Dzisiaj jest 19 cze 2025, 20:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Mi

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 21:14 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
1.Oczywiście Z_drw masz prawo do własnej oceny. 2. Wyczuwał u Ciebie duże rozgoryczenie i pewnie masz do tego powody, 3. Ja z pewnością też nie zgadzam się z wszystkim co dzieje się w mieście. 4. Nie wszystko mi sie podoba a co do niektórych sprawa też staję się niecierpliwy.
5. Przytoczona wypowiedź z Sesji Rady Miasta mówi tylko o jednym, że zasady wydawania środków finansowych w mieście są zgodne z obecną ustawą finansową i obowiązującymi zasadami w samorządzie. Jeśli ktoś robi coś dobrze to o tym też należy uczciwie mówić.
6. Rozumiem także, że masz złe doświadczenia w kontaktach z urzędnikami. 7. Przykro mi bardzo ale sam mam różne w tej kwestii doświadczenia.
8. Również zgadzam się z Tobą w sprawie dostosowania swoich poglądów do aktualnej sytuacji politycznej. To jedna wielka farsa gdy ludzi są gotowi dla osiągnięcia swoich celów tak się zmieniać.
10. Swoja drogą nigdy nie deklarowałem, że jestem zwolennikiem PO wręcz przeciwnie, wyraziłem się kilka razy - choć to na forum nie jest popularne- że jestem zwolennikiem SLD. 11. Zaznaczyłem także, że nie widzę przeszkód by PO lokalnie porozumiało się z SLD.

Powinienem ominąć w odpowiedzi wszystkie indywidualne odnośniki, ale zniekształciło by to całość, więc nie omijam.....
Odpowiem dlatego w punktach.
ad1. cieszę sie, ze sobie tego prawa (bezprawnie) nie uzurpuuję.
ad2. BŁĄD. Moje rozgoryczenie nie jest wyjątkowe.
Wielu ludzi tak ma. Jakieś 93% Bo , jak pamietam na LSD chce
głosować 7%(?), nie?Nie wszyscy (jeszcze) tylko
je tak wyraźnie ujawniają. A powody- wokół je widać,czyż nie?
ad3. ad4. ad7. ad8. jak milusio, że w tak wielu punktach mamy
podobne zdania. Pewnie dlatego wielu rozmówcom sie z toba miło
rozmawia. To taka socjotechnika,nie?
ad5 A tu sie NIE zgadzam.Ta wypowiedź wskazuje,że nie ma
rzetelnej oceny działań Rady i Burmistrza. Jest tylko klajstrowanie
kitu. By było miło, przyjaźnie, i cieplunio.
Nigdy nie ma tak, żeby nie było co poprawiać, żeby wszystko było
zrobione na tzw. "cycuś'.A jesli jest tak w rzeczywistości( że jest),
to znaczy: plany były robione na minimum. I tak se mogemy
wegetować kolejne 60 lat.
ad6. BŁĄD. Nie mam _złych_ kontaktów. One sa pełne rezerwy,
dystansu, po prostu: zimne. Bez naiwności,że z własnej woli
zechcą coś wiecej, niz to, co _muszą_, albo zrobia to, czego
PALCEM nie mieli czarno na białym -pokazane..
ad 10. Czemu sie tak paskudnie omyliłem? Gdzie ja widziałem coś
innego???? sam nie wiem........
Nie znaczy to wszystko, ze WSZYSCY ludzie SLD sa źli.
Po prostu nie wszyscy sa -dobrzy.
I wytracać ich ze stanu nirwany(inaczej błogostanu) -trzeba koniecznie!
;)
No i...... PEACE.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Kolejna zdobycz orła bielika.

uogólniasz krytyczny, uogólniasz :lol: - nie przykładaj miarki warszawskiej do zgorzeleckiej, już to gdzieś tu było nt wyborczych standardów parlamentarnych i samorządowych. W tych ostatnich egzotyka nie kończy się na takim mariażu, jak wspomniany.

