Dzisiaj jest 19 cze 2025, 19:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Bez komentarza zalosne.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

radiowcy pisze:
Bez komentarza zalosne.

Faktycznie, bez komentarza wygląda to żałośnie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mbryte i Radiowcy - uspokujcie się

Popatrzcie na to z innej strony :
Radiowcy Mrbyte jest potęcjalnym waszym słuchaczem - czy chcecie go staracić ??Chyba nie

mrbyte - Przestań być tak uszczypliwym bo jak tak dalej pujdzie to nie będziemy się dowiadywać o postępach w działaniu ( to już osobny temat do rozmowy ). Zauważ że oni starają się coś zrobić , nie utrudniajmy im tego zgryźliwymi docinkami

STARAJMY SIĘ DZIAŁAĆ RAZEM A MOŻE COŚ Z TEGO WYJDZIE

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Renegat pisze:
mrbyte - Przestań być tak uszczypliwym bo jak tak dalej pujdzie to nie będziemy się dowiadywać o postępach w działaniu ( to już osobny temat do rozmowy ). Zauważ że oni starają się coś zrobić , nie utrudniajmy im tego zgryźliwymi docinkami

Czy jak napiszę na forum, że chciałbym przepłynąć Atlantyk na drzwiach od stodoły, to będzie to miało jakąś moc sprawczą? Nie będzie. Czy jeżeli na forum wyskoczy jak królik z kapelusza ktoś, kto podpisuje się za pięć osób, to oznacza że mam wstrzymać oddech aby cenny ten kwiat przypadkiem nie uwiądł? Absolutnie.

Panowie (pan?) robią ze swoich umiejętności wielką tajemnicę. Doświadczenie uczy mnie, że podobne tajemnice w praktyce oznaczają brak umiejętności.

Teraz możecie mnie ukrzyżować.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nikt nie będzie ciebie ukrzyżowywał ( najwyżej strzał w głowe )

Ja też nie jestem w 100 % do ich działania przekonany ale przynajmniej daje im możliwość do udowodnienia tego co chcą zrobić jeśli nie 30 minutowym demo to przynajmniej 5 - jak jeszcze będą tak kręcić jak teraz to będzie pewne że to lewe ( ja nic teraz nie przesądzam)
A co do Atlantyku jak chcesz to płyń tylko laptop weź żebyś nam mógł opisywać swoją podróż ;p

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Krytyczny, nie wiemy czy wiesz, ale probna 30-60 min audycja nie odzwierciedla charakteru radia, jedynie mozna w ten sposob ocenic prezentera.
Do wszystkich ktorzy domagaja sie od nas dema!
Zeby od nas otrzymac cos takiego musielibyscie byc powaznymi inwestorami, ktorzy by sobie tego zazyczyli.

Piętnastominutowa prezentacja pozwala ocenić nie tylko poziom prezentera ale i sensowność pomysłu na radio. Wszystko zależy od tego co się w niej usłyszy. Nie chcę się licytować doswiadczeniem ale mam za sobą prawie 10 lat pracy w tego typu mediach. I to nie jako stróż.
Mierzi mnie strasznie arogancja, z jaką odmawiacie przedstawienia próbki Waszego talentu. To nie jest przejaw profesjonalizmu, tylko pychy i zarozumialstwa. Źle to świadczy o Was jako o potencjalnych pracownikach jakiejkolwiek rozgłośni. I takie gadanie, że jak się znajdzie inwestor to my wtedy pokażemy jest po prostu zabawne. Pierwsza zasada radiowca - "Mów tylko wtedy kiedy masz coś sensownego do powiedzenia. Jeśli nie masz - to milcz." Ogólnie - żenada.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wiele osob spod znaku "niedosmazonego nalesnika" swego czasu wyjechalo do duzych miast i roznych rozglosni, a tam zdobylo doswiadczenie, tam tez poznali tajniki funkcjonowania radia i teraz daza do uruchomienia rozglosni w Zgorzelcu

no, to już jest jakaś odpowiedź (MND, czyli jednak reaktywacja) 8)

