radiowcy pisze:
Bombas3- Zadna reaktywacja, chcemy stworzyc nowa dobra stacje. Profil radia: lekkie, latwe i przyjemne plus wiadomosci z regionu i inne pomysly ktorych nie chcemy w tej chwili wszystkim zdradzic, a spowodowalyby, ze naszym sluchaczom przynioslyby wiele "frajdy".
Absolutnie zadna tuba, odcinamy sie od tego, to ma byc radio dla kazdego (aczkolwiek np. przy wyborach samorzadowych, chcielibysmy zeby wszyscy wyborcy mogli dobrze poznac swoich kandydatow)
Odp dla krytycznego- Inwestora najpierw zainteresuje biznes plan, dopiero pozniej chcialby uslyszec mozliwosci potencjalnych prezenterow (jestesmy na to przygotowani,referencje tez sa).
A co bys powiedzial na to, ze "ktos z zewnatrz" (np. siec rozglosni)chcialby otworzyc radio, czy uwazasz, ze pytalby sie nas (mieszkancow) czy chcemy wczesniej posluchac prezenterow?, raczej nie!. Po prostu by je otworzyl, a jesli komus by sie to nie podobalo to przeciez zawsze mozna zmienic czestotliwosc i sluchac innej stacji, czyz nie?!.
to może ja się wypowiem w kwestii technicznej czytając powyższą wypowiedź:
-> zaiks
-> biuro
-> prowadzenie firmy
-> telefony do klientów
-> osoba odpowiedzialna za zbieranie reklamy (wynagrodzenie + ZUS)
-> prowadzący audycje (wynagrodzenie + ZUS)
-> komputer
-> legalne oprogramowanie
-> serwer shoutcast / nadajnik radiowy
=========================
czy ktoś z Was podliczał te koszty ?
To wszystko trzeba opłacić miesiąc w miesiąc. Z doświadczenia wiem jakie są możliwości finansowe lokalnych firm i szczerze powiedziawszy niewielka ich część będzie mogła sobie pozwolić na koszt np. 500 zł za reklamę w radiu, a jeżeli cena będzie np za miesiąc, to wówczas może się okazać, że zamiast muzyki i audycji lecą same reklamy.
Bardzo podobał mi się krytycyzm krytycznego kiedy w swojej wypowiedzi stwierdził, że reklamy na telebimie w trakcie koncertu były za częste i ludzi to irytowało. Inna sprawa, to taka, że telebim był wynajmowany przeze mnie za niemałe pieniądze, a firmy, które zapłaciły, bądź brały udział w MISS zgorzelec.info musiały być pokazane co niestety odbiło się na obniżeniu konfortu oglądania obrazu na żywo.
Taka sama sytuacja może być w przypadku Waszego radia i choć dobrze Wam życzę oraz co więcej jestem nawet gotowy promować radio na zgorzelec.info to szanse na utrzymanie się takiego medium są średnie, choć możliwe. Jednam moim zdaniem przy dużym zaangażowaniu zespołu pracującego potrzeba będzie około 2 lat, żeby zaistnieć w świadomości mieszkańców.