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
Ja wysoko sobię cenię wypowiedzi Marko na FORUM i nie przeszkadza mi Jego rys historyczny.Forum umożliwia skupienie się na treści(CO pisze), a nie na osobie (Kto pisze)

Masz racje, i sie z tym zgadzam.
Od kiedy się pojawił na forum, z uwagą czytałem jego posty.
I nadal to czynić będę (czytac dokładnie), choc z wiekszym dystansem ;) do kolejnych "zabaw" ;)
Z tym również sie zgadzam, ze dobrym faktem jest jego pojawienie sie na FORUM.

A skoro mówimy o faktach:
Prezesa mi brakuje ( wam też?).
No i sie (również) nie udziela propaganda UM ;)
Też szkoda.

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 23:56 przez z_drw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
Kolejna zdobycz orła bielika.

uogólniasz krytyczny, uogólniasz :lol: - nie przykładaj miarki warszawskiej do zgorzeleckiej, już to gdzieś tu było nt wyborczych standardów parlamentarnych i samorządowych. W tych ostatnich egzotyka nie kończy się na takim mariażu, jak wspomniany.

Tak uogólniam. W zasadzie powinienem dorzucić jeszcze logo Samooobrony i NOP-u które są w koalicji.

Więc pytanie moje jest takie :

Jeśli PiS zblokojuje się z Samoobroną (a tym samym NOP-em) to PO dołączy do tego bloku ?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Jeśli PiS zblokojuje się z Samoobroną (a tym samym NOP-em) to PO dołączy do tego bloku ?
nie wiem, nie jestem członkiem PO, ale myślę, że marginalny NOP mu w tym nie będzie przeszkadzał, to taki folklor, bez którego życie byłoby nudne :?
Nie jestem zwolennikiem skrajności, tak lewych, jak i prawych, ale one były, są i będą i nie można ich ignorować, lepiej mieć pod kontrolą, niż spuścić z oka :?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
nie wiem, nie jestem członkiem PO, ale myślę, że marginalny NOP mu w tym nie będzie przeszkadzał, to taki folklor, bez którego życie byłoby nudne Confused
Nie jestem zwolennikiem skrajności, tak lewych, jak i prawych, ale one były, są i będą i nie można ich ignorować, lepiej mieć pod kontrolą, niż spuścić z oka

aaa......... jak tak to życzę powodzenia w kontrolowaniu wygłodniałaych pitbulli hehe...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny napisał:

Cytuj:

Kolega Krytyczny jest, jak zauważyłem, chyba zbyt, że pozwolę sobie użyć niezbyt ładnego słowa, natrętny ( :oops: ) w tych swoich próbach wydobycia jasnych deklaracji co do przyszłych, ewentualnych mariaży lokalnych partii politycznych. Do wyborów samorządowych jest jeszcze zbyt dużo czasu, zeby już teraz móc w sposób jasny i wiążący zadeklarować chęć uczestnictwa w bloku tej czy innej partii politycznej. Ponad dwa miesiące czasu to w polityce okres bardzo długi w którym wszystko może się zdarzyć. Nie można też zapominać o politykach z tzw."górnej półki" których decyzje mogą również zaważyć na losach przyszłych koalicji samorządowych. Tak więc pytania o ewentualne bloki czy stosunek tej czy innej partii do tej czy innej partii pozostawmy może na okres tuż przed wyborami!? :wink:
Na dzień dzisiejszy proponuję bardziej skupić się na temacie programów wyborczych niż, jak mi się wydaje, usilnych próbach "włożenia kija w mrowisko". :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolega Krytyczny jest, jak zauważyłem, chyba zbyt, że pozwolę sobie użyć niezbyt ładnego słowa, natrętny ( Embarassed ) w tych swoich próbach wydobycia jasnych deklaracji co do przyszłych, ewentualnych mariaży lokalnych partii politycznych

Dociekliwy jestem tylko. Po tym jak karmiono mnie wizją koalicji PoPiS a w ostatniej chwili dostałem SamoPiS doprawiony LPR-em jakoś moja podejrzliwość wzrosła.
A taki ufny byłem.

Cytuj:
Na dzień dzisiejszy proponuję bardziej skupić się na temacie programów wyborczych niż, jak mi się wydaje, usilnych próbach "włożenia kija w mrowisko".