Cytuj:
chyba ze jest to mikrofon pojemnosciowy

tu mi się skojarzył termin „mikrofon pojemnościowy” z artykułem w, bodajże „Łużycach”, kiedy to dziennikarz zgorzelecki nagrywał łabędzi śpiew burmistrza lewego umieszczonego na dołku takim właśnie sprzętem, ale to takie luźne i pewno nieuprawnione skojarzenie :P

co do planowanej stacji radiowej

to ja jeszcze bym poprosił o odpowiedź na następujące pytanie: jaki profil będzie to radio miało, czy będzie to wyłącznie komercha z 70% reklam, czy może będzie obsługiwało bieżącą opcję polityczną (tuba), czy też może plany „radiowców” są bardziej ambitne (kultura, rozwój regionu, gospodarka, hamowanie odpływu młodzieży, wspólpraca Goerlitz-Zgorzelec itp)
A może nie ma jeszcze koncepcji, jest tylko sprawność, gotowość techniczna i dyspozycyjne oczekiwanie na sygnał
:D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zapomniałeś napisać o jeszcze jednej możliwoście - o lokalnej wersji Radia Maryja :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wygląda na to że nie nikt tu swoimi umięjętnościami nie chce się pochwalić. Ciekawe jak chcecie przekonać inwestorów. Po partyzancku z zaskoczenia ? Obawiam że będą wymagali jakiś referencji, dema tego wszystkiego czego pokazać nie chcecie. Tak czy inaczej mamy tutaj górnolotne deklaracje i nic więcej i obym się mylił tak zostanie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bombas3- Zadna reaktywacja, chcemy stworzyc nowa dobra stacje. Profil radia: lekkie, latwe i przyjemne plus wiadomosci z regionu i inne pomysly ktorych nie chcemy w tej chwili wszystkim zdradzic, a spowodowalyby, ze naszym sluchaczom przynioslyby wiele "frajdy".
Absolutnie zadna tuba, odcinamy sie od tego, to ma byc radio dla kazdego (aczkolwiek np. przy wyborach samorzadowych, chcielibysmy zeby wszyscy wyborcy mogli dobrze poznac swoich kandydatow)
Odp dla krytycznego- Inwestora najpierw zainteresuje biznes plan, dopiero pozniej chcialby uslyszec mozliwosci potencjalnych prezenterow (jestesmy na to przygotowani,referencje tez sa).
A co bys powiedzial na to, ze "ktos z zewnatrz" (np. siec rozglosni)chcialby otworzyc radio, czy uwazasz, ze pytalby sie nas (mieszkancow) czy chcemy wczesniej posluchac prezenterow?, raczej nie!. Po prostu by je otworzyl, a jesli komus by sie to nie podobalo to przeciez zawsze mozna zmienic czestotliwosc i sluchac innej stacji, czyz nie?!.

Tytuł:
VIP
VIP

radiowcy pisze:
Bombas3- Zadna reaktywacja, chcemy stworzyc nowa dobra stacje. Profil radia: lekkie, latwe i przyjemne plus wiadomosci z regionu i inne pomysly ktorych nie chcemy w tej chwili wszystkim zdradzic, a spowodowalyby, ze naszym sluchaczom przynioslyby wiele "frajdy".
Absolutnie zadna tuba, odcinamy sie od tego, to ma byc radio dla kazdego (aczkolwiek np. przy wyborach samorzadowych, chcielibysmy zeby wszyscy wyborcy mogli dobrze poznac swoich kandydatow)
Odp dla krytycznego- Inwestora najpierw zainteresuje biznes plan, dopiero pozniej chcialby uslyszec mozliwosci potencjalnych prezenterow (jestesmy na to przygotowani,referencje tez sa).
A co bys powiedzial na to, ze "ktos z zewnatrz" (np. siec rozglosni)chcialby otworzyc radio, czy uwazasz, ze pytalby sie nas (mieszkancow) czy chcemy wczesniej posluchac prezenterow?, raczej nie!. Po prostu by je otworzyl, a jesli komus by sie to nie podobalo to przeciez zawsze mozna zmienic czestotliwosc i sluchac innej stacji, czyz nie?!.

to może ja się wypowiem w kwestii technicznej czytając powyższą wypowiedź:

-> zaiks
-> biuro
-> prowadzenie firmy
-> telefony do klientów
-> osoba odpowiedzialna za zbieranie reklamy (wynagrodzenie + ZUS)
-> prowadzący audycje (wynagrodzenie + ZUS)
-> komputer
-> legalne oprogramowanie
-> serwer shoutcast / nadajnik radiowy
=========================
czy ktoś z Was podliczał te koszty ?

To wszystko trzeba opłacić miesiąc w miesiąc. Z doświadczenia wiem jakie są możliwości finansowe lokalnych firm i szczerze powiedziawszy niewielka ich część będzie mogła sobie pozwolić na koszt np. 500 zł za reklamę w radiu, a jeżeli cena będzie np za miesiąc, to wówczas może się okazać, że zamiast muzyki i audycji lecą same reklamy.

