakontraktować dwóch centrów, sam jestem ciekaw jak to będzie układał MU...
Przed poprzednim sezonem sam się zastanawiałem co to za skład - mam na myśli nas - okazało się, że biedy nie było, spokojnie trzeba poczekać co będzie się działo dalej i przed pojawieniem się na parkiecie nie ma się co podniecać ani w jedną, ani w drugą stronę...

pismak
pismak

http://www.muzyczneradio.com.pl/9929,wi ... fFdcW3KF-A
Między innymi odpowiedz kiedy Chylu podpisze !

obserwator
obserwator

Jak sam mówi ma dwie oferty z zagranicy ale myślę że skoro jeszcze z nich nie skorzystał to raczej nie są bardzo korzystne, w razie czego mam nadzieje że mamy przygotowaną dobrą opcje zapasową.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Osobiście uważam, że RR był jednyn z lepszych rozgrywających PLK w ostatnim sezonie, w wielu meczach naprawdę ratował nam "4-litery", nie będę cytował wpisów typu " nie tęsknie już za TT itp".
Teraz już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, bo pozamiatane. Należy patrzeć w przyszłość i wierzyć, że nasi zakontraktują kogoś na miarę Edneya czy Thomasa, o drugim Loganie czy Rodrigezie to nawet nie marzę.

pismak
pismak

BASKET_FUN pisze:
Turniej o Puchar Prezesa PGE będzie jakoś z początkiem września. Z nieoficjalnych źródeł zapowiedziały się mocne ekipy zagraniczne z Niemiec, Czech, Polski oraz podobno żydki...czas pokaże

podobne info też dostałem dziś choć bardziej druga połowa września, nie wszystko ustalone, więc informacji jeszcze nie ma....

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Aaron obiecuje zielonogórskim kibicom, że w Stelmecie będzie grał jeszcze lepiej niż w Turowie.
Cieszy się, że będzie w nowej drużynie razem z RR , podkreślając, że RR nie pokazał
jeszcze wszystkiego, co potrafi.
Nie wiem ,jak należy rozumieć jego wypowiedzi, okaże się w tym sezonie. :(

rekrut
rekrut

halcia pisze:
Nie wiem ,jak należy rozumieć jego wypowiedzi, okaże się w tym sezonie. :(

Z jego wypowiedzi można tylko się domyślać co działo się ze zgorzelecka drużyną w finale mistrzostw ...

Najważniejsza różnicą pomiędzy Stelmetem a Turowem to fakt ze w zielonej sponsorem nie jest spółka państwowa i istnieje duży dystans do polityki.

U nas wydaje się być wszystko sterowane od tylu.

Panowie z Wrocławia raczej nie dopuszcza do tego aby Turow rozwinął za bardzo skrzydła ...

rekrut
rekrut

No co takiego się działo? cieszmy się, że pge jeszcze inwestuje w turów, bo już całkiem byłaby nędza w tym mieście

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 55  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.