Dzisiaj jest 27 cze 2025, 19:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 150  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Jak ten tekst z koszulki jest niezamierzony to niezłe jaja xD. Czyż miał ja do zdjęcia i nie zauważyłby błędu? :P

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że zawodnik w momencie pozowania do zdjęcia niezbyt skupia się na tym, co jest napisane na koszulce - robi swój czasami przykry obowiązek ;) i zapomina o całej akcji :P

pismak
pismak

Wg mnie jest to jednak gra słów i nie miejcie ludzi z klubu za kompletnych ignorantów

Hear i here fonetycznie podobne, inne znaczenie, pasujące do naszej przygody z Eurocup

Bo co niby miało znaczyć
Eurocup hear me roar
Atak hear me roar
Zgorzelec hear me roar
Chylinski hear me roar

A zastąpienie hear słowem here jednak ma sens

Co nie znaczy że podobają mi się te wszędobylskie hasełka po angielsku
A polski język to co? :smt068

Ale to tak jest, jak pracują młodzi ludzie, którzy dopiero co po studiach i myślą, że angielski to taki ą i ę oraz że wyjdzie tak super :smt030 :smt030

U nas to jeszcze nie jest tak z tym źle, u pagórkowców to wszystko już po angielsku. :smt078 Jakby ten klub nie był z polski. :smt064

Następne hasło na koszulce niech będzie po polsku (to do osób w klubie jesli to czytają) :smt068 :smt068
Ale tu już trudniej znalezc jakąś grę słów, a po angielsku to wystarczy zerżnąć z jakiegoś serialu albo filmu i gotowe.
Hear me roar, z jakiego to filmu? :smt021

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hear me roar to motto Lannisterów z Gry o Tron :) Może też się odnosić do piosenki Katy Perry o tytule Roar https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8.
Jeżeli już to powinno być "Here I roar".
To jest błąd. W miejscu gdzie każdy powinien płynnie mówić po angielsku takie byki...

Chyliński "usłysz mój ryk". Pasuje idealnie.
Chyliński "tu ja rycze". Mmm, nie bardzo.

rekrut
rekrut

Witam wszystkich na forum:) Mam nadzieje, ze dzisiaj Turow pokaze zabojadom supremacje polskiego basketu i awansuje dalej! Ku chwale Ojczyzny!

Ad vocem nieszczesnych koszulek, zmartwie Cie kolego zgc_qwerty. Jako osoba poslugujaca sie jezykem angielskim, jako drugim natywnym jezykiem, musze Cie zasmucic, ale sformuowanie "Here me roar" jest niczym innym jak tylko bledem - czeskim bledem:) Twoje tlumaczenia niestety swiadcza o zerowej wiedzy o jezyku angielskim. Swoja droga wystarczylo dopytac w klubie w marketingu, zeby dowiedziec sie, ze to niestety niefortunna pomylka.

obserwator
obserwator

Moi angielscy przyjaciele potwierdzają, że jest to błąd "gramatyczny". No szkoda na tym poziomie takie błędy nie powinny się przytrafiać. Szkoda, ale mam nadzieję, że i tak nas usłyszą ;)

pismak
pismak

Verkland pisze:
Moi angielscy przyjaciele potwierdzają, że jest to błąd "gramatyczny". No szkoda na tym poziomie takie błędy nie powinny się przytrafiać. Szkoda, ale mam nadzieję, że i tak nas usłyszą ;)

Guzik prawda, jest to celowe zagranie ogólnie tłumaczone jest jako "usłysz mój ryk"(rzadziej "...krzyk") - co akurat w odniesieniu do Tura jest jak najbardziej prawidłowe...

W Europie, a w zasadzie na całym świecie najbardziej znane jako hasło z GoT - nie pamiętam czy było tam oficjalnym hasłem, czy nieoficjalnym, ale się przyjęło...
O ile mnie pamięć nie myli również tą grę słów zastosowała w jednym ze swoich przebojów Katy Perry...

