Dzisiaj jest 16 cze 2025, 16:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

ja wam powiem tak: ikei nie bedzie bo nasze mioasteczko jest za male, multipleks ma powstac kolo kosciola przy skrzyzowaniu i ma byc trzyjęzyczne wiec wszyscy beda mogli tam przebywac. a o aquaparku nic nie slyszalem moze bedzie ale watpie, to raczej chyba bardziej chwyty przed wyborcze:P

Tytuł:
pismak
pismak

Stefan pisze:
multipleks ma powstac kolo kosciola przy skrzyzowaniu i ma byc trzyjęzyczne wiec wszyscy beda mogli tam przebywac. a o aquaparku nic nie slyszalem moze bedzie ale watpie, to raczej chyba bardziej chwyty przed wyborcze:P

Koło Kościoła?
W budynku po byłej rozdzielni WN?
Ten budynek jest już ponoć kupiony przez jakiegoś inwestora (z Poznania?)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja bym sie nieżdziwił gdy ani kina ani aquaparku by nie było - pewnie to chwyt przedwyborczy

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Ja bym sie nieżdziwił gdy ani kina ani aquaparku by nie było - pewnie to chwyt przedwyborczy

:!: :lol:
brawo, młodzież zaczyna myśleć

Tytuł:
rekrut
rekrut

Multipleks, fajna rzecz, lecz pewnie by³oby drogo, wiêc i tak ma³o kto by siê tam "relaksowa³". Mo¿e za to by³oby cieplej na sali kinowej w zimie, bo w Grunwaldzie mo¿na siê nabawiæ zapalenia p³uc.
Ikea, równie¿ fajna sprawa, lecz có¿, z plotek na forum wynika, ¿e tego te¿ w Zgorzelcu nie bêdzie. A szkoda...
Wiêc co bêdzie? Mo¿e kolejny market ze spo¿ywk±? Jakby ich by³o ma³o!!
Mo¿e dla odmiany jaki¶ market powstanie w dzielnicy Ujazd??
No nic, byle by³y jakie¶ miejsca pracy...
Mo¿e nie trzeba bêdzie emigrowaæ...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Koło Kościoła?
nie tam tylko na skrzyzowaniu kolo kosciola :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hej
Cos do konca mi sie nie chce wierzyc, ze w tym budynku po zakladzie energetycznym ma powstac miejsce rozrywki. Kiedys byl zainteresowany inwestor i chcial tam robic dyskoteke, ale sprzeciw lokalnej spolecznosci podobno szybko ostudzil jego zapal.
Dobrym przykladem podobnej inwestycji jest Polska Welna w Zielonej Gorze, naprzeciw Palmiarni - niedlugo ma zostac otwarty tam kompleks sklepow, kino, galerie handlowe - a wszystko w w starej zabudowie wlacznie z dwiema charakterystycznymi wiezami.
Dla mnie takie starsze budynki, poindustrialne maja swoj klimat. Mieszkajac jakis czas w Londynie uwielbialem zwiedzac takie okolice - stare doki, elektrownie (chocby elektrownia Battersea: http://bps.fika.org/gallery1.html znana fanom Pink Floyd:)). W miejscach takich powstaja studia, galerie - uczta dla ducha. Podejrzewam,ze w Zgorzelcu nigdy nie powstanie miejsce, w ktorym beda odbywaly sie ciekawe imprezy artystyczne na poziomie - za slaby rynek, chyba,ze Niemcy zechca sie dolaczyc. Rozmarzylem sie lekko, , ale wielokrotnie ogladajac ten budynek widzialem w nim tylko wlasnie takie "magiczne" miejsce, a nie kolejna Biedronke czy Lidla...
Pozdrawiam
Piotrek

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Rozmarzylem sie lekko, , ale wielokrotnie ogladajac ten budynek widzialem w nim tylko wlasnie takie "magiczne" miejsce
mnie się także marzy taki właśnie rozwój Zgorzelca i Goerlitz. Trochę powietrza z nas uszło po przegranej ESK2010, ale wierzę, że nie można się poddawać i na pewno są możliwości, aby coś tu zmieniać na lepsze. Problem, który dostrzegam, to działanie w pojedynkę, solowe próby zmierzenia się z większymi problemami nie dają efektu. Ludzie natomiast mają awersję do integracji i kojarzą ją z róznymi organizacjami z ub epoki. A innej drogi nie ma: w kupie siła :D

Tytuł:
pismak
pismak

Stefan pisze:
Koło Kościoła?
nie tam tylko na skrzyzowaniu kolo kosciola :lol:

To była moja wypowiedź wcześniejsza.
"
Cytuj:
Koło Kościoła?
Ten budynek jest już ponoć kupiony przez jakiegoś inwestora (z Poznania?)"

