Dzisiaj jest 05 lip 2025, 19:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Renegat pisze:
Jeśli na kasie jest za duża cena to idzesz do BOK i tam zwracają ci nadpłatę

Lepiej tak:
jeśli "na kasie" jest za duża cena, zgłosić konieczność NATYCHMIASTOWEJ korekty.
Skasować naliczanie całkowicie(lub wycofac pozycję).
Robią to niechętnie (bo wolą, by to klient wysterczał sie w BOK-u, niźli blokował kolejke w kasie).
Tak miałem, i wytrzymałem presję kolejki :)
A dla marketu "bałagan" w płynności przy Kasie- to bolesna nauczka.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jeśli jest w kasie jak w kauflandzie czyli musi przyjśc nadzur kasowy aby cośnąć produkt i.t.p to zajmuje więcej czasu niż podejście do Bok'a i dlatego mało kto jest chętny na tracenie kilku minut.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przy okazji: wczoraj odbierałem w Kalafiorze zdjęcia zamówione przez Internet. Słodki Jezu, myślałem że zapuszczę korzenie, stałem tam dobre 20-30 minut. W Realu jest to jednak o wiele lepiej rozwiązane. Nie polecam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mam prośbę możesz podać strone internetową przez którą moge zamówić zdjęcia ( chodzi mi o Real )

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A zaglądałeś w ogóle na ich witrynę?

http://www.real.pl

Na dole po prawej stronie.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Co do zdjęc z Reala to jestem w pełni usatysfakcjonowany. Skorzystałem z promocji na "cyfrówki".Szybko i dośc solidnie.Polecam.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zdjęcia w Realu i Kalafiorze drukuje ta sama firma. Jedyna różnica, to odbiór na miejscu w sklepie. Obsługa w Realu jest szybsza po prostu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czytam, czytam... i włos się na głowie jeży. Jak wy wszyscy narzekacie, jak te niedobre markety was wyzyskują, a te wstrętne kasjerki nie dość że anemiczne to jeszcze okradają? Prawda??? Gdybyście tylko wiedzieli... ile pracy i ile stresu ma taki zwykły pracownik kasy, BOKu (POKu) i jak ciężką, niewdzięczną i mało płatną pracę. Nie, to was nie obchodzi. Liczy się dla was tylko to, że serek dzien przed koncem ważnosci na kasie "źle wchodzi". A kto NORMALNY kupuje towar, który można nazwać juz przeterminowanym? Dla paru groszy truć się? A teraz kilka konkretów. Pracowałam w niejednym zgorzeleckim markecie, nie będę ukrywac, we wszystkich. Wiem jak praca wygląda "od środka". I wiem jak bardzo mylą się klienci. Wiem również, że koncerny, własciciele marketów obcinając koszty nie doszkalają swoich pracowników. A pracownik to filar firmy, wyszkolony świetnie odpowie na każde pytanie klienta, wytłumaczy dlaczego cena się nie zgadza, poświęci chwilę temu "oszukanemu" klientowi. Mówi się "klient nasz pan, bez klienta nie mamy pracy". A dlaczego nikt nie mówi: "bez pracownika klient nie zostanie obsłużony"??? No dobra, miały być konkrety.

Faktycznie, można wystornować towar jeszcze przed zakończeniem paragonu. Jeśli klient stwierdzi, że cena jest inna, bądź ma inne błędy na paragonie (2x ten sam towar) zwrotu dokonuje punkt obsługi klienta. I żadne krzyki na kasjerkę tego nie zmienią, ponieważ pracowników obowiązują pewne procedury i kasjerka tych pieniędzy z kasetki wyciągnąć nie moze.

Jeśli cena się nie zgadza to naprawdę nie jest to wina kasjerki, a to własnie kasjerki są zmuszone do wysłuchiwania wiecznych skarg i zażalen. W punkcie obsługi klienta są ankiety. Są w każdym markecie, czy to real, kaufland czy carrefour. Każdy klient ma prawo wyrazić swoją opinię, dobrą lub złą. I wierzcie mi, te opinie są czytane.

Kolejki. Nigdy nie powinno ich być. Wczoraj (tj. niedziela) w markecie w którym przyszło mi pracowac o godz 18 były kolejki, powiedziałabym, że koszmarne... po chwili zmalały.. potem ich nie było do konca dnia... Ludzie stali wkurzeni, patrzyli na mnie jak na wiedźme... ale z drugiej strony.... czy niedziela nie powinna być dniem wolnym od pracy? Kolejki były, bo obsada była marna. A skoro ktoś wybiera się w taki dzień na zakupy, dla fanaberii bo na pewno nie z potrzeby, to niestety musi liczyć się z tym, że chwilę będzie w kolejce stał. Wiem, Wiem, teraz na mnie nawrzeszczycie, że cały tydzien pracujecie i w weekend chcecie zrobić zakupy. Dziwne jest tylko to, że w niedziele nikt nie chce isc do sądu, urzędu i innej instytucji, która otwarta jest w tych godzinach w ktorych i WY pracujecie, a weekendy też ma wolne....

