Dzisiaj jest 25 cze 2025, 16:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 150  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Blair dzięki za sprostowanie. A co do zespołu. Obawiam się, że nie jest tak jak zawsze, jak co roku, ponieważ zobowiązania wobec podmiotów są duże. Znacznie większe niż zazwyczaj. Klub wisi kasę miastu, gminie, podwykonawcom, dochodzą koszty udziału w pucharach. Dodatkowo PGE nie odebrało hali ( odbiorą jak hala będzie pod klucz ) - to też generuje koszty. Taka sytuacja jest zarzewiem konfliktów i niedomówień i nie dziwią słowa Czyża, ze potrzeba popracować nad atmosferą w zespole.

rekrut
rekrut

hakunamakata pisze:
Dodatkowo PGE nie odebrało hali ( odbiorą jak hala będzie pod klucz ) - to też generuje koszty

Koszty hala generuje ale na pewno nie dla klubu, może kiedyś ale na pewno nie dziś. Po za tym co oznacza, że PGE nie odebrało hali ? PGE kupiło sobie nazwę i nie wiele więcej ich obchodzi, dokładnie tak sam jak Gdańsku :) Operatorem hali może być -dalej miasto poprzez CSR, klub jeśli się zdecyduje lub całkowicie inny podmiot jeśli się taki znajdzie. Hala póki co to najmniejsze zmartwienie klubu.

A co do meczu. W takim razie w Śląsku nie płacą też, patrząc na ich ostatnie wyniki... Moim zdaniem problemem jest zmęczenie wynikające z zawężonej rotacji i długich podróży. Motywacja i mobilizacja na mecze Europucharu skutkuje rozluźnieniem na mecze ligowe, bo w lidze na razie "nie muszą" . Oczekiwanie że do każdego meczu będą podchodzić na 100% możliwości, choć piękne to mocno naiwne. Nie da się. Przynajmniej nie przy takim zagęszczeniu rozgrywek.

obserwator
obserwator

Co to znaczy zagęszczenie rozgrywek? Przecież u nas grają amerykanie z historią w NBA, albo Polak z aspiracjami na najlepszą ligę świata. Moim zdaniem powinni być przygotowani na grę na kilku frontach, przecież nie grają w szachy. Przed sezonem wiedzieli mniej więcej jak będzie wyglądał sezon obecny więc wydaje mi się, że kondycyjnie są/powinni być przygotowani dobrze. Jedyne co mi się nasuwa to wąska rotacja i faktyczne problemy finansowe. Dla każdego zawodnika (pracownika) najlepszą motywacją jest wypłata. Z racji zawodu miałem kontakt z różnymi grupami sportowców i nikt głośno tego nie powie, ale jak nie masz płacone na czas, to na pół gwizdka grasz.
Oby się pozbierali i pokazali dla nas ciut ambicji.

rekrut
rekrut

Verkland pisze:
Co to znaczy zagęszczenie rozgrywek? Przecież u nas grają amerykanie z historią w NBA, albo Polak z aspiracjami na najlepszą ligę świata. Moim zdaniem powinni być przygotowani na grę na kilku frontach, przecież nie grają w szachy.

Zagęszczenie oznacza to że więcej się podróżuje niż gra i trenuje :)

Przygotowania przygotowaniami a rzeczywistość skrzeczy :) W NBA gra się ogromną ilość meczy ale nikt nie rwie włosów gdy drużyna przegrywa kilka meczów (aktualny wynik mistrzów NBA Spurs W34 L19).

Verkland pisze:
Przed sezonem wiedzieli mniej więcej jak będzie wyglądał sezon obecny więc wydaje mi się, że kondycyjnie są/powinni być przygotowani dobrze. Jedyne co mi się nasuwa to wąska rotacja i faktyczne problemy finansowe.

Wiesz moim zdaniem jest mnóstwo czynników, które oddziaływają na zawodników w sferze kondycyjnej w trakcie sezonu. Zapewne Justyna Kowalczyk trenowała i przygotowywała się do sezonu podobnie jak w latach poprzednich a wyniki.... cóż słowo rozczarowujące jest łagodnym określeniem.

Problemy finansowe Turowa to tajemnica poliszynela. Wszyscy wiedzą że w którymś kościele dzwoni, ale w którym to już nie ma pewności. Komu płacą a komu nie płacą o to jest pytanie :)

Verkland pisze:
Dla każdego zawodnika (pracownika) najlepszą motywacją jest wypłata. Z racji zawodu miałem kontakt z różnymi grupami sportowców i nikt głośno tego nie powie, ale jak nie masz płacone na czas, to na pół gwizdka grasz.
Oby się pozbierali i pokazali dla nas ciut ambicji.