Bardzo podobał mi się krytycyzm krytycznego kiedy w swojej wypowiedzi stwierdził, że reklamy na telebimie w trakcie koncertu były za częste i ludzi to irytowało. Inna sprawa, to taka, że telebim był wynajmowany przeze mnie za niemałe pieniądze, a firmy, które zapłaciły, bądź brały udział w MISS zgorzelec.info musiały być pokazane co niestety odbiło się na obniżeniu konfortu oglądania obrazu na żywo.

Taka sama sytuacja może być w przypadku Waszego radia i choć dobrze Wam życzę oraz co więcej jestem nawet gotowy promować radio na zgorzelec.info to szanse na utrzymanie się takiego medium są średnie, choć możliwe. Jednam moim zdaniem przy dużym zaangażowaniu zespołu pracującego potrzeba będzie około 2 lat, żeby zaistnieć w świadomości mieszkańców.

Tytuł:
VIP
VIP

A może by tak wrócić do koncepcji radia Euroregionu Nysa :?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
to to szanse na utrzymanie się takiego medium są średnie, choć możliwe. Jednam moim zdaniem przy dużym zaangażowaniu zespołu pracującego potrzeba będzie około 2 lat, żeby zaistnieć w świadomości mieszkańców.

a także te dwa lata wykładać ciężką kasę..a w Polsce inwestorzy niecierpliwi. Łatwiej i prościej jest kupić działającą stacje zwiększyć jej zasięg (co wcale proste nie jest zarówno technicznie jak i pod zględem koncesji). Powiem krótko jak zobaczycie faceta z kaktusem na dłoni to będe ja.

bombas3 - Euroregion to ostanimi czasy bawi się w projekty "małe" po parę tysięcy euro...ksiązkę wydać, imprezę sfinansować...ale czy przypadkiem pokłosiem tego pomysłu nie jest : http://www.ertv.de/ ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
to może ja się wypowiem w kwestii technicznej czytając powyższą wypowiedź:

-> zaiks
-> biuro
-> prowadzenie firmy
-> telefony do klientów
-> osoba odpowiedzialna za zbieranie reklamy (wynagrodzenie + ZUS)
-> prowadzący audycje (wynagrodzenie + ZUS)
-> komputer
-> legalne oprogramowanie
-> serwer shoutcast / nadajnik radiowy
=========================
czy ktoś z Was podliczał te koszty ?

Tak obliczylismy te koszty, tych pozycji jest nawet wiecej. Mamy wszystko przygotowane czekamy tylko na inwestora filantropa :D (tak,tak) . Najlepiej byloby gdyby to byly od razu duze pieniadze to pozwoliloby na mocny start , na wysoki poziom radia.Zdajemy sobie sprawe z tego ,ze w tym przypadku znalezienie inwestora moze byc naprawde trudne, ale tak by bylo najlepiej.
To nowe radio przyciagneloby tym ze byloby nowe, a zatrzymalibysmy sluchaczy wysokim poziomem, a duza sluchalnoscia pozyskali reklamodawcow.
Cytuj:
Jednam moim zdaniem przy dużym zaangażowaniu zespołu pracującego potrzeba będzie około 2 lat, żeby zaistnieć w świadomości mieszkańców.

Otworzenie radia tanim kosztem to poczatek takiej rozglosni wygladalby ja koncowka pamietnego Fremu. Wtedy faktycznie trzeba by bylo tych dwoch lat, zeby zdobyc uznanie wsrod sluchaczy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

radiowcy pisze:
Najlepiej byloby gdyby to byly od razu duze pieniadze to pozwoliloby na mocny start , na wysoki poziom radia.Zdajemy sobie sprawe z tego ,ze w tym przypadku znalezienie inwestora moze byc naprawde trudne, ale tak by bylo najlepiej.
To nowe radio przyciagneloby tym ze byloby nowe, a zatrzymalibysmy sluchaczy wysokim poziomem, a duza sluchalnoscia pozyskali reklamodawcow.

Podsumowując: fachowcy wysokiej klasy zjechali do Zgorzelca i szukają inwestora, który na start wyłoży ciężkie pieniądze. No, ewentualnie może wyłożyć mniejsze, tyle że trzeba będzie poczekać ze dwa lata aż ludzie oszaleją na punkcie nowej rozgłośni. Jeżeli czyta to ktoś z jakimikolwiek pieniędzmi, to właśnie puka się w czoło.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.