Narzekacie na Carrefour... ze ceny, ze kasjerki... to jest sklep, ktory działa niecałe dwa miesiące... a z dnia na dzien będzie coraz lepiej. Kasjerki nabiorą wpracy, będą sprawniej kasować... Napisałam się.. a stwierdzam, że i tak to niczego nie zmieni. Wizerunek klienta jest jeden "klien nasz pan". Szkoda tylko że pan przez małe p. Bez kultury, ogłady i z krzykiem na ustach. Spójrzcie czasem na pracownika jak na człowieka. On naprawde nie ma grosza z tego "okradania" jak to nazywacie. Ankiety adresujcie na dyrektora. Niech i on sie dowie, zanim duma z jego pięknego marketu rozeprze go do monstrualnych wielkosci;)

Jest jeszcze tyle do napisania... ale już mi się nie chce. Dziś ide ostatni raz do pracy. Nie przedłużam umowy. Klientom sklep sie nie podoba. Wierzcie mi, pracownikom jeszcze bardziej.

ps. A zakupy najchętniej robię w Kauflandzie, swojsko, tanio i sentyment pozostał;) no i te gwarancje 5 złotowe..

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Masz racje że im dłużej będzie dział market to będzie lepiej ale my teraz opisujemy aktualny stan rzeczy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Hmm mi rowniez przydarzyla sie mala "przygoda" w Carrefourze. Zdarzylo mi sie "kupic" cos, co nie znalazlo sie w moim koszyku :). Kupowalam nektarynki, a okazalo sie, ze na paragonie widnieja rowniez brzoskwinie. Poza tym cena nektaryn na paragonie nie zgadzala sie z cena przy towarze. Tego dnia byly dwie ceny nektaryn - w opakowaniach i luzem. Luzem byly drozsze. Tansze ladnie wygladaly, wiec je wzielam. Po co przeplacac:) W domu tknelo mnie i zerknelam na paragon. A ze nie zrobilam duzych zakupow od razu rzucilo mi sie w oczy to i owo. Za roznice w cenie nektaryn zwrocili mi nawet o kilkadziesiat groszy wiecej (szok:) ). Za brzoskwinie zwrotu nie dostalam, poniewaz nie bylam juz w stanine udowodnic, ze ich nie kupilam.
Kilka dni temu w Realu nadzialam sie z mama na posciel, ktora miala kosztowac 20 zl, a na paragonie jak sie okazalo widniala cena dwukrotnie wieksza. Na szczescie nie bylo problemow przy zwrocie towaru. Ehh.
W kazdym hipermarkecie dzieja sie podobne rzeczy. W jednym czesciej, w innym rzadziej. Tego chyba nie da sie uniknac ehh.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

móha f cóksze pisze:
Narzekacie na Carrefour... ze ceny, ze kasjerki... to jest sklep, ktory działa niecałe dwa miesiące... a z dnia na dzien będzie coraz lepiej. Kasjerki nabiorą wpracy, będą sprawniej kasować...

Ludzie po prostu nie chcą, żeby market uczył się na ich skórze. To takie dziwne?

Tytuł:
obserwator
obserwator

mrbyte pisze:
móha f cóksze pisze:
Narzekacie na Carrefour... ze ceny, ze kasjerki... to jest sklep, ktory działa niecałe dwa miesiące... a z dnia na dzien będzie coraz lepiej. Kasjerki nabiorą wpracy, będą sprawniej kasować...

Ludzie po prostu nie chcą, żeby market uczył się na ich skórze. To takie dziwne?

Dziwne jest to, że stać was tylko na opluwanie.... A kto tak naprawdę ma jaja ten napisze do Rzecznika Praw Konsumenta. Narzekanie jak widać cecha narodowa Polaków. Nic nie robić tylko pleść bez końca, czyjeś mankameny uzewnętrzniać a z siebie robić pana.
Więc skoro ludzie nie chcą, to niech ludzie tam nie chodzą... Ja tam zakupów nie robie, bo ani market cenowo zachwycający, ani nowości mnie nie nęcą... a te felerne promocje to są wszędzie, od żabki, przez biedronki, carrefoury, kauflandy, reale i inne fantastyczne zakupolandy...to takie dziwne???? wystarczy sprawdzić sobie paragon po odejsciu od kasy, to takie trudne?

Tytuł:
obserwator
obserwator

madzia_zgc pisze:
A moze ta Pani na kasie ma opcje "Chcialabym ale sie boje" caly czas miga tylko kodami kreskowymi,a nagle ktos z rachunkiem sie przpaletal :P

A tobie rezolutna i dowcipna madziu zycze... choć jednego dnia pracy na kasie;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

móha f cóksze pisze:
Dziwne jest to, że stać was tylko na opluwanie....

Konkretny cytat z opluwaniem poproszę. Albo sprawdzić sobie u źródła co oznacza słowo "opluwać" w tym znaczeniu.

To takie trudne?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

móha f cóksze pisze:
madzia_zgc pisze:
A moze ta Pani na kasie ma opcje "Chcialabym ale sie boje" caly czas miga tylko kodami kreskowymi,a nagle ktos z rachunkiem sie przpaletal :P

A tobie rezolutna i dowcipna madziu zycze... choć jednego dnia pracy na kasie;)

Pudlo !! moja droga :P dlaczego? poniewaz ja wlasnie pracuje w markecie i na KASIE :twisted:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.