Z racji zawody powiem Ci że nie zdarzył mi się jeszcze taki pracownik który każdego dnia, każdego miesiąca i każdego roku przychodził w 100 % zmotywowany i wyrabiał 100% normy. Co więcej oczekiwanie tego "bo mu płacę" byłoby głupotą z mojej strony.

A całkowicie inną kwestią jest nastawienie kibiców, którzy po przegranych w lidze czterech meczach (w ciągu pięciu miesięcy !) wieszają psy na drużynie.

Ja jestem z Turowa dumny, że doprowadził do sytuacji gdy klub z 13,5 milionowego Istambułu walczył z klubem z 12 milionowego Paryża o to by móc zagrać z klubem z 33 tysięcznego Zgorzelca:)

pismak
pismak

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... sobie-ogon
miło posłuchać :grin:

rekrut
rekrut

jimisan, Nie uważasz, że Turów zagrał żenująco, czy o co Ci chodzi? :smt003

pismak
pismak

jestemsoba pisze:
jimisan, Nie uważasz, że Turów zagrał żenująco, czy o co Ci chodzi? :smt003

no faktycznie świetny powód aby się pośmiać/wyśmiać* :smt023

* jak kto woli...

rekrut
rekrut

jimisan, bo ten mecz to był śmiech na sali :lol:

pismak
pismak

jestemsoba pisze:

tja...

nie zmienia to faktu, że wyśmiewanie, czy wygwizdywanie własnej ekipy po słabym meczu jest po prostu żałosne i słabe, i czy Ci się to podoba czy nie świadczy tylko i wyłącznie o Tobie jako o kibicu...

EOT

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To zależy, jeśli zagrali na 100% i przegrali to ok, ale jak już któryś raz z kolei mieli wy*ebane i nie chciało się niektórym grać to w takim wypadku mają kibiców w pupie, bo klub jest dla nich i to oni płacą za bilety.

pismak
pismak

jimisan pisze:
jestemsoba pisze:

tja...

nie zmienia to faktu, że wyśmiewanie, czy wygwizdywanie własnej ekipy po słabym meczu jest po prostu żałosne i słabe, i czy Ci się to podoba czy nie świadczy tylko i wyłącznie o Tobie jako o kibicu...

EOT

Oczywiście że jest to żałosne. Kibic będzie na dobre i na złe
Mimo tak słabego meczu powinnismy ich właśnie teraz, w tak trudnym momencie, wspierać jeszcze mocniej

Widać było wczoraj na konferencji co się działo. Mina Rajkovicia mówiła chyba wszystko, a Olek też nie wyglądał na zachwyconego

Oby tej mecz już ostatecznie okazał sie jak zimny, bardzo zmiany prysznic i zmotywował ich do pracy

Już od czwartku finał pucharu polski
Niech pokażą co potrafią

Go Turów!

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

prostownik pisze:
Ja jestem z Turowa dumny, że doprowadził do sytuacji gdy klub z 13,5 milionowego Istambułu walczył z klubem z 12 milionowego Paryża o to by móc zagrać z klubem z 33 tysięcznego Zgorzelca:)

Świetne zdanie, obrazujące skalę i wartość sukcesu Turowa w rozgrywkach pucharowych. Projekt Rajkovica zafunkcjonował. Budowa składu poprzez ewolucję a nie rewolucję.

Natomiast w lidze komplikujemy sobie życie. Osobiście uważam, że atut własnego boiska w play-off będzie miał znaczenie. Szansy na lidera po rundzie zasadniczej nie straciliśmy, ale trzeba wszystko jakoś poukładać , unormować. Pucharu Polski jeszcze nie mamy w gablocie, ale może właśnie kosztem tego pucharu warto- zregenerować siły, wylizać rany, wzmocnić morale, w czasie wolnym wypić wódkę i powiedzieć co boli i co się nie podoba.

Mam nadzieję, że uda się uregulować wszystkie zaległości wobec trenerów i zawodników. A że one są - wątpiliwości nie mam.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
atut własnego boiska w play-off będzie miał znaczenie

Nie zgodzę się z tym - historia nie raz nie dwa pokazuje, że to nie ma znaczenia.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Tak jest pokazała to nasza historia w meczach z Prokomem. Cieszę się, że w tym sezonie nie ma tych debilnych 6-tek. Zapewne nasi się pozbierają i pokażą swój pazur.
Dla mnie PP powinni olać i przygotowywać się na Paryż. Kolejnych kilka bezsensownych meczy tak naprawdę o nic.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Z Paryżem 10 marca o 18:00. Według eurocupbasketball.com. Wypada wtorek, a mecz we Włocławku w sobotę. Przed pierwszym meczem za to będzie 5 dni odpoczynku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 150  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.