Skupiam się jak najbardziej. A co do wkładania kija w mrowisko, to teza mi schelebiająca, tyle że ja mały robaczek jestem, bez siły sprawczej żadnej.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

mojim zdaniem to nie jest lamanie prawa bo tam nic nie ma zeby na niego glosowac ;p

Tytuł:
pismak
pismak

Z_drw napisał
ad5 A tu sie NIE zgadzam.Ta wypowiedź wskazuje,że nie ma
rzetelnej oceny działań Rady i Burmistrza. Jest tylko klajstrowanie
kitu. By było miło, przyjaźnie, i cieplunio.
Nigdy nie ma tak, żeby nie było co poprawiać, żeby wszystko było
zrobione na tzw. "cycuś'.A jesli jest tak w rzeczywistości( że jest),
to znaczy: plany były robione na minimum. I tak se mogemy
wegetować kolejne 60 lat.

Z_drw ocena finansowego funkcjonowania Burmistrza dokonywana jest głównie przez Regionalną Izbę Obrachunkową w Jeleniej Górze. Jest to instytucja niezależna, apolityczny i merytorycznie do takich działań przygotowana.
Czy jej działania to „ klajstrowanie kitu?.
Zaczynam się przekonywać, że zależy Ci tylko na negowaniu działań obecnego Burmistrza.

Zatem skoro część z pośród nas już zdecydowała, kto będzie „internetowym Kandydatem na Radnego”, to ja proponuję, żeby poprawiając Zgorzelec Ciebie wskazać na „Internetowego Kandydata na Burmistrza”.

Z_drw
..... Jest tylko klajstrowanie
kitu. By było miło, przyjaźnie, i cieplunio……….

Będzie lepiej i dalej nie wiem czy z Twoje wypowiedzi wynika, że lepiej to wtedy, gdy niemiło, nieprzyjaźnie, i nieciepło

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Zatem skoro część z pośród nas już zdecydowała, kto będzie „internetowym Kandydatem na Radnego”, to ja proponuję, żeby poprawiając Zgorzelec Ciebie wskazać na „Internetowego Kandydata na Burmistrza”.

Całośc mojej wypowiedzi/odpowiedzi poszła na priv, a tu tylko odpowiedź na ostatnią propozycję.
Kandydatów na stanowisko Burmistrza jest już dostatek.
Więc skupmy się na nich.
Żeby dłużej nie rozważać tej żartobliwej (grzecznie pokreślając)propozycji.
i ja odpuszczam, bo przestaje mnie intrygować to spersonalizowane obszturchiwanie.
I słabo umocowane w temacie.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ja mały robaczek jestem, bez siły sprawczej żadnej.
mam odmienne zdanie. Jesteś Krytyczny jednym z najbardziej opiniotwórczych forumowiczów wg mnie, a to już coś :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja tak do wcześniejszych wypowiedzi. Jezeli prawdą jest, że marko to Marek Wolanin, to dlaczego, kiedy ktoś na którymś z tematów zapytał o stowarzyszenie ludzie ludziom czy coś podobnego nie powiedział wprost, ze wspólnie z innymi zakłada to stowarzyszenie tylko dawał enigmatyczne odpowiedzi. Nie napisał też, że siedziba jest w jego domu, bo tak wynika info, która gdzieś widziałam w internecie ?
nie wiem, czy marko = MW, ale jezeli tak to jest, jak napisałam wyżej, to powiem tak - nie podba mi się udzielanie nie do końca pełnej informacji przez osobę publiczną. To nie swiadczy dobrze o osobie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Jesteś Krytyczny jednym z najbardziej opiniotwórczych forumowiczów wg mnie, a to już coś :lol:

Miłe i dziękuj ale moje stwierdzenie niestety ciągle zostaje prawdziwe.

Najważniejsze decyzje kto z kim i dlaczego zapadają w zaciszu gabinetów, gdzie sumują procenty, podliczają zyski i straty koalicji z tym czy tamtym przeliczając na głosy. Zmiany wprowadzone w ordynacji zmarginalizowały opinie "ulicy" i nikt z nami nie będzie się liczył. Wola polityczna została oddana w ręce partyjnych tuzów i to oni będą decydować o politycznych sojuszach.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.