Rozgrywki międzynarodowe, to i odpowiednie hasło... mi pasi 8)

rekrut
rekrut

jimisan pisze:
Verkland pisze:

Guzik prawda, jest to celowe zagranie ogólnie tłumaczone jest jako "usłysz mój ryk"(rzadziej "...krzyk") - co akurat w odniesieniu do Tura jest jak najbardziej prawidłowe...

W Europie, a w zasadzie na całym świecie najbardziej znane jako hasło z GoT - nie pamiętam czy było tam oficjalnym hasłem, czy nieoficjalnym, ale się przyjęło...
O ile mnie pamięć nie myli również tą grę słów zastosowała w jednym ze swoich przebojów Katy Perry...

Rozgrywki międzynarodowe, to i odpowiednie hasło... mi pasi 8)

No ale przeciez kolega to samo napisal. "Hear me roar" - uslysz moj ryk; na koszulce jest "HERE me roar" HERE nie jest tozsame z HEAR!

pismak
pismak

Ciii :smt021
Chciałem zbudować na siłe jakieś wytłumaczenie, no ale chyba się już bardziej nie da, bo argumenty mi się skończyły :smt062 :smt068 :smt075
Wiecie, w grze słów chodzi o błędy gramatyczne. :smt075
Jesli finalnie miało być hear me roar to trochę słabo, tak zerżnąć czyjeś hasło, gra słów byłaby odpowiedniejsza. :smt096

Jednak miałem nadzieje, że nie jest pomyłka. Jesli tekst jest z błędem to koszulki powinny albo zostać poprawione albo iść na przemiał. No ewentualnie powinny zostać rozdane za darmo i osoba odpowiedzialna powinna dostać po kieszeni.
No i znamy powód tak niskiej ceny.

Piszesz o takim poziomie.
Poziom sportowy moze i jakiś tam jest, ale organizacyjnie klub jest bardzo słaby.

obserwator
obserwator

Kolega jimisan nie zauważył chyba że na koszulce jest słowo tutaj zamiast usłysz.

Hear me roar - jak najbardziej jestem na tak jako wielki fan Gry o Tron

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

jimisan prawie skopiował mój wpis XD
Napis bardzo łatwo schodzi, u mnie zostało tylko "He". W domu poprawie markerem :D

obserwator
obserwator

Jak tak dalej będą profanować koszykówkę to zmienię na winter is coming...

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Sezonowcy to powinno być o kibicach Turowa. Sam miałem ochotę wziąć miotłę i im pierd... w twarz, ale żeby gwizdać na własną drużynę?! Wstyd.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wyleczyli mnie z koszykówki . Co to miało być MANIFESTACJA? Qvo vadis Turów. Wychodzi się na totalnego głubka. Człowiek czeka na taki mecz, wierzy w zespół, sukces, a co otrzymuje w zamian? Qrwa mać - idę się na....bać.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Następny mecz przy pustych trybunach, bo nikt już nie będzie chciał oglądać tej żenady co wyprawia Turów, przegrywa wszystko jak leci, ciekawe czy w tym sezonie jeszcze coś wygrają :cry: ?
Myślałem, że po Cukrze i Anwilu kibice dostaną coś w zamian a tu co 0:18 w II- kwarcie, a trener po 7min bierze czas - dla mnie bomba. Masa idiotycznych strat, ciepanie za trzy, rzuty wolne bez komentarza, Jaramaz, Dylu przestali grać, bo Czyż to każdy widzi, że transfer niewypalony jak mało który.
urys pisze:
Sezonowcy to powinno być o kibicach Turowa. Sam miałem ochotę wziąć miotłę i im pierd... w twarz, ale żeby gwizdać na własną drużynę?! Wstyd.

Z drugiej strony nie się co dziwić, przecież po tym co dziś pokazali to nie myślisz że każdy będzie bił brawo.
Jeżeli nie wezmą się w garść to za 3-dni "bęcki" w Lublinie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 150  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.