Dlaczemu nie dałeś tej wypowiedzi w znak cytowania? ;)

na początku napis: "quote" w nawiasach kwadratowych [........]
a na końcu taki sam ale z ukośnikiem: "/quote" i też w nawiasach kwadratowych [........]

Wiedziałeś/wiesz chyba o takiej możliwości?
;)

pismak
pismak

Multikino w Zgorzelcu

W naszym mieście pojawił się inwestor, który wykupił z prywatnych rąk teren między ulicą Słowiańską, Armii Krajowej do granic osiedla domków jednorodzinnych i parafii Św. Jadwigi. W tym miejscu planuje uruchomić Multikina, kręgielnie i galerię butików wraz z małym marketem spożywczym. Całość ma obsługiwać potencjalnych klientów z powiatu zgorzeleckiego i okolic, mieszkańców z terenu Niemiec i Czech. Ma stanowić uzupełnienie „dziury atrakcyjnych propozycjach” na naszym terenie. Mieszkańcy osiedla sąsiadującego wskazują ma wiele zauważanych przez nich zagrożeń. Ja myślę, że można na temat szeroko porozmawiać. W tym miejscu wg informacji inwestora znajdzie pracę ok. 500 osób. Co Wy na to?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Multikino w Zgorzelcu

Przerabialiśmy ten wątek już na forum i od tego czasu moje zdanie się nie zmieniło: Multikino nie ma szans się udać. Za mało klientów w okolicy, nie sądzę żeby ktoś się bawił w dodatkowe seanse "nur fur Detsche".

Zakładam oczywiście, że pojęcie "Multikino" nie zostanie zaserwowane w jakiejś zmutowanej postaci. Namniejszy tego typu obiekt (w Elblągu) ma sześć sal. Jedna tylko sala premierowa w takim obiekcie liczy sobie kilkaset miejsc. Życzę powodzenia w ich zapełnianiu.

Tytuł:
pismak
pismak

Jest to związane z prezentacją różnych stylów, w różnych językach i przy zaspakajaniu różnych oczekiwań.
Dlaczego nie ma taka forma funkcjonować w Zgorzelcu? Poprzednia dyskusja oparta była na przypuszczeniach, dzisiaj znane są już konkrety.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Jest to związane z prezentacją różnych stylów, w różnych językach i przy zaspakajaniu różnych oczekiwań.

Dość ogólny biznesplan. Nie znam kina w Polsce żyjącego z Niemców. Skąd niemieckojęzyczne kopie filmów (i to równolegle z premierami w Niemczech)?

No i najważniejsze: kim jest inwestor? Czy to może kolejna nieprzenikniona tajemnica tego forum?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja myślę, że gdy premiery będą grane w tym samym czasie co w większych miastach Polski to jest szansa, że się uda. Bo dotychczas bywa tak, że zanim film pojawi się w Grunwaldzie to wcześniej można go w wypożyczalni znaleźć.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

qba pisze:
A ja myślę, że gdy premiery będą grane w tym samym czasie co w większych miastach Polski to jest szansa, że się uda. Bo dotychczas bywa tak, że zanim film pojawi się w Grunwaldzie to wcześniej można go w wypożyczalni znaleźć.

Nie będą grane. Każdy film wchodzący do polskich kin jest kopiowany na ileśtam taśm (z reguły kilkanaście o ile mnie pamięć nie myli), które następnie krążą między kinami. Nikt nie da jednej z tych w momencie premiery cennych przecież taśm na zmarnowanie do kina, które znajduje się na terenie tak słabo zaludnionym. O wiele lepiej taśma zarobi na siebie w dużym